Orijinalini görmek için tıklayınız : wingdragon aldım
arkadaşlar wingdragon denen 3 kanallı rtf uçak aldım. henüz uçurmak fırsatı doğmadı ama beklediğimden iyi. THK den aldım aslında 4 kanallı olandan alacaktım ama henüz gelmemişti bende başlangıç için bunu uygun buldum.
http://www.art-tech.cn/english/ArticleShow.asp?ArticleID=115
http://www.hobby-lobby.com/field_wingdragon.htm
http://www.art-tech.cn/english/ArticleShow.asp?ArticleID=115
nelere dikkat etmem lazım?
hayırlı olsun hocam kırımsız kullanırsın inşaallah, bayaa eğlenceli gibi görünüyor fiatı nedir acaba öğrenebilirmiyiz
JetPilot
11-08-2006, 18:07
Kendi yapdığım mavi mantarda kullanmak için almayı düşünüyorum çok kaliteli olmadığı ve modelcilikden soğuttuğu söyleniyor bir arkadaşın alıcısı yanmışdı.
151 ytl ye aldım. zam gelmiş.yeni partide ne olur bilmiyorum fiyatı. ben öğrenmek için aldım bunu, ama fena görünmüyor. 150 ytl ye sırf radyo yok öyle düşününce bozulması sorun değil.
hayırlı olsun coşku abi :)
JetPilot
12-08-2006, 21:27
hayırlı olsun :)
sağolun arkadaşlar. uçağın alıcısı 6 kanal kumandası ise 4 kanal mış meğerse. ancak uçak 3 kanallı.
Scorpion_King
14-08-2006, 19:47
Ha? Bende wingdragon sportser var da(4kanallı olan) thk da senin uçağa bakmıştım kumandası 3 kanallı. Yani sol stick sadece gaz diye biliyorum. Çapraz doğrultuda hareket ediyor.
benim kumandan öyle değil. siyah 4 kanal kumanda. zaten 4 adet reverse switch var kumanda üzerinde. çapraza hareket edenin resmini internette gördüm. uçağın içinde ise üzerinde 6ch receiver yazan bir alıcı var.
boştaki kanallardan birtanesine dönüş servosunu taktım bu sefer kumandada ileri geri gaz kolu olan stcik sağa sola dümen kontrolü de vermeye başladı. sağ taraftaki dümen sticki iptal oldu sadece yukarı aşağı olarak çalıştı.
bu 4 kanal olan yerden kalkarken sağa sola gidiyormu kolayca?
Scorpion_King
15-08-2006, 13:34
Şansa bak:D 3kanallı diye bizimkinin aynısı gelmiş olacak şeymi ya:D
:) çok şanslıyımdır herzaman. evet 4 kanal ama uçak 3 kanal :) sanırım kırmızının kanadından alırsam birde servo olay tamam olacak.
Scorpion_King
15-08-2006, 15:42
:Dkırmızının kanadını alsanız olmaz ama sarının kanadına flap yapıp thk danda 10ytl ye 1 tane servo alırsanız birkaç küçük ekipmanla 4 kanallı yapabilirsiniz ama uğraşmayın derim. Çünkü motoru da güçsüz. Olduğu gibi kullanıp tadını çıkarın bence:D
daha uçuramadım fırsat olmadı. zaten rüzgar var.
dostlar Güzel Uçuyor vız Vız .
wingdragonu uçurdum, epey zor kalktı yerden. birkaç tur attım ancak alçalmaya başladı çektim epey düzelttim ama yere sürttü sonra taşlara çarptı burnu. pervanenin 1 kanadı kırıldı. karar verdim dönüşler için rudder yerine aileron şart. birazda büyük uçak olmalıki yan rüzgarlardan daha az etkilensin uçarken.
Scorpion_King
19-08-2006, 17:28
evet benimde pervane kırıldı. İnanmak zor vallahi nasıl kırılıyor anlamadım gitti:) tersmi uçuruyoruz ne?
başka hiçbir hasar oluşmadı . zaten lastikler hemen çıkıyor yerinden böylece kanat ayrılıyor gövdeden. zaten aileron yok 3 kanalda, sıkıntı olmuyor. ama anlamadım neden pervane kırıldı. düz ama sert bir iniş yaptım sadece.
Scorpion_King
19-08-2006, 17:41
evet bende öyle yapmıştım ama kırıldı. Demekki kırılması için öyle bir sistem yapmışlar ki hafif yana yattığı anda kırılıyor.
benim aklıma takılan neden yükselemedi, çok az bir açıyla alçaldı yere paralel di kanatlar. sonuna kadar geri çektim en sonunda hızda yeterli iken yükselmedi. bazen servo takılıyordu yerde belki öyle birşey olmuştur. menteşe kullanmamış olmaları büyük eksiklik hareketli parçalarda. temin etmeye çalışacağım menteşelerden ve tabiki yedek pervanelerden :)
Scorpion_King
19-08-2006, 17:52
1. si motorun zaten güçsüz olması. motor 400lük fırçalı. Zar zor kalkması gayet normal.
2. si rüzgara karşımı denediniz? rüzgar arkadaysa kalkamamış olabilir.
eğer rüzgara karşı denediyseniz motordan dolayı kalkamamıştır. Çünkü uçağa göre motor küçük geliyor. Wingdragon sp de hiç olmaması gereken bir pozisyonda stall oldum.
rüzgara karşı denedim olmadı rüzgar arkada denedim gene olmadı. bende düzlük yerde rüzgara aldırış etmeden tam gaz verip kaldırdım 30 metre sonra filan kalkabildi. bencede motor biraz zayıf. aslında tam planör de kullanılacak tipte motor.çünkü termik dönerken uçağı bir termal akımdan diğerine götürmek için yeterli olurdu.
neyse epoxi yapıştırıcı ile pervaneyi yapıştırdım bakalım tutacakmı.
Scorpion_King
19-08-2006, 21:02
Boşverin pervane ile uğraşmayın çok büyük sakatlık gelebilir başınıza ayrıca vibrasyon yapacaktır. THK ya geldi pervaneler. 8 ytl tanesi. Biraz pahalı ama risk yok.
alacağım zaten yedekleri. birde yedek servo almam lazım.
Scorpion_King
19-08-2006, 23:57
neden servondamı bozuldu
diğer kanallara takıp deneme yapacağım nasıl çalışıyor alıcı diye.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.