PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankara'da yeni pistler olursa ?

cokur
07-08-2006, 23:37
Arkadaşlar merhaba,

Ankara'da yeni on-road asfalt pistler ve off-road pistlerin ( bu pistlerden bazıları gerçeklerinin tamamen aynı olan küçük ölçekli pistler olacak ) açılması için çalışmaları bir ekiple birlikte başlatıyoruz.

Acaba bu konuda sizlerden yorumları ve beklentileri alabilir miyiz ? Özellikle pistlerin görüntüsü ve inşaası %100 gerçek bir pistte yarışıyor hissi yaratabilmek adına tüm detayları içerecek. Örneğin yarış sırasında pit alanlarına girilebilecek ve pist çevresindeki tüm detaylar da düşünülecek.

Tüm RC tutkunlarının konu ile ilgili her türlü olumlu veya olumsuz düşüncelerini paylaşmasını istiyoruz.

Cem

cokur
08-08-2006, 00:04
Arkadaşlar,

Bu arada RC araba pistlerinin yanısıra RC uçak ve helikopterler için özel bir pistler ve özel bir çevre yaratılması projenin ikinci aşaması olarak gelecektir. Bunu belirtmeyi heyecandan olsa gerek atlamışım.

Olumlu / olumsuz yorum ve görüşlerinizi paylaşmanız dileğiyle...

Cem

cokur
08-08-2006, 00:44
Ölçeği tam olarak kaça kaç olacağını kesin söyleyemiyorum şu an çünkü bunlarla ilgili ciddi araştırmalar yapılıyor.Tek söyleyebileceğim, Türkiye'deki mevcut pistlerin hiçbirinden daha küçük olmayacak.

Hatta Formula araçlarının yarışabileceği özel bir pist olacak ve daha sonra yenileri eklenebilecek. Ayrıca asfalt ve off-road pistler olacak.

Yer olarak şu an iki alternatif var, birincisi Gölbaşı civarları, ikincisi ise Eskişehir yolu üzerinde alternatif araziler.

Ayrıca kış aylarında pistlerin kapalı hale getirilmeleri sözkonusu, malum yağış vs çok oluyor.

Bunlara ek olarak sürpriz birçok keyifli ve heyecan verici detaylar olacak. Örneğin en hızlı tur zamanını hangi araç yaptı gibi ....

Yine açıklama istenilen konular olur ise zevkle cevap verebiliriz.

Cem

DeLLyCeM
08-08-2006, 00:51
Önce bir kendinizi tanıtsaydınız. Üye olur olmaz bu şekilde bir mesaj yazmanız garip geldide... Böyle bir pist açılmasının maliyeti hakkında bilgi sahibisinizdir heralde. Pistin giderlerini kim karşılayacak ?

ens69
08-08-2006, 00:54
cokur., konuda gözüküyorsunuz ama mesajlara cevap gelmiyor ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

? konuya katılmıyorum .........

omer_yildir
08-08-2006, 02:01
Şu anda Ankarada iki adet onroad pisti bulunmakta. 2 sininda sahiplerinin pistlerden para kazandıgı söylenemez. Hatta yıllık bakım ucretleri calışan ücretleri vs. gibi konularada çok zorlanıyorlar. Ankarada 3. bir pisti kaldıracak piste giden modelci sayısı olmadığı kesindir. Ayrıca en son Bursada yapılan EFRA standartlarına uygun pistin maliyeti yarım trilyon yanı 500 milyarı buldugu söyleniyor. Bu değerler de sadece ust yapı çalışmalarını kapsıyor. Nıtekım günümüzde bahsettiğiniz yerlerden arsa almak EFRA standartlarındaki bır pıstın toplam maliyetini 750-800 milyara kadar çıkaracıgını gösteriyor.Bu paranında bütün Ankaradaki modelciler değil tüm yurtdaki modelciler surekli gelse kendisini amorti edemeyeceği gözüküyor. Kısaca pist yapmak onu işletmek bir sonrakı yıla hazırlamak ve bu tip konular göründüğü kadar basit değildir. Saygılarımla

Dust
08-08-2006, 03:23
Açık bir pist ancak ve ancak şehrin göbeğinde olursa belki iş yapar. %99 para kazandırmayacağına eminim çünkü Ömer'inde dediği gibi, 2 tane pist talebi fazlası ile karşılıyor. Gölbaşı pisti uzak denildi, ulaşımı zor denildi ahlatlı pisti açıldı. Öyle aman aman bir talep veya bir kayma olmadı. 3. bir pist eminimki zarar edecek çünkü bence iki pistte çok iyi pistler.

Bir de çok ilginç, bütün pist yapan insanların pistin büyüklüğü ile ilgili bir sıkıntıları var en büyük bizimki olcak gibi. Arkadaşlar ben kendi adıma büyük pistlerden bıktım, teknik pistlerde istiyoruz. 8 metre genişliğinde 100 metre düzlüklü pistler bana keyif vermiyor. 40 metre düzlüğü olan 4-5 metre genişliğinde bir pisti tercih ederim.

Genede bütün bu yazdıklarımı şevkinizi kırmak amaçlı yazmadığımı bilmenizi isterim. Eğer gerçekten inanıyorsanız para kazanacağınıza, Ankara'ya güzel bir tesis kazandıracağınıza kesinlikle yapın. Ama çok çok zor emin olun.

Gene kişisel fikrim. Türkiye'de hiç bir pist para kazanmıyor. Masraflarının yanında üye olan modelci sayısı çok az.

cokur
08-08-2006, 08:35
Herkese günaydın,

Dün belki de bir heyecan ile hiç kendimden bahsetmedim haklısınız. Aslen Odtü Gıda mühendisliği bölümünden mezunum ve şu an özel bir şirkette satınalma ve lojistik müdürlüğü görevini yürütüyorum.

Bu işle ilgili olarak yaklaşık 5-6 kişilik bir ekip var ve yaptığımız araştırma sonuçlarına göre bir pistin maliyeti belirtilen rakamlara gelmiyor, ya da bizim araştırmamızda ve kullandığımız kaynaklarda da sorun olabilir tabii ki.

Belki hiçkimseye inandırıcı gelmeyecek ancak bu tesis hemen kar etsin, kendisini hemen amorti etsin de para kazanmaya başlayalım gibi bir niyetle bu işe soyunmuyoruz. Sonuçta elbette hayır işi değil ancak kısa dönemde kar beklentimiz elbette yok.

Burada önemli olan insanların ihtiyaç duydukları ve geldiklerinde orada yaşadıklarından zevk aldıkları bir ortamı yaratabilmek, o nedenle belki yazdıklarımda maliyet unsurlarını bir kenara bırakarak o da olacak bu da olacak diyorum ancak tabii ki hepsi zaman içerisinde ve sırayla. Ancak önemli olan ihtiyaç duyulan ve farklı olabilecek bir başlangıç yapmak.

İki pist var biliyorum ancak gidip görme şansım ancak bu haftasonu olabilecek, belki sizlerin de dediği gibi 3. pist gereksiz, ancak şu da var ki yeni bir pist diğerlerinden farklı olmak durumunda ve bu nedenle şansı olduğu konusunda ümidimiz sonsuz.

Yorumlarını ileten ve özgürce düşüncelerini paylaşan ve paylaşacak olan tüm arkadaşlara teşekkürler.

Cem

Ömer Güneş
07-09-2006, 01:55
cokur,
Birşey sormak istiyorum ankarada oturuyorsun,rc pisti yapmaya karar verdin ancak daha ank.daki pistleri görmedin.Ya üniversiteden önce rc ile uğraşıyordun tr de bırakmak zorunda kaldın yada hiç başlamadın .Peki neden rc pisti yapmak istiyorsun.Bunu çok merak ettim cevaplarsan sevinirim.

yigit1905
07-09-2006, 12:23
Ankarada seneye muhtemelen 1 pist aktif olacak.Bilginize...

AHMETCAN
07-09-2006, 16:35
Cem,
Bursa'daki pisti, pit alanını,kuleyi,çalışma masalarını, bilisayar ve ses donanımı, izleyici tribünunu ve sosyal tesisi özellikle görmenizi ve yetkililerinden bilgi almanızı öneririm. Bence çok başarılılar.
Kolay gelsin