Orijinalini görmek için tıklayınız : Patinaja düşerse Motor Zarar Görür mü?
bonzipower4
11-06-2006, 21:33
Onroad MCD de özellikle asfalt çok temiz değilse tekerleklerin tutunmasıda zor oluyo biliyosunuz. Bu durumda düşük hızda fazla gaz verdiğinizde motorun çevirebileceğinden daha fazla devir çevirme riski var gibi yani arabayı yerden kaldırıp gaza basmak gibi bir durum oluyo. Piston gömlek yeme riski var mı böyle bir durumda?
Motor zorlanır.
Büyük bi sorun olmaz.
Hele ki MCD lerin motoruna kolay kolay bişi olmaz
zannetmiyorum. son gazda patinaj çekeceğini mutlaka üzerinde yük olur. sonuçta 4 tekerde yere değiyo
bazen motorun ilk yeni olduğu zamanlarda,piston gömleğe alışana kadar ki zamanlarda yani,aşırı zorlama ısıyı artırabilir ve piston gömleğin birbirine yapışmasına kadar varabilir.Onun için hareketli parçalar biribirine alışan kadar zorlamadan kullanmak lazım.
Hiç merak etme, motor rodajı iyi yapıldıysa hele de motor zenoah ise hiç birşey olmuyor. Tecrübeyle sabittir.
bonzipower4
12-06-2006, 17:05
Titizleniyoruz Hızır Abi naaparsın:)
Neredeyse bir sürü kırım oldu bende ama hala motorda bir sıkıntı yok.
Aman olmasın da. Kırdıklarımdan sıkıntı geldi artık.
bonzipower4
12-06-2006, 17:28
Abi Ahlatlıbel e ben de üyeyim ama pist MCD için biraz kırıcı gibi geldi bana o yüzden pek sık gelmiyorum açıkcası. Ne dersin pist konusunda ?
bonzipower4
12-06-2006, 17:40
Gerçi bunda benim pist konusundaki acemiliğimin de etkisi yok değil:D
omer_yildir
12-06-2006, 20:41
Aslında ahlatlıbel kırıclık yonunden yavrunun pıstınden cok daha ıyı araclara daha az hasar verıyor.
Bizim MCD ler biraz büyük geliyor ve acemilikten dolayı da bende de kırım fazla. Sık sık gelirsen piste güzel alışıyorsun. Pistin kırıcılığına gelirsek, aslında abartı bir kırıcılık yok, pist yolunun sol taraftaki bordürler dik, ve ben sürekli oralara çarparak, amortisör çatalı ve mili kırıp duruyorum. Başka ciddi kırımım olmadı. Bence piste gel ve keyfini sür, ayrıca 2 tane acemi MCD güzel bir manzara oluşturur. Hipodrumda daha ne kadar güz git gel yapacaksın, gel piste gelllll.
bonzipower4
13-06-2006, 10:59
Abi gelecem de şasi eğme korkusu var bende. Ciddi hasar biliyosun. Bütün ön takımı diferansiel dahil söküp aleti mengeneye sokmak gerekiyo. Bi de benimki alminyum, kırılmıyo eğiliyo çatal falan. Ama eninde sonunda gelicez abi.:)
Sen yeni almadın mı MCD yi? Yeni araçlarda şase egilmiyor ki.
Şase nin egilen kısmı bende ki, sadece burun kısmı, ondan da birşey olmuyor,
artık egik kalsın ne yapayım dedim, kırılınca bir şase alırız.
Egilmesini de dert etme artık ne yapacaksın, egilirse düzeltiliyor sonuçta.
Sen piste gelmeyi ihmal etme.
bonzipower4
14-06-2006, 01:01
Abi yeni ama yinede eğersen tekerlekler hafiften yukarı kalkıyo o vazyette yol tutmaz diye düşünüyorum.
Yenilerin şasesi egilmiyor sen merak etme. Ayrıca egilecek vede kırılacak, bunlar olmasın diye kullanmamazlık olmaz.
erolizci
15-06-2006, 09:34
Hiç merak etme, motor rodajı iyi yapıldıysa hele de motor zenoah ise hiç birşey olmuyor. Tecrübeyle sabittir.
katılıyorum...:eyweyw:
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.