PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Daha 10 yaşında

DeLLyCeM
05-07-2006, 01:22
Kesinlikle sitedeki resimlere ve videolara bakın....

KYLE (http://www.kylerocks.com/)

NUC
05-07-2006, 02:02
tanıyorum bu vatandaşı.hem aileden yatkınlık hem bolca malzemesi var.ayrıca 5 yaşından beri rc heli uçuruyor.yaşı küçükte olsa tecrübesi 5 yıllık ve önemli bir süre.tüm bunlara yetenekte eklenince sonuç bu.

benim anlamadığım şu.bir insan bir helikoptere bu hareketleri yaptırmaktan ne keyif alır.gerçi zevkler tartışılmaz.gerçek bir böcek gibi uçuruyor.ama ben bu kadar iyi bir modele ve uçuş tecrübesine sahip olduktan sonra yapacağım şey kameramı helikopterime bağlayıp çeşitli yerlere gidip havadan görüntü almak:)

roxx0rs
05-07-2006, 10:44
kameramı helikopterime bağlayıp çeşitli yerlere gidip havadan görüntü almak:)

aman abi basın doner:D yapma ama helal olsun cocuga babasınada bu kadar erken yasta tanısmıs bu hobbyle yannız heli cocuktan buyuk belkide kompleks e girip baslamıstır ehuhehe:D

ALI
05-07-2006, 11:30
helal olsun ne diyelim :)

BURAKK
05-07-2006, 11:58
"Akıl yaşta değil baştadır" gibi bişey oldu :) Çocuk bu işe kendini vermiş :ahhahyt:

blent_bull35
05-07-2006, 12:27
ewet başka bilg da açtı..ok sorun yok.çocuk bozmuş abi kendini yaa.bune böleee..helal olsun...saol cem...paylaşım için

DeLLyCeM
05-07-2006, 12:30
Problem sizden kaynaklanıyor, sayfada problem yok...

ozspeed
05-07-2006, 15:56
Çocukta gerçektende yetenek var kendi boyu kadar heliyi uçurabiliyor

MaDDoX
05-07-2006, 17:45
sitede bişey dikkatimi çekti ! çocuğun bu yaşta 8 tane sponsoru var! cebinden paranın çıktığını sanmıyorum!

m_samil
31-03-2009, 11:39
haklısın keşke benimde olsa :)

FuRqan34
23-04-2009, 19:44
her şey koşullara bağlı
Yabancı ülkede refah düzeyi belli bizdeki belli
Çocuk 10 yaşında daha
ben[14] ve benim yaşıtım birçok kişi bu hobiye başlamak istiyor
Gerek rc heli ile gerek rc car ile ama malesef refah düzeyimizde belli
ayrıca coğu kişi bu hobiyi oyuncak sanıyor ama bir başlasalar =)

GuNeSh
23-04-2009, 19:57
artık 13 yaşında !!!

atamert
02-05-2009, 13:30
ne yani bende 12 yaşındayım ama iki rc uçak yaptım ve 1 tane rc heli uçuruyorum bunda garip bişey yok çocuk cok zekidir

Deagles48
02-05-2009, 14:12
Bu Yaşda Bole İse 18 de 20 de Nasıl Olur :)

ßy.İsTiLa
18-06-2009, 11:10
Evet yetenek işi helal olsun 10 yaşında gerçekmi acaba ?

snipeTR
18-06-2009, 12:08
geliceğin pilotu işte bu adam.
ama asıl sorulması gereken soru şu. bu zamana kadar ne kadar fazla malzeme harcamış bu yetenek için zaman ve para eğrisini çıkartıp bizim zaman ve para eğrimiz ile karşılaştırmamız gerekiyor. internette yabancı ülkelerde 150-180 dolara satılan modeller türkiyede 550-650 ytl ye satılıyor..
aynı şey paint balldada var. kıçıkırık ukraynada (gerçi tartışılır.) 1000 paint ball topu 10 dolar bizde 100 top 10 lira. sonra paint ball neden gelişmedi neden turistler erkenden türkiyeden gidiyor.
o boyu kadar helikopterin fiyatı konusunda fikir yürütecek birileri varmı?
zaten çocuk çok genç reflexleri en üst düzeyde el göz koordinasyonu çocuklıktan beri o kumandaya dokunan parmakları herşey tam kvamında

ne yani bende 28 yaşındayım simulatörde ilk 4 saatlik çalışma sonrasında ters uçmaya başladım ters düz dönmeye başladım max hızdan hover pozisyonundan acil iniş felan yapıyorum... ama 10 uçuştan 6 sı crash ile sonuçlanıyor...

adamların tamir takımını gördünüzmü? sadece o bile 1.5 milyar civarıdır.

oruc47
20-06-2009, 14:42
çok kıskandım yavvv:@

RoguE
07-07-2009, 23:11
abi bu nasıl bir yetenekdir böyle resmen azım açık kaldı videolarını izleyince
bu yaşta hemde :eek:

çocuğun ve ailesinin maddi durumuda iyi sanırsam ki
kimbilir bu seviyeye gelmek için kaç heli parçaladı kırdı bozdu
bir servet harcamış olabilir :hımm:

onder82
07-07-2009, 23:51
Sponsor destekLi yarışıyor zaten sitesinde görünüyor
YetenekLi oLunca bir gün mutLaka keşfediLiyor insan kaç yaşında oLduğunun önemide yok ;)

PhnX
08-07-2009, 00:45
Pilotaj dedigimiz seyin birebir refleks egitimi ile alakali oldugunu dusunursek, uzerine titrenmis bir cocukdan daha iyi kimse ucamayacaktir. Dogal geliyor bana bu tip haberler acikcasi.

Asil 60 yasinda birinin 3D yaptigini gormek cok ilginc olurdu :) .

onder82
08-07-2009, 00:49
-O6LX0jlVPk&feature=channel_page

Ben bu tandem uçuşa bayıLdım Dans ediyorLar yerde drift yapıyorLar:)

onder82
08-07-2009, 00:55
Bizim burda 60yaş öLüme yakLaşma yaşı ama yurt dışında hayatının baharını yaşıyorLar yani kesin vardır avrupada 3D yapan 60yaşında :)
Birde kapasite meselesi var çocuktaki yetenek fark ediLmiş ve üzerine gidiLmiş

RoguE
11-07-2009, 00:46
peki, bu 3D uçuş esnasında helikopteri kullanan kişinin elindeki kumandada yaptığı davranışları yani el ve parmak hareketlerini yakından videoda görme şansımız yokmu _?
çünkü herkes helisini bir şekilde 3D uçururken hep havadaki heli görüntüleniyor!
bu sefer havadaki heli değilde ,
kumanda üstünde hareket halindeki ellerini parmakların yaptığı hareketleri görmeyi çok isterdim :hımm:

onder82
11-07-2009, 01:04
JgqtH4MMq4w&hd=1

Siz isteyin yeter hemde szabo farkı iLe :)

GuNeSh
11-07-2009, 01:23
daha iyi bir çekim :)

http://www.youtube.com/watch?v=p3nNiUStTE0

p3nNiUStTE0

RoguE
11-07-2009, 03:14
her iki videoyuda izlerken resmen dumur oldum bune böyle_?
:eek: :eek:

gerçi bu işe yıllarını vermiş bir kişi artık beynine kazımıştır yaptığı hareketleri ve bu hareketleride artık hiç düşünmeden hatasız şekilde iç güdüsel olarak uyguluyor anladığım kadarı ile :hımm:

videolar için teşekkür ederim

kısmen merakım giderilmiş oldu:D

onder82
11-07-2009, 03:20
Benim ekledigim HD güneş izlemedgın nasılda beLLi :)

GuNeSh
11-07-2009, 03:24
Benim ekledigim HD güneş izlemedgın nasılda beLLi :)

kastettiğim videonun kalitesi değil ki, video yu izledim. kastettiğim kumandanın çekim açısı. senin video da önder abi sol stick tam görüünmüyor.

GuNeSh
11-07-2009, 03:27
Rouge,

Tüm hareketlerde neredeyse piro var o yüzden zorlaşıyor hareketler. gerçi piro suz da baya zor hareketler ama işin içine piro girince daha da bir zorlaşıyor. piro helikopterin kendi etrafında dönmesi durumu.

onder82
11-07-2009, 04:11
Tamam Güneş anLadım şimdi :)

oruc47
11-07-2009, 20:02
abim helikopteri oyuncak gibi kullanıyorlar. ne bu yavvv

RoguE
12-07-2009, 02:44
Güneş bey,

peki :)
birşeyi merak ettim bu şekilde 3D uçuşlar esnasında kullanıcı heliye ani şekilde agresif hareketler vs akrobasiler yaptırınca özellikle paller birbirine nasıl girmiyor_? ve bazı hareketli parçalar özellikle pal kafa aksamı G kuvvetine maruz kalmıyormu_?
çünkü havada ani hareketler eden helinin palleri 3D hareketlerinde birbirine girmesi veya yamularak kontrolde çıkması gerekmiyormu_? paller nasıl bir ivme alıyorda bu ani hareketleri yapabiliyor ve dayanabiliyor_?

PhnX
12-07-2009, 02:56
Pallerin yamularak (pal tutucularda katlanarak) bir tehlike yaratmasi pek mumkun degil cunku donusleri sirasinda yarattiklari santrfuj ile cok kuvvetli bir sekilde disari cekiliyorlar.

Helikopterlere bu tip ucuslar sirasinda yuk biniyor, yanlis hatirlamiyorsam 15G 'ye kadar yuk bindirebiliyordu pilotlar modellerine. Modeller bu tip yukleri kaldiracak sekilde imal ediliyorlar.

Ne kadar cok 3D o kadar model uzerinde eskiyen parca, onu soyleyebiliriz.

GuNeSh
12-07-2009, 03:15
pallerin birbirine girmesi gibi bir durum olmaz.1800 - 2000rpm de dönen pal diskinde oluşacak merkezcil kuvvet 3278.60N civarı bir kuvvet yapar eğer hesap hatası yapmadı isem. yani yaklaşık 328kg diyebiliriz 2000rpm 115g pal ve 650mm rotor çapı için. bu durumda paller dışarı doğru bu kuvvetle çekiliyorlar. tabi burda rijit cisim dinamiğini kullanmak gerekiyor hesap yaparken ama direk hesap yaptım uğraşmadım.

neyse neticede palleri dışarı çeken kuvvet fazla bu durumda plerin katlanım bir birine girmesi gibi bir durum beklenmez yüksek G de bile.

pallerinaşağı doğru bükülmesi gibi bir durum olabilir burada. yani paller eğilip eğilik kuyruk borusuna çarpabilir ki bu duruma boomstrike diyoruz. burada ise pallerin cinsi ve takılan damper rubberlar önemli. eğer yumuşak damper rubber ile bu tip hareketler yapışsa, paller bükülüp kuyruk borusuna çarpabilir kırım yaşanabilirdi. pallerin esnek olması da bu durumu doğrudan etkileyecektir tabiki. o yüzden karbon fiber pal kullanılıyor 3D de. karbon fiber pal ve sert damper ile uygun ayarda hertürlü 3D hareketi yapabilirsiniz. kanıtı videolar :)

onun haricinde havada ball link çıkabilir. bu durum da helikopterin bakımın iyi yapılması lazım. swash ın dönen kısmındaki 4 link haricindeki rotordaki diğer linkler zaten fırlayacak istikamete doğru bakmıyorlar o yüzden o linklerin çıkma ihtimali düşük.

onun haricindeki kırımlar elektronik ekipmanın arızası (servo gyro alıcı gibi) ve pilotaj kaynaklı oluyor.

GuNeSh
12-07-2009, 03:16
sarper önce davranmış :)

RoguE
12-07-2009, 23:12
pallerinaşağı doğru bükülmesi gibi bir durum olabilir burada. yani paller eğilip eğilik kuyruk borusuna çarpabilir ki bu duruma boomstrike diyoruz. burada ise pallerin cinsi ve takılan damper rubberlar önemli. eğer yumuşak damper rubber ile bu tip hareketler yapışsa, paller bükülüp kuyruk borusuna çarpabilir kırım yaşanabilirdi. pallerin esnek olması da bu durumu doğrudan etkileyecektir tabiki. o yüzden karbon fiber pal kullanılıyor 3D de. karbon fiber pal ve sert damper ile uygun ayarda hertürlü 3D hareketi yapabilirsiniz. kanıtı videolar :)

onun haricinde havada ball link çıkabilir. bu durum da helikopterin bakımın iyi yapılması lazım. swash ın dönen kısmındaki 4 link haricindeki rotordaki diğer linkler zaten fırlayacak istikamete doğru bakmıyorlar o yüzden o linklerin çıkma ihtimali düşük.

onun haricindeki kırımlar elektronik ekipmanın arızası (servo gyro alıcı gibi) ve pilotaj kaynaklı oluyor.

işte bunu çok merak ediyordum sayenizde bu merakımda giderilmiştir;)

bilgiler için teşekkür ederim

oruc47
28-07-2009, 20:13
valla abim o cocuktaki malzeme performan ve heliler bende olsa bende 3D yapardım ben aileden bile destek almıyorum bu konuda beni çocuk zannediyorlar