Orijinalini görmek için tıklayınız : Autodrom'da Cumartesi İşkencesi!!!
caydinlik
18-06-2006, 01:30
Yenileventte oturuyorum. Cumartesi sabahı kalktım autodroma gittim. Gidince bir de ne göreyim, pisti birilerine go kart pisti olarak kiralamışlar. Böyle iş olur mu dedim, gelmeden arasaydın dediler.
Fazla tecrübeli değilim, belki bu oranın sık sık yaptığı bir şey ve aslında oraya giden herkes gitmeden önce böyle durumlara karşı önlem olarak orayı arıyor. Ama sonuç olarak şu anda benzinli onroad kullanılacak iki pist var istanbulda ve birinin işletmecisi kalkıp orayı go kart pisti olarak kiraya veriyor.
Autodromu destekleyen modelci arkadaşlar var mıdır bilmiyorum ama benim gözümde inanılmaz düştü autodromun değeri. Ha gitmeyecek miyim, elim mahkum gidecem zaten kaç yer var araba kullanacak. Ama dün sabah onca yolu tepip de karşımda modelcilik değil tamamen para kazanma mantığına göre işleyen bir işletmeci görünce diyecek laf bulamadım.
Autodromu şiddetle kınıyorum.
Bir de adam dedi ki havalar güzelleşiyor artık cumartesi pazar pisti bu şekilde kiralayabiliriz sık sık. Bu kafadaki işletme ve dükkan sahipleriyle bu ülkede modelcilik ancak olduğu yerde emeklemeye çalışır o kadar.
caydinlik
18-06-2006, 09:10
Ben bu Autodrom olayından sonra zaten soluğu orda aldım. Ama çok vakit kaybetmiştim, ancak bir depo kullanabildim. Pist benzinli araçlar için oldukça zor bir pist gibi geldi bana, ancak şehrin ortasında bir pist ulaşım çok kolay, işletmeci arkadaşlar çok güler yüzlü. Birazdan da gideceğim gene hatta :)
rpmvekmh
18-06-2006, 10:12
işletmeci arkadaşlar gerçekten güler yüzlü ve ticari kaygsı olmayan arkadaşlar bu sebeple alışverişimide onlardan yapıyorum bende malları tl üzerinden satıyorlar buda dövizdeki ufak oynamalrdan etkilenmiyor. bu gün bende gelmeye çalışıcam bakalım pist nasıl :)
RoyalFlush
18-06-2006, 11:32
Bende 4. leventteyim birdahakine beraber gideriz. :D
Autodrom'da böyle bir şeyle hiç karşılaşmamıştım ama anlattığınız kadarıyla iş çok ciddi!!! Bundan sonra pistlerini sürekli kiralasınlar, ben artık gitmeyi düşünmüyorum.. Bravo!!!
bilinçli tüketici olun,insanları yola getirin.
rpmvekmh
18-06-2006, 23:49
evet arkadaşlar bu gün mecburen autodrom a bir kere daha gittim 5 saat pisti kullandım ve bir görevlide gelip ücreti alındımı diye sormadı yani kimseler yok pist desen elden geçmek zorunda araba tam son hızına ulaşıyor yol pis araba hoplamaktan gidemiyor :) pist foam düşmanı resmen :)
ydurguner
18-06-2006, 23:50
ticaret bu hocam zaman para kazanma zamanı maymun gözünü açmış yani pist boşa yatacağına aslanlar gibi likitite getirsin daha iyi... mantıklı iş yapmışlar. şöyleki kalkıp her c.tesi topluca rc tayfası olarak en az bi 10 kişi gidilirse go kartın yalan olacağınıda belirtmek isterim... aslanlar gibi parayı toplayıp çarşambadan kapora verip c.tesi keyif yapmak var go kartçılar gelip rc izlerler biraz hem :) yanlışsam yanlışsın diyin... saygılar...
rpmvekmh
19-06-2006, 00:11
oda doğru :)
caydinlik abi hazerfan pisti var auto dromdanda daha gusel bence....
Bu isin bu noktaya gelmesinde Autodromu suclamaya kimsenin hakki yok.Burada defalarca yazdik,ahkam keseceginize gidin pisti kullanin adamlar pist acmislar dedik,giden olmazsa adamlar baska sekillerde kullanilir dedik,bir suru gereksiz yorum yapildi.
Turkiyede modelcilik asil bu kafayla modelciler oldugu surece ilerlemez arkadaslar,Istanbul gibi buyuk sehirlerde kimsenin evinin kapisinin onunde yada semtinde pist olacak hali yok,haftasonlari organize olunacak,arabasi olan arkadaslar olmayanlarida toplayacak ve pistlere gidilecek.Yoksa 40 yilin basinda ya hadi piste gidiym mantigiyla ayda piste toplam 10 kisi gidiyorsa pist sahibide orayi farkli sekilde kullanir.
Autodroma yapilan pist icin basta Sukru kardesimiz ve diger arkadaslarin ne kadar ugrastigini,emek harcadigini biliyormusunuz?Pist sahiplerine pist acmalari icin konustugunda soyledikleriyle gerceklesenler arasindaki farklardan haberiniz varmi?
Isler sarpa sarinca son anda bu cikislar yapilacagina zamaninda pist adam gibi kullanilsa ve sureklilik olsaydi durum farkli olurdu.
Bİ ara bizde gitcez haberiniz ola
sariertan
19-06-2006, 09:47
Bizde abone olmayı düşünüyordun autodroma. İlginç ve kötü bir gelişme bu.
Arkadaşlar ne yazıkki cumartesi bizde cem07 kardeşle beraber gittik rc pistini go-kart lara kiralamışlar
üzüldük neyseki biz tuzladan çıktığımız için fazla yol problemimiz olmadı
caydinlik
19-06-2006, 10:37
Bu olayın öncesini ya da bu güne kadar neler konuşuldu bilemiyorum açıkçası. Ben modelciliği bu ay başladım sayılır ve haliyle şu anda yaşadıklarımı değerlendirebilirim ancak.
İstanbul'un göbeğinde sponsor yardımlarıyla bir pist açıldı. Cumartesi de pazar da gittim güzel güzel arabamı kullandım. Yollar biraz dar geldi ama olsun, tekniğimi çok geliştirebileceğimi düşünüyorum. Özelliklele frenleme konusunda bayaa uğraş ve dikkat istiyor gibi geldi bana.
Autodroma da üye olmak konusundaki düşüncem fiyatın uygun olması halinde değişmedi açıkçası. Hem üye olunca bu gibi durumlarda işletmecilerle daha sıkı tartışmaya hakkım olur. Başta da dediğim gibi zaten illa ki gideceğim oraya da zaten kaç yer var araba kullanacak. Ama şu andan itibaren daha az tercih edeceğim.
Şimdi autodroma pisti kim yaptırdı ne zaman yaptırdı ne kadar uğraş verdi bilemiyorum. Amacım kimsenin emeğine saygısızlık etmek değil, hatta bir açıdan tam tersi. Sahiden birileri bu pist için uğraş verdiyse, oranın go kart pisti olması konusunda eminim benden daha da rahatsız oluyordur. Amacım da Autodroma kimse gitmesin değil zaten, aksine hep beraber sık sık gidelim. Ama bu tarz durumlarla karşılaşmak insanın çok moralini bozuyor, tahmin edersiniz.
Ortada bir bütünlük, herkesin bir arada buluştuğu bir oluşum göremedim ben. Varsa bu benim cahilliğim olabilir hemen kızmayın. Ama yoksa da bunun adımlarını atmada ben de görev almak isterim.
Bu arada 4.leventte oturan adaşım olan kardeşim, bir daha giderken sana da haber veririm uygun olursan gideriz beraber..
Selametle..
Arkadaşlar ne yazıkki cumartesi bizde cem07 kardeşle beraber gittik rc pistini go-kart lara kiralamışlar
üzüldük neyseki biz tuzladan çıktığımız için fazla yol problemimiz olmadı
antalyalı değiliz metin abi 07 falan :D
vallahi cuma günü akşamından metin abinin başını şişirdim yarın gazlıoz 1 galon bitircem cart curt.. bi gittik pisti kiralamışlar :hııııııı: :fire: :(
neyse hafta içi genellikle hep gidioz sorun yok..:)
Yönetime şikayet etmenz daha uygun olmaz mı ?
Zamının da o pistin inşaası için çok uğraşıldı.
Ama şimdi elde var sıfır.
Bunun sorumluları auto-drom yönetimi değil.
aldiklari 10 ytl ne icin acaba ,leş gibi bir pist ,5turda filtre simsiyah oluyo
sekreter
22-06-2006, 15:24
Sevgili Modelci Arkadaşlar,
Öncelikle herkese buradaki duyarlılığından dolayı teşekkür ederim. Auto Drom un RC sorumlusu olduğum zamanlar da pist kullanım ücreti 20 ytl idi. Bütün arkadaşlar pistin çok pahalı olduğunu ve daha ucuz olması gerektiğini iletiyorlardı bana, bende yönetim ile samimiyetimden dolayı baskı yaparak pist kullanım ücretini 10 ytl ye düşürttüm. Ben pistin her hafta sonu dolup taşacağını düşünürken, değişen hiçbir şeyin olmadığına şahit oldu.
Daha sonrasında da RC sevgilisi arkadaşlarımız pistin yıllık üyelik aidatının 200$ olduğunu ve daha ucuz olması gerektiğini çok fazla insanın üye olacağını belirttiler. Bende yine yönetimi ikna ederek pistin yıllık üyeliğinin 150 YTL ye düşürdük. Yine pistin dolup taşacağını düşünürken, değişen hiçbirşeyin olmadığına şahit oldum (sadece bir kişi piste üye oldu).
Sevgili RC ci dostlarım işte durum bu olunca pistin yöneticileri RC ci arkadaşlara küsmüş durumda. Biliyorsunuz ki hiçbir şirket yardım amaçlı kurulmamıştır. Bütün şirketler KAR amaçlı kurulmuştur. Bu hobiye sahip çıkmak istiyorsanız elinizdeki imkanların değerini bilmelisiniz. Söz sahibi olabilmeniz için öncelikle çoğunluk ve sürekli olmalısınız.
Not: Auto Drom ile hiçbir alakam kalmamıştır.
Saygılar
Burak
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.