Orijinalini görmek için tıklayınız : tower?
Ben towerdan sipariş verdim kitin yanında başka parçalarda aldım ama nedense bana tek postada gelmiyor ikiye ayrılmış durumda siteye bakıyorum bir kaç parçayı başka bir yerden diğerlerinide başka bir yerden ayrı günlerde postaya verilmiş gözüküyor bunu yapmalarının nedenini bilen varmı?neden tek seferde kolilemiyolar?Bana şimdi her ikisi içinde ayrı ayrı mı kağıt gelecek lütfen bir bilen ve başından daha önce bu şekilde bir olay geçen arkadaş varsa bana bu konuda ne yapmam gerektiğini söylerse sevinirim.Hala neden böyle yaptıklarını anlayabilmiş değilim.
Ikisi icinde ayri ayri kagit gelme ihtimali parcalari istedigin paketin 100 dolari gecip gecmemesine bagli.Geciyorsa iki ayri kagit gelir.Bende gecenlerde bir kac parca siparisi verdim ve daha once gelen parcalarimdan birisinde problem oldugu icin yazismisti.Eski problemli parcayla yeni siparis verdiklerim ayni gun cikmasina ragmen farkli paketlerle geldi.
Bunun soyle bir aciklamasi olabilir mantiken;adamlarin belkide iki ayri dagitim merkezi var ve siparisini verdigin malzemelerin hepsi ayni dagitim merkezinde bulunmadigi icin ayri ayri gonderiyorlar.Neden bu kadar endiselendigini anlayamadim:) sen nasilsa siparisini verdin ve malzemelerin eline gecicek.Birlikte yada ayri gelmeleri bir sey farkettiriyormu sana?
ya biri geldiğinde gidip alıcam sonra diğeri gelince tekrar gidip alıcam anlican zamanım yok sürekli işyerindeyim ben bir seferde bile nasıl gidicem onu merak ediyorum :) Kaldıki ikinci sefer of of yandık valla zaten geçmiyor günler yar yar :))
İkinci ihbar gelene kadar bekle. Arasında 1-2 gün olur.
Gider toptan alırsın parçalarını.
Towerın iki ayrı depo ve dağıtım merkezi var. Birisi IL diğer NV'de diye biliyorum. Ayrıntılı bilgi tower'ın sayfalarında var. Bu nedenle tek sipariş bile verseniz iki ayrı koli gelebiliyor. Nevada'dan çıkanlar diğerine göre 2-3 sonra geliyor.
mesela ben tmaxx ve bir iki yedek parça getirtmiştim yedekler geldi tmaxx iki hafta sonra geldi:)
Bu kada problem etme kendine hasan bizde ayni seyleri yasiyorduk.NAsilsa bir sekilde halledersin;)
Tamam arkadaşlar wolf'un dediği gibi iki ayrı deposu var ilk depodan mail geldi siparişimin yola çıktığına dair 2. günde öteki depodan geldi yani 1 gün arayla yola çıkmışlar Wolf'un dediği çok mantıklı kağıt gelse bile diğer kağıdında gelmesini bekleyip gidip ikisini birden almak en doğrusu zaten aralarında 1 gün var o kadar şaşmaz diye tahmin ediyorum.Hatta 1. depodan gelen parçalar ufak tefek şeyler belki bunları postacı bile getirebiir ki İnşallah öyle olur :) kitin olduğu paketi ise gider alırım artık.Şimdi en çok merak ettiğim şey kaç para isteyecekler benden gittiğim zaman? 460 dolar civarı para ödedim %10 unumu alacaklar yani 46 dolar? buda yaklaşık 65 milyon para yapar bayılıcaz artık :) yanlışmı biliyorum yoksa yanlışsa düzeltin.
Doğrudur.
Yanlız dikkat et, her iki paketten çıkan fatura'da 460dolar olacak. Sadece o pakette olanlar bold olarak işaretlenmiş olacak. Adamlar iki defa vergi kesmeye kalkmasınlar :D
+1. Buna dikkat etmekte fayda var. Bazi uyelerimiz, bu yuzden ve elbette malum gumruk gorevlisi dikkatsizliginden, 400-500 dolarlik kitlerin vergisini iki defa odediler. Aman dikkat gumrukte paketinizi acin gerekirse (ki zaten gumrukculer aciyor) ve vergisini odediginiz urunlerin elinize gectiginden emin olun, eger pakette yoksa da faturadaki diger urunlerin vergisini odemeyin.
Valla iyi hatırlattınız bakalım daha neler çıkacak bilmediğimiz. :) ben küçük parçaları postacı getirir diye umuyorum...
Selam,perşembe günü type ssi almaya gittik arkadaşla. Bi daha Allah düşürümesin diyorum oraya tabi ki değer ama. Yüzde 10 vergi ve ayriyeten damga vergisi diye bişey çıkmış,20 milyon. Uygulanmaya başlanalı henüz 2 hafta olmuş, herşeyde uygulanacakmıs(toplu iğne dahi olsa diyordu oradaki adam). Bir de eski forumda alınan yüzde konusunda tarışmalar vardı,artık oradaki görevliler de öğrenmiş, maket araba diyip %10 uyguluyorlar,hangi sınıfa girdiği bilinmediği için önceleri farklı tarifelerden vergi alıyorlardı. Bir de unutmadan, 1den 9 a kadar numaralanmış bölümlerin hepsine gönderiyorlar sanırım ve birtanesine bi kaç kez gidiyorsun(Tam Levent Kırca). Bir de en son 1.250.000 tl bi para daha alınıyor,güle güle ücreti:)Daha başlamadım modele,inşallah bugün başlayacağım,son sınav bugün nihayet.
ünasel dostum sen ne zaman sipariş vermiştin kaç gün sonra geldi bende verdim aynı modeli sipariş 10 uncu gün bugün daha kimseden ses seda yok deli oldum :) sana kağıtmı geldi tek parça halinde sadece arabayımı aldın benimkisi birde 2 parça napıcam valla bilemiyorum.
Eve kağıt geliyor, gidip davutpaşadan alıyorsun,zaten kağıdın üzerinde yazıyor nereden alacağın(Bu büyük koliler için geçerliymiş). Gerçi henüz almadım bugün gidip alacağım ama bir de tebliğ de epey bir süre alıyor. Mesela 21inde mal gönderilmişti towerdan, 29u tebliğ düzenlenme tarihi, ayın 4'ünde benim elime ulaştı tebliğ. Amerikadan Türkiye'ye posta gelmesi Davutpaşadan Üsküdara gelmesinden uzun sürüyor,işe bak. Acelesi olan varsa bi 10 gün sonra falan telefon ederse gümrüğe daha erken alabilirler sanırım. Senin açtığın başka bir konu altına da yazmıştım, görmedin mi orada, bu kadar çok konu açma valla konu çöplüğü olur sonra. 10 gün olduysa belki gelmiştir,yukarıdaki tarihlere istinaden tabii ki ama eve tebligat biraz geç geliyor. Posta gümrüğünü bi arayıp sor istersen, davutpaşa gümrüklü paketler postası. 118 de vardır. Gelir merak etme, ciddi bir firma gerçekten.
dostum bir önceki mesajında arabayı aldığını söylüyorsun 9 yere gittim levent kırca gibi diyorsun benim sana sorduğum sorudan sonraki cevap mesajında ise gerçi daha henüz arabayı almaya gitmedim ama felan diyorsun bu nasıl oluyor anlamadım doğrusu???
Çünkü o son msjı daha önce yazmıştım ve getirip yapıştırdım buraya da. Neyse İstanbul Avrupa-Asya arası dolaşıyorum ben ama evim Üsküdarda.
Bizde gidip davutpaşadanmı alıcaz yani ben etilerdeyim bu arada bugün tam 10 gün oldu siparişi vereli hala tık yok :)
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.