Orijinalini görmek için tıklayınız : Aileniz Nasıl Yaklaşıyo Hobinize?
bonzipower4
03-08-2006, 15:37
Merak eiyorum herkesin ailesi benimki gibi hayret ve alaylı bir davranış biçimiyle mi tepki veriyo hobinize?
////\/\-TecH
03-08-2006, 16:03
Aynen abi:D Ne o gene mi o oyuncakla oynuyosun şeklinde sorularla karşı karşıya kalıyoruuum.Babaaaaa O oyuncak değilllllll:D:D:D:D
benimkiler bende 3 tane bu arabalardan olduğunu bilmiyolar. sadece bir tanesini biliyolar, diğerleri istanbulda evimde duruyo. babam bildiği bir tane araba içiinde sat bunu falan diyo yeter çocuk çocuk işlerle uğraşma falan diyo ayrıca birde bilgisayarda oyun oynamama kızıyorlar. koca adam oldun senin yaşında millet evleniyo sen arabalarla, bilgisayarda oyunlarla ilgileniyorsun diyorlar.
oguzhangunes
03-08-2006, 18:05
aynen beyler babam bi kere temizlerken gordu ewde assa attı hpi rush ımı allahtan saglam bişi olmadı birde ev 2 katlı ondan galiba :) o gun bugundur bırak temizlemeyi babam ewdeyken aracın yanına yaklasmıorum
Yusuf1234
03-08-2006, 18:10
aynen beyler babam bi kere temizlerken gordu ewde assa attı hpi rush ımı allahtan saglam bişi olmadı birde ev 2 katlı ondan galiba o gun bugundur bırak temizlemeyi babam ewdeyken aracın yanına yaklasmıorum
Abi biraz abatmış sizinkiler. bu olayın kesin bi öncesi vardır. ööle direk atma falan :D
bonzipower4
03-08-2006, 18:18
Bana da "oğlum sen nasıl işadamı olcaksın" diyo babam. Derhal evlenmem lazım:D
Arkadaslar ne zaman kendi ekonomik bagimsizliginizi ilan eder ve ayri eve cikarsaniz o zaman bu sorunlar ortadan kalkar.(en onemlisi ekonomik bagimsizlik)
bonzipower4
03-08-2006, 18:54
Hocam aile şirketi naapalım babayı mı ortadan kaldıralım yani:D
Doğru ekonomik bağımsızlık önemli ama bende o da var. Ona rağmen durum böyle. Amerikada yaşasam da babama telefonda uçak uçuruyorum desem yine güler bana. Olay bu benim için:)
Allahtan öyle bir sorunum yok . Çoğu zaman babam kendisi alıp getiriyor veya almaya teşvik ediyor . Mesela , helikopter işine babam sayesinde bulaştım . Geçen sene tutturmuştu helikopter alalım diye :) . Aldığım bütün modellerde babamın etkisi büyük . Tekneleri , kamyonları vs. almadan önce beraber karar veriyoruz hangisini alacağımıza .
Fakat bu soruyu "Kız arkadaşınız nasıl yaklaşıyor ?" diye değiştirmek daha yerli yerinde olur heralde :)
bonzipower4
03-08-2006, 19:28
Fakat bu soruyu "Kız arkadaşınız nasıl yaklaşıyor ?" diye değiştirmek daha yerli yerinde olur heralde :)
Ben hemen cevap veriyim "yaklaşmıyor" :yuppiyuv:
DeLLyCeM
03-08-2006, 19:33
Babam sayesinde bulaştım çok küçük yaşlarda uçak ile... Şuan sahip olduğum modellerden tekneleri babam kendi yaptı.. Diğer modeller konusunda yada parça yapımı konusunda hertürlü yardımcı olmaya çalışıyor. Kız arkadaşı konusuna gelince zaten lafını ederse eski kız arkadaşı konumuna geliyor...
Evet kiz arkadasiniz nasil yaklasiyor daha dogru bir soru.Benimkilerde yaklasmiyor.
bonzipower4
03-08-2006, 19:37
Arkadaşlar görüldüğü üzere ailesi iyi karşılayanda var alıp birlikte oynayanlar da... kız arkadaşsız kalmayı tercih bile edenler yok değil :hımm: :rolleyes:
annem: "boş zamanlarında uğraş, uğraşmak için zaman yaratma" diyor :D
Scorpion_King
03-08-2006, 22:38
Ben uçaklarla uğraşıyorum annemin tepkisi;
-"Afferin böyle bir hobin olması güzel."
der ve çok maliyetli şeyler almaya karar vermedikçe destekler babam ise;
-Bırak bu oyuncakları işin gücün model , oyuncak. Zaten dikkatsiz dikkatsiz sürüyosun sonra kırıyosun uçağını -baba ama hayatında kırmadan uçağını uçuran modelci yok dünyada, sen bunu çok basit bir işmi sanıyorsun?- basit tabi ne var bunda? Sürmeyi bileceksin
HaQaN_86
03-08-2006, 22:45
Benim ailemden herkes biliyor ''babam dışında'' dışında olmasını da tercih ederim eminim alıp bakacak kaça aldın bunu dicek fiyatını söyleyince kafamda kıracak :D ben de çekicem kapıyı çıkıcam evden olanlar olacak sonra neyse çok derin oldu mevzu :P
valla benim babam savage 4.6 aracıma aşık olmuştu bu hobbyle ilgilenmemden memnun fakat derslerden en ufak bir pürüzde arabalarımı evde bulamıyorum derslerim düzeliyo bi bakıyorum arabam eski yerinde:D :D :D :D :D
Birşey demiyorlar valla bana.Babam izliyor hoşuna gidiyor, annem stres atıyor çocuk ne güzel diyor.Kız arkadaşım ise birşey deme lüksüne sahip değil bu konuda.Ben onun saatlerce makyaj yapmasına veya güzellik salonlarından çıkmamasına birşey demiyorsam oda benim bu zevkime birşey diyemez.
ismail saka
04-08-2006, 00:55
baba çok meraklı ama masraflı buluyor ayrı tabii kendi kazancım olduğundan sıkıntım yok
ama diğer taraftan kıskançlık var ona ayırdığım vakitten çok bu işle ilgileniyormuşum pazar günleri zamanım onun olmalıymış vs...
-iyide ben sadece seni seviyorum aşkım bu sadece hobi
Annem ile babam birşey demiyor ama bir sorun olduğunda babam yardım ediyor.
emrenergiz
04-08-2006, 20:52
amaaaan emre.
Bizimkiler herzaman destekliyor, birseyi yapamiyinca babam gelip yardimda ediyor, beraber Savage sürmeye bile gidiyoruz...
Car_Maniak
05-08-2006, 02:37
ilk başlarda kendim bulaştım hobiye... kimse bişey bilmiyordu.. biriktirdim para tg-10 aldım... evdeki eski buggy mi fln onarmaya çalıştım yavaştan anladılar modelcilikle ilgilendiğimi ve bu hobiyle uğraştığımı... sonralardan pek karışmadılar akisen desteklediler... hatta bundan bi önceki modelim olan HPI RS4 3 EVO mu annemle babam gidip bi hobbyshoptan bana hediye olarak öss gazı niyetine öss den 1 hafta kdr önce aldılar... sağolsunlar desteklediler hep... evin önünde onla oynarken bi sorun çıkıp da araba çalışmayınca vs bişi olunca babamla beraber oturup uğraşıyoruz fln yardımcı oluyor... hatta en son modelim olan mugen mtx4 ü alırken bayaa bi yardımcı oldular... ben arabamı satıp birikmiş paramı verdim, üstünü de taksitler halinde ödemek istediğimi söyledim, yardımcı oldular... bu aralar bayaadır piste fln da gitmedim diorlar noldu hayırdır gitmiosn fln filan... kısacası hep destek tam destek oldular..
kız arkadaş mevzusuna gelince... modelciliğe başladığım günden beri ilişkilerim pek bi abuk subuktu, ciddi kız arkadaşıma da söleme gereği bile duymamıştım :D
daghan_cc
08-08-2006, 01:01
olum evlenecen len cocukmusun sen olum :D:D:D:D:D
Annem:Oğlum kaç yaşına geldin hala oyuncaklarla arabalarla oynuyorsun... :aovvvv:
Babam:Boş zamanlarında oyna canım boş oturmaktan iyidir eyleniyorsan oyna... :ımmm:
:)
Karım: Eşim oyuncak araba aldı, çocuklar gibi onun peşinde koşturuyor :)
ugur gercek hayata dööön :: says my mother, father
unformat
09-08-2006, 14:41
- Baba araba aldım kumandalı piste gitmiştim onun için ancak arayabildim.
- D.gününde almıştım 4 sene önce ondan mı?
- Yok baba benzinli filan profesyonel bir model.
- Oğlum küçükken hocan bundan bi b*k olmaz demişti hatırladın mı?
- Baba cidden oyuncak değil gayet zor ve zevkli
- Ee dersler nasıl?
- İyi, baba bu arabanın yetkili satıcısı Ankara'da da, bi de yeni başladım kaza filan..
- Kazası da var yani, afferim afferim.
- Parça filan, Ankara, sen almak yollamak??
- Ee internetten al işte ne güzel Türkiye'de varmış parçası.
- Şey baba biraz pahallı, arabayı kendim aldım da malun sen bi el atsan şu parçaları alsak
- Dersler nasıl demiştin??
Hakkını yemeyeyim babam bir kere 90ytl lik yedek parça aldı, onun dışındakileri ben karşıladım :) Ailemden ayrı yaşadığım için manevi olarak bir destek ya da köstekleri yok. Kız arkadaşım da neden karışsın, ben zaten ayda 1 kere piste gidiyordum araba sağlamken, evdeki tamiratlar sırasında o sırada bizdeyse, kirlilikten yakınıyor sadece :)
emin_emin
10-08-2006, 09:21
Karım: Eşim oyuncak araba aldı, çocuklar gibi onun peşinde koşturuyor :)
+1 :lol:
nissan67
10-08-2006, 12:55
ewde 5 oyuncak war hepsinin fiyatını toplasan tamiya tt 01 yada 02 alınır anne model araba alcam diom ne modeli onlarr oyuncak sen büyüyosun diyoo:(:(
Yusuf1234
10-08-2006, 16:18
bizimkşler çok masraf çıkmadıkça fazla bişi demio ama 14 yaşında olduğum için haliyle biras yalvarmak gerekio mağazalara götürsünler die yedek parça için :(
Benim ailemde destek veriyor. Sebebini hemen söyliyim. Ben bu hobiye başladığım gün sigarayı ve gece hayatını bitirdim sebebi hobiye para biriktirmem :D ve ailem bundan çok memnun.
Abiler biz adanada kız arkadaşlarada çağre bulduk. Bende iki tane onroad var 1/10 haftasonları eşimle yarışıyorum. :D daha sonra arkadaşlarımın yanına gitmeme izin veriyor beni anlıyor çünki artık kendiside rc hastası oldu
rcmanyağa
11-08-2006, 00:23
benim babam 7 yasındayken bana tamiya almıstı benidestekliyo parcada yardım ediyo kendisi yapıyo bazen annemse hic bisi demiyo naparsan yap diyo bana kızan karısan yok bu isde
volkan_uzman
11-08-2006, 21:32
valla başbakan olarak annem baştan bayaa karşı çıktı.kaç yaşında oldun, kendine oyuncak mı alacan diye.
sonra bende başbakan yardımcısı küçük ablama başvurdum.ondan onay çıkınca başbakandan da onay geldi.daha sonra ekonomiden sorumlu devlet bakanı büyük ablama konu götürüldü, o hemen onayı verdi.
zaten genelkurmay başkanı, cumhurbaşkanı ve aynı zamanda meclis başkanı babam ise hiçbir şekilde reddetmeden kararı onayladı...
aynen olay su buna ayırdıgın zamanı derslerine ayırsan takdir alırsın ama nerdeeeee....:D ama alıstı babam bişi demio hatta drift olayı onunda hosuna gidio seside halamın hosuna gidio gecen gun sey dedi berke bunun sesine noldu? dedim hala bu elektirikli dierleri gibi gp diil halam: e bunnardan alsana daha gsl:D rahat ediyoruz:D:D:D
benim ailem güzel karşılıyor aslına bakarsanız ben arabayla ugraştıgım vakit hepsi başımda durup hayretler icinde kalıyor NASIL BU KADAR BUNA DİKKATİNİ VEREBİLİYORSUN DİYE :Dayrıca kız arkadaşıma gelince bu cmtesi beraber ntc3 ü sürmeye gittik...başta sıkıldı ama sonra kumandayı ona verdim ve zevkini anladı...hatta drift videoları izlettim drift car aldırmaya karar verdi bana :D bakalım bi tane de drift car alacam sırf kız arkadaşımın ısrarları icin.....
babam bosa para harcadımı dusunuo ama kndiside cok sevio hatta bıraksam o tamir etcek mt2 yi :yuppiyuv: kız arkadasm bian önce krılsn die dua edio hatta arabadan bahsettiimde telefonu bile kapatıo:lol: :lol:
valla annem "amanda oğlum kocaman olmuşta oyuncaklarıyla oynarmış" diyor.
annemin hoşuna gdio en azından paramı onceden olduğu gbi içki..vs... ye harcamıyorum
lockhedd
15-08-2006, 18:20
nasıl mı yaklasıyo...?? walla altı ustu bı walkera aldım evde kucuk çaplı bı dunya savası cıktı..ıyı ucabılseydım ustlerıne sortılerde bomba yagdıracaktım ama bıraz beklıycez sımdılık...zaten ortam sıcak savastan soguk savasa dogru kaymıs durumda...
SUBARU_WRC_07
15-08-2006, 19:33
Abi ben evliyim kayınpederimin bile önünde oynama başarısını gösterdim ya gam yemem artık. Sağolsunlar benim araba manyağı olduğumu anladılar karışmıyorlar artık. Saygılarımla.
savagegarden
15-08-2006, 19:35
ailem hobime yaklaşmıyor,
motor gürültüsünü duyunca ve ellerimi yağ-kir içinde simsiyah görünce benden kaçıyor :D
babamın bi yandan hosuna gidio mekanik fln ugrastıgım için bi yandanda cok para harcadıgımı dusunuo karısık mevzular yani şimdi model ucak alanına "kaymayı" dusunuyorum babamda bana:D ehuehhe:D sonu gelmio bi turlu once bi benzinlim olsun baska bişi istemiyorum dedim sonra oldu off-road cok pis bi on-road um olsun piste gidiyim dedim oldu tt01-d alıyım bodrumda yanlarım dedim insan istio:D ama istekler imkanlarla sınırlı ne yazıkkı...
ALIENWARE
18-08-2006, 10:57
Bir tanede bizmi alsak diyolar:)
bonzipower4
18-08-2006, 11:03
Abi ben evliyim kayınpederimin bile önünde oynama başarısını gösterdim ya gam yemem artık. Sağolsunlar benim araba manyağı olduğumu anladılar karışmıyorlar artık. Saygılarımla.
Valla bravo kayınpeder önünde büyük cesaret ;oleeea: ;oleeea: :D
MaTrExXx
19-08-2006, 13:50
walla babam benden daha meraklı :) ben daha 2 yaşındayken tf2 kullanıodum:)
bu sene t-maxx alınca babam bende önce kullanmaya başladı:)
valla bizimkiler kötü yaklaşmıyor! ilk aracımı dün sınıfı geçtiğim (üniversitede yaz okulunda) için kendime karne hediyesi olarak aldım! :D para liseden beri anneminde yardımıyla biriktirdiğim üniv.de lazım olur diye banka hesabımda duran para! bu parayla yapacak bi masrafım olmadığı için böyle bi hobiye yatırdım (sadece yarısını) annem durumumdan memnun motor felan aldırmak istemediğim için.. ama babama göre tam tersi! geçen akşam "gerçekten aldığına inanamıyorum, yaptığın kötü bişey değil ama ilerde çalışıp kendi paranla alman gerekirdi. şimdi yaptığın şey haram" fln dedi. :hııııııı: benimde moral 0 oldu! :fire: 2 gündür konuşmuyoruz! ama yaptığı hatanın farkına, bu gün araç gelince dayanamayıp kullanmak isticek bende "haram şeyle günaha girme diyip" izin vermicem! ne zaman özür ozaman t-maxx :fifufifu:
bn daha çok kendi paramla aldığım içim ailem bşy demio babam bana dio snn bu arabalara ve araba dergilerine harcadğın parayla bi arba alırdım dio ( o kadar yokta yarısı deyin siz :D ) gerçi bnde bi rc olduğu için yani bnim ailem normal karşılıo blkide yaşım küçük olduğu için geçen günlerde 200 ytl verip bi DUB araba almıştım babam diodu olum bi oyuncağa bukadar verilirmi içini açtı baktı snra dedi bu oyuncağa benzemiomuş ii yptın dedi :D
sen uğraşmazsın bunla niye aldın dediler dei sonradan uğraşıp kullandığımı görünce vazgeçtiler..hiçbi tepkileri olmadı, babam isteyeince hemen almıştı, annem çok parademişti ama iş işten geçmişti :D
nissan67
10-09-2006, 23:20
ailemin bunlara oyuncak demesi yüzünden rc ye baslayamadım bileee
bi arkadaştan araba aldım Babam 1.gün nie aldınkı bunu dedi 2.gün ver bende kullanıyım dedi 3.gün baktım kendine uçak almış bana dokundurtmuyooo
ilk benzinliyi zarzor ikna edip aldırdımm ama ondan nefret edenlerin boyu aileyi geçti komşular mağza çalışanları ve başka akrabalarda nefret etti ve sattık . satarsan söz sana istediğin elektrikliyi alcam demişti babam ama almadı . şimdi tüm yaz tatili boyunca elektrikli rc resimleri baktım kafayı yediğimi düşünüyolar . sonuçta benden başka kimse rc sevmiyo burda . onçin rc de almıyolar + hobbymarketin bulunduğu ilçeye bile yaklaşmıyolar . ama ben istediğim arabaları alamassam sonuç kötü olcak . rc almak için kendim para biriktiriyim gereksiz bilgisayarları satıyim diyorum ona da izin yok . sonuç ailem nasıl yaklaşıyo diğil hiç yaklaşmıyo bile :mad: .
bana x-mods aldılar :D . neyseki oyuncakla modelin farkını anlıyolar . berat benzinli arabasını aldığında halam vespa alsaydın ya bi işe yarardı ne bu böyle sadece gürültü ve duman demişti .
ailem baştan bu olaylara çok soğuktu napacaksın ki?dediler bide işimiz araba satıcılığı olduğu için 2.el arabaları felan az da olsa kullanıyodum felan...Bide bundan 3 sene önce felan hobbyrc le tanıştım baya ikna etmeye çalıştım,baktım olmuyo biraz param vardı biraz daha biriktirip kendime tam takım bi serpent impulse streetspec almıştım..evde saklaması biraz zor oldu ama hep kıl payı ıskaladık:)en sonunda yakalandık:D sonra arabayı satıp mtx-3 aldım..sonra ailem yavaş yavaş alıştı anladılar benim rc delisi olduğumu bunu böyle kabul ettik tarzı bir tutum sergiliyorlar:)sigaram yok içkim yok paramı tek buna harcıyorum..bazı arkadaşlarım enayilik gibi görsede ben çok seviyorum ve bırakmaya niyetim yok
bikere babama kullanması icin verdim tg-10 umu koskoca otoparkta gitti kendi ayağına tam gaz çarptı yere duştu. bidaha da aman bana dokunmayan yılan 1000 yaşasın mantığıyla çalışıyo, simdi uçak aldım inşallah onu kullanmak isteyim kendine vurmaz:D:D:D:
bana ailemde kimse destek olmuyo kardeşim beğenir destek olur dedim yaw o bile destek olmuyo arabamın başına bi oturuyorum tamir temizlik ıvır zıvır derken ellerim yağ içinde kalıyo tabi sonra evde alay konusu oluyorum; tamirci die :( evde herkes bana usta diyor böhüüüüü:( kısacası rc savaşçısı oldum rc lere özgürlüüüüüüükkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk bide şu sorun var dışarı çıkıyosun biraz gazlıyim diyosun o mahhalle sakinleri hemen camlara fırlıyolar kapaa şunu bu ne diye millette saygı yok bırakın 2-3 depo gazlıyalım gidelim demi yok bırak bi depoyu daha çalıştırdığımız gibi herkezden tepki görüyorum bıktım yaa hatta 2-3 aile reisi toplanmış gelmişler beni dövicekler bak bak bak aslında türkiyede böyle zihniyetler oldukça bırak rc yi nefesbile alınmaz
yaklaşmıyo hemde hiç :( :(
yaklaşık on sene önce babam acayip heveslenmişti bu işe bn de o zmnlar on yaşında filanım ailece bi gazla gittik bi hobbyshop a fiyatları filan sorduk annem direkt travrı koydu bununla mı uğraşcan die dolayısıyla fiyatlarında etkisi eli hevesimiz kursağımızda kaldı o heves söndü gitti. geçenlerde içimdeki rc ateşi tekrar yandı netten ikinci el bi heli buldum parayı toparlamaya çalışırken satıldı ama er ya da geç alcam bi tane kafaya koydum anneme söylediğimde yine aynı tepkiyle karşılaştım bırak böyle çocuk şeylerini derslerine yoğunlaş babam daha bilmiyo ama eminim o sevinecektir ve büyük ihtimalle heli duvarla bi güzel öpüşecektir. kız arkadaş meselesine gelince çevremde beni en çok destekleyen o. alınca görcez kimin cidden ne düşündüğünü. neyse biraz uzun bi yazı oldu kusura bakmayın sadece paylaşmak istedim.
Benim şimdilik bi rc im yok 8senelik bi oyuncak vardı iyi bir şeydi oyuncak gibi deildi onuda babam almıştı şimdi oda yok entegresi yandı elektronikçi kuzenim tamir etmeye çalışıyo ilgileniyo yoksa yapmaz babamda oyuncak felan ama hoşuna gidiyodu o şimdi yok.
Ama yaklaşık 2 sene önce bunun bir hobi olarak yapıldığını öğrendim benzinli rcler olduğunu öğrendim ve şuan bi rc im olmasada ben bu işin içindeyim ve bundan babamlara felanda bahsediyorum artık oyuncak olmadığını anladılar hatta babam çok iyi bilmek gerek sen onun ayarlarını felan yapamazsın o bir takım işi felan demeye bile başladı, annemse bir şey demiyor ben diyorumki onlara canım sıkıldıkça bilgisayar oynuyorum böyle bir şey olursa boş zamanlarımda veya sıkıldığımda bilgisayarın başında olmam onunla ilgilenirim daha iyi diyorum bir şey demiyolar.
Geçen senenin başında kafaya koydum o zamandır para biriktiriyorum babam niçin biriktirdiğimi bilmiyo ki kendi paran bile olsa oda bizim paramız bize sormadan istediğini alamazsın diyo.
Geçen gün bu seneki derslerini iyi tut bu sene sonunda ben seni bu işin içine sokucam dedi yarışlara toplantılara felan götürcem dedi.
Buradan anladımki DERSlerimiz iyi olduktan(Ki bu iyi bir GELECEK anlamına gelir) sonra onlar her şeyi yapmaya hazırlar tabi MADDİ koşullar çerçevesinde.
Benimki daha da uzun oldu ama kusura bakmazsınız atık...
_ConquerorjR_
25-09-2006, 16:59
Arabami ilk olarak begendim babama soyledim,, para vermem dedi :)
israr falan ettim, en sonunda taksitle maksitle aldirdim,, daha sora iste
ben kullanirken geldi, kumandayi aldi bidaa birakmadi, (tabi arabayi bam gum
bam gum vurdu baya) :D
sonraki gunlerde ben okuldan geldigimde bana hosgeldin yerine olm araba
hazirmi diye sormaya basladi :D,, yakinda kendine alir bi rc zaar :P
benim ailem falan pek karışmazlar ama karıştıklarındada destek olurlar zaten bikaç sene öncesine kadar benimde ilgim yoktu eniştem bulaştırdı bu işlere şimdi ben araba değiştirdikçe annem satma diyor ama ben enişteme satıyorum :D :D
babam bularla uğraşacağına dersine calış diyo
bortecine357
29-09-2006, 23:14
aanemle babamı ikna etmeye çalışıyorum ve aramızdaki dialog
anne araba alıcam benzinli rc
annem one olum
rc anne oyuncak ama benzinli gerçek araba gibi
annem onamı para vereceksin onun yerine ingilizce kursuna git
babam lafa girdi bu çocuk büyümedi gitti :D
babam rc mi elimden almayaa calısıoo:D rc bende manyaklık derecesıne geldı ceptelefonumu-psp-pc ıcındekı parçaları sattım valla 1.5ayda 4araba aldım
erhanzeynel
30-09-2006, 11:47
Ben modelciliğe uçakla başladım. Ayrıca yatılı okuyorum. Ailem: "olum onlara para harcayacağına biriktir, önünde askerliğin de var" diyor.
Tabi modelciliğe uçakla başlamak hele ki bi de kendiniz yapmaya kalkarsanız daha da sakat.
Yurttaki arkadaşlarım "yinemi uçmadı senin uçak" , "olum senin uçak penguenlere özeniyor" , "kanadı var uçamaz nedir? Cvp: Erhan'ın uçağı"
şeklinde muhabbetlere kurban gidiyoruz :D
Olsun, canları sağolsun.
arkadaşlar eşimin desteği arkamda aynen r/c ye devam işten vakit buldukça tabi. insanın büyümesi veya evlenmesi yada iş güç sahibi olması düşüncelerin isteklerin değişmesine neden olmuyor aksine gerçekleştirmeye dahada yaklaştırıyor, yeterki içinizdeki ruhu yaşlandırmayın bu iş 7 yaşında da olur 70 yaşındada...
enilver_RC
11-10-2006, 03:02
valla ev diecast dolu olduğu için hiç oralı bile olmuyorlar artık alıştışar bi annem yer kalmadı alma artık diyip duruo rc yi görünce daha büyüğü yokmuydu dedi tabi kısa bi anlatımdan sonra eyvah evi atölyeye cevirirsin artık dedi.. :))
Benim annem oğlum milletin arabası sırtında taşır sen arabanı sırtında taşıyosun biraz daha biriktirde gerçek araba al dio..
savagegarden
11-10-2006, 12:36
hakkaten de gerçek bir araba alınabilir aslında, hiç aklıma gelmemişti..
muratiqua
11-10-2006, 13:08
motosikleten uzaklaştığım için mutlular..
bizde alırken tantana yapıyorlar ama alıncada ses seda çıkmıyor üstüne üstlük onlarda sürüyor
soyle bi okudum son yazılanlarıda hepsinden gectim hepsiyle savastım gururluyum babam annem once karsı cıktı sonra aldı sonra ikinci araca karsı cıktı sonra aldı sonra 3. araca karsı cıktı aldı şimdi 4. aracı ben istemiyorum:D
nalbantli
11-10-2006, 21:40
önce garipsediler , motorun sesine şahit olunca hak verdiler :)
bizde bişe daha çıktı
annem-afferin afferin üniversiteyi böyle kazanacan dimi
ben-ewt ;üniversteyi kazanim orayada yayacam bu hobbyi
annem-afferin olum devam
ben-tamam anne bu son valla almicam bi daha :D
İŞTE BÖYLE BİR POLEMİK ÇIKIYOR
valla once ta-02 ıle basladım annem babam cocuk eglenıyor ıste ne var dıyıp bısey demedıler ondan sonra ta-03 aldım tabı ta-02 hala duruyor bunada bısı demedıler ondan sonra gs vısıon aldım once olum bu cok pıs kokuyor ayruıca sureklı bunlarla ugrasıyorsun derslerını etkılıyecek bak dedıler etkılemez dedım gecıstırdım ondan sonra savage aldım :D Bu sefer babam nıcın bana sureklı model aldıgımı sordu bende baba bulastım bır kere ama soz bu son arabam dedım ve sozumu tuttum gıdıp kendıme thk cessna ucak aldım :D Babam pekı bunu nereye koyacaksın dedı tavana astım ama annem cıldırdı cunku odam nıtro kokmaya basladı son olarakta gp bır helı aldım yarın elımde olucak bakalım nasıl bır tepkı verecekler ve nereye koyacagım :D
RottinLegions
19-10-2006, 17:57
Valla bu hobbyle ugrastıgım için diger seylere vakit ayıramıyorum...Sokoga fazla çıkmıorum...vb... dogal olarak annemde bu durumdan memnun...Şimdi Ep arac almayı düşünüyorum ikna etmeye çalışıyorum...Kredi bakımından :)
Babam ise benden meraklı :)
isabuncu
19-10-2006, 21:30
Benimkiler bana deli muamelesi yapıyorlar :D.Allahtan kendi paramızı kazanıyoruz da laf etmiyorlar.(Yada edemiyorlar.)Oğluma aşılamaya çalışıyorum şimdilik, dur bakalım ne olacak.Bu arada forumun yaş ortalamasını yükselttiğimin farkındayım ama olsun bu işin yaşı yok değilmi? :dıdııtt:
..... ama olsun bu işin yaşı yok değilmi? :dıdııtt:...
aslında var:)
model kullanma kılavuzlerının ustunde suna benzer yazılar var:
"This radio controlled racing car is not a toy! This high-performance R/C model is recommended for ages 14 and older."
yani Turkcesini solede algılayabiliriz "coluga cocuga vermeyin/almayın kolunu bacagını kaptırır:D ben bile dikkatli olmama ragmen gerci 2 aydır gp modellerimle ilgilenemiyorum ama parmaklarımı yakıyorum ya egzoz a ya sogutucu kafaya degdiriyorum elimi:D acıyor ama onunda acısı bir farklı
ama kendi işim evim oldugundada ben bu hobiyi devam ettirmek istiyorum insan stres atıyor:D
yaa bana helı yuzunden olum sen delımısın dedı sen bunla hem kendını hem mılletı oldurursun dedıler bende egıtımını alıcam dedıkten sonr bıraz sakınlestıler neyse bunuda atlattık hadı herkez kalsın saglıcakla:D
isabuncu
20-10-2006, 22:24
aslında var:)
model kullanma kılavuzlerının ustunde suna benzer yazılar var:
"This radio controlled racing car is not a toy! This high-performance R/C model is recommended for ages 14 and older."
yani Turkcesini solede algılayabiliriz "coluga cocuga vermeyin/almayın kolunu bacagını kaptırır:D ben bile dikkatli olmama ragmen gerci 2 aydır gp modellerimle ilgilenemiyorum ama parmaklarımı yakıyorum ya egzoz a ya sogutucu kafaya degdiriyorum elimi:D acıyor ama onunda acısı bir farklı
ama kendi işim evim oldugundada ben bu hobiyi devam ettirmek istiyorum insan stres atıyor:D
Yaş itibariyle yırttık desene :D
serhathakan
21-10-2006, 00:25
Wallahi benimkiler bıktılar helikopterlerimden. Geçenler eve geldim vitrinde 2 tane helikopter var Wk 40 yok. Sordum nerde burdaki 3. helikopter cevap:
Annem: Emre'ye (karşı komşunun veledi yaş 13-14) verdim oynayınca getircek.
Ben : :S(dumur) Ne işi var o velette?
Annem: Ne fark var ikinizde oynuyorsunuz işte.
Ben : (Full dumur)
Bunun gibi anlayışsız bir sürü durum. Sattım 40 ı bunun üzerine.
Merak eiyorum herkesin ailesi benimki gibi hayret ve alaylı bir davranış biçimiyle mi tepki veriyo hobinize?
biraz öyle oluyor annem destek veriyor babam ise ne ugraşıyosun dersine çalışşana gibi laflar ediyor bende ikisinin ortası durumu idare ediyorum
Bence evde rc aşığı olan biri varsa bu durum her evde vardır.(ailenin alaylı ve hayretli bir biçimde olaya yaklaşması)
:ddd:
Birde uçak okuluna gittgim için kimse fazla bişey diyemiyo aslında ilk arabamı aldıgım zaman başta annem daha onra ablam ilgiyle karşıladı daha sonra ablam kendine bir elektrikli aldı :D:D:Dtabi onuda ben kullanıyorum
serhathakan
21-10-2006, 23:19
Yok vermemiş toz alırken yerini değiştirmiş ama verdim dedi niyeyse :)
arkadaşlar benim babam daha bilmiyor böyle bir işle uğraştığımı hatta korkudan söyleyemiyorum dalga geçer kızar diye ama oğlumla beraber gayet zevklı geçiyor oğlum daha 20 aylık ama bana baba hınnnn hınnnn hınnnn diyip duruyor hatta ben oynamadığım zaman benim elimden tutup arbanın yanına götürüyorr...oğlum işi tam öğrendiğinde güzel bir makına daha alıp onunla yarışacağım...
ailem henüz bilmiyor arabanın benim olduğunu onlara bi arkdaşın dedim:D:D kız arkdşmın da haberi war gibi yok gibi karışık yani:D
benim annem derslerinle uğraş bunla uğraşçağına diyor babamın hoşuna gidiyor(aslında gitmezdide bu iş sayesinde bilgisayarda daha az duruyorum normalde 8 saat falan dururdum en az günde)
Bizimkiler bu tt01 e para verdiğimi öğrenirse sonum geldi demektir.:ıggcck: Ben şimdilik bi arkadaşın arabası dedim ama nası olsa öğrencekler.:(
Yaş itibariyle yırttık desene :D
siz hem kendi paranızı kazanıyorsunuz bizim gibi "yaa peder bey bi araba var bi el atta alıyım" demiyorsunuz hemde işiniz gucunuz arasında vakit bulup ilgileniyorsunuz ;oleeea: ;oleeea: ;oleeea: ;oleeea:
inş. bende boyle devam edebilirim...
saygılar..
Anladığım kadarı ile herkesin ailesi (benimki dahil) bu işi ucuz sanıyor. Şimdiye kadar harcadığım gerçek parayı bilseler günde 25 saat çalıştırırlar beni herhalde. "Bu hobi benim ömrümü uzatıyor" diyerek ikna ediyorum. :)
"Bu ne pislik oğlum daha kaç uçak yapacaksın heryer uçak oldu" diyerek yaklaşıyor annem. :D sağdan sağdan yaklaşıyor..
delymanyak
14-11-2006, 21:20
aynen hatta ben daha başlamadım bu hobiye ama söylediğimde bile dalga geçiyorlar
muhabbeti direk yazıyorum.
-baba beni bir gün thk etimesgut şubesine götürsene
-eeee napcan orda
-baba anlattımya model uçak falan...
-sen hala o konuda mısın?
-baba akrobasiye merakım var
-Hanım bak ben sana dedim dimi bu çocuk taktımı takar diye.
(hemen annemin yanına gidip annemi babamın ikna işinde kullanırım)
-amaaan genç çocuk merak sarmış
-(mırıldanarak) bide dükyana merak sarsa...
Hotdragon
17-11-2006, 21:23
İnşallah çok yakın bir zamanda alıyorum. Babamı ikna ettim sayılır ama almaz diye sesimi çıkaramıyorum :D
- İlk gün kırarsan asla tamir ettirmem
-bide bunaşu kadar ek parça lazım dediğimde, gelince konuşuruz :D konuşuruz, bakarız... %100 kaçamak sözler. Duydunuz mu kaçın :) Pilsizde çalışmazki servolar :S :)
Yaklaşmıyorlar... Babamın daha haberi bile yok modellerden. Oyuncak arabamı bile atıp kırmıstı.(hic yaklasmıyo yani) Daha 10-11 yasındayken bile halamı oyuncaklarla oynuyosun dediini hatırlarım...
ben bu hobiyle tanışalı 2 sene oldu we ilk başta iş makinlarına kafayı taktım ilgisayara sadece bu iş için oturur oldum.hatta yapmaya bile kalktım ama maliyet tekerime taş koydu:D abimin bana karşı kurduğu cümle aynen şu"LAN OLUM BUNLARLA İLGİLENDİĞİN KADAR DERSLERE BAKSAN BU YAŞTA PROFÖSÖR OLUN"diyo:D ama geçen hafta pazar günü iki abimide aldım arabayla emin(okemin) abinin savagesini görmeye gittik ikiside hayran kaldı WE SONUŞ SAVAGE ALMAYA İKNA ETTİM BUGÜN, YARIN ALIYORUM :D:D:D:D:D:D:D
bizim oğlan büyümicek diyolar...nikko ya bile dünyanın lafını yiyom tt01 alsam kimbilir nederler
gameower
05-12-2006, 16:52
walla ben şimdiye kadar heli araba aldım evde salakmısım gibi davranıyolar bana annem gezmeye gittiklerinde oğlun nasıl diye sorduklarında olum helikopter ucuruyo evde diyomus kardeşim sayesinde oğrendim bunuda anlıcağınız herkez oyuncak zannediyo
toxicviper
10-12-2006, 17:19
Valla ilk model arabamı aldım kimsenin haberi yok çanakkalede kullanırken gazateciler geldi 2 kare foto çekip gittiler ben kendileri için çektiklerini düşünürken ertesi gün acı gerçeği peder ewe geldiğinde nerde o araba dedğinde öğrendim:D şimdi işte çalışıp kendi paramla aldığım için karışmıyolar valide öldürecek beni odanın her yeri nitro kokuyor artık odama gaz maskesiyle girer oldu millet zaten bi giren çıkarken sakat çıkıyo ya ayaklarına ya vida batıyo yada da rc parçası :D
Valla ilk model arabamı aldım kimsenin haberi yok çanakkalede kullanırken gazateciler geldi 2 kare foto çekip gittiler ben kendileri için çektiklerini düşünürken ertesi gün acı gerçeği peder ewe geldiğinde nerde o araba dedğinde öğrendim:D şimdi işte çalışıp kendi paramla aldığım için karışmıyolar valide öldürecek beni odanın her yeri nitro kokuyor artık odama gaz maskesiyle girer oldu millet zaten bi giren çıkarken sakat çıkıyo ya ayaklarına ya vida batıyo yada da rc parçası :D
hahahaa Allah iyiliğilini versin Onur öldüm gülmekten :lol: :lol:
zaten biliyodum o durumlar az çok şimdi öyle bi anlatmışınki valla koptum :lol: :lol:
annem jeeplerden al dio babamsa ve bi tur ataım dio :D
aynen baba yaa bizimkilerde çocuk muamelesi yapıyo yaa
babam yardım ediyor ama annem şikayet ediyo
benim aneem benzinlimi eve sokmama asla izin vermez çünkü ne zaman r/c soksan eve yatağın üstü yağ ve toprak olur
walla benim arabam şuan yok az kaldı gelio ailem bişi demio ama kız kardesim almamamı salamak için elinden geleni yapıo (inat olsun die) cevremizdekilere söledimde sen büyümezsin gibi bi tepki aldım genel olarak ii tepki verdiler ama durumdan haberi olmayan zavallı kedim araba gelince napacak bilmiom :P
evde mini-z sürüyorum annem sen ne zaman büyüceksin diyo..
Evet aynen benimkide bende yeni bi cihaz aldım bizimkiler para vermeyi kesti neymiş 200 ytl ona verilirmiymis yav diorum bu en ucuzu yinemi oyuncakla oynıcan falan hepsi aynı galiba!
Benim ailem gayet olumlu yaklaşıyor.
Tabiki 300 ytl gibi bir paraya birşey almazlar ama para yardımında daima bulunurlar.İstediğim malzemeleri zaman buldukça almaya çalışırlar.
Bunun bir hobby olduğu 40 yaşında insanların,50 yaşında insanların bile vazgeçmediği bir hobi olduğunu bilenler olumlu yaklaşır.
zaragoah
23-01-2007, 20:20
Arkadaşlar ben 13 yaşındayım benimde rc yok ama yakında gelecek.Babama sorsam alayımmı diye hemen kaçıyo bişey demiyor.Anneme sorsam paranı biriktir al diyor.Zaten yaz tatilinde işe girecem o zaman helikopter gelecek.
Siparişim 2 hafta sonra kapıya gelince anneme yaptığım emri vaki ortaya çıkacak. Ama abim biliyor. Şu kadar paraya aldım dedim. İyi yapmışın yarısını ben vereyim dedi. ulan microsoftta çalışıon hepsini versene ........ :D
ArmadillO
31-01-2007, 00:56
benimkilerde oyuncak oynucana git kızlarla oyna diyo :cool:
neymiş efem evde kalmışım:lol:
koray3062
31-01-2007, 01:52
ben eşime bunun hobii olduğunu öğretemedim.6 yaşındaki oğlum bilgisayarın başında geçiriyor günlerini bende model başında.tabii fırça geçikmiyor "sen bilgisayarın başında olman gerekirken oyuncaklarla oynuyorsun oğlunda pc başında" diyor. hele birde annem tlf açıpta bizleri sorduğunda oyuncaklarla oynuyor demiyormu off off.
dnzyelkenci
02-02-2007, 00:29
mrb. ark.lar bizimkilerde 5 yas diyip kesio lar :)
Benim babamın haberi yok ama olsada birşey demez.Annem ise kendi paramla aldığım için birşey demiyor.Yani ben şanslı olanlardanım.:D
ben eşime bunun hobii olduğunu öğretemedim.6 yaşındaki oğlum bilgisayarın başında geçiriyor günlerini bende model başında.tabii fırça geçikmiyor "sen bilgisayarın başında olman gerekirken oyuncaklarla oynuyorsun oğlunda pc başında" diyor. hele birde annem tlf açıpta bizleri sorduğunda oyuncaklarla oynuyor demiyormu off off.
:lol: aynen ben :lol:
Buğra A.
04-02-2007, 01:40
Seneler boyunca aracıma harcadığım tuning masrafları için annemden,babamdan ve abimden çok laf yediğimi kabul ediyorum :) Ama anlamadığım tek şey babama RC almak istiyorum dediğim zaman:"Tamam oğlum alalım.Böyle hobilere para ver işte."demesi çok şaşırttı beni.
SERTAN CAN
07-02-2007, 22:36
benim abim benden habersiz arabalarımı kaçırıyo :) ve pert halde getiriyo
pianiste
05-05-2007, 19:29
Valla 3 ü uçağımı almaya gittim tabi bizimkiler bilmiyor.Ozamanda cessnalara hayranlığım vardı gittim bir tane skyline aldım kitti ama eve bi geldim (sansa kimse yoktu ) model kapıdan geçmiyor bir kutusu var göreceksiniz neyse eve geldim odama götürdüm direk kutuyu açtım.Kutusu odanın 1/4 ü kadar.kutuyu açtım kanadın birtanesini çıkarttım 1 metreden uzun öbürünüde çıkartdım öbürüde aynı ne yapacağımı şaşırdım.İçinden EYVAH AYVAYI YEDİM dedim akşama kadar kimse gelmedi ve uçağı biraz tamamladım odada bir ben varım birde uçak daha kimse giremeyordu.Ne yapacağımı bilemeden Zaten annem böle işe çok kızardı boşu boşuna para veriyorsun öyle seylere hele uçaklar birde köpüktense.neyse fırca yemege hazırlandım uçağı tavana monte ettim. inanın sanki odaya uçak girmiş gibi bir izlenim veriyordu dışarıdan bakınca tabi bunlar bu uçağı görünce saymadıkları şey kalmadı.Hemen birşey uydurdum model benim değil dedim bir arkadaşın bana verdi kendi evinde yer yokmuş dedim (SANKİ BİZİM EVDE YER VAR!!)Neyse bir kaç ay sonra bizimkilerde bu uçağa alıştılar modelin uzunluğu 245 cmmiş ben uçağı hergün bir yerini yapıyordum.bizimkilere durumu çaktırmadan birşeyler uydurmaya çalışıyordum.Ve sonunda gerçekleri bir bir anlattım Çok kızdılar.Ama bu yalanları söylemekten iyi oldu.SİZ SİZ OLUN SAKIN HA AİLENİZE YALAN SÖLEMEYİN:ahhahyt:
Benim annem ve babam karismazlar zaten 10 yildir evim ayri.Fakat bazi buyuklerim bana "ana haci olmussun hala oyuncak oynuyorsun"diyorlar.Nedense hicte rahatsiz olmam.Tam aksine hosuma bile gider.Abimde ucak tutkunu.Bir gun koye alip gidiyor ucagini.koyluler basina ususuyor.Kimi kocaman adam oyuncakla oynuyor diyor,kimide yigenime bakip kimin cocuk olduguna karar vermeye calisiyor.Abimde ucaga bir kullanimlik fotograf makinesini takiyor.Havadayken resim cekiyor.Tab ettirdikten sonra fotograflari koylulere gosteriyor.Amcanin biri aynen soyle diyor "Bizim tarla bana babamdan kaldi 70 yildir hergun gider gelirim.Ama ilk defa yukaridan goruyorum.
mesut akın
07-05-2007, 14:33
ya hikyayeler süper gerçekten...benim ailemde aracımı aldığımda ağız burun kıvırdılar...sonra farkettilerki 1/1 aracıma modifiye yapmaktan vaz geçtim bu olaya sıcak bakmaya başladılar :D nede olsa 1/10 'a modifiye daha ucuz :D ama babam hep eşşek kadar oldun aklın başına gelmedi diyo....RC'mi kullanmaya çıkp geri dönüncede herzaman aynı laf oynadınmı olum oyuncağınla :D :D
dj hakan
17-05-2007, 02:33
Seneler boyunca aracıma harcadığım tuning masrafları için annemden,babamdan ve abimden çok laf yediğimi kabul ediyorum :) Ama anlamadığım tek şey babama RC almak istiyorum dediğim zaman:"Tamam oğlum alalım.Böyle hobilere para ver işte."demesi çok şaşırttı beni.
oggg ne güsel valla:)
bizimkiler varya çenelerinden kurtulamıyorum koçaman adam oldun daha bebe gibi oyuncakla oynuyosun.gövden büyüyoda aklın büyümüyo daha 3 yasındakı halınle duruyosun:hııııııı: gibi şeyler diyip duruyolar.:kütküt:
yeni rc almak istesem öldürürler herhalde
RoyalFlush
19-05-2007, 19:31
Annem ve babam sonuna kadar destekliyor. Ancak derslere pek vakit ayırmadıgımdan sikayetçiler ama arasıra onlarında benim rclerimi kullandıkları oluyor..
ben daha rc sahibi diillimm ama bu yaza tt-01 imi alıyorum.şimdiden ailemi alıştırdım rc işine zaten küçük yaştan beri u/k ilgileniyorum.bahane olaraksa bilgisayar başında kalacağıma güsel bi hobim olur dedim . Yaşıtlarıma tavsiye ederim süper bi taktik:D
valla banada babam get lan ne icin rc onraod alip napcan dediler sonra arabayla benim arabayi kapistirdik simdide babamdan bana zaman kalmio en zindan benzine ortak olsa bisi demicem ama benzin parasida hasar parasida benden cikio :D
şimdi size abimle aramda geçen dialoğu anlatayım telefonda konuşuyoruz
ben: abi bu yaz işe girmeliyim. :kural:
abim: olur gir.bizim şantiyeye gel seni amele yaparız. :fısfıs:
ben: neyin parası bol olursa oraya giderim. :ovvn:
abim: ne yapacanki parayı. :igra:
ben: helikopter alıcağım. :ahhahyt:
abim: ulan hangi adam çalışarak helikopter almış! :hııııııı:
ben: bu bildiğin helikopter değil model heli bu.Kumanda ile yönetiyorsun. ;oleeea:
abim: İçine binmediğin helikopteri ne yapacan :rolleyes:
....
"ne gerek var okadar para vermeye yazık günah" tabi bilmiyorlar hayallerin ne kadar önemli olduğunu cocukken yapamadık gençlik çağlarımızda yapalım bari hpbi bu babamda zamanında pul koleksiyonu yapmış kim ona yapma demiş tramam hobi ama bi işlevi yok bu adamı eğlendiriyor yaw teşekkürler
"ne gerek var okadar para vermeye yazık günah" tabi bilmiyorlar hayallerin ne kadar önemli olduğunu cocukken yapamadık gençlik çağlarımızda yapalım bari hpbi bu babamda zamanında pul koleksiyonu yapmış kim ona yapma demiş tramam hobi ama bi işlevi yok bu adamı eğlendiriyor yaw teşekkürler
nefis bir konu hepsini severek okudum..maalesef genclgimizdede yapmamiza izin vermiyorlar..diyaloglar söyle
"nee okadar paraya neler yapilir biliyonmu?"
"yazik oglum okadar paraya"
"kac yasina geldin hala oyuncaklarla oynuyon..ne zaman evlencen oglum sen"
iste böyle:ddd:
rc tutkunu
10-06-2007, 16:43
aynen :) bunlara bu kadar para vericeğine 18 ine geldinmi bi araba alırsın diyolar:)
wallahi babam bana pek karışmıyo sonuçta 23 yaşındayız o açıdan pek sorun olmuyo benzin yapmayı bile anlatıyo bana o derece karışmıyo herseyın ortasını tutturuyo...
ben rahatım beni anlıyolar babamın arkadaşları müşterileride bu işle uğraşıyor:D
BaTuHaN 06
12-06-2007, 12:55
babam annem hiç yaklaşmıyo abim her konu açıldığında nikko mu bu diyip beni sinir ediyo ailemden tek dedem yardım ediyo şu ana kadar bütün modellerimin masraflarını vs. o karşıladı
ToffieBoi
13-06-2007, 17:21
bizimkiler kesinlikle karşı
o yüzden daha alamadım ya bi tane rc :s
ToffieBoi
13-06-2007, 17:25
ben daha rc sahibi diillimm ama bu yaza tt-01 imi alıyorum.şimdiden ailemi alıştırdım rc işine zaten küçük yaştan beri u/k ilgileniyorum.bahane olaraksa bilgisayar başında kalacağıma güsel bi hobim olur dedim . Yaşıtlarıma tavsiye ederim süper bi taktik:D
yok abi yemediler onu da.
Yazın sana bilgisayar oynatıcaz da sen arabanla ilgileniiecksin diyolar =))
bizim evde şu işi yaptıktan sonra git ellerini yıka demekten başka bişi yapmıyolar. Ama haklılar kirli kirli gidip kapıları falan elleyince simsiyah oluyo heryer :)
G.0.T KADAR ARABAYA O KADAR PARA VERİLİRMİ.Delimisin sen.
fsyfaruk
13-06-2007, 22:37
G.0.T KADAR ARABAYA O KADAR PARA VERİLİRMİ.Delimisin sen.
:D :D :D :D
Şu sıralar pek iyimser bizim ev :) (okulların kapanmasıyla bi alakası olabilirmi acaba :eeeeyoo: ) Aylardır para biriktiriyordum ilk arabamı alabilmek için babama araba alıcam param var diyince direk "iyi alalım oğlum" dedi çok şaşırdım tabi ve toplarken yardımcı oldu + (en bomba yeri) jantları lastiklere annem geçirdi yani oda yardım etti! :D
ahuahua aslında babam ben bebekken sardırdı bu işe.. kendi anlamasada özendii için :D ama pke para yatrmıorum arabam bayadr yatıo.... artk gerçeklrne 1 az daha para harcamaya başladım :D:D
kaanofdrift
17-06-2007, 17:23
Merak eiyorum herkesin ailesi benimki gibi hayret ve alaylı bir davranış biçimiyle mi tepki veriyo hobinize?abi sorma yaa!bizim ailede eşya satılmaz dio...yok yakıtlı almam dio patlar dio....:kural: :kural: :agla: :( :mad: :eek:
By.AbsoLuT
17-06-2007, 19:54
walla ben babama araba alcam dedim tmm oğlum dedi hç de sorun cıkarmadi ama smdlk... araba 3 4 gun içinde elmde olcak bakalm ondan sonra ne diicekler???:hımm: :hımm: :hımm: :fifufifu: :fifufifu:
Ben aldım kimse bişey demedi ama arabayı temizledikten sonra veya elledikten sonra evdekiler bagırmaya başlıyo şu ellerle etrafı elleme diye :D
ben anneme dedim oda ken harçlıklarınla dedibende ole alıcam
Ben arabayı almak için 2 sene harçlıklarımı biriktirdim. Paramı biriktirdim, araba alacağım dedim ama annem patlar dedi, babam da o kadar parayı oyuncağa mı vereceksin oğlum dedi. İzin vermediler. Tam 6 ay başlarının etini yedikten sonra arabayı aldık. Şimdi babam yardımcı oluyor biraz ama bundan başka araba almayacaksın diyor. Şimdilik halimden memnunum ama annem hala şikayet ediyor.
benim babamın ilk tepkisi kaça aldın ve fiyatı öğrenince parayı sokakda bulsan bukadar rahat harcamassın oldu ama arabayı yeni yaptım daha alalı 3 gün oldu tahminimce oynamaya başlıyınca oda bi model alacakdır bu işlerle amcam ilgileniyo hatta netten bitane araç ısmarlamıştı geldiğinde çok perişan olduğunu görüp geri göndermişti bende oynamaya başlıyınca eminim kendisinede bi model alacakdır ama bende araba ar onada bi uçak babamada bi tekne :D
Benim babam havacı astsubay olduğu için zaten hevesli böyle şeylere parayı temin ediyo o bana oynaması kalyo uçaklarla... teknik bilgiside yerinde olduğundan hiç sorun yaşamıyoruz...
batuhany
30-06-2007, 16:29
Satıyorum iyi yaptın kurtulduk cevabını alıyorum 2 gün sonra yeni alıcam diyorum "bırak çocuk oyuncaklarını yeter" diye cevap geliyo sonra "saten durmadan sorun çıkartıyo ne o öyle durmadan para veriyorsun hiç bir şey alma dursun paran , paran olunca illa bir şey almanmı gerekiyor" diye cevap geliyor. :) :):)
paran olunca illa bişeymi alman cevabı banada çok geliyo... :D
Ben Daha 18 Yaşına Gelene Kadar Bi Uzaktan Kumandalı ARaba Alamıcam Heralde Babam Napcan ONu Der Babamdan İzin Alsamda Annem Asla İzin Vermez.ama babam balsadan falan uçakk yapmamı sever kendide yardım eder malzeme Bulmama (Pahalı Olmadıkça)
savage_ss_4.6
01-07-2007, 23:16
6 yaşınmdayken pederle büyük babam başlattı (saolsun maddi destek %100:D), annem ilk önce çok kızdı, napıyosun bu oyuncak değil mi fln die sonradan o da alıştı, artık geceleyin benim odaya gelip uyuyormuyum dye kontrol etmeye başladı(sabahın 4ünde kalkıp ertesi günkü yarış veya buluşma için aracı hazırlamaya kalkıyorum bazen:P tabi motor çalışınca kepte olmazsa elektriklimi nitrolumu belli olmuyo böğürüyo araç) yinede alıştı o da artık, hatta yokomo siparişi vermeye ikna ettim OKS olaylı falan:D anlıcanız tam destek hep destek,
kız arkadaş mevzusuna gelirsek 3 kız arkadaşımı kaybettim 4üncüsünüde kaybetmeye hazırım hadi eywallah (uzun oldu özür dilerim)
Çin malı modellerle uğraşırken büyüklerim oğlum bırak şu oyuncakları diye söyleniyorlardı.Fakat bir kaç resmi olmayan oyuncakçıların düzenlediği yarışlarda 30 yaşın üzerinde bir sürü Rc oto sürücülerini görünce bu söz yerini yeni araç ister misin? sorusuna bıraktı.
CEMNOYAN
19-07-2007, 10:52
Valla Evde Sorun Oluyomu Derken Ben GeÇen Sene Rc Almaya Karar Verdİm Aneem De Dahİl BÜtÜn Aİle Seferber Oldu Ama Parayi GÖrÜnce Kaldilar:eek: SONRA Bİ GÜN EVDE OTURURKEN Bİ BAKTIM Bİ KUTU AÇTIM NİKKO :eek: İLK ÖNCE İSTEMEDİM AMA sonra bunu bulamıanlr da var dedim ve hiç yoktan iyidir mantığıyla duruo ama kesin kararlıyım alcam bi rc:hııııııı: :cilgin: :eeeeyoo:
abi sorma yaa!bizim ailede eşya satılmaz dio...yok yakıtlı almam dio patlar dio....:kural: :kural: :agla: :( :mad: :eek:
:D :D Patlar:D :D
Bazı yakıtlı uçakların düşünce ciddi yangınlar çıkardığını gördüm hatta skymaster jetleri kullanmak için hava sahası izni almak ve itfaiye çağırmak gerekiyo :D arabada da BELKİ benzin deposu delinip egzozun veya motorun üstüne yakıt gelirse yangın çıkabilir ama patlama çok uzak bir ihtimal :D discoveryde efsane avcıları 10 şarjör mermi boşalttı benzin dolu yakıt deposuna bişiy olmadı... yakıtların öyle abuk nedenlerden alev alması çok zor yinede :D
007kunorbond
19-07-2007, 17:04
konuyu açtım önce böle böle dedim anlattım herşeyi ama sadece ep lilerin fiyatlarından söledim işte 200-300falan iyi dediler sen para biriktir üstünede biz koyarız artık kendin nasıl alırsan al dediler.ama ben gp alıcam tabi.fiyatıda 700 falan olacak heralde :D yani 700 ve 1/10 bir araç görünce karşılarında heralde biraz değil baya baya bir laf savaşı çıkar diye düşnüyorum.tabi haziranda anca alıcam aracı.bu yüzden fazla sorun olmza heralde.derslere çalıştıktan sonra hiç sorun olmuyor ailede.kaç aldın 80 aldım 90 aldım iyi aferin varmı isteğin diyolar.50 falan alınca ipler kopuyor tabi :D daha yaş 15 tabi.yeni yeni başlıcaz.şimdilik ailede bir karşıtlık falan yok.iyi diyolar.evden çıkarsın diyolar.ama o 700 ytl yi duyunca kesin bi sürtüşme olacak.ama en büyük hayalim senelerce rc olayından kopmamak ve 30-35 yaşındaki abilerimiz gibi artık rc prof. olmak
CEMNOYAN
19-07-2007, 20:03
Aslında bu iş için maddi özgürlüğünü kazanmak en iyiysi bence abilermize imreniyorum bu konuda aslında bu yaz çalışcaktım ama oks yüzünden çalışamadım olsun bidaa ki yaz inşallah alıcam kararlıyım :hannhan: :hııııııı: :dıkşın:
benimde eşim hariç çevremdeki herkes alaycı bir biçinde yaklaştı önceleri.
Ama nedense yakından gördüklerinde hepsinde bir merak oluştu ve zaman zaman uçuşlarıma şahit olduklarında çokta küçümsenmicek birşey olduğunu anladılar.
tek sorun evdeki dağınıklık yeteri kadar yer olmadığından hoş sarayda olsa onunda heryerini uçak yaparım dağtırım ya oda ayrı mesele tabi.
neyseki kabul ettirdim uçuşlara şahit olanları.
Ama insanoğluyuz doymuyoruz r/c boat a merak sarıyorum ve r/c drifte bakalım onnar için ne kadar uğraş vericem kabul ettirmek için.
Tuning_813
22-07-2007, 15:56
Ben ilk defa bir RC alıyordum.Nikko 1:16 Toyota Supra.:ahhahyt: Ve bizimkiler bu işe hiç iyi bakmadılar.Fiyatı da 65 YTL di.Sonra alırsın alamazsın bir kavga çıktı.:hııııııı: Birbirimizi yedik.ve ben gittim aldım arabayı çok gizli bir biçimde.ve şimdi ailem benimle BEBEK diye dalga geçiyor.:mad: :mad: :mad: İşte benim durumum:fısfıs:
007kunorbond
22-07-2007, 17:43
Nikko rc değil ki,oyuncak sınıfına giriyor nikko.Ama herkez nikkoyla başlar,sonra rc ile ilerler zaten.
(sadece bilgilendirme amaçlı yazdım ;) )
Nikko rc değil ki,oyuncak sınıfına giriyor nikko.Ama herkez nikkoyla başlar,sonra rc ile ilerler zaten.
(sadece bilgilendirme amaçlı yazdım ;) )
NİKKO bir RC'dir Rc'nin anlamı Radio controlled yani,uzaktan kontrol anlamındadır.Nikko sonuçta çek-çek araba değil :) veya die-ast :D Sadece hobi çapında değildir.
metallce
22-07-2007, 21:48
Bizimkiler pek sorun yasatmiyo ama masraflara kiziyolar.Hatta "sana dugununde altin yerine model arabanin parcalarini takicaz" diyorlar :D
Bizimkiler pek sorun yasatmiyo ama masraflara kiziyolar.Hatta "sana dugununde altin yerine model arabanin parcalarini takicaz" diyorlar :D
Şöyle güzel bir pvc kaplı drift lastiğini(yokomo jant var :D ) kolye yapıp takacaksın düğünde:D
Şiimdi zip zaps pisti yaptım.Annem kalır diyor onu ordan :D
GameOver17
30-07-2007, 12:25
Bende araç olsunda istedikleri kadar dalga geçsinler :D Daha o bile yok ama geçen yıl istedim bir oyuncağa o kadar para verilirmi dediler ama takip etmedikleri için anlamıyorlarki bunlar oyuncak değil :( Ama e-savage aldırmak için videolarını topluyorum sonra hepsini izletcem bakalım nolcak :)
Türkiyeden alsak rtr 800ytl towerhobbyste rtr 345$.Bi şekilde yurt dışından aldırmam lazım... :( :( :(
Bende araç olsunda istedikleri kadar dalga geçsinler :D Daha o bile yok ama geçen yıl istedim bir oyuncağa o kadar para verilirmi dediler ama takip etmedikleri için anlamıyorlarki bunlar oyuncak değil :( Ama e-savage aldırmak için videolarını topluyorum sonra hepsini izletcem bakalım nolcak :)
Türkiyeden alsak rtr 800ytl towerhobbyste rtr 345$.Bi şekilde yurt dışından aldırmam lazım... :( :( :(
Gümrük:agla: :(
GameOver17
04-08-2007, 11:35
Gümrük:agla: :(
Bende araştırdım gümrüğe takılırmış 800ytl yi de geçermiş ailemi ikna ettim oksden sonra yani 10ay sonra tr den e-savage alcaklar.10ay sonra video ve resimleri yollarım :)
Samed_1905
04-08-2007, 12:19
Annem babam hepsi karşı bu araçları oyuncak sanıyolar :confused: bir türlü anlataıyorum anneö çocuk gibi bununlamı oynayacaksın diyo komşular ne der ayıp diyo :agla: babam ne arabası bu nerden çıktı diyo ( babam ne istersem alır ne dersem yapar ) seneye ehliyet alacan oyuncak araba nerden çıktı diyo :ımmm: :ımmm: :ımmm:
wtasarim
04-08-2007, 12:24
RS4 aldım çocuk musun dediler :) Fakat elime geçtiginde babam ve abim benden önce toplandı başına hadi çalıştıralım diye tutturdular. Bir iki deneme sonucunda çalışmayınca benzin az geldi diye daha çok pompalamaya başladılar... Velasıl hiç çalışmadı :) Bir hafta sonra ancak çalıştırabildim samsun daki işi bilen arkadaşların yardımı ile :D Sonra benden daha çok meraklı oldular
Şimdi t-rex600 aldım (henüz elime geçmedi) Kafayı mı yedin bir oyuncaga o kadar para verilir mi dediler.. Bakalım elime geçtiginde görecegiz son durumu :)
Sanırım bunların oyuncak olmadıgını hiç anlayamayacaklar...
ersunsoz
09-08-2007, 17:57
bende çok eskiden beri nikko jip vardı.her yaz her kış çıkar sokaklarda süre süre dolaşırdım.taaki lgs olduktan sonra.Babanem söz vermişti anadolu lisesini kazan leptop alacam diye 441 i çakınca afedersin babanem tamam dedi laptopunu alıcam fakat o yaz kısmet olmadı.Lise 1 de ise artık nikko datmin etmiyordu beni:Devin her tarafı savage posterleriyle bilgisayar vidyolarıyla doluydu.Paramı biriktiriyordum yazın almak için savagemi.Annemlerin ev alacağı tuttu ve birikmiş 900 milyonumu peşinat yatırmaları lazımmış onun için aldılar:D:Dmart ayına gelmişiz hazirana nasıl biriktiriyim parayı.Günlerce ağladım anneme dedim anne savage alıcam falan diye annem olum uzaktan kumandalıyı napıcan falan dedi.Babam çok nötr dü bu konuda.içten içe almamı istiyordu çünkü küçükken o da 3-4 uzaktan kumandalı uçak almış yarışmalara katılmış haliyle tutku var içinde.Ama annemin tepkisini almaktan korktuğu için hiçbirşey demedi para konusunda.Sadece dediki bi akşak 2.miz yanlızken bu arabayı ne kadar istiyorsun dedi.Benim gözler dolu çok baba çok dedim.Senin olsa derslerini aksatcan mı dedi yok dedim hatta daha çok çalışırım dedim(ne alakaysa) o zaman sen bi babanenlere gitsene dedi:Dbenim jeton düştü tabi.Gittim babaneme babane-dede dedim bu leptop hakkım vardıya benim onun yerine bunu alacam,dedem off dedi hıyar babası gibi bu da tutturacak uzaktan kumandalı için dedi,babanemde babanda aynı senin gibiydi,sırf uçak parçalarını almak için amerikaya giderdi dedenle falan dedi.Babamın da çok bilmediğim bir yönünü görmüş oldum:D
İlkten fiyat babanemlere falan da fazla gelmişti ki o sene babam babanem,kendisi annem ve beni uzakdoğuya götürdü.Ordan aldım arabamı babaneme de çok yük olmadı böylece araba 600 dolara kapadık:DBirde söz istediler o zaman lise 2 yi hep takdirle geçeceğime verdik:)
2 taktirimizi de aldık çok şükür.Araba hala garaj diye tarif ettiğim odamın kapalı balkonunda:)
Babam baya destek oluyor ne de olsa eski rcci(anneme söylemeyin ama sırf annemin dırdırından korktuğu için uçak alıyodu vazgeçti seneye alabilecek)kendi de kullanıyor.Hatta bir kere benden habersiz kullanmış ben tatildeydim bir geldim yeni temizlediğim arabayı B.O.T götürüyor:D
Annem ise evde yer yok gibi falan söylemlerle 2. arabanın kabul edilemez olduğunu belirtiyor.Balkonu kirlettiğim zaman baya bir kavga ediyoruz.
Teyzem ve eniştem her yurtdışlarına gittiğinde soruyorlar bir parça istermisin falan diye siparişi veriyorum ama genelde bulamıyorlar iş gezisi olduğu için ama sormaları yeter.
2 dedem de maddi olarak destekliyorlar.Annemin babası parçaları falan yamulttuğumda işyerinde düzeltmeme lehimlememe izin veriyor.Ulustada çalıştığı için bir sürü şey elimin altında:)
babamın babası böyle hobilerimin olmasını,spor yapmamı ve okulda başarılı olmamı çok önemli buluyor.Bol bol destek oluyor.Her harçlığımı verişinde sen yine bunu arabana harcarsın diyor e heralde :D diyorum al bu da benim katkım olsun diyor biraz daha veriyor.
Tek pürüz çıkaran annem gibi gözüküyor onun dışında ailem genelde hep arkamda:):):):):)
çok uzun oldu özür dilerim:)
kaanofdrift
09-08-2007, 18:07
annem babam oyuncak zannediyor ya!Bir de bişi sattırmıyorlar sinir kaptım!Sonrada istediğimi alıyor ikisiyle ne yapıım ben?Yakıtlıyada patlar diye izin vermiyorlar...Satıyım alıyım diom..Yok...Yetti...Babama bildiğin rc'i var mı dedim oyuncakcıya götürdü...:'(
RcMaNiAc
09-08-2007, 20:49
babam rclerden anlayan biri olduğu için sorun olmuo...bazen aracımda sorun falan çıktığında yardımcı olabilior:)... annemde modellerden çokta olmasa anlıo ama bazen sorun yaşıorum...yaşına bak hala bunla oynuosun diyen yok etrafımda:D
blow.onur
09-08-2007, 21:19
babam kesinlikle bişeyler alıp satmama izin vermez..annemi de arada kafalarım,bişeyler aldırtırım...rc nin kendisini babam aldı,ama ona göre bikaç ay idare etmeliyim bişey aldıktan sonra...ondan sonra bu tip olaylarda para harcayabilirim...mesela şimdi anneme anne 15-20 dolara bişeyler alıcam dedim,tamam oğlum alırız dedi...bu ara kız arkadaşım yok olursa görüşlerini tekrar yazarım .. :D
Vallahi Annem Ve babama netten gösterdim ve ne yapcaksın oyuncağı diyolar herkez gibi.Bu yüzden şimlik bi model aracım yok ama en yakın sürede almayı düşünüyorum..
barkın_43
14-08-2007, 22:41
Anneme göre oyuncak babam zaten baştan beri ilgili, bu konuda da en büyük destekçim ve yardımcım saolsun..Sevgilimse bazen tepkili davranıyo onu araba yüzünden ektiğim için:) 300 küsur dolar verdiğimi duyunca ' Bu oyuncağa mı bu kadar parayı baydın? ' tarzında bişey söyledi, bu cümlesi zaten fikrini açıkça belli ediyor :)
GameOver17
15-08-2007, 13:11
bende çok eskiden beri nikko jip vardı.her yaz her kış çıkar sokaklarda süre süre dolaşırdım.taaki lgs olduktan sonra.Babanem söz vermişti anadolu lisesini kazan leptop alacam diye 441 i çakınca afedersin babanem tamam dedi laptopunu alıcam fakat o yaz kısmet olmadı.Lise 1 de ise artık nikko datmin etmiyordu beni:Devin her tarafı savage posterleriyle bilgisayar vidyolarıyla doluydu.Paramı biriktiriyordum yazın almak için savagemi.Annemlerin ev alacağı tuttu ve birikmiş 900 milyonumu peşinat yatırmaları lazımmış onun için aldılar:D:Dmart ayına gelmişiz hazirana nasıl biriktiriyim parayı.Günlerce ağladım anneme dedim anne savage alıcam falan diye annem olum uzaktan kumandalıyı napıcan falan dedi.Babam çok nötr dü bu konuda.içten içe almamı istiyordu çünkü küçükken o da 3-4 uzaktan kumandalı uçak almış yarışmalara katılmış haliyle tutku var içinde.Ama annemin tepkisini almaktan korktuğu için hiçbirşey demedi para konusunda.Sadece dediki bi akşak 2.miz yanlızken bu arabayı ne kadar istiyorsun dedi.Benim gözler dolu çok baba çok dedim.Senin olsa derslerini aksatcan mı dedi yok dedim hatta daha çok çalışırım dedim(ne alakaysa) o zaman sen bi babanenlere gitsene dedi:Dbenim jeton düştü tabi.Gittim babaneme babane-dede dedim bu leptop hakkım vardıya benim onun yerine bunu alacam,dedem off dedi hıyar babası gibi bu da tutturacak uzaktan kumandalı için dedi,babanemde babanda aynı senin gibiydi,sırf uçak parçalarını almak için amerikaya giderdi dedenle falan dedi.Babamın da çok bilmediğim bir yönünü görmüş oldum:D
İlkten fiyat babanemlere falan da fazla gelmişti ki o sene babam babanem,kendisi annem ve beni uzakdoğuya götürdü.Ordan aldım arabamı babaneme de çok yük olmadı böylece araba 600 dolara kapadık:DBirde söz istediler o zaman lise 2 yi hep takdirle geçeceğime verdik:)
2 taktirimizi de aldık çok şükür.Araba hala garaj diye tarif ettiğim odamın kapalı balkonunda:)
Babam baya destek oluyor ne de olsa eski rcci(anneme söylemeyin ama sırf annemin dırdırından korktuğu için uçak alıyodu vazgeçti seneye alabilecek)kendi de kullanıyor.Hatta bir kere benden habersiz kullanmış ben tatildeydim bir geldim yeni temizlediğim arabayı B.O.T götürüyor:D
Annem ise evde yer yok gibi falan söylemlerle 2. arabanın kabul edilemez olduğunu belirtiyor.Balkonu kirlettiğim zaman baya bir kavga ediyoruz.
Teyzem ve eniştem her yurtdışlarına gittiğinde soruyorlar bir parça istermisin falan diye siparişi veriyorum ama genelde bulamıyorlar iş gezisi olduğu için ama sormaları yeter.
2 dedem de maddi olarak destekliyorlar.Annemin babası parçaları falan yamulttuğumda işyerinde düzeltmeme lehimlememe izin veriyor.Ulustada çalıştığı için bir sürü şey elimin altında:)
babamın babası böyle hobilerimin olmasını,spor yapmamı ve okulda başarılı olmamı çok önemli buluyor.Bol bol destek oluyor.Her harçlığımı verişinde sen yine bunu arabana harcarsın diyor e heralde :D diyorum al bu da benim katkım olsun diyor biraz daha veriyor.
Tek pürüz çıkaran annem gibi gözüküyor onun dışında ailem genelde hep arkamda:):):):):)
çok uzun oldu özür dilerim:)
Hepisini okudum senin durumun iyimiş :)
ersunsoz
16-08-2007, 15:54
ya usta işte öyle bir aşk hikayesi bizimkisi.Kız arkadaşım da konuyla gayet iç içe zaten arabaları çok seven bi tip ona hediye olarak savagenin hemicuda kepini boyadım odasında asılı duruyor:D
ya anneme de pürüz çıkarıyor diyorum ama aslında o da öyle çok karşıt değil,onun ve dünya üzerindeki milyonlarca kadının hobisi olan ayakkabı alma,makyaj yapma gibi şeylerine biz karışmıyoruz.Onlar lipstick alıyorsa biz greys alıyoruz,onlar saç bandı alırsa biz hava filtresi alıyoruz onlar ayakkabı alıyor biz teker alıyoruz,çanta alıyorlar reciever box alıyoruz,elbise alıyolar şase alıyoruz pek bir farkımız yok yani:D:D
dediğim gib sevdiğim kişinin arabalara meraklı olması beni bu hobi konusunda hiç yormuyor:):)
GameOver17
20-08-2007, 00:02
ya usta işte öyle bir aşk hikayesi bizimkisi.Kız arkadaşım da konuyla gayet iç içe zaten arabaları çok seven bi tip ona hediye olarak savagenin hemicuda kepini boyadım odasında asılı duruyor:D
ya anneme de pürüz çıkarıyor diyorum ama aslında o da öyle çok karşıt değil,onun ve dünya üzerindeki milyonlarca kadının hobisi olan ayakkabı alma,makyaj yapma gibi şeylerine biz karışmıyoruz.Onlar lipstick alıyorsa biz greys alıyoruz,onlar saç bandı alırsa biz hava filtresi alıyoruz onlar ayakkabı alıyor biz teker alıyoruz,çanta alıyorlar reciever box alıyoruz,elbise alıyolar şase alıyoruz pek bir farkımız yok yani:D:D
dediğim gib sevdiğim kişinin arabalara meraklı olması beni bu hobi konusunda hiç yormuyor:):)
Senden daha rahat biri yok galiba :D
arabayı giip babamla beraber aldık kız kardesim arabmdan haz etmio 1 2 kere sabotaja kalkıştı bile annemse bana araba konusunda gelme diyorrr :D babanem ve babam maddi destekçim babamın alet hoşuna gidio küçükken onunda war mış almanyadayken bunu görüncede hosuna gitti arada sürmek istedi hatta sürdü ve arabyı oraya buraya çarptı kız kardesimde sewmesede hosuna gidio kumnda elinde olunca ama bergamda sadece 2 tane model araç war kimse ne olduğunu bilmio her gören oyuncak dio ama t-maxx çalıştırınca öle olmuyooo bnde tt-01 imle bi drift çakıom bunlar oyuncak deilmiş diolar şuan için en büük manevi destekçimiz çocuklar ve gençler :D
kız arkadas konusa gelelim msn de sıkılıo bazen konuyu açıom reeldede pek haz etmiyo galiba
prinsdrift
20-08-2007, 13:08
Ersunsoz, yaw dostum sen çok şanslısın yahu tek kelimeyle. Ben bi nikko aldım kardeşime, babam tabi 170verdiğimi duyunca zıplattı :D sonra çıkar çatıya bi bakalım dedi, gerçek anlamda ağzı açık oynadı :D:D şu an bi aracım yok, anneme diyorum, o kadar para bi oyuncağa mı bağlanır, yaşıtların evlenio sen oyuncak peşindesin diyo. Şu rc tutkum başladığı sıralar kız arkadaşıma anlatıyorum durumu, oha diyordu bana, o kadar paraya yazık diyordu, şimdilerde alıştı ama aracın gelirse çok para harcama lütfen diyo. O kadar araba ve modifiye tutkunu arkadaşım var, iki üç tanesi destek veriyo, onlar da "aracın gelsin de oynayalım" şeklinde destek:D maddi destek konusunu hiç açmıyorum bile :(
bendede bir tane conrad var almanyadan amcam 2.el olarak aldi cizik bile yoktu arabada ama sadece araba ve kumandasi gelmisti babam benzinin ısıtıcının bu kadar pahalı oldugunu bilmiyordu. herneyse aldık arkada bi parçası kırıldı hamur gibi çabuk kuruyan bi madde ile yapıştırdım bujisi bozuldu. babama diyorum bu kadar para su sukadar bu bukadar. bu arabanın masrafları benim arabanın masraflarını geçti diyo:D e haklı adam yarım saat içinde 200ytl harcayınca arabaya kızdı biraz ama kendide çok seviyo arabayı dandik olsada :D
ersunsoz
22-08-2007, 00:07
ya şanstan öte bi kere alıştırmayı bileceksiniz.Benim 5-6 yaşından beri her istediğimde şeyde uyguladığım bir taktik var herkese öneririm.Daha savage olmadan tüm özelliklerini biliyordum ve annem babam o kadar o konuya alışmışlardıki benim anlattıklarımı sanki araba alınmışta ben de kullanıyorum gibi dinliyorlardı.O kadar çok hayal ettiğimi gösterdimki onlara daraldılar ve hani öyle bir arabanın alınmaması gibi bir seçenek bırakmamıştım onlara:Dartık annem bile hobi dükkanına girdiğimizde senin modelin şumuydu falan diyorlardı ki o aşamaya gelmeleri tamamen benim yıpratıcı politikamdan kaynaklanır:D:D
ayrıca geçenlerde annem iş amaçlı yunanistana gitti kongreye ve arkadaşı diyor 3 gün boyunca her sabah otelin sokağındaki hobi dükkanının açılmasını beklemiş(ki benim orda hobi dükkanına değil annemin bakacağı öyle bir dükkanın olduğunu hiç sanmazdım:D:D:D).Açıldığı gün bana telefon açtı paran varsa araba alıyim sana diye ama fiyatı öğrenince türkiyenin daha hesaplı olduğunu anladık:):)
WhiteWolf
22-08-2007, 20:18
benim annem böle bi hobby nin olması fln ii diyor ancak babamın nasıl bişiy yapmaya çalıştığını çazemedim en başta istemedi sonra bi süre sonra bakarız fln dedi daha belli deil yani:D ama ne kadar yaklaşmazsa yaklaşmasın ben yinede bi rc araç alıcam
karacaerc
22-08-2007, 21:44
benim babam ne kadar karşı çıksada aldı.ama halen oyuncak olarak görüyordu ki bir buluşmada rc buldozer görünce bu hobinin ne kadar güzel olduğunu anladı.diyerlerine nikko gibi bakıyo ama buldozere içi gitti.yani araç istiyosanız babanıza buldozer videosu izletin :)
MSenturk
23-08-2007, 09:54
aileniz nasil yaklasiyor.. Bu kadar aractan sonra esim pek iyi yaklasmiyor... odalardan birini hobby odasi olarak kullanmami istedi yayinti yuzunden.. Hakli tabi...
http://img214.imageshack.us/img214/9862/kkkkdl6.jpg (http://imageshack.us)
prinsdrift
23-08-2007, 10:16
aileniz nasil yaklasiyor.. Bu kadar aractan sonra esim pek iyi yaklasmiyor... odalardan birini hobby odasi olarak kullanmami istedi yayinti yuzunden.. Hakli tabi...
http://img214.imageshack.us/img214/9862/kkkkdl6.jpg (http://imageshack.us)
:lol: :lol: :lol: :lol: yardım yolda abi :fısfıs:
Ailem şuan için pek iyi yaklaşmıyor ama hobbyrc yetkilileride öyle.... Kobu açıyorum bilgi almak için hemen kapatılıyor.... :(:( konuda ayrıca hiç bişey yok anlamdım valla ilginç bi durum tabi ailem iyi yaklaşmasada burasıda öyle hobbyrc de bana karşı :(:( Şevkimi kırdılar
15 yaşındayım ailem destek veriyor :) Zaten benim yaşımda
iseniz ve aileniz destek vermiyorsa bu iş yürümez.. Aslında onlarda
diyolar tabi çok pahalı falan ama bende bi araba aşkı var kıramıyolar tabi :)
Zaten odamı görseniz dolabın üstü rc kumanda pil vs yatağın yaninda aletler parcalar yağlar
vs sonra küçük dolabın ustude diecast dolu duvar saatim bile jant seklinde :D
Bu kadar heves olmasaydı alamazdım yani..
BERKAN1995
04-09-2007, 15:06
benim ailem benle dalga geçmiyor aksine bu hobi ile ilgilenmemi çok istiyolar
valla benim ailemde memnun bu hobimden babam gururla akrabalar içinde arabamdan bahsediyolar herkesin aızı açık kalıyo bide arabam tamiya tgs he başka süper model olsa kim bilir neler olur bide bu hobiye babamı sokmak istiyom böylece onuda gaza getirip yeni modelller almayı planlıyom hahaha e ne yapalım daha öğrenciyim ababa eline bakıyom:hııııııı:
NİTROSCOP
04-09-2007, 19:50
Valla benim ailem bana sen büyümedin mi lan hala arabalarla oynuyosun , manita arayacağına sen bunlarla uğraşıyorsun , hala bebekmisin len falan diyorlar offffffff anne offfffffff
ersunsoz
05-09-2007, 09:10
baya argo konuşuyorlarmış lem manita ayarla kendine ,gerçeğini al kız at falan da diyorlarmı:D
BaTuHaN 06
06-09-2007, 14:26
oğlum kız atarsan benide unutma haaa...Ablası var mı? :lol:
abi ben abimlerle fln kapışırken annemde babamda eh be olum şu yaşa geldiniz hala çocuk gibi bunlarla oynuyonuz ya satın şunları yada bi fakire verin sevinsin diyo kıyameti koparıyom
Babam , benden para isteme de kendi paranla istediğini yap mantığında daha çok.
Annem ise elinden geldiğince yardım ediyor sağolsun.
hatta buna salonu boşaltıp pist yapmak da dahil :)
Walla Benim küçüklükten beri hevesim vardı ama ne zaman para biriktirsem bişi olup o para uçuodu blgsyr prçası filan vs gibi ama bu aralar harbiden herşey tamam dedim konuyu eve açtım.Annem böyle şeylere para vereceğine daha hayırlı işler yap 2-3 gün sonra hevesin geçer diyor.Babam ise internetten bana rc araştırması bilem yapıyor bak şu sitede iimiş fiyat falan gibin ama babamın bu iş için çok fazla para vereceğini sanmıyorum ama götüriim pistlere falan dio Allah razı olsun
ilk başta haberleri yoktu benim aldığımdan.sora babam öğrendi bikaç laf etti.laf ettiği gün kumandayi ver bakalim bi süreyim dedi.sora kumandayi zor almıştım ogun elinden.sanırım 6depo yakmıştı:D
:) güzel başlık babamla yazlıkta izlemiştik bi çocukta vardı güzel araçlar diyip izlemişti 500 ytlik bi araçtı çocuktaki bilgim yoktu benimde...Bende gaza geldim aldım bitane REVO kullanıyorum şuan.. anneme demiştimde babama diyememiştim fiyattan dolayı olayı aynen anlatıyorum babamın öğreniş anı :) evde belgesel izliyormuş babam annemde oturmuş yanına rc uçakalrmış sonra benim araçlardan olan bölümü başlamış babam başlamış konuşmaa güzel araçlar şu yayla evi bitsin bi tane alayım ugraşırım demiş :D annemde anında BELKİ OĞLUN ALMIŞTIR BİLE :D diyivermiş.. babamda şaka yaptım yaa almışmı demiş fiyatı duyuncada az düşünmüş :D 1 gün sonra beni aradı ve hayırlı olsun atlada gel dedi başladık muhabbete araba hakkında 16 ocaktan sonra sanırım babam yüzünde aracı kullanamıcam :) a be baba bilirim içinde hobby ruhu hep vardırda bizim için hep kısmıştır öptüm ellerinizden cnm annem ve babam
xXBugraXx
05-01-2008, 09:02
Siz sanırım bayağı büyüksünüz. Genele baktığımda evlenmek ve işten bahsedince... Ben 14 yaşındayım ve annemle babam oyuncağa parar mı verilir? deyip duruyorlar. Çok sinir oluyorum. Ek kartım var ama ekstreler eve geldiğinden dolayı bir şeyde alamıyorum... Şimdilik Picco' yla başlayacağım... :(
xXBugraXx
05-01-2008, 09:11
Bizimkiler biriktirdiğim parayada karışıyor. Git bu paraya kıyafet al başka şey al OYUNCAK alma diyorlar. Ne kadar HOBBY desemde anlamıyorlar...
KaanBerk
10-01-2008, 19:36
Ailem bana çokda güzel destek oluyo sağolsunlar.Çakal çukal işlerle uğraşacağıma böyle güzel bir hobbyle ilgilenmemle çok mutlu oluyolar!
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım ancak bemim hikayem 1 yıl önce başladı
Bi gün nete baktım heliler orda duruyo babama dedim alalım babam dedi ya bırak oyuncağa 100 ytl verilirmi dedim bana benim hobim biliyosun cevabı şuydu:ÖSS yi kazan ben alıcam sana (o andan sonra 3 yıl vardı ÖSS sınavına) neyse almadı bende dedim baba bari motorunu al :D eh bari onu alayım dedi aldık sonra dişliydi kumandaydı derken walkera no4 topladık 200 ytl ye:D baktım babamda sardı bu işe biliyorum annem izin verse hemen alıcak:D ondan sonra onu 2 kez kullandım sonra olaylar oldu parçaları sattım 6-7 ay bişi almadım sonra 2 kanal bi heli aldım 2. kalkışta çöp bidonuna vurdum paller kırıldı neyse onuda palsiz sattım sonra yurtdışını inceledim baktım güzel modeller var babamı ikna edip aldık ilginç bişey var 2. kalkışta 2 kanal helinin pallerini kıran ben 6 kanal heliyi kullanıyorum neyse sonra diyorum baba alalım bi büyük model yine ÖSS engeli bundan sonra ben ne istersem o yüce sınava bağladılar herşeyi kılımı kıpırdatsam ÖSS diyorlar ÖSS ye 2 sene var uğraşma bunlarla bırak artık yeter kaldır at diyor:D görmicem bi daha diyor bizim aailenin yaklaşım tarzı bu Herşey ÖSS den sonra
saygılarımla...
Muhammet çelik
Bursa
17 yaşındayım
Hobim helikopter
Nitromaniac
13-01-2008, 00:09
Dogru vallahi, annem : Oglum evi bodrum katina benzetdin: diyor. Her yerde savage yedek parcalari.
valla ne ailem nede kız arkadasım karısıyor pasalar gibi rahatım hatta kız arkadasım ara sıra jest bile yapıyor benzındır pildir parcadır vs. alıp geliyor yada gittiğimizde o alıyor hosuna giden bir seyi ara sıra ben sigara molası verdiğimde sürmeye o devam ediyor hatta :D babamda arasıra takılıyor alma artık araba fln die ama alıcağımı bilio oda zaten geyiğine sylüo almamı istemeyen adam neden temizlik yada tamir durumunda yanıma gelip yağın tozun toragın içine gömülsün annemse nötr amaoynarken oda bana yer seciyo off road da bak burda daha iyi oynarsın die ha birde beceremediğim walkera maceram ar onuda kardeşime vermiştim bu sene yaz okulundayken yanıma gelmişti türkiyeye döndüklerinde bizimki helikopter pilotu olup cıkıvermiş ve basarısının sırrı annemmiş annem heliyi ucurmaya baslamış ve kardeşimede co-pilotluk yapmış ailecek RC ciyiz :D
Nitromaniac
13-01-2008, 03:28
valla artık kendımden rahatsız olmaya başladım.günün 24 saatı heran bu hobby beynımın içinde flash back gıbı,gelıp gıdıyor.gece onla yatıyom sabah onla kalkıyom.sankı başka işim kalmadı..atsam atılmıyor,bıraksam bırakılmıyor.bı tür bağımlılık bu.ınsanı ailedende karıdanda alıkoyuyor....
Gercekden öyle! Isyerinde sikitili toplatilar oluyor bazen:aovvvv:, dinlecene aklim savage de. Acaba nerede uygun bu arazi var diye düsünüyorum;oleeea:
Isi birak, benin kizlar gecen geziye cikdik, o biseyler anlatiyordu ve o an biz bi insaat dan gecdik. Ben kizi dinlemeye birakdim ve o insaatda savage i nasil ucurabilirim diye düsünüyordum o an. Veeee anladi tabii onu dinlemedimi ve aklim savage de oldunu, eehuhee, fircayi yedik tabiii. "Beni dinleceyne aklin yine arabada" diye söylendi:hııııııı:. Eeeh ne diyim hakliydi, dalmisim güzelim arabama.
Gercekden öyle! Isyerinde sikitili toplatilar oluyor bazen:aovvvv:, dinlecene aklim savage de. Acaba nerede uygun bu arazi var diye düsünüyorum;oleeea:
Isi birak, benin kizlar gecen geziye cikdik, o biseyler anlatiyordu ve o an biz bi insaat dan gecdik. Ben kizi dinlemeye birakdim ve o insaatda savage i nasil ucurabilirim diye düsünüyordum o an. Veeee anladi tabii onu dinlemedimi ve aklim savage de oldunu, eehuhee, fircayi yedik tabiii. "Beni dinleceyne aklin yine arabada" diye söylendi:hııııııı:. Eeeh ne diyim hakliydi, dalmisim güzelim arabama.
Vallaha ya abi:D ben bi aralar ''kek'' yerine ''kep'' diyordum:D
Nitromaniac
14-01-2008, 18:15
Benim hikayem de arkadaslarin kine benzior. Simdi aldim savage i ama evde haber yok! Kara kara düsünüyorum, nasi söylicek eve kocaman bi paket gelecene, icindede "OYUNCAK" oldunu. Cünkü ne dersen de, modeller cogu büyüklerimiz icin oyuncak. Geldi Pakatim ve annem babam dan ilk soru "Bu ne?" Sonra anlatmaya calisdim, sonra ikinci soru kac para? Gercek fiyatini söylermiyim ben?? salladim bi rakam, meydan bos nasi olsa. neyse babam dan gelen laf " buna para mi verdin, evlenceksin" fallan fillen Orda moral 0 oldu. Olsun, modelcilik askina takmadim kafaya, devam. Sonra savage i ucururken görünce oyuncak olmadini anladilar.
Simdi bakim isleri babam ile yapiyorum, annem de benimle gelmek isto yarislara gidince.
Kiz arkadasim da böyle hobby olduna hosuna gidio, haftasonu bir gün kiz arkadasima bir gün de savage.
Ama bi sorunum var, evlenince savage eve sokmak yok dio, bakalim ne olcak :-)
ersunsoz
14-01-2008, 21:30
Hiçbirşeyin gerçek parasını söylememek baya zevkli oluyor.60 milyonlar 25e 5 milyonlar 1 milyona yuvarlanıveriyo:D
Benim hikayem de arkadaslarin kine benzior. Simdi aldim savage i ama evde haber yok! Kara kara düsünüyorum, nasi söylicek eve kocaman bi paket gelecene, icindede "OYUNCAK" oldunu. Cünkü ne dersen de, modeller cogu büyüklerimiz icin oyuncak. Geldi Pakatim ve annem babam dan ilk soru "Bu ne?" Sonra anlatmaya calisdim, sonra ikinci soru kac para? Gercek fiyatini söylermiyim ben?? salladim bi rakam, meydan bos nasi olsa. neyse babam dan gelen laf " buna para mi verdin, evlenceksin" fallan fillen Orda moral 0 oldu. Olsun, modelcilik askina takmadim kafaya, devam. Sonra savage i ucururken görünce oyuncak olmadini anladilar.
Simdi bakim isleri babam ile yapiyorum, annem de benimle gelmek isto yarislara gidince.
Kiz arkadasim da böyle hobby olduna hosuna gidio, haftasonu bir gün kiz arkadasima bir gün de savage.
Ama bi sorunum var, evlenince savage eve sokmak yok dio, bakalim ne olcak :-)
hocam al benden o kadar bu kadar tesadüf olurmu yaa..(evlilik , sen buna bukadar paramı verdin v.s. kocaman adam oldun halen oyuncak peşindesin :D.en son dayanamadım ben çocukken yakıtla oynamama izin verirmydiniz dedim direkt hayır dediler :D ilk golümü attım :D
eve geldi paket sakın açılmasın dedim arkadşa göndericem .. paket evde bekliyor aradan geçen zamanda bu paket niye gitmedi.. demeye başladılar :D dün yakıt siparişi verdim. babama söyledim önce hangi arabaya dedi:D sonra model araba dedim:D yakıt ne yakıtı dedi ağzımdan "nitro" kaçtı:D nee!!! o yakıtı eve sokmam git iş yerindeki odana koy dedi:D anlatamadım.. bu pazar antalyaya gitmek için arbasını istedim önce otobüsle git dedi otobüsle nasıl götirim kucağımda kocaman kutu :D üstüne birde yakıt bidonu :D bunları söylemeden almazlar otobüse dedim :D nedenini açıklamak zorunda kaldım en son araya şart koydu ya annenle bende gelirim yada otobüsle git:D iyi tamam dedim bu pazar bakalım ne olucak :D babamı meraklı gördüm arabayı daha görmedi. bi görse erkenden ne olcak bilmiyorumm :D babamıda rc'ci yapcam :D
Not: birde wow oynuyorum bunda sağlam fırça yiyorum bu aralar birde evlilik olayına hazırlanıyorum düşünün halimi? bizimkiler kafasında beni canlandıramıyor ahaha :D en son olm evlenicen yani ormana odun toplamaya gitmiyosun felan demeye başladılar :D işin ciddiyetini anlatmak için. kız arkadaşıma netten kameradan gösterdim arabayı hiç tepki yok bakalım ne olcak? :D
Yzb_YAGMUR
15-01-2008, 13:21
ben aracımı hala söyleyemedim söylediğim anda annem bu prayla alacağı küçük altınları söyler babamda beni hemen evlendirmeye karar verir :)
Walla benm yaşım daha küçük ne ewlenme derdi war nede başka bişi ailemde Rc işini bilmio:D Eskiden aldıkları kumandalı arabalardan zannediolar ben açıkladıkca orasını nie sökcen yok oraya neden takıcan dha araba ewe gelmeden atışmalar başladı gelince zaten bütün harçlık RCye gitcek ama ne kız arkadaşım karışıyor nede ailem(Karışıyor ama fazla deilsadece bayıyolar):D ben rahatım anlıcaınız(Tabiki araba yokken konuşması kolay alınca nolcak bilmem:D)martta burs gelince ilk işim arabayı almak:D işte bizim ailede böle:D
cosmicman
25-02-2008, 13:18
merhabalar arkadaşlar bende bu rc araba konusun da yeniyim yanlız benim ailem de bi karşı tepi yok sadece fiyat konusunda yuvarlamalar yaptım biraz, onun dışında babam gecen sene yurt dışı seyahtlerinden birinden rc helikopter getirmişti, yani demem o ki ucan cihazlarda babam hep destek tam destek modelinde, hatta hic unutmam 15 yaş dgünü hediyesi olarak ta rc tekne almıştı saolsun. ama şöle bi sorun var ki mesela ben tt01 d aldım yeni arada cıkıorum öle dışarı yanlamaya die dışarıda komşular site sakinleri falan direk başlıolar adaama bak işte sakalı bıyığğı var kocaman adam olmuş evlenicek yaşa gelmiş hala utanmıo oyuncak arabayla oynuyo falan katil olasım gelio "amca o araba oyuncak deil" diorum bakıoo mal mal suratıma sonucta aileden de her an destek alan birinin dışarda hic tanımadığı bi adamdan laf yemesi biraz tuaf ama ne diim ki insanlar rc nin oyuncak olmadığı kavramını bi türlü kabullenemio yada hayatında rc araba kullanmayan birine onuun rc olup oyuncaktan farkını anltsanda kulllanmayan zevkini bilmeyen adam nerden anlasın dimi :D benim şikayetim ailemin göstermediği tepkiyi dışarda hic tanımadığım birinden almak :D
kız arkdaşımın tepkisini yazim dedim kesin ve net cevap verdi:D
o araç evlenince evimize giremez:D
ben buzdolabında bakım yağları bulmak istemiyorum dedi:D
NOT: rakamların geriye doğru yuvarlanması süper bişi ya :D
kız arkdaşımın tepkisini yazim dedim kesin ve net cevap verdi:D
o araç evlenince evimize giremez:D
ben buzdolabında bakım yağları bulmak istemiyorum dedi:D
NOT: rakamların geriye doğru yuvarlanması süper bişi ya :D
Bizim buzdolabı (ve de içinde buz olsun olmasın, evdeki tüm diğer dolaplar) benim yağlarım, yakıtlarım, çeşitli kimyasallarım, yedek parçalarım, alet edevatım vesairem ile dolu olduğu gibi, dolap üstü, çekmece yanı, masa altı, televizyon arkası gibi öteberi konulabilecek veya tıkıştırılabilecek bilimum mekan da her tür uçak, tekne, araba ve sair model malzemesi ile tıklım tıkış.
Artakalan yerlerde de oğlanın oyuncakları duruyor zaten. :D
Neyse ki eşim de artık alıştı, ortalığı derli toplu tuttuğum sürece pek laf etmiyor.
İşin püf noktası alıştırmak. Yani rodaj :cool:. Sen de müstakbel eşini zihnen rodajlamaya şimdiden başlarsan ilerde rahat edersin.
bende akılştırma işini gayet güzel yaptım.evdekiler bana ne bu döküntüler diye çıkışmaya başlayınca hemen savunmaya geçiyorum bune böle heryerde örgü şişi ,ip yumağı,kumaş boyası filan diyerek süper savunuyorum kendimi hehehe :D annemi buşekilde bastırınca sıra babama geliyor oooobaba yeni avmalzemelerin hayırlı olsun diyorum :D
parasını sorduklarında da 200se 50 ,100 se 20 diyerek geri yuvarlama yapıyorum
Artakalan yerlerde de oğlanın oyuncakları duruyor zaten. :D
:Dsüper ya:D
walla benimki atıcam diyor başka bişe demiyor:D
kendisi laz ve azıcık inat olunca nolcak bilmiyorum zaman içinde görcez..
babam benden önce, bu hafta sonu kullanmaya gidelim aracı diyor :D
Nitromaniac
28-02-2008, 20:15
:Dsüper ya:D
walla benimki atıcam diyor başka bişe demiyor:D
kendisi laz ve azıcık inat olunca nolcak bilmiyorum zaman içinde görcez..
babam benden önce, bu hafta sonu kullanmaya gidelim aracı diyor :D
aman dikkat ha:D !!! Sen en iyisi odanim icinde bi oda kur, duvar ör hobby odasi olsun:) Bu sorunlari bende yasicam yakinda ama bakalim ne olacak.
walla aynen öyle olucak herhalde ama bulucaz bi çözüm :D her ikisinide kaybetmek istemiyorum :D
Aradan yıllar geçmiş kimsenin ailesinin düşüncesi değişmemiş heralde. Bende LST2 almak istiyorum. Kendi biriktirdiğim parayla almak istiyorum üstelik. Yani bir anneye babaya yük bindirme durumu yok. Babam bunun bir hobi olduğunu kabul ediyor ama yakıtlı motor çok arıza yapar diye istemiyor. Önce git gör diyor. 23 aralıkta izmit buluşmasına gidip biraz bilgi sahibi olucam. Annem ise oyuncak olarak görüyor ve 1 milyar oyuncağa vereceğine motor al diyor. Yani scooter. Ama ben ölsem scootera binmem. Benim istediğim motor Kawasaki 250r çıkana kadar Cbr 125 di. Ama artık Kawasaki 250R çıktığına göre onu alamadıktan sonra diğerlerini almışım ne farkeder. Onunda fiyatı 9750 ama Euro mu dolar mı bilmiyorum. Ailemin tavrından hiç hoşnut değilim. (-_-)
benim babam yinemi oyuncaklarla oynuyon diyoo bende baba bunlar oyuncak değilllll !!
bu böyle sürüp gidiyo ama kendisi Rc tekne manyağı :D
BENIM AİLEMDEN SADECE ABiM KARIŞIYOR
-ULAN ÇOCUKLAR OYNUYOR GİT ARABA AL ONUN YERİNE
SİNİR OLURUM BENDE ONUN GICIĞINA
-AYAĞININ ONÜNDEN GEÇİYORUM BAZEN EZİYORUM YANLIŞLIKLA OLDU ODA SİNİR OLUYOR HALİYLE
ben o açıdan şanslıyım ailem destekliyor sadece pist yolundan şikayetçiler evdeki ardiyeyi toparladım atolyye cevirdi şuanda ordan yazıyorum baya dağıtım ama çok rahatım :D
dogukan41
14-03-2008, 18:05
babam arabaya bişe demedide fiyatı duyunca .......:D
mehmet_41_53
15-03-2008, 23:22
babama aracımı 2,el aldım 45 ytl ye dedim eğer doğrusunu sölesem babam önce arabayı parçalar sonrada beni parçalar.... yani hiç anlamıolar rc nin bir tutku olduğunu hee bu arada bende tamiha tt01d onroad var:D
Kısa bir süredir elektrikli helikopterlerle ilgieniyorum. Ailem bir yana arkadaşlarım da "oyuncaklara" olan ilgimden dolayı akıl sağlığımdan şüphe ediyor. "Sen çocukluğunu yaşayamadın mı" ya da "çocukken hiç oyuncağın yok muydu?" diyen bile var. Yalnız babam arada dayanamayıp sen anlamazsın edasıyla vida falan sıkıştırıyo :) Verdiğim paraya yanmanın dışında fazla karışmıyolar.
Bu ilgimin gelişmesine kız arkadaşımın doğumgünümde aldığı 2 kanallı küçük heli sebep oldu ama o da pişman. Resmen canavar yarattım diyor.
Peki siz arkadaşlarınızın "bi tur versene" yaklaşımıyla nasıl başa çıkıyorsunuz? Özellikle uçan modellerde tabi.
Kısa bir süredir elektrikli helikopterlerle ilgieniyorum. Ailem bir yana arkadaşlarım da "oyuncaklara" olan ilgimden dolayı akıl sağlığımdan şüphe ediyor. "Sen çocukluğunu yaşayamadın mı" ya da "çocukken hiç oyuncağın yok muydu?" diyen bile var. Yalnız babam arada dayanamayıp sen anlamazsın edasıyla vida falan sıkıştırıyo :) Verdiğim paraya yanmanın dışında fazla karışmıyolar.
Bu ilgimin gelişmesine kız arkadaşımın doğumgünümde aldığı 2 kanallı küçük heli sebep oldu ama o da pişman. Resmen canavar yarattım diyor.
Peki siz arkadaşlarınızın "bi tur versene" yaklaşımıyla nasıl başa çıkıyorsunuz? Özellikle uçan modellerde tabi.
:( Kesinlikle tavsiye etmem. Özellikle uçan modellerde hiç tavsiye etmem. Onların kontrolü ap ayrı bir tecrübe gerektiriyor. Hem madem oyuncak bu sende oynama de :D
Gerçekten bu büyük bir sorun :)
eş dost akraba gelip de ver iki tur atayım derse vermezsen ayıp olur,versen ap ayrı bir dert...
ben birkere amcanın tekine vermiştim gitti duvara tosladı,geri gidicem diye de 30 sn kadar habire gazı kökledi:)
rocco216
17-03-2008, 22:21
en ilginci bende galiba
Annem; bırak bu işi çocukmusun olmadı vazgeömen için balkondan otopark parası alıcam.
Babam; bırak çocuğu ne istiyosa yapsın
Abim; (Bir aile toplantısınında ) Oyuncak araba alacağına bir hanım al sabaha kadar oyna... Yaş malum 27 oldu...
Mcd onroad.....
annem odamda temizleyince kızıyor sadece babam bişe demiyoo öbür aile fertlerinin haberi yok olsada ilgilenmezler
ailem bayailgileniyor hobimle beni kötü alışkanlıklarımdan uzaklaştırdığına inanıyor gerçektende öyle babam motor tamircisi her araba sürüşümüzden sonra babam motor hakkında yorumlar ve performansa yönelik önerilerini sunuyor annemde ara sıra arabayı sürüyor hatta benden iyi drift yapıor:D
manelka92
06-04-2008, 11:48
Babam müşterilere anlatıyo işyerinde duruyoda millet şaşırıyo dedemde bırak bu işleri diyo
annem sayesinde bulaştım bu işe :D etrafımdakiler sürekli ne yaptın nasıl ucurdun mu gibi sorular soruyorlar hep destek tam destek yani :)
bizim evdede herkes gibi aynı hep oyuncak hep oyuncak gözüyle bakıyolar bütün rc cilerin ortak sorunu bu buna derhal bi çare bulunmalı dernek falanmı açsak ne yapsak rc aile mağdurları gibisinden :D
annem: laptopla aracı takas ettiim için onu aşağı atmazsam sen gör eğer evin içinde bi temizlede ondan sonra olanlar daha kötü olur dio
babamsa: taaaki yanında çalışana kadar oda oyuncak gözüyle görüyordu aracın çalıştıını görünce duyduu sesle kendi bile tırstı naptn olum sen bune dio :D:D arabaaaa dedm oyuncakmıymış :D:D
İlk helimi aldığımda Anneme söylemedim ve ebaydan almıştım gelirmi gelmezmi diye milletin dırdırını çekmektense kimseye söylememeyi yeğledim.
Sonra 12 günde elime ulaştı heli ve gizlice odama kadar soktum Kumandayı bağladım pilini taktım ve çalıştırdım çıkan rüzgar ve sesten :D herkez korkmuştu bende dahil sonrasında bu ne olum nerden çıktı bu naptın yine diye söylemeye başladılar anne dedim :) önemli bişe değil fiyatını sordular tabi 1/10 oranında azalttım :D yoksa evde harb çıkardı Harçlıklarımı yemedim içmedim buna yatırdım neyseki artık alıştılar :) ve her yeni modelde tüm komşular oturmaya gelir tanırım :D rC araçlarını onlarda zevkle dinlerler
Benim yakındığım nokta komşulardan
Herkes oyuncak diyo fiyatını söylüyorum
-bu ne ya oyuncağa bukadar para verilirmi diyolar
-uçuruyorum ufaktan yere sürtüyo ondan sonra pis pis gülüyolar gitti paralar oyuncağın kırıldı falan diye
çok sinir bozucu bişey
cexin dernek olayını görüşelim:D
savagery
06-05-2008, 19:30
bu konuda galıba ben sanslı azınlıga gırıyorum.babam sagolsun karısmıyor ayrıca da malı olarak tam destekcım ıkımızınde onroad aracları war bnmkı gp onunkı ep pazar gunlerı beraber kapısıyoruz:D annemde saolsun laf etmez kotu alıskanlıklardan uzak durdugumu soluyor bu sayede yanı oda mutlu halınden annemede bı helı alacagım cok heveslı:D:Danlayacagınız cok sanslıyım bu konuda:D:D:D:Dbide 11yasımdan berı ugrastıgım ıcın aılem kabullndıler suanda 20yasındayım:D:D:D
ilk nikko almıştım (gerçek bir oyunca direksiyon için öğretmen(bana göre)
ona ne yapacan bu oyuncağı derlerdiii
tt01'i alınca;
-- haydaa yeni bi oyuncak daha mı falan" derken,
çıkardım sokağa önce yavaş derken, hızlandırınca gözleri açıldı
babam -ver bakim şu kumandayı diye bi aldı, hâla elinde kumanda :D
annem evi kirletmede ne yaparsan yap diyo..
-- bide bademimiz var(it)
o cok korkuyo ve kıskanıyo kanımca :D
bi gün üstüne i.iyecek diye korkuyorum ((:
komşu diye bi dert daha war tabi.. bu ne böyle diye bi giriyolar önce..
model araba diyorum, ne modeli be oyuncak işte diye alaylarken,
hiç değilse sigaradan yararlı bi uğraş diye lafı koyup gazlıyorum... (ortamdan) :D
hastalık olsada bu uğraşı seviyorum
BEn Helikopterimi ilk defa babama gösterdigimde adam gülme krizine girdi.Olum üniversite okuyosun bırak bularıda dersine calıs falan demeye basladı helikopteri ucurmak için evin önüne cıkardıgımda balkondan babamın dikkatlice izledigini gördüm ucus denemelerini bitirip eve girdigimde babam helikopterin saga dogru yatıyor nasıl düzeltebiliriz bi ögren bakalım dedi:)))) Bi An Şok Olmuştum babam ilk defa böle bi hobiye ilgi gösterdi :)
Geçen gün dışarda lama V3 ümü uçurdum,çokta güzel uçtu,millette bakıyordu falan,sonra eve geldim,babamda esprili bir simadır,hanım benim torun geldimi dışardan dedi,hepimiz koptuk:)Babama nekadar baba bu hobi ile benim yaşımdan çok senin yaşındakiler uğraşıyor desemde nafile;)Ama parayı kendim ödediğim için karışmıyorlar yok ne bu falan diye:)
cannothack
07-06-2008, 00:44
:kütküt:Arkadaşlar aynen bendede baba sorunu var söyledikleri monoton aynı şeyler:Oğlum bu oyuncaklarla oynamaya ne zman son vereceksin hergün pug 307 sürüyorsun daha oyuncak arabanın b.. nu mu yiyeceksin? diyor yardım edin ya biri babama anlatsın şu rc olayını
mustall165
09-06-2008, 09:37
beyler annem babam ne kadar oyunak deselerde rclerin(özellikle nitroların) teklonojilerine saygıları var..ancak arkadaş çevrem pek anlamıyor..asıl onlar oyuncağa bu kadar para verilirmi diyor :S
muratsen
13-06-2008, 16:21
Babam sizlere ömür, sizinkileri Allah eksik etmesin. Ama rahmetli elektronik profesörü olduğu için kesin eminim benden fazla ilgi gösterir ve desteklerdi. Annem de "çalışıp çabalıyorsun, hobi sahibi olman akşamcı koca olmandan iyidir" der. Eşim de sağ olsun bir dediğimi iki ettirmez ve ne istesem gider bizzat kendisi gider alır ve bana hediye eder.
Şimdi "öyleyse niye yazıyorsun" diyebilirsiniz. Ben daha komik bir şeyden bahsedeceğim:
Ben aynı zamanda PS3' d GT serisini oynayıp duruyorum. Geçenlerde baktım ben yarışırken ekranı izliyor. Yarışı bitirip paddle' ı uzattım ve "haydi bir tur da sen koş bakalım" dedim. İtiraz mitiraz aldı paddle' ı ve ondan sonra ben yerlerde tepinerek gülmekten ne yaptı ne etti gerisini bilmiyorum.
Araba olarak Ford GT seçti ve onunla Suzuka pistie çıktı. Son düzlüğe çıkmadan evvelki chicane' da çok sert frenaj yapıp arbayı sola açması ve sağa girmesi gerekirken aynen şunu dedi: "yaa bu kum havuzundan sonra buradan bir yerden sağa sapacaktık ama nerdendi unuttum" !!!! :lol:
Ben daha almadan tepki gösterdiler çocukmusun diye ama hevesimi kıramazlar kafaya koydum alacağım rc arabamı :) Sonuçta kendim kazandığım için pek laf etmeyeceklerine inanıyorum.Gönül isterdiki destek olsunlar ama napalım alınca belki yumuşarlar :fifufifu:
Ailem çok sıcak bakıyo geçen pil aldım oyuncaktan bozma rc aracıma ayrıdan bir hız geldi , offroad yapıodum ama toz kalkmıyordu pili değiştirdim şimdi canavar gibi taş toprak dağıtıyo,yeni pil aldığım gün sürüyürom aracı herkes hayran sokakta 3 tip geldi çocuk musun? diyolar , ama kumandayı versem akşama kadar oynarlar, geri dönüp dönüp bakıyolar dedim bunun yaşla alakası yok gittiler . . . Öyle yani ailemden çok sokaktaki tepki biraz değişik geliyor bana . . .
babam 1 tane aldım başka almam dio :D
ama genellikle yardımcı olur bana gp konusunda :D annem evi kirletmemem için balkonu verdi :D kardeşim off road al die kavga edio ama genellikle olumlu
Bizimkiler diyor:D Kaç Yaşına geldin halaaa oyuncak alıcam diyorsun diyorlar :S ( oyuncakta hbk2 :))
aseyidleroglu
20-06-2008, 16:31
ben tek yaşıyorum onun için karışanım yok, ama annem kafa buluyor benle... - annem; boşver bunu sen evlenme parası biriktir, bak evde kaldın :S
- ben; yok daha 10 yılım var daha çocuğum :S
- annem; çocuk olduğun belli kanıtı orta da duruyor ( sessizlik ):kütküt:
kız meselesini hallettim, ben sana katlanıyorum sen de beğen yada beğenme katlanacaksın buna, yoksa yolun açık olsun....
zaten öyle oldu beni terk etti :agla:
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.