PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kumanda ve motor olarak tavsiyeleriniz

rumuzmuoneolaki
13-07-2006, 14:24
Öncelikle herkese selamlar..

Arkadaşlarım bana d.günü hediyesi olarak bu uçağı almışlar:yuppiyuv:

şimdi bende kumanda ve motor almak istiyorum.ve tabii geri kalan malzemeleri..ama tam olarak ne alacağımı,hangi marka model alacağımı bilmiyorum...uzun vadede heliye geçiş yapmayı düşünüyorum.
Ayrıca abim şu anda amerikada..yani oradan alsam nasıl olur?amerikadan daha ucuz olur diye düşünüyorum.oradan alırsam nereleri tavsiye edersiniz?

birde (muhtemelen) abim alacağı için, bana şunu şunu alırsan işii görür derseniz sevinirim ki bende ona iletebileyim..mümkünse link verirseniz çok yardımcı olursunuz..

Biliyorum çok soru sordum ama yardımınıza ihtiyacım var..:fisdua:

şimdiden teşekkürler..

saygılar...

Yerli RC Firmalarının linkini vermek yasaktır
.:::100kmh2sn

rumuzmuoneolaki
13-07-2006, 22:49
Umarım yanlış yere açmamışımdır başlığı..Ve sanırım yanlış bir link vermişim:( kusura bakmayın.Yönetici arkadaşlardan özür dilerim...

rumuzmuoneolaki
14-07-2006, 00:03
http://www.towerhobbies.com/products/pmm/pmma0125m.html

motor+kumanda+diğer gerekli malzemeler için marka-model rica edebilir miyim??????????

rumuzmuoneolaki
14-07-2006, 18:58
Arkadaşlar linktekinden farklı olarak:
Motor: 40-46
Kumanda:4
şeklinde özellikleri var..
sizce ekonomik olması önemli olan,marka-model önerileriniz neler?ayrıca servolarda da marka vs farklılık gösteriyor mu?diğer malzemeler olarak ne önerirsiniz?
teşekkürler..saygılar...

stingray
16-07-2006, 22:41
Yanlış anlamadıysam uçak 25 lik.40 veya 46 lık motor çok gelir.En fazla takabileceğiniz motor 32 lik olur.O.S. pahalıdır biraz belki ama iyidir.Kumanda da ucuz birşey almanızı tavsiye etmem.Amreikadan alınacaksa futaba tavsiye ederim.Hele birde devamı heli ise gelişmiş bir kumanda uzun vadede daha ucuz bir seçimdir.Tabi yakıt,yakıt pompası,buji kızdırıcısı,starter de almanız gerekenlerden.

M_tech
16-07-2006, 23:02
40 lık os la işini görür- 4 kanallı bir radyo lazım artı 4 servo.

rumuzmuoneolaki
18-07-2006, 23:48
Uçak, phoneix models'in classic modeli...
ölçüleri 144,5x114,5
2250gr ağırlığında..motor olarakta kılavuzda 40-46 diyor..kumanda olarakta zaten min 4 kanallı..

özellikle motor kumanda ve servolar için model tavsiyesi isteyebilir miyim?
motor olarak OS'yi tavsiye ediyorsunuz.Kumanda olarakta futaba..peki hangi modelleri yeni başlayanlar için daha kullanışlı olur?

ayrıca servolarda da marka vs farklılık gösteriyor mu?

tekrar teşekkür ederim..

M_tech
19-07-2006, 00:05
os un 46 la yada fx yada ax serisinden alınabilir ,kumanda olarak 4 kanal yeter onun için dedim , 14 kanal kumandalarda var 2000 dolara.. o uçağa 4 kanal iyi, ilerde başka modeller kullancam derssen ona göre kumanda önerebilirim.
kumandayı set halde alınca içinde servosu zartı zurtu geliyor, standart 3003 yollarlar genelde , 3003- 3004 ler işini görür. motor olarak alternatif thunder tiger -super tigre derim.

rumuzmuoneolaki
19-07-2006, 00:10
@M tech, çok teşekkür ederim.Sanırım kumandayı set halinde almak daha mantıklı...ayrıca 4 kanallı şimdilik işimi görrecektir.
Peki bunları görebileceğim (ve abime gösterebileceğim) bir link varmı?towerdan veya başka bir siteden?
birde bunları ABD'den alsak, yurtiçine gelişi sorun olurmu sizce?

tekrar teşekkürler...

rumuzmuoneolaki
19-07-2006, 00:44
biliyorum çok soru souyorum bu nedenle tekrar özür diliyorum ama bu konuyu bilenlere sormak zorundayım.affınıza sığınıyorum..

Motor olarak şu modeller için neler söylersiniz?
ax ve fx biraz pahalı geldi..Birde la ile aralarında ne farklılık var?

O.S. .46 LA w/Muffler Blue
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXBY20&P=0

O.S. .40 LA w/Muffler Natural
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXBY18&P=0

Ekleme:
SuperTigre GS-45 ABC w/Muffler
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXFV71&P=0 bunun fiyatı daha uygun ama işimi görür mü?

rumuzmuoneolaki
19-07-2006, 00:54
Kumanda olarakta şunlar için fikrinizi alabilir miyim?

Futaba 4YF 4-Channel Micro FM/2 S3110 Servos
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXGAE8**&P=0

Futaba 4EXA 4-Channel FM/4 S3004 Servos
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXKJD8**&P=0
Aradaki fiyat farkına, kullanım açısından kolaylık sağlayacaksa katlanabilirim.
Birde bunlar bahsettiğiniz set halinde mi?Yabancı dilim pek olmadığı için tam anlayamadım.:( .

Ayrıca alternatif olarak şunlara ne dersiniz?

Airtronics VG400 4-Channel FM/2 94091Z Servos
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXAFG5**&P=0

Hitec Laser 4 4-Channel FM Micro/2 HS55 Servos
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXLGF5**&P=0

M_tech
19-07-2006, 02:57
futaba 4exa kesinlikle ! receiver -servo - charger- pil falan varsa settir,fiyat performans bakımından en iyisi bu.
abd den gelişte burda sorun yaşayabilirsin, 75 mhz almamaya bak alırsanda ki varmı bilmiyorum.

motor olarak os la 40-46 dan biri olsun, uçağın biraz büyükçe 46 iyi gider ona. fiyatıda makul.

rumuzmuoneolaki
19-07-2006, 12:38
46lık OS motor ve futaba exa kafamda netleşti yardımlarınızla...:)
bunlara ek olarak uçağı tamamlamam için neler gerekli?

henüz birleştirmeyeceğim ama parçaların birçoğunu ABDden alacağım için (daha ucuz olduğu için) şimdiden alayım diyorum.Hem kumandayla biraz simulasyon çalışmayı düşünüyorum...

özellikle sormak istediğim (yeri burası mı bilmiyorum ama:() abim kendisi getirecek.bu durum türkiyede (gümrük vs) bir sorun olur mu?ekstra bir ücret ödemem gerekir mi?

yardımlarınız için çok teşekkür ederim...

saygılar...

M_tech
19-07-2006, 16:55
46lık OS motor ve futaba exa kafamda netleşti yardımlarınızla...:)
bunlara ek olarak uçağı tamamlamam için neler gerekli?

henüz birleştirmeyeceğim ama parçaların birçoğunu ABDden alacağım için (daha ucuz olduğu için) şimdiden alayım diyorum.Hem kumandayla biraz simulasyon çalışmayı düşünüyorum...

özellikle sormak istediğim (yeri burası mı bilmiyorum ama:() abim kendisi getirecek.bu durum türkiyede (gümrük vs) bir sorun olur mu?ekstra bir ücret ödemem gerekir mi?

yardımlarınız için çok teşekkür ederim...

saygılar...

abin bavuluna koysun getirsin direk ,fatusa falanda gostermesin ,orda kullanıyordum buraya getrdim falan desin yada sorarlarsa.
yedek buji alsın,yedek pervane, starter lazım olcak ,buji ısıtıcı, tachometre olursa ayar yaparken zorlanmassın, başka birşeye gerek olmaması lazım ,uçağın içinde depoydu falan filan çıkmış olması lazım tabi.yakıt- boya gibi yanıcı parlayıcı-patlayıcı şeyler getirmesin.

rumuzmuoneolaki
19-07-2006, 17:48
Mtech, çok sağolasın..valla yardımların olmasa heralde şu anda saçımı başımı yoluyordum şimdi :)

fakat dewdiğin yedek parçaları ve buji ısı., tachometreyi falan towerda bulamadım.(yani vardırda ben bulamadım).hangi bölümde sitede bi yardımcı olursan ve bunlarda da kullandığın veya tavsiye edeceğin marka-model varsa çok iyi olur...

birde bunları türkiyeden alsam çok mu pahalı olur?malum bagaj sorunu olabilirmiş abimin.daha fazla şey yüklemek istemedim...:)

tekrar teşekkürler..sağolasın...

edit: tr'deki bazı mağazalarda gördüm buji ısıtıcısı falan ama D tipi h tipi falan diyor.ne gibi bi farkı var?

rumuzmuoneolaki
19-07-2006, 17:52
ha dediğin gibi zaten yakıt deposu falan var.ayrıca yakıt boya vs burdan kendim temin edeceğim zaten..sizi çok uğraştırdığımı biliyorum..o yüzden tekrar kusura bakmayın..öğrenmek zaman ve yardım istiyor:(

rumuzmuoneolaki
19-07-2006, 18:05
sanırım tachometerlar bunlar..
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0095p?FVPROFIL=&FVSEARCH=TACHOMETER

pervanelerden bunlar ama ben benim için gerekli olanın ölçüsünü bilmiyorum.nereden öğrenebilirim?
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0095p?FVPROFIL=++&FVSEARCH=APC&FVPROFIL=++

M_tech
19-07-2006, 18:20
http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/WTI0095P?FVSEARCH=tach&FVPROFIL=++&search3=Go

bunlar takometre- yer kaplamaz fazla- bujilerde yer kaplamaz- pervane tr den alırsın- starter ve buji sıtıcıda tr den alınır.

46 la motor için :rodajda 11X6
Trainer and Sport Models: 11X6, 11x7

ölçekli pervaneler almaya bak..pervaneyi ahşap alma çabuk kırılır ve çok para. plastik yada naylon diye gecenler çabuk daha fazla dayanır.

rumuzmuoneolaki
21-07-2006, 00:28
Mtech çok teşekkürler...valla bir canlandırayım şu aleti üstüne Mtech yazıp fotosunuda buraya koymazsam..:) :)
gelecekteki sorunlarımla başınızı ağrıtmaya devam edeceğimi de söyleyim:)

sağolun...

rumuzmuoneolaki
22-07-2006, 12:06
Yine rahatsız ediyorum sizi ama birşey daha sormak zorundayım...

Bagaj konusunda belki sıkıntı çıkableceğini düşünüyoruz.Çünkü ben daha önce kumanda kullanmadım ve ağırlığını da bulamadım sitede..

Sormak istediğim motor+kumanda+tachometre+iki üç tane plastik pervanenin ağırlığı ne kadar olur?
Çünkü eskiden bagaj limiti 35kg'dı şimdi 22kg'ye düşürmüşler.o nedenle ağırlık çok önemli bir hale geldi...tachometre ve pervane çok ağır değildir ama diğer parçalar ne kadar tutar?

DARKBLUE
03-08-2006, 16:58
sana motor olarak en iyi O.S ya da MAGNUM öneriyorum kumanda olarak en iyisi mc-19 ama biraz pahalı bu yüzden FUTABA da alabilirsin

cem
03-08-2006, 17:42
Pardon ama OS ile magnum pek karsilastirilabilecek motorlar degil.Eger fiyatina raziysan OS al,eger daha ucuz bir sey istersen magnum,super tigre olabilir.

DARKBLUE
04-08-2006, 10:44
Pardon ama OS ile magnum pek karsilastirilabilecek motorlar degil.Eger fiyatina raziysan OS al,eger daha ucuz bir sey istersen magnum,super tigre olabilir.

benim O.S ya da MAGNUM önermemin nedeni MAGNUM un üreticisinin,O.S in eski mühendisinin olmasıdır tabiki O.S kadar olmasada MAGNUM da çok iyi

keçik
03-12-2006, 03:14
sevgili kardeşim
uçagı kit olarak mı almayı düşünüyorsun eğer öyle bence alma çok uğraşırsın ben o hatayı yaptım uğraşırsının açıklamasıda şöyle montaj çok ugraştırıyor ve bür sürü el aleti lazım
ve uçağıda amerikadan aldım bavula zaten sığmaz ve elde getirdim onun için kiloya girmiyor zaten bagaj olarak verirsen kırılır.o söylediğin parçalarda gelse gel 1.5 kilo gelir

gumush
17-01-2007, 08:30
Modelcilige yeni basliyorum.
Izmir'den yardimci olabilecek arkadaslarin onerilerini ozellikle bekliyorum.
Izmirdeki bir aktiviteye katilmak ve yakindan gormek istiyorum.
Kumanda konusunda bilgisayará simulasyon icin rahatlikla baglayabilecegim ;tercihen kablosu ile birlikte alabilecegim , uzun vadede isimi gorecek , ileride kamera tetikleyebilecek ( umarim ileride yapabilirim ) bir kumanda almak.
Sanirim Futaba marka konusunda iyi bir secim olacak.

Bana uc oneride bulunur musunuz ?
1- simdi al ileride satar daha iyisini alirsin
( 4 kanalli modeller olabilir )
2- simdi al , ileridede cok buyuk ihtimalle isini gorur yenilemene gerek kalmaz ( 6 kanalli alternatifler olabilir )
3- simdi al unut.( sanirim 7c en ust alternatif olur benim icin )
Futaba 6EXAP Dijital 6 Kanal Uçak Kumanda Seti 200E + KDV
Futaba T7CP 7 Kanal Uzaktan Kumanda Seti 312E + KDV
Futaba 9 CAP 9 Kanal Uzaktan Kumanda Seti 490E + KDV

Hitec Optic 6 QPCM 310E + KDV

Bu modeller arasinda secim yapmaya karar verdim.
Su asamada olmasada ileride 9 kanalliyi alabilirim , ancak su an icin alamam. Bu nedenle 7 kanalliya para verip vermemek konusunda kararsiz kaldim.

gumush
17-01-2007, 08:36
Birde Simulatorler ile ilgili bir sorum olacak. Almayi dusundugum Futaba 6-7 yada Hitec optic 6 modelini bir simulator programina baglayip kullanabilimiyim ? Bunun icin bir kablo gerekir mi , nasil temin ederim ? Simulator'e baglanma konusunda bu modellerin bir farki olur mu ? Kumandalarin ozelliklerini kullanabilirmiyim ? Yardimlariniz icin tesekkurler

crazy pilot
17-03-2007, 13:15
Eğer iyi bir kumanda almak istersen benim kullandığım mc-19 u öneririm daha ucuzunu istersen de futabayı,motor olarak Magnum veya Os tavsiye ederim..