Orijinalini görmek için tıklayınız : 18/06/06 Antalya Buluşması
SpeedMan07
13-06-2006, 14:28
Arkadaşlar Engin abi ve ben bu hafta Kemer deyiz. Bu yüzden buluşmaya katılamayacağız. sizlerden buluşmak isteyenler olursa burada kararlaştırırsınız. Hepinize kırımsız, keyifli sürüşler :)
Yeni aracım geldi birleştirme işini yetiştirebilirsem thk pistinde olacağım bu hafta rodaj ve ayarlar için....selamlar....
SpeedMan07
13-06-2006, 16:18
Hayırlı olsun güle güle kullan
HaQaN_86
13-06-2006, 17:10
Hayırlı olsun araç neydi? :eyweyw:
MaTrExXx
13-06-2006, 18:23
bende en sonunda kararımı verebildimm vede ntc3+ deilllll serpent 705 almaya karar verdim
SpeedMan07
13-06-2006, 18:30
Hayırlı olsun ne zaman alıcaksın
selamlar
arkadaşlar sizlerden bir ricam olacak
bu konu başlığı altında sadece buluşma ile ilgili şeyleri yazsak daha iyi olmazmı. buluşma ile ilgili birçoğu birşey anlamayacak böyle devam edersek diyaloglara....
haydi buluşmaya........
selamlar
arkadaşlar sizlerden bir ricam olacak
bu konu başlığı altında sadece buluşma ile ilgili şeyleri yazsak daha iyi olmazmı. buluşma ile ilgili birçoğu birşey anlamayacak böyle devam edersek diyaloglara....
haydi buluşmaya........
Aracın birleştirme işlemini bitirdim..Pazar günü THK pistinde ayarlarını yapacağım..Geçen hafta araçlarda hasarlar oluşmuş biraz taşlı ama bence yine en iyi seçenek THK pisti diyorum.....
:discoo: arkadaşlar haydi uyanın buluşmaya gelecekler bir zahmet belirtsin....semih, serkan, erksan, fatih, alican özellikle tüm nöbetlerini pazara denk getiren bilalll, geçen hafta aramıza yeni katılan bilcümle arkadaşlar.... yoklama yapıcaz bu hafta:) . gelenlere çeşitli sürprizler... hobbyrc çıkartmaları...daha neler neler...haydi biraz hareket
:discoo: arkadaşlar haydi uyanın buluşmaya gelecekler bir zahmet belirtsin....semih, serkan, erksan, fatih, alican özellikle tüm nöbetlerini pazara denk getiren bilalll, geçen hafta aramıza yeni katılan bilcümle arkadaşlar.... yoklama yapıcaz bu hafta:) . gelenlere çeşitli sürprizler... hobbyrc çıkartmaları...daha neler neler...haydi biraz hareket
Abi ben en geç 14:00 gibi THK pistinde olacağım malum ayarlar yapılacak bir de yakıt olayımız Hakan abiden alıcam , bu arada Serkan gelemiyor ama Fatih geleceğini söyledi...selamlar...:ahhahyt:
selamlar
eveeet bir haftayı daha geride bıraktık. bu hafta biraz deişik geçti. mesela pist olayında geri adım attık. minicity pisti artık bizim için bitmiştir. gitmeyen arkadaşlar merak edipde bakmasınlar bile çünkü sadece moralleri bozulur. artık tek alternatifimiz var orasıda karain. tamam biraz sert ama en azından team soru oranı sıfır. ayrıca thk modelci arkadaşlar da artık bizi kabullendiler tamammen. yardımlaşma süperdi. hatta biz güneşte kaldıımız için minibüslerini bize gölge olacak şekilde yanaştıdılar. şu an yapılacak bir şey var. orada rc ciler adına bir gölgelik yapmak. bunun için iki yol var. birincisi koçtaş yada benzeri bir yerden hazır bir gölgelik almak. ikincisi de daha ucuza mal olacak şekilde demir ve branda alıp büyük ve güzel bir yer yapmak. alican arkadaşımız demir konusunda yardımcı olacak. yani ucuz bir fiyata profil ve benzeri malzemeleri sağlayacak. işçilik kısmını ben hallederim. bunun için bir bedel ödememize gerek yok. üzerinin brandası da bana ait. yalnız lazım olan profil ve köşebentler. bunun için nasıl bir yardımlaşma olur onu burada sizlerin önerilerine açıyorum. alican arkadaşımız ve ben bir maliyet çıkartırız. hobbyrc pankartımızı da astıkmı bize ait yerimiz tamamlanmış olur böylece. daha sonrada orada bir pist şekli verme olayına gireriz. bu belki çizgilerle olur belki de daha deişik alternatifler buluruz. tabiiki model uçak kalkış ve inişlerini engellemeyecek şekilde . neyse öneriler ve yorumlar lütfen....
banavurma
19-06-2006, 23:01
Herkese Selamlar,
Madem böyle Bir Hobiye başladık tabiyki tüm masrafları ortaklaşa üstlenmek boynumuzun borcu...birde masraf yapmadan önce yetkili birilerinden izin almak lazım diye düşünüyorum... orada bize gölgelik yapabileceğimiz söyleyen kişiyi ben şahsen tanımıyorum ama iki gün sonra oraya malzemelerle gidip ortada kalırsak yaptığımız masraflara yazık olur...birde şu var. biz bu pistte bana göre bir müddet sonra sıkılırız. çünkü amatörlüğü üzerimizden attıktan sonra daha ne kadar düz bir pist bizi tatmin eder bilemem. kesşke olanaklarımız olsada videolarda seyrettiğimiz gibi bir pistte sahip olabilsek. diyorum ki biraz daha büyük oynıyalımda idari büyüklerimizen bir pist istesek ve yine bazı masraflarımızı kendimiz karşılayıp onlarında desteği ile daha büyük bir kulüp oluştursak nasıl olur.. çok mu ütopik bir düşünce oldu bilem ama fikir fikirdir ...
SpeedMan07
20-06-2006, 10:18
Bence THK ya çok da fazla yatırım yapmamız gereksiz. dün gece aracımı temizledim. hepinizin başına geliyordur. Aracın olmadık yerlerinden taşlar çıktı bazı parçaları zedelenmiş,aşınmış. bunlar tabi ki olası şeyler diyeceksiniz ama bu kadar çabuk olması pisttin iyi olmamasından kaynaklanıyor.Bildiğiniz gibi de her gittiğimizde zaten olası sorunlarla uğraşıyoruz buna bir de pistin durumundan dolayı arızalar eklenince...? :(
Ve uzak bir yer olmasıda yeni arkadaşların aramıza katılmasını, bu hobby'i görmesini,bilmesini,tanımasını engelliyor diye düşünüyorum.
Sonuç olarak bende bize yakışır güzel bir pit/gölgelik isterim ama buraya deymez. Koçtaş a gidip 40 YTL verip bir gölgelik almak daha mantıklı şu aşamada
selamlar
arakadaşlar ilgide azalmamı görüyorum. bir hevesle başladık herşeye ve bazı arkadaşlarımız şu an ilgilerini ve alakalarını tamamen kestiler. belki sıcaklardandır ama böyle giderse bizden öncekilerin durumuna düşeceğiz antalya olarak. onlarda bu şekilde bu işe hızla girip hızla çıkmışlardı. bu konu inannı çok önemli. çünkü eğer orada bir şeyler yapmazsak yazı güneşin altında ve çok kötü fiziksel şartlarda geçireceğiz. onun için desteğe devam edelim. artık zevkli günler geliyor. herkes ya arabasını yeniledi yada problemlerini tamamen giderdi. bir yarış ve rekabet ortamına girmenin adımlarını atıyoruz. haydi biraz daha gayret....
SpeedMan07
21-06-2006, 18:19
Valla bende anlamadım, nolduda böyle kopukluklar yaşıyoruz acaba? :(
valla beni bu buluşmalardan alı koyan 2 şey var!
1.si - hâlâ bi aracım yok! (bir e-maxx arayışı içindeyim ama bulmam biraz zor gözüküyo)
2.si - karain de buluşma bana ters düşüyo! sırf oraya gelebilmem için birde kendime araç almam gerek!
SpeedMan07
21-06-2006, 18:26
Biz giderken alabiliriz sorun deyil
Biz giderken alabiliriz sorun deyil
sağol dostum! ama ilk önce bi araç bulmam gerekli! yani sürmek için!
SpeedMan07
21-06-2006, 18:49
Ni demek reca ederün :)
SpeedMan07
21-06-2006, 19:13
bundan 2 tane aldıkmı şimdilik yeter bence hele ilginin bu kadar düştüğü bi zamanda Engin abi sen ne düşünüyosun?
http://www.koctas.com/catalog/product_336042_3X3MT_ARDAK.html
buyukduman
21-06-2006, 20:32
güzel bişey belki ama iki tane almaktan bahsediyosun 70 ytl ye patlar birde ucar gider bu karainin ruzgarında bende bugün hesap yatım sağlam ve kalıcı bişey yapmanın malzeme fiyatı 200 ytl ye geliyo ıvırı zıvırı dersen 250 ye iş biter 10 kişi olsak 25 vericez adam başı ve adam gibi bişeyimiz olucak pist için de eger boyaya ya bilirsek zemini ufak taşları süpürerek tamizleye biliriz diye düşünüyorum bence kalıcı yer olarak karaini belirleyelim ve üstüne çözümler üretelim derim
güzel bişey belki ama iki tane almaktan bahsediyosun 70 ytl ye patlar birde ucar gider bu karainin ruzgarında bende bugün hesap yatım sağlam ve kalıcı bişey yapmanın malzeme fiyatı 200 ytl ye geliyo ıvırı zıvırı dersen 250 ye iş biter 10 kişi olsak 25 vericez adam başı ve adam gibi bişeyimiz olucak pist için de eger boyaya ya bilirsek zemini ufak taşları süpürerek tamizleye biliriz diye düşünüyorum bence kalıcı yer olarak karaini belirleyelim ve üstüne çözümler üretelim derim
Aklıma birşey takıldı tamam gölgeliği yapalım fakat biz oraya gidene kadar uçakçılar tarafından yeni ve daha düzgün olduğu için işgal edilecektir başımıza geliyor biz de üye olduğumuz halde gölgeliği sadece uçakçılar kullanıyor her hafta dışarda kalıyoruz yok uçağın sesi duyulmuyomuş yok başka bişey saolsunlar arabalarını gölgelik niyetine kullandırıyorlar fakat yeni gölgeliği sahipleneceklerinden ve bizi eskiye şutlayacaklarından kuşkulanmıyor değilim.....Haklı mıyım?....Haklıyım.....Çünkü bunu kesin yapacaklar ve sorun çıkacak diyorum.(Gölgelik paylaşımı konusunda):hııııııı:
Ve bir öneri gölgeliği mümkünse yüksek yapalım çünkü arabaların hangi çizgide gittiğini göremiyoruz ve küçük kazalar oluyor......:ahhahyt:
Selamlar arkadaşlar bence uçakciların öyle birşeye yeltenmeleri gibi birşey olamaz. Orada bulunan gölgeliği kendileri yaptırdıkları için onlar kullanıyor. Biz üye olduk tamam ama orayı kullanabilmek için. Yani bizim yaptırdığımız şey bizim olacak.zaten uçak modelcisi arkadaşların dediğiniz şekilde bir davranışa tenezzül edeceklerini hiç zannetmem.
buyukduman
22-06-2006, 00:37
öncelikle yalnış anlaşılan bişey var biz üyeliğimizi karain pistine yaptırdık gölgelige ortak olmadık hiç bir zaman engin abinin de dediği gibi o gölgeliğide uçakcılar kendi yaptırdı ve kendileri kullanıyolar senin dediğin gibi bir durum söz konusu değil ikincisi ise bu çalışmayı engin abi senin yapman daha doğru olur öncelikle yerimiz belirlensin pistimiz çizilsin ona göre gölgelik yaptıralım gölgeliğinde yüksek olması alçak olması tamamen maliyetle ilgili bir konu tüm arkadaşlar ortak para çıkarlarsa benim için sorun yok aynı parayı bende koyarım çünkü eğer yüksek yapmak istersek birde onun tabanını kaplamak için ve bizi taşıya bilecek kadar sağlam malzeme kullanmak gerekicek eğer bu hafta pisti çizersek daha çabuk sonuçlar alırız pist çizildikten sonra da bu hafta ilk olarak pistin temizlenmesini tavsiye ederim gölgelik işinide bu hafta para toplar haftaya hallederiz yatırıcağımız parayada orda karar veririz engin abi öncelikle sen şu pistti çizip çizemiceğimizi kesinleştirisen işleri hızlandırırız diye düşünüyorum bu pist ihalesi sana kaldı kusura bakma bu konuda da tek bilgisi olan sensin o yüzden benimde yapa bileceğim bişey olursa elimden geleni yaparım
Hepimizin tanıdığı uçak modelcileri nden Hakan arkadaşımız Thk başkanı ile görüşüp bize bu konuda yardımcı olacak. Sanırım bugün ne yapıp ne yapamayacağımız belli olur. Yalnız sorun şu ki bizim önce hemfikir olmamız gerekli. Yani herkes tamam arkadaş ben bu işe bütçe ayırırim elimizden geleni yapalım diyorsa orada her istediğimizi yaparız. Yani orada olmak istiyormuyuz önce onu belirleyelim.
Selamlar arkadaşlar bence uçakciların öyle birşeye yeltenmeleri gibi birşey olamaz. Orada bulunan gölgeliği kendileri yaptırdıkları için onlar kullanıyor. Biz üye olduk tamam ama orayı kullanabilmek için. Yani bizim yaptırdığımız şey bizim olacak.zaten uçak modelcisi arkadaşların dediğiniz şekilde bir davranışa tenezzül edeceklerini hiç zannetmem.
Sarfettiğim kelimelerden dolayı özür dilerim ben orası THK tarafından yaptırıldı diye biliyordum bu yüzden böyle yazdım sormam gerekirdi kusura bakmayın...:(
Ben üzerime düşen ne kadarsa ödemeye hazırım....Ama gölgeliğin zeminini yüksek yapmak konusunda ısrar ediyorum...Teşekkürler...:ahhahyt:
SUBARU_WRC_07
22-06-2006, 16:22
Aha bende varım buradayım yıkılmadım ayaktayım :-)) Abi ben sırf sizin için ortamınız için taaaa Kumluca'dan geliyorum. Engin abinin dediği gibi oraya belirli bir yeri yani bize ait olan kısmını temizleyip bide çardak yaptıkmı tamamdır yav. Toplanalım yeter. Minisity olacak gibi deil bizi paklayan tek yer karaindir. İnşallah bu hafta epey kalabalık oluruz.
HaQaN_86
22-06-2006, 16:26
Ben de elimden geldiğince katılırım her türlü organizasyona ama hala bitiremedim şu okulu :rolleyes:ve artık bir rc aracım yok :(
buyukduman
22-06-2006, 23:19
bugün uçakcı arkadaşlardan hakanla konuştum karain pistinin başkanıyla görüşmüş ve bizim de oraya bir pist çizmemize izin verilicekmiş bu hafta yukarıda akşam ustu uçakcılar başkan ve biz olucaz ve bu konular ve gölgelik meselesi konuşulucak sanırım ucakcılarda yeni bir gölgelik yaptırıcaklarmış yani tam bir paylaşım yapılıcak pist konusunda bu hafta olmasa bile gelicek hafta pisti kesin çizeriz acele edip geçici bişey yapmaktansa yavaş yavaş kalıcı bişey yapmaya çalışıcaz ucakcı hakan da bize pist çizme konusunda yardımcı olucak yükseklik konusunda da çözüm olarak benim aklıma gelen fikir gölgeliği değil de kullanmamız için yuksek bir basamak yaptırmak çünkü böylece düşük maliyetle yuksekliği daha da artırırız eğer çok ihtiyac duyucak olursakta ileride onunda ustunu kapatırız yani bence gölgelik ayrı araç kullanmak için se basamak yada platform gibi yaptırıcagımız şey ayrı olsun çünkü prof. pistlerde araçlara nerdeyse kuş bakışı bakıyolar benim gördügüm kadarıyla 3-4 metre bizde en 1-1.5 metrelik bir platform yaptıralım derim ama düşünen arkadaşlar olursa şimdi biz bu kadar şeyi yaptıktan sonra yeni gelenler ne yapıcak hazıra mı konucak diye tabiki öyle olmaz onun da çaresine ileride ortak bir kararla bakarız yani hiç birimizin verdiği para boşa gitmez ben bile ağustosta askere gidicek olmama ramen hiç bir yapalım denen şeye karşı çıkmıyorum tüm maliyetini üstlenmeye hazırım antalyadaki diğer tüm arkadaşlardan da bu ilgiyi bekliyoruz bu hafta karainde olmaya çalışın ki bu konular hakkında bilginiz olsun sizde söz sahibi olun iyi geceler
buyukduman
22-06-2006, 23:29
birde isterseniz bu hafta içi internetten pist şikilleri araştırın ve pistlerin özellikleri hakkında bilgi edinin belkide sizin aklınızda ki pist çizilir bu yüzden kafanızdaki veya türkkiyede ve dünyada gördüğünüz pist şekillerini kagıda dökerek yukarı getirirseniz hem alternatifimiz olur hemde hada iyi bişey çıkmasına katkınız olur bu işle ilginize şimdiden teşekkür ediyorum
SpeedMan07
22-06-2006, 23:55
pist çizmek derken boyadanmı bahsediyorsunuz, eğer öyleyse bence bu kadar masrafa girip gölgelik ve yüksek platform işine giriyoruz o zaman adam gibi bir pist yaptıralım tam olsun. çizgi çok da güzel olmaz hee tabi yavaş yavaş sırasıylada yapılabilir bu işler çünkü herkesin durumu iyi olmayabilir. bu durumda da bu işleri bir öncelik sırasına koymak gerekiyor.
Bir de bu pist süpürülüp temizlendiği zaman gerçekten istediğimiz gibi bir şey mi ortaya çıkacak yoksa tam bir fiyasko mu olacak o da tartışılır bence.
sonuç olarak düşüncem, bu yaptıracağımız şeylerin maliyetini çıkarıp kaç kişinin katılacağı belli olsun. örneğin 1,500 YTL bu paraya başka bir yerde başka şartlarda birşeyler yapılabilirmi önce onu iyice araştıralım derim. mesela belediye ye gidip tam bir prof projeyi önlerine koyup THK ya harcayacağımız parayıda bağış veya bu iş için başlangıç teklifi olarakda sunarsak ve buranın gelirininde olacağını (üyelik, seyirci vb. gibi) belediyeye bir nebze destek ve politika açısından da reklam olabileceğini anlatırsak acaba ne düşünürler.
bakarsınız kocaman bir şantiye alanına dönen Antalya da bu işe de el atabilirler, neden olmasın bence bir umut...
Bunları ve bunun gibi fırsatları da değerlendirelim, kendimize yeni imkanlar yaratmaya çalışalım, en son hiç birşey başaramadık tilkinin dolaşıp döneceği yer kürkçü dükkanıdır der ve THK için birşeyler yapmaya başlarız derim...
Saygılar
selamlar
arkadaşlar forumumuzda buluşmalarımız için bir konu açılacak forum yönetimince. buluşma il ilgili öneri ve duyurularımızı bu başlık altında yapıcaz. o yüzden antalya için lütfen buluşma ile ilgili konu başlıkları açmayalım. yoksa sonsuza kadar her hafta için bir başllık açacak olursak serverları patlatırız:D . Şükrü arkadaşımızın yönlendirmelerini takip edersek hem buluşma duyurularımız daha çok kişiye hitap edecek, hemde buluşma bilgilerinin nerede olduunu bilip bakacağımız yer belli olacak...
selamlar
arkadaşlar lütfen bu konuya hassasiyet gösterelim....
MaTrExXx
23-06-2006, 16:19
evet beyler az önce ofna picco 3.5 motorlu bir t-maxx almış bulunmaktayım.İşallah bu pazar buluşma olursa onunla katılmak istiyorum:D:D
SpeedMan07
23-06-2006, 16:49
hayırlı uğurlu olsun
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.