Orijinalini görmek için tıklayınız : olmuo mcd'em çalışmıyor :( :( :(....
ahmetcan_ulgez
10-08-2006, 13:00
1/5 mcd'mle gazlarken kepsiz alet bianda sustu bidahada çalışmadı daha 1 aylık ve buji aldım yok tık yok benzin gidiyo ama motor ateşlemiyo benzin değiştirdim yine olmadı lütfen çare:( :( :(
Bujinin kablosu kopmuş olabilir yada bujiyi ıslatmış olabilirsin istersen bir kontrol et
ahmetcan_ulgez
10-08-2006, 13:06
hakı_d abim yep yenibuji aldım ve baktım buji ateşliyor
orhantekkan
10-08-2006, 16:29
karbüratöre pislik gelmiş olabilirmi
Benzin deposunun içinde filtren yoksa karbratör tıkanmış olabilir. Karbratörü sök, altında büyük vida var onuda sök (walbro yazısının ordaki) Söktükten sonra kapağı dikkatlice aç ve orda bi süzgeç var onu benzinle iyice yıka (ama hava tutma). Birde hava filtreni hiç temizledinmi yani içerden dışarıya hava tuttun mu? Eğer bugüne kadar hiç temizlemediysen o da tıkanır ve aracı boğar. Bunları bi dene sonra haber ver olmazsa başka şeylere yöneliriz.
ahmetcan_ulgez
10-08-2006, 18:35
yaptım timur abi ama o delikten içeri ışık tutnca pistonda çizik gözüküo?
piston çizilmiş olablr mi?
rcmanyağa
11-08-2006, 00:53
ben piston cizilmesi diye bisey duymadım zate cizik olmasıyla bi alakası olmaz ya ayar yapamıyosnya karbiratorde bisi war yada ateslemede bnde iki tane 1/5var ve daa once bole seler oldu ve ayardan oldu yni ateslmer varsa bisi olmaz ayarları konrol et buji sok motrun buji yuvasının kenerına deydr ve cek kıvılcm varsa bisi yoktur eer az kıvılcm wrsa deistr buji cnku ıcerde basıncdan daa az cıkar we ateslemz bu bnm basıma cok geldi
Arkadaşım benzine yağı az koyarsan veya hava filtresi kullanmazsan yada iğneleri çok kısarsan pistona zarar verirsin.
Ahmet bi dene bakalım pullstartı çek. Buji falan takılı olsun ama. Eğer çok boş geliyorsa pistonda çizik veya kaynama sonucu oluşmuş problem vardır.Normalde pullstartı çektiğin zaman arabayı hafif yerden kaldırabilmesi gerekir. Bunun için sökülüp su zımparası ile düzeltilmesi gerekir ki bu kolay bi işlem değil. Eğer tecrüben yoksa sakın zımparalama derim. Sen dediğimi yap pullstartı çek eğer çok gevşek geliyorsa motoru arabadan sök mcd'ye yolla orda tamirini yaparlar. Yoksa numaralarını da veririm sana. Bide karbratör iğnelerin kaçta. H olan 1,75 L olanı 1,25 gibi yap bakalım.
Rcmanyağa bi cevapları oku önce istersen arkadaş ateşleme yaptı diyor. Pistonda çizik duymadım nedemek onu da anlamadım. Pistonda çizikle bunun alakası olmaz diyorsun. Bu nedemek. Pistonda böyle bi problem varsa tabiki çalışmaz. Kompresyon olmazsa motor ateşleyemez.
ahmetcan_ulgez
11-08-2006, 16:00
piston sizlere ömür bu gün mcd sinan abiye gittim saolsun uğraştı anlattı piston a az yağ gitmiş[amcam ayarla oynamıştı karting şampiyonu kuzenimin ayarlarini o yapınca bu işlerden anlar sanmıştım çok kısmış ve motora az yağ gitmiş bu nedenle pistongitmiş ve bayaa kötü olmuş segman kaynamış fln :(
yarışa 10 gün kaldı ve ben bu araca bidaha rodaj yapaçam tüm günümü alacak offf of :( :'(
saolun yinede....
ahmetcan_ulgez
11-08-2006, 18:09
saol timur abi artık 1/5 ile drift deilde bi elektrikli alıp onla yanlamayı düşünüyorum 0/2,el farketmes tanıdığınız ucuza drift yapılabilecek araç satan varmı?
Geçmiş olsun,aynı olay bende de oldu bende motorun parçalarını mcd de pahalı diye tower dan getirdim toplam bana 88dolara mal oldu (piston,silindir)
saol timur abi artık 1/5 ile drift deilde bi elektrikli alıp onla yanlamayı düşünüyorum 0/2,el farketmes tanıdığınız ucuza drift yapılabilecek araç satan varmı?
çevremde şuan yok ama sorarım
Geçmiş olsun,aynı olay bende de oldu bende motorun parçalarını mcd de pahalı diye tower dan getirdim toplam bana 88dolara mal oldu (piston,silindir)...
Slm arkadaşım TOWER dediğin yer neresi? birde TOWERin internet sitesi var mı? lastik kep falan da var mı?
Bende de Zenoah 26'lık motor var.Geçmiş haftalarda tek çekmede çalışan motoru şimdi bir türlü çalıştıramıyorum .
Forumda söylenenlerin hepsini yaptım :
-Buji kablosunu kontro ettim
-Yeni buji aldım(Bujinin ateşlemesini konrol ettim)
-Hava filitresini temizledim
-Karbratörü temizledim
-Motorun kompresyonu gayet iyi (pull start çekerken kolay çekilmiyor)
-Karbratör ayarlarını fabrika ayarlarına getirdim
-Benzinin motora gittiğnden eminim , elimi hava filitresinin oraya koyduğumda ıslanıyor.
-Islak bujiyi kurutuyorum yinede çalışmıyor :kütküt:
Daha önce başına gelmiş olan arkadaşlardan yardım bekliyorum :fisdua:
kertenkebelek
07-07-2007, 12:01
ya benimkide çalışmıyodu hava filtrresiniçıkardım orayı elimle tıkadım ve pullstartı çektim tabitam kapatmadımçeyrekaçıklıkbırakdım ve araç çalıştı.
Silindirin ,pistonun gorunen yerinde cizik varsa gorunmeyen yerinde ne olabilir sizce.Su durumda calissada cok iyi bir performans alacaginizi sanmam.Piston,gomlegin degismesi gerekecek.Komple silindir kiti alsan daha uygun olur.Silindirin icinde ihtimalen kum girmis olabilir yada az yag kullanilmis olabilir.Bu durumda krank milide zarar gormustur.Satmak amaciyla soylemiyorum (Su an satilik degil zaten) bende 30.5 cc bigbore kit var 4.75 ps.Paketin icinde silindir ,piston,hafifletilmis krankmili,rulman,buji ve contalari var.Sanirim boylesi sana daha avantajli olur.Sana alabilecegin link vereyim.http://www.pitstop-shop.nl/
Aracı MCD'ye götürdüm , sağolsun Semih Bey ilgilendi.Aracın bujisini değiştirdi araç tek çekmede çalıştı.:confused: Bujiyi yeni aldığım için hiç şühelenmemiştim:kütküt:
Bir hafta boyunca uğraştım, bana faydası sağ kolum ve omzum kas yaptı :D
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.