Orijinalini görmek için tıklayınız : Uçak neden düşer
nettmania
24-07-2006, 18:58
Arkadaşlar Motorlu veya elektirikli bir model uçak kullanıcı hatası olmadan neden düşer Hatta çevresel etkide yok diyelim Arazi şartları ve rüzgar gibi. Böyle bir durumda güzel güzel giden uçağın düşmesi için bir neden olamaz değilmi. Çünkü takip ettiğim kadarıyla modelciler için kırım olayı neredeyse sıradan bir olaymış gibi anlatıyorlar. Kırım bu kadar basitmi. Ben valla model uçağım bile olmamasına rağmen öyle bir durumda (hiç hata yokken) 3 gün kendime gelemem.
Eğer pilotaj hatası, inşaa hatası, çevresel etkenler(rüzgar, yağmur, sis, radyo dalgaları vb.) yoksa bir uçak neden kırım yaşasın ki. Ayrıca kırım neden bu kadar üzücü bir olay olsun, eğer modelciyseniz uçağınızı tamir etmeyi de bileceksiniz.
bonzipower4
24-07-2006, 19:18
Arkadaşlar Motorlu veya elektirikli bir model uçak kullanıcı hatası olmadan neden düşer Hatta çevresel etkide yok diyelim Arazi şartları ve rüzgar gibi. Böyle bir durumda güzel güzel giden uçağın düşmesi için bir neden olamaz değilmi. Çünkü takip ettiğim kadarıyla modelciler için kırım olayı neredeyse sıradan bir olaymış gibi anlatıyorlar. Kırım bu kadar basitmi. Ben valla model uçağım bile olmamasına rağmen öyle bir durumda (hiç hata yokken) 3 gün kendime gelemem.
Uçak işinde şans faktörü, dikkat, kontrol çok önemli. Alıcı pili yerinden çkabilir örneğin. Motor tam kalkış esnasında sorun çıkarabilir ve uçak stall olup kontrolü kaybedebilirsiniz. Frekans karışması yaşanabiliyo nitekim geçen hafta yaşandı free pistte ve 3 uçak kırım geçirmekten şans eseri kurtuldu. Kırım basit değil tabi ama her uçakcının yaşadığı ve yaşayacağı bir olaydır. E yaşaya yaşaya durum daha kolay kaldırılabilr hale geliyo tabi:)
Ama şu da var bu işi diğerlerinden farklı kılan da bu. Adrenalin salgılamak isteyen sen değilmiydin. Al sana heyecan:ahhahyt:
bonzipower4
24-07-2006, 19:24
Uçağa kaldırabileceğinden fazla yük verebilirsin uçarken. Örneğin tam gaz dalarsın ve bir anda yükseliş çekersin. Malzeme bu hareketten yorulacaktır. Uçak sağlam değilse kanatlar parçalancaktır. Bu dan malzemee yapım hatalrıyla ilgili olan sorunlar. Aklıma geldikçe yazarım.
Merak etme herkes başta aynı korkuyu yoğun yaşar iki uçak kırdın mı kendine gelirsin:D
bi nedenden elektronik aletlerde veya mekanik aksamda bir arıza olabilir hiç bir sistem mükemmel değil ya o bakımdan tabi bu hatanın şiddetine göre kırımsız bir şekilde de sonuçlanabilir hatta bazı simülatörlerde servoların arızalanma olasılıklarını bile ayarlayabiliyorsun böylece en azından böyle bir duruma karşı hazırlanmış oluyorsun. Bu kırım olasılıklarını her zaman göz önünde bulundurmalıyız, ama alacağımız zevke görede biraz riskten zarar gelmez diye düşünüyorum
HİLARY DUFF
24-07-2006, 21:01
Eğer pilotaj hatası, inşaa hatası, çevresel etkenler(rüzgar, yağmur, sis, radyo dalgaları vb.) yoksa bir uçak neden kırım yaşasın ki. Ayrıca kırım neden bu kadar üzücü bir olay olsun, eğer modelciyseniz uçağınızı tamir etmeyi de bileceksiniz.
gelde tamir etmesini anneme anlat herşeyi bozuyosun diye elletmiyo bişeyi ...............bende gizlice yapıyom
gelde tamir etmesini anneme anlat herşeyi bozuyosun diye elletmiyo bişeyi ...............bende gizlice yapıyom
:D :D
Ben de THK da satılan Gee Bee nin servolarını, motorunu vs. başka bir uçak için kullanacaktım. Neden çıkarıosun onları, o uçağı kullansan olmaz mı dediler.
HİLARY DUFF
24-07-2006, 23:31
:D :D
Ben de THK da satılan Gee Bee nin servolarını, motorunu vs. başka bir uçak için kullanacaktım. Neden çıkarıosun onları, o uçağı kullansan olmaz mı dediler.
ama bir şekilde yapmalıyız
nettmania
26-07-2006, 19:47
Anlaşılan gülü seven dikenine katlanır misali modelcinin uçağının düşmemesi yağmurlu havada ıslanmamaya benziyor. Sanırım modelciler için ilk kırım kabus olsada sonradan insanoğlunun herşeye alıştığı gibi bunada alışıyor...
ehuhehe anneler hep ole yaa banada guvenmiodu nikkodan tekne yapmaya kalkmıstım gitti 200 ytl 3. haftasında ehuehe sonra gercek modelimi aldım ilk basta aha gitti € lar gozuyle bakıodu sonradan alıstı uysallastı bişi demiolar artık ama şimdide odama tamirhane diolar banada usta ehuehhe:D zewk alıyorum kırılan bozulan rc parcalarını onarmaktan kendi roto startımı yapmak için 2 gun ugrastım mesela rc ile gecen zamanlar bana bosa gitmiş gibi gelmio...kime ne:D
İnsanlar bir uçağa(Art-Tech Gee Bee) 200 lira verdiğimi duyunca ne kadar pahalı nasıl verdin o kadar parayı falan dedi. Bana da hiç pahalı gelmemişti. Herhalde ben bu işlerle uğraştığımdan normal bir kumandanın kendisinin 200 lira olduğunu bildiğim için.
İnsanlar bir uçağa(Art-Tech Gee Bee) 200 lira verdiğimi duyunca ne kadar pahalı nasıl verdin o kadar parayı falan dedi. Bana da hiç pahalı gelmemişti. Herhalde ben bu işlerle uğraştığımdan normal bir kumandanın kendisinin 200 lira olduğunu bildiğim için.
uçaklar en az 500 ytl bugünlerde, şu dolar yükseldi ya ondan böyle oldu :D
uçaklar en az 500 ytl bugünlerde, şu dolar yükseldi ya ondan böyle oldu :D
Yok ben onu THK dan almıştım.
İnsanlar bir uçağa(Art-Tech Gee Bee) 200 lira verdiğimi duyunca ne kadar pahalı nasıl verdin o kadar parayı falan dedi.....
Uçağınızın şimdiki durumunu öğrenebilir miyiz?
Memnun musunuz, kırım yaşadınız mı ..?
bonzipower4
19-08-2006, 11:13
Gürman Abi siz "u can do" dan memnunmusunuz? Malzeme kalitesi nasıl? Çok mu narin? Fiyatı da baya uygun o açıdan merak ettim....
U-Can-Do'nun genel olarak malzeme kalitesi ortanın üstünde. Ama uçuş karakteri beni hep hayal kırıklığına uğratmıştır. Daha dengeli uçuş için birçok mdifikasyonlar yaptım, radyo ayarları ile çok oynadım ama yine de uçuşundan beklediğim keyfi alamadım. Kolay kırılmadığı doğru (ama yırtılabiliyor) ancak fiyatı bence biraz yüksek. Bu uçağa gereğinden fazla şans tanıdığımı düşündüm ve elektroniklerini başka modele takmak için söktüm. UCanDo'm emekli oldu.
Geriye sadece uçuş videoları ve aşağıdaki foto kaldı...
http://img241.imageshack.us/img241/8969/ucantdfr9.th.jpg (http://img241.imageshack.us/my.php?image=ucantdfr9.jpg)
bonzipower4
19-08-2006, 12:18
U-Can-Do'nun genel olarak malzeme kalitesi ortanın üstünde. Ama uçuş karakteri beni hep hayal kırıklığına uğratmıştır. Daha dengeli uçuş için birçok mdifikasyonlar yaptım, radyo ayarları ile çok oynadım ama yine de uçuşundan beklediğim keyfi alamadım. Kolay kırılmadığı doğru (ama yırtılabiliyor) ancak fiyatı bence biraz yüksek. Bu uçağa gereğinden fazla şans tanıdığımı düşündüm ve elektroniklerini başka modele takmak için söktüm. UCanDo'm emekli oldu.
Geriye sadece uçuş videoları ve aşağıdaki foto kaldı...
http://img241.imageshack.us/img241/8969/ucantdfr9.th.jpg (http://img241.imageshack.us/my.php?image=ucantdfr9.jpg)
Bu elektrikliymiş. Ben 60 size U can Do dan bahsetmiştim aslında.
Bu elektrikliymiş. Ben 60 size U can Do dan bahsetmiştim aslında.
:) O da olur inşallah.
bonzipower4
19-08-2006, 14:42
:) O da olur inşallah.
Siz sadece elektriklilerle mi ilgilendiniz Gürman Abi?
Küçük şehirde oturmanın dezavantajları, öğretecek kimsenin olmaması, uçuş alanı kısıtlığı (hatta GP için uçuş alanı yokluğu) gibi birçok nedenlerden dolayı hiç yakıtlı modelim olamadı.
Anlayacağın RC uçak hobisine sondan başladım.
bonzipower4
19-08-2006, 14:51
Küçük şehirde oturmanın dezavantajları, öğretecek kimsenin olmaması, uçuş alanı kısıtlığı (hatta GP için uçuş alanı yokluğu) gibi birçok nedenlerden dolayı hiç yakıtlı modelim olamadı.
Anlıyacağın RC uçak hobisine sondan başladım.
Anladım o da olur inşallah. Son derken elektriklileri mi kastettiniz?:confused:
Elektrikli, küçük, hafif ve akrobasi uçakları...tecrübeli modelciler için önerilenler.
bonzipower4
19-08-2006, 15:31
Elektrikli, küçük, hafif ve akrobasi uçakları...tecrübeli modelciler için önerilenler.
:) anlaşıldı......
bonzipower4
19-08-2006, 16:12
Bu arada moderatör olmuşsunuz tebrik ederim. İsabetli olmuş Sükrü Bey i kutluyorum bu girişim için.;oleeea:
pato arkadaş Moderator lüğün hayırlı olsun :)
Her ikinize de teşekkür ederim Bahadır bey ve Başarı bey.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.