Orijinalini görmek için tıklayınız : 22e yi ters uçurmak
savagegarden
12-08-2006, 22:00
bu resmi google da araştırırken gördüm,
22e sahipleri aranızda bu şekilde ters uçurabileniniz var mı acaba? merak ettim :)
biz daha düz ucurma kismindayiz....
DeLLyCeM
12-08-2006, 23:32
Cüneyt önce düz uçurabilen var mı diye sorsaydın bakalım kaç kişi çıkıcak?
savagegarden
13-08-2006, 19:45
Cüneyt önce düz uçurabilen var mı diye sorsaydın bakalım kaç kişi çıkıcak?
cahillik işte :) hiç yakından bile görmediğim bir model hakkında araştırma yapıyorum birazcık selamlar
daha düz uçurdukta ters uçurması kaldı:)
bana kalırsa bu resim photoshoplanmış. zeminin tek renk olması ve helikopterin çevresinin bulanık olması fırçaların marifeti gibi geliyor
bana kalırsa bu resim photoshoplanmış. zeminin tek renk olması ve helikopterin çevresinin bulanık olması fırçaların marifeti gibi geliyor
zemin halı flex ya ondan tek renk olabilirmi acaba:D
bluetooth81
13-08-2006, 22:59
bana kalırsa kesinlikle simulasyon resmi ya da photoshop, ancak bu 22E nin ters uçurulamayacağı anlamına gelmiyor. Bana kalırsa brushless motor ve li-po modifiyesiyle, ayarları tuttuktan sonra ve tecrübeli bir pilot bunu yapmakta zorlanmayacaktır.
spaces24
13-08-2006, 23:22
22e yi ters değilde düz uçurabilen istanbulda biri varsa banada haber versin :fisdua:
savagegarden
14-08-2006, 12:23
22e yi ters değilde düz uçurabilen istanbulda biri varsa banada haber versin :fisdua:
işte istanbul işte uçan bir 22e:
http://www.hobbyrc.com/index.php?ind=gallery&op=foto_show&ida=3030
DeLLyCeM
15-08-2006, 03:44
bana kalırsa kesinlikle simulasyon resmi ya da photoshop, ancak bu 22E nin ters uçurulamayacağı anlamına gelmiyor. Bana kalırsa brushless motor ve li-po modifiyesiyle, ayarları tuttuktan sonra ve tecrübeli bir pilot bunu yapmakta zorlanmayacaktır.
Brushless motorlu 22E... Bunun olabilmesi için komple bir değişiklik yapılması gerek, elektroniği değiştirmek için yaptığın masrafa değmez. Ayrıca standart haliylede ters uçabiliyor.
bluetooth81
15-08-2006, 10:45
Ben de standart haliyle uçamaz demedim ki. Bunlar olduğu takdirde yapmak zor olmayacaktır, motor daha güçlü kalacağı için ters çevirmek daha da kolaylaşacaktır manasında dedim. Tamamen pilotun helikopteri iyi tanımasına, ve helikopterin ayarlarına bağlı. Ayrıca ben geçen hafta itibariyle benimkine brushless motor taktım, denemelerimde de çok güzel sonuçlar verdi. Neden komple değişiklik yapılması gerek olduğunu söyledin ki? Tek değişiklik ESC takmak.
savagegarden
15-08-2006, 13:41
Tek değişiklik ESC takmak.
nasıl? ESC de mi değişmeli yani?
bluetooth81
15-08-2006, 14:07
ESC değişmeli diye bir şey yok. Çünkü 22e nin orijinal halinde ESC diye bir ünite mevcut değil. ESC fırçasız motorun olmazsa olmaz bir parçasıdır. Fırçalı motorlar ESC gibi bir devreye ihtiyaç duymadan çalışabiliyor. Ancak ESC olmadan fırçasız motoru direk pile bağlayarak çalıştıramazsın. ESC = Electronic speed control devresidir, ve basit olarak anlatmak gerekirse alıcının gönderdiği sinyale göre motora gerekli hızı verir.
Sonuç olarak eğer helikoptere brushless motor upgrade yapmak istersen her halikarda bir ESC devresine ihtiyacın var.
teaparty
15-08-2006, 15:48
22E ye brushless+esc takmaya değmez diye düşünüyorum. Aynı modifiyeyi 36 modeli için yapmak ya da direk 39 modeli almak çok daha akıllıca.
Walkera helikopterlerin tamamı için uçuramıyorum, ayar yapamıyorum, bu ne işe yarar vs. diyenler varsa buraya yazabilir ya da msn den ulaşabilir yardımcı olurum. :eyweyw:
DeLLyCeM
15-08-2006, 16:22
Brushless için yapılan masrafa değmeyecek bir helikopter. 4 in 1 içindeki gyro çok iyi değil kuyruk motoru malum.... Bence parayı bir kenara koyup daha iyi bir model almak daha mantıklı..
DeLLyCeM
15-08-2006, 16:27
ESC değişmeli diye bir şey yok. Çünkü 22e nin orijinal halinde ESC diye bir ünite mevcut değil. ESC fırçasız motorun olmazsa olmaz bir parçasıdır. Fırçalı motorlar ESC gibi bir devreye ihtiyaç duymadan çalışabiliyor. Ancak ESC olmadan fırçasız motoru direk pile bağlayarak çalıştıramazsın. ESC = Electronic speed control devresidir, ve basit olarak anlatmak gerekirse alıcının gönderdiği sinyale göre motora gerekli hızı verir.
Sonuç olarak eğer helikoptere brushless motor upgrade yapmak istersen her halikarda bir ESC devresine ihtiyacın var.
Şöyle dersek doğru olur 22E orijinal halinde dışarıdan takılmış olan bir ESC yok. Çünkü 4 in 1 içerisinde zaten ESC var hemde 2 motor içinde ayrı ayrı MOSFET'ler bulunuyor. Ana motor mosfetini alıcı entegresi sürüyor, kuyruk motorununkini önce gyro sonra alıcı entegresi.
savagegarden
15-08-2006, 18:49
hepiniz de ne kadar güzel açıklayıcı bilgiler vermişsiniz biz yeni başlamak isteyenler için,
teşekkür ediyorum
savagegarden
15-08-2006, 19:09
Bence parayı bir kenara koyup daha iyi bir model almak daha mantıklı..
Peki Cem,
dragonfly 39 la başlamak daha mı iyi olur sence?
lipo pili ve brushess motoru da içinde diyorlar bunu da yeni öğrendim,
performansı ve genel özellikleri hakkında da bildiklerin varsa paylaşabilir misin?
teşekkürler
DeLLyCeM
15-08-2006, 22:10
Evet #36 ve #39 modellerinin brushless olan lipo pilli setleri mevcut. 39 modeli 36 nın biraz geliştirilmişi. Hatırlarsan fuarda Swtaarrs nickli Tarkan arkadaşımızın 36 sı vardı kullanmıştım.. Alıcak olursan set içinden çıkan lipo dışında en az 10C lik extra bir lipo almanı tavsiye ederim çünkü genellikle set içerisinden çıkan lipolar çok dandik ve patlayabiliyor örnek benim lipo ve Tarkanın 36 sından çıkan lipo.
Tarkan 36 sını baya geliştirdi aluminium full rotor head ve swasplate taktı. Spektrum kumanda falan aldı ama forumda gözüktürmedi cihazını hala sessizliğini koruyor :):) Tarkan duy sesimizi, #36 nın resimlerini koyda insanlar görsünler :)
Ben sana kısaca eksilerini söyliyim 36 nın
Setle gelen servolar çok kötü
Lipo kesinlikle C si yüksek bir lipo ile değiştirilmeli
Receiver çok kaliteli olmadığından bazen glitch yaşayabiliyorsun
engellenemiyor.
Cüneyt istersen Tarkan arkadaşımızla iletişime geç o sana zaten helinin eksiklerini yaptığı değişiklikleri anlatır.
SwTaArRs
17-08-2006, 23:12
elimde dijital makina olsa çoktan koymuştum ama yok malesef.
helikoptere para yatırmaktan ona para kalmadı :)
neyse şu ana kdar yaptığım değişiklikleri sayayım.
rc-expertten lipo ve brushles set olarak aldım heliyi.
rcexpertin kendi brushless motoru (karbon fiber görünümlü) 25a escsi ve 1900mah pilli vardı.
piller 6c sabir 8c anlık olduğu için normalde 11a verebiliyor max de 15a e çıakbiliyor. bundan dolayı da yerdne kesilir gibi olup bir anda herşey çöküp yere iniyordu.
pili 1500mah 20c sabir 30c anlık bir ile değiştirdim sorun kalmadı, çok güzel yükseldi. daha çnceden adi pili patları odamda bir yangın tehlikesi atlattıktan sonra pille beraber bir şarj cihazı da aldım. swallow fiyat açısından uygun bir şarj cihazı tavsiye ederim.
tabi bu arada bu yükseklemey alışkın olmadığımdan ani gaz kestim ve rotor headi kırmasam da blade holderı çıkarttım yerinden. parça plastik olduğunda bir taraftakini vidası hafif gevşeklik yaptı. aluminyum rotorheade e geçmenin vakti dedim.
rotor headi beklerken helikopterle beraber gelen swashplati taktım.
bunlardan çnce bir de deneme esnasında servolardan biri yandı. cem sağolsun motorunu değiştirdi ama kar etmedi yine de sero kurtulmadı. 4 tane servo aldım.
tüm bunlardan sonra bu sefer alıcım birden sinyal almamaya karar verdi ben de yeni kumanda seti almanın zamanı geldiğine. uzun araştırmalar sonucu spektrumd akarar kıldım.
şu an itibariyle yeni kumandanın ayalrını yapmaya çalışıyorum ondan sorna rahat rahat uçan bir helikopterim oalcak diye umuyorum. resimlerini değil de videosunu inşallah eklerim.
DeLLyCeM
18-08-2006, 01:03
Neyse ben İstanbula dönüş yapınca fotoğraflıyalım senin makinayı..
selcuk20
05-09-2006, 11:59
Merhaba arkadaşlar. Ben foruma yeni üye oldum. Birkaç bölümdeki yazılarınızı okudum. Bir süredir internette model helikopterler hakkında inceleme yapıyordum. Tam Walkera 22E'de karar kılmışken yazdıklarınız beni biraz tedirgin etti doğrusu. Burada bir sitede 320YTL'ye görmüştüm ki dün akşam rc-expert sitesini keşfettikten sonra yuh diyesim geldi. Çünkü aşağıdaki özellikleriyle beraber sadece 160 dolar. Kamerasının olması da gerçekten çok güzel.
Dragonfly 22E V2 6ch RC Helicopter 1
11.1V Lithium Battery Charger 1
11.1V Li-ion Battery 1900mAh 1
ZTV 1.2 GHz Wireless Camera Set PAL version 1
Adaptor for 11.1vBat 1
Main Rotor Blade 1
Flashing US AIR FORCE Flashing Sticker 2
Esky Airwolf fuselage(B/W) 1
Training Kit 1
Şimdi diyeceğim; Bu helikopter iyi değil mi yani. Tamam giriş seviyesi, 500 dolara mükemmel helikopterler var yani. Nette videolarını da izledim gayet iyi uçuyordu yani. Kamera takan birisi baya baya yükseltip tüm şehri izletmişti hatta. Sizce 160 dolar verip bu kameralı modeli mi alayım yoksa o en fazla o fiyat olacak başka bir model tavsiyeniz var mı? Ben yeni başlıyorum. Ayrıca re-expert'ten getirtirken bir problem çıkar mı? Bir problem çıkmasından çekiniyorum. 34 dolar kargo bedeli ile 7-14 gün arasında gelebiliyormuş. Şimdiden teşekkürler.
Bir an önce cevap gelirse geleek hafta başı sipariş verebilirim.
furkanosman19
26-12-2007, 21:57
slm teaparty arkadaşım banada 22e geliyo ve hiç bi bilgim yok acaba ucarmı ucmazmı ve bide ona brushles set yapsam kaça patlar bana şimdiden teşekürler veya direk kutuyu açmadan takasta 36 veya 39 nekadar fark eder
düzplaka
26-12-2007, 23:35
birisi ters uçuş mu dedi
http://www.youtube.com/watch?v=GFOZZLRTaYc
Sanırım daha önce yayınlanmıştı forumda.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.