PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : walkera52 teşkür ediyor

atilla38
09-08-2006, 15:48
slm arkadaşlar,yardımlarınızla heli uçurmaya hazırladım herkeze teşkürler görüşmek üzere,:eyweyw:

komutan
10-08-2006, 21:07
Sana anlatırken biz nazara geldik :)
cyberguy sayesinde lipo birpilim oldu (Kendisine ayrıca teşekkür ederim) Heyecanla pili heliye taktım motor devri gözle görülür derecede arttı. Hemen salonda deneme yapayım dedim önce tavana ufak bir temas sonra koltuğa çarptım. Valla azı burnu yamuldu durum seninkinden beter. Flybar yamulmadı kırıldı! Transverse shaft yamuldu, Principal axis (anaşaft) sekiz çiziyo, Main blade holder ın biri kırık, Rot linklerinden biri kırık, pil yuvasının alt tarafındada çatlaklar var :)
Arkadaşlar siz siz olun ewde denemeyin sadece olan heliye olmuyor koltukta da yırtıklar var :)
Ayrıca elinde Dragonfly 36 ya uyan Main Blade Holder (anapervane tutucu) olan varsa çıkma bile olsa razıyım birinin kırık parçası kayıp...
Kırımsız uçuşlar dilerim...

cagatayh
10-08-2006, 23:46
Korktum yaw. Nette o kadar video izledim ya da yazılar okudum dışarıdan önce ilk evde deneyin diyor.
Şimdi evde denemeyelimmi :(

komutan
11-08-2006, 09:11
Evinde , kendine ve çevrene zarar vermeyecek bir alana sahipsen ilk tecrübeleri ewde denemen senin için daha iyi.. Ama helikopterin her yöne kaçma eyilimi olduğunuda unutma! Üstüne basa basa tekrar söylüyorum kendine ve çevrene zarar vermeyecek bir alanda uçurmayı dene....

cyberguy
11-08-2006, 10:16
to komutan;

Üstad sanırım pil NOS etkisi yarattı :)

Şaka bir yana gerçekten üzüldüm hasar için. Ben de denemelerimi hep evde yaptım (içeride) ancak ilk denemelerde yerden 10-15 cm havalanırken şimdi 1-1,5 m yükseltiyorum. Ancak model profesyonel heliler gibi hoover yaparken zımba gibi yerinde durmadığında sağa-sola gitme eğiliminde, ne kadar ince ayar yapılırsa yapılsın yinede kaymalar oluyor. Sonuçta oda küçük ve bazen panik inişler olabiliyor.

Ben aluminyum parçalar aldığım için plastik parçaların bazıları yedek olarak duruyor. Bende uçuş sırasında blade holderları kırmıştım ancak tamir ettikten sonra hiçbir sorun yaşamadan uçurdum. İstersen parçalardan birini verebilirim. Ancak Pzt izine çıkcağım için Cmt yada Paz verme şansım olur.

Bol Şans

komutan
11-08-2006, 11:48
Pil gerçektende nos etkisi yaptı :) el alışknlığı eskiden yerden kaldırmak için aniden tam yukarı hareket verip 1-1,5 metrede sizin gibi hooverda tutmaya çalışıyordum. Busefer yemedi roket gibi fırladı :)
Kırılan parçayı çokşükür bulup yapıştırdım. Eğer işe yaramazsa sizi tekrardan rahatsız edebilirmiyim.. İlginize çok teşekkür ederim...
Yinede evde uçurmayın derim ben :) (gitti güzelim koltuk)

SwTaArRs
11-08-2006, 12:04
evde helikopter kullanmak mı, ben bi kere eğitim ayaklarının ucuna ip bağlayıp o şekilde evde kullanmayı denemiştim. ama tabi helikopter o zamanlar ayarsdız olduğu için kolduğu 1 cmle sıyırmıştım, daha sonra gittim dolaba geçirdim tabi.

blade holderlara gelince ben de aluminyum parçalra geçtiğimden beri (taktım ama uçuramıyorum 0.1 inçlik vida bulmam lazım setten çıkmadı) blade holderlarım duruyor. bir tanesinin vidası hafif yalama oldu gibi sert iniş esnasında ama diğeri sağlam. istanbuldayısanız verebilirim.

cyberguy
11-08-2006, 13:12
to komutan;

Sorun değil ne zaman istersen Ancak yarın ve öbür gün istanbuldayım. Pzt den 2 hafta sonra dönücem

to SwTaArRs

Bendeki rotorun resmini gönderiyorum. eksik olan vidayı söyleyebilirsen "depoya" bir :) bakayım varsa sana gönderirim.

http://img204.imageshack.us/img204/1483/rotorlc3.th.jpg (http://img204.imageshack.us/my.php?image=rotorlc3.jpg)

bluetooth81
11-08-2006, 14:30
Her fırsatta herkese evin içinde helikopter denemeleri yapılmaması konusunda uyarılar yazıyorum, özellikle de yeni alınmış, ayarsız bir helikopteriniz varsa. Uçuş denemeleri kesinlikle mümkün olduğunca geniş, açık alanda yapılmalı, komutan arkadaşımızın başına gelenlerin benzerini yaşamış sayısız insan var. Yeni helikopter alan, yeni bir upgrade yapan herkes heyecan oluyor, acele işe şeytan karışıyor. Buradan henüz helikopter sahibi olmayan arkadaşlarımız dahil olmak üzere herkese ve özellikle de yeni helikopter sahibi olan arkadaşlara sesleniyorum:

!! HELİKOPTERİNİZİ EVİN İÇİNDE UÇURMAYA ÇALIŞMAYIN !!

Gem kendinizi yaralama riskiniz hem de helikopterinize zarar verme riskiniz çok yüksek. Ayrıca eğitim ayaklarını mutlaka takınız.

bluetooth81
11-08-2006, 14:30
Komutan'a geçmiş olsun der, herkese kırımsız arızasız uçuşlar dilerim...

DeLLyCeM
11-08-2006, 16:02
Walkera, Dragonfly gibi helikopterlerin ayarlarının iyi yapılabilmesi açısından kapalı alanlarda uçurulması tavsiye edilir. Kimse ev demiyor bakın, kapalı alan.. Şimdi siz gidipte 5mt2 lik bir odada yada çarpabileceğiniz birçok eşya olan bir odada uçurursanız tabikide problem yaşarsınız, kendinize veya helikopterinize zarar verirsiniz.

Hava sirkülasyonu olmayan bir yerde ayarlarını tamamlayın eliniz alışana kadar uçurun. Ondan sonra istediğiniz yerde uçurun.

Zaten bu helikopterler siz ayarlarını ne kadar iyi yaparsanız yapın sizin sandığınız gibi havada asılı kalmıyor yani havada tutmak biraz sizin kabiliyetinize kalmış.

Benim de Dragonfly 4 ümü satmadan önce yapmayı en çok sevdiğim şey evin içinde gezdirmekti.

atilla38
11-08-2006, 16:54
of of of ,ne yaptın komutan
inanki çok üzüldüm olmaz böyle birşey çok dağılmış anlatığına göre inanki olabilecek bir parçam yok elimde sana yardımcı olmak isterdim bir tek yapabileceğim hong konkta bir arkadaşım var 29 da geliyor ona senin için sipariş verebilirim inan çok üzüldüm.(ayrıca kesin nazar boncuğun benden ne zaman istersen postalarım)

atilla38
11-08-2006, 16:56
slm arkadaşlar

SwTaArRs
11-08-2006, 19:11
to SwTaArRs

Bendeki rotorun resmini gönderiyorum. eksik olan vidayı söyleyebilirsen "depoya" bir :) bakayım varsa sana gönderirim.

çok teşekkür ederim bugün karaköye gittim buldum aldım vidaları. eksik birşeyim kalmadı, sadece kumandamın ayarlarını yapmam gerekiyor.