PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : heli tamiri hakında

atilla38
03-09-2006, 15:01
selam arkadaşlar,
heli bakımı ve tamiri haptırabileceğim bir yer varmı (walkera)
yardımı olanlara şimdide n teşekür ediyorum.:)

blent_bull35
03-09-2006, 15:11
nesi var helinin?

SwTaArRs
03-09-2006, 15:52
herhalde modelciliğin en büyük kısımlarından biri de modelin arızasını bulmak ve kendiniz tamir etmektir. bu modeli yakından tanımanıza da olanak sağlar.
ama buradan sorununuz ne olduğunu söylerseniz çözüm önerebiliriz, size de çözümü uygulamak düşer.
inanın bu şekilde uğraşıp uçmasını sağlamak bazen daha zevkli oalbiliyor.

atilla38
05-09-2006, 12:52
kuyruk motor u yandı şimdi yenisini sipariş ettim onu bekliyorum hadi o neyse onu değiştirebileceğim, ama ne varki pallerin ayarını bir türlü tuturamıyorum ne yaptıysam olmuyor heli dikiş makinası gibi çalışıyor maxımum anormal bir şekilde titreme var ve ben bunun ayarını bir türlü yapamadım sorunum bu.yardımlarınız için şimdiden teşekürler.

caner1907
22-09-2006, 09:04
benim heliminde kuyruk pmotoru durup dururken dönmeye baaşladı trimlerden ayarlıyamıyorum.
ne yapayım.
helikopter tamiri yapan yer varsa söleğin.
dragonfly'ın kuyruk dişlisi wasp helikoppteriminkine olurmu??

Sümer Yamaner
22-09-2006, 11:25
kuyruk motor u yandı şimdi yenisini sipariş ettim onu bekliyorum hadi o neyse onu değiştirebileceğim, ama ne varki pallerin ayarını bir türlü tuturamıyorum ne yaptıysam olmuyor heli dikiş makinası gibi çalışıyor maxımum anormal bir şekilde titreme var ve ben bunun ayarını bir türlü yapamadım sorunum bu.yardımlarınız için şimdiden teşekürler.

Dikiş makinesi için önerilerim:
1- Ana dişliyi gözle kontrol edin. Eksik kırık diş olmasın.
2- Palleri gözünüzle yakından inceleyin. Kırık, çentik falan var mı diye.
3- Eğer bulabilirseniz hassas bir terazide palleri tartın (bulmanız zor).
4- Pallerin stabilizer bar ile olan açısını bir gönye ile kontrol edin ve olabildiğince 90 derece yapın.
5- Stabilizer barın paddle'lerinin konumlarını kontrol edin. Merkezden paddle'a kadar olan mesafe her iki tarafta aynı olmak zorunda.
6- Yine stabilizer bar paddle'lerinin açılarını kontrol edin. Her ikisi de (yanlış bilmiyorsam) +5 derece olmalı. Bunu göz kararı ayarlayacaksınız.

Bunları yaptıktan sonra aletin nispeten düzgün çalışması gerekir. Bundan sonra ince ayar yapacaksınız. Her iki palin ucuna yakın ince birer bant yapıştıracaksınız. Hatta iki yana iki farklı renk yapıştırın. Bunun iki temel işlevi olacak. İlki, helikopteri emniyete alıp motoru çalıştırdığınızda yandan ve karşıdan bakarak iki renk bandın örtüşüp örtüşmediğini kontrol edeceksiniz. Örtüşmüyorlarsa hangi rengin üstte hangisinin altta kaldığını belirleyip ona göre bir düzeltme yapmaya çalışacaksınız rotor assemblesinde. İkinci işlevi ise hassas balans ayarı. Bir yandaki banttan başlayarak kısaltmaya başlayacaksınız ve deneyeceksiniz. Eğer titreşim artarsa yanlış taraftasınız demektir. O zaman diğer tarafa geçeceksiniz. Eğer titreşim azalırsa biraz daha kısaltıp tekrar deneyeceksiniz. Taa ki titreşim sıfırlanana, alet dikiş makinesi modundan helikopter moduna geçene kadar.

Unutmayın bu iş sabır işi! Kolay gelsin. :)