PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : oh be SONUNDA KARAR VERDİM!!!!!!!!!!!!!!!!!

raydin
05-08-2004, 14:40
Merhaba Arkadaşlar,

Acemi birisi olarak forumlardaki yazılarınızı okudum. Sonuçta aşağıdaki arabayı almaya karar verdim.

HPI RTR Super Nitro RS4 w/Lamborghini Murcielago

Ancak forumları okurken kafam çok karıştı. Bu arabaya benzer bir çok araba varmış galiba. Bazıları motorsuz satılıyormuş. ......Bu arabayaı seçmemim sebebi sadece forumlarda isminin çok geçmesi. Sanırım yedek parça ve tamir problemi pek yok. Bu arabanın fiyatı 339 usd. Ben sadece hafta sonları kullanmayı düşünüyorum. Yarışlara girmekse büyük bir iddia çünkü daha hiç böyle bir araba kullanmadım. Ama arkadaşlar arasında ufak yarışlar tabiki olur.

Birde forumlarda yazdığı gibi 2. el araçlar neden sıfırından daha pahalı, aracını yurt dışından almış olan ve değiştirmeyi düşünen bir arkadaşın arabasını almak isterim.

En azından gözümle gördüğüm bir arabayı almış olurum. İnternetten siparişi vereceğim, gelen araba çalışacakmı, eksik bir donanım çıkarmı..sorular sorular...

Şimdi üstad arkadaşlardan bana bir iki konuda tavsiyede bulunmlarını rica edeceğim.

1 – Towerhobiesten sipariş ederken yedek parçalardanda sipariş etmelimiyim. Yoksa yedek parçaların tamamını İstanbulda bulabilirmiyim. (Belki pahalı olarak.) Yedek parçaları sipariş etmem gerekiyor ise Hangi parçaları sipariş etmeliyim.

2 – Tüm bu konularda konuşarak yardım alabileceğimiz yerler veya kişiler var mı?

traxxas
05-08-2004, 16:21
raydın yenı alacagın araban hayırlı olsunn
ben senın yerınde olsam towerdan yedek parca getırtırdım cunku orada cıft jant 10 dolara satılırken burada 22 dolar fılan yanee bıraz degıl cok pahalı onun ıcıın towerdan getırtmek daha avantajlı senın ıcın ılk basta alt ust salıncak vede saft lardan getırmelısıın yane lastıgı tutan butun parcalar senın ısıne yarar bır kac bujı getırmelısıın cunku araban bujı yakıcaktır zamanlann onun dıısında 1 tanede servo yedegın olursa hıc fena olmazz ayrıca arabanı yaglamak ıcıın seramıc grease ayrıca wd 40 da almalısıın sımdıklık yeterlıdır herhalde

Walkman
05-08-2004, 16:26
Merhaba arkadaşım..... Bu araba ne 1/10 nede 1/8 ikisinin ortasın da olan 1/9 klasmanın da bu boyuttaki şase ler pek kullanılmadığındanyarışları da yapılmaz.(HPİ Challenge hariç)..Bu Hpi ın Super Nıtro adlı şasesi biraz eski bir şase dir...Kolay kolay Türkiye de yedek parça bulamazsın...Bi de bu şaselere 280 mm -300 mm arasındaki büyüklüğe sahip body(kep)ler olur..... Bu sitede bu araçtan kullanan olduğunu zannetmiyorum ama çok fazla RS4-3 SS ve RS4-3 EVO RTR var .....RS4-3 SS i bende kullandım , neredeyse hiç zorluk çıkarmadı....Artık Türkiye deki hobbyshop lardan biride bu aracı RTR (Reay to run) halde getirdiği için bazı modifiye ve yedek parçalırını bulabilirsin ama doğal olarak biraz pahalı ve euro olarak satılıyor ............. Kısacası 1/19 yerine 1/10 alırsan hem yarışlara katılırsın hem de 1/10 lar da üniversal olan bazı parçalrı kullanabilrisn (Bod,jant,lastik vbg....) 1)_Tower dan araba sipariş ederken yedek parçaları da sipariş etmelisin. 2)_Evet Türkiye de bu konuları konuşarak yarımlaşabileceğin dükkalnar var ama Başta Hobbyrc var....

M_tech
05-08-2004, 21:02
forumlarda konusulan araba supernitro değil ama,sadece rs4 3ss yada res4 3 evo yada rs4 3 .supernitro 1/10 lardan biraz daha buyukcedir arti cift vites degil.

raydin
06-08-2004, 17:02
Gördüğünüz gibi arkadaşlar bir bilene sormakta fayda varmış az kalsın yanlış arabayı alıyordum.
Bir arkadaşım bu arabaların RTR olarak bir mağazada satıldığını söylemiş. Hangi mağaza olduğunu söylerse çok sevinirim.

Walkman
06-08-2004, 22:42
Ben söyledim ama Ordan alıcaksın 650 euro ya tower dan alıcaksın en fazla 450-500 dolar a.......O yüzden acil yedek parça ,yakıt ,vbg . ihtiyaçların olmadıkça Türkiye deki hobbyshop ları pek kullanmanı tavsiye etmem.

larrybird
17-08-2004, 18:46
hayırlı olsun raydin.iyi bi karar..