Orijinalini görmek için tıklayınız : En İyİ Fİrma
timur_polat
04-05-2004, 14:32
Model araba üretici firmalarını hepimiz biliyoruz.Traxxas,Yokomo,Tamiya,Kyosho genel anlamda hepsi aynı prototip üzerinden ürünleri sunuyor.OFF ROAD,GAS ON ROAD,RC... PEKİ GEREK TEKNİK GEREK TASARIM GEREKSE AKSAM BAKIMINDAN HANGİ FİRMA DAHA İYİ ÜRÜN VERİYOR.TRAXXAS GEÇMİŞTE PEK BİR BAŞARI YAKALAYAMAMIŞTI AMA T-MAXX'LE IŞIĞI PARLADI.ŞİMDİDE REVO İLE BU PİYASADA BİR DEPREM YARATMAYA HAZIRLANIYOR.VE BU DEPREMDE ŞİDDETLİ OLUCAK GİBİ GÖZÜKÜYOR.KYOSHO VE TAMİYE İSE DİĞER MODELLERE NAZARAN 4X4 SEGMENTİNDE DAHA RADİKAL MODELLER SUNUYOR TÜKETİCİYE.PEKİ SONUÇ OLARAK HANGİ FİRMA DAHA İYİ???????
Dostum sana şunu söyliyim burda sana gelecek cevaplar kimin arabasıysa o markayı verecektir örneğin ben HPI aldım bence HPI en iyi şeklinde :) Ama bir kere tamiya RC de amatörler için yani o kadar iyi sayılmaz Serpent var diyorlar o çok iyi diye duyuyorum ama oda kendi sınıfında çok profesyonel bir aletmiş Hpı ise ikisinin karışımı gibi bir şey olsa gerek ben de bunun için HPI aldım Kalitesinden ise kuşkum yok internette sitesine girip baktığın zaman adamların tarihi bile var Yinede en iyi kavramı çok göreceli bence Herkes belli bir klasmanda en iyiye yakındır kimse en iyi değildir bunu unutma...
timur bulmussun yine soruyu :D ne yapicaksin ya kimin en iyisi oldugunu :) bir cok iyi firma var sadece bunlarla da sinirli degil."Tamiya da sadece amatorler icin" veya "serpent'i herkes kullanamaz, sadece profesyonel isidir" yanlis yargilardir.. Her segmettin farkli basi ceken firmalari var. Ofna var mesela, graupner var ve daha liste uzar gider. Zaten araba almaya niyet ettiginde bir uye bu soruyu deneyimli olan uyelere sordugunda, sectigi katogori ve isteklerine gore bir yada birkac markaya yonlendiriliyor.
Bu konudan su firma su konuda cok iyidir diye sonuca varmaninda yanlis olacagini dusunuyorum. Sonucta sizin sozunu etmediginiz, belki de henuz bilmediginiz bircok iyi firma var.
Simdi timur sana sorsam ben "neye gore iyi"
Kalite acisindan mi (ki saglamlik, uzun omur, performans gibi alt basliklari var kalitenin de)
Hiz acisindan mi (dunyadaki yaris sonuclarina mi yoksa hiz ivmelenmesine bakicaz)
Yani bu konu net bir sonuca varilamiyacak bir konu.
Net sonuc: sana veya diger yeni baslayanlara zaman icinde ve sizler ilerledikce sitenin profesyonelleri tarafindan onerilenler, sizler icin "en iyi markalardir" elbette "sizin en iyileriniz" gerisini bosverin. Onlar da baskalarinin en iyileri olsun. :D
"Dostum sana şunu söyliyim burda sana gelecek cevaplar kimin arabasıysa o markayı verecektir örneğin ben HPI aldım bence HPI en iyi şeklinde".
Hassank sana kesınlıkle katılmıyorum.
Bu forum dıger forumlar gıbı degıl. lutfen karıstırmıyalım. cunku sagolsun butun herkez elınden geldıgı kadar kendı aracını bır kenara bırakarak en ıyı aracı objektıf olarak onerıyorlar.
sadece bende mesela tmaxx var ve ben en ıyı araba tmaxx demem sadece onu kullanıyorum ondan memnunum ve onerebılırım derım.
kımse gelıpte bende su araba var en ıyısı budur demez.
yanlıs anlama. sadece cevab yazmazsam ıcımde patlardı bu soze :D
amorfy serpentı bıldıgını hıc zannetmıyorum.
cunku hatırlarsan bana serpent cokmu ucuz herkez alıyor dıyordun :)
yanlıs anlama sadece hatırlatma.
fıyatı bılme degıl ama ferrarının pahalı oldugunu bılırım.
serpent gıbı kalıtelı bır alette ucuz olacak halı yok ;)
amorfy konu aramizda bir soz duellosuna dondu o yuzden cevab vermiyorum. sonra yoneticilerden azar isitiriz. ben sana ispatini icq dan yapacagim :)
!Amorfy.BaRoS+
04-05-2004, 17:05
1946 Mr. Yoshio Tamiya founded a saw mill/lumber factory in Shizuoka-City.
1947 A wooden model department was organized within the lumber company.
1953 Sawmill was closed and Tamiya became a specialized wooden model kit maker.
1960 Tamiya began producing model kits
1968 Tamiya became the first Japanese model kit manufacturer to exhibit at the Nuremberg Toy Fair in Germany.
The 1/35 scale Military Miniature Series was started.
1976 Tamiya released the 1/12 scale electric powered R/C Porsche 934 Turbo that triggered radio control cars' booming popularity.
1977 Mr. Shunsaku Tamiya became the president and Chief Executive for Tamiya Plastic Model, Co.
The 1/24 scale Sports Car Series was started.
1981 The 1/12 scale Motorcycle Series was started.
1984 Mr. Shunsaku Tamiya became the president and Chief Executive for Tamiya, Inc.
1987 1/32 scale motorized "Racing Mini 4WD" cars, which were first introduced in the previous year, recorded a total production of quantity exceeding 10 million units.
1988 Founder Mr. Yoshio Tamiya died at the age of 83.
1989 Tamiya America, Inc. was established in Los Angeles, CA, U.S.A.
Tamiya Europe was established in Germany.
1995 Tamiya Philippines, Inc. was established and started model kit production.
1996 The Tamiya Kakegawa R/C Circuit was opened in Kakegawa-City, Shizuoka, Japan
http://www.tamiyausa.com/about/index.html
Amorfi tamiyanın sitesine gir ve RC kısmına gel orda en üstten kocaman harflerle bak bakalım ne yazıyor? tamiyanın çok kaliteli olduğunu bana söleme ben zaten statik modelciyim ve hep tamiya çalısıyorum ama statikte iyi bence RC de tamiyanın kendininde itiraf ettiği gibi amatörler için başlangış modelleridir.
http://www.tamiya.com/english/rc/e_beginner/index.htm
Bir defa tamiyanın en iyi sınıf RC benzinli 1/10 arabasını al birde HPI ın arabasını al yan yana koy bakalım hangisi daha derli toplu duruyor? kararı sana bırakıyorum vede forumculara sana bol RC li günler dostum.
ben kepsiz halinden bahsediyorum kepsiz hallerini yan yana koy bak ok
birincisi kimse kimseye bir sey ispatlamak zorunda diil.bende bir hatirlatma yapmak istiyorum; 2 mayista serpent konusunun altinda Amorfy asagidaki yazilari yazmissin:
"Cevap: 710 nsl....
Abi sana yardımcı olamıycam Nasıl bır sey tam Olarak",Cevap: 710 nsl....
Arkadaslar cok merak ettım su arabayı resmını Atabılırsenız bana coko memnun olrum!!!"
Derli toplu durmasi kebe baglida diil ayrica sonucta kep cok kolaylikla degistirilebilen bir parca.Diger yazdiklarindanda 2.sine katilamayacagim cunki araba cok kaliteli olabilir ancak uzerinden cikan motor ayni kaliteye sahip olmaya bilir.4. satirdada ic designi sikisik diilse demissin bugun ozellikle onroad arabalarin cogunun ici sikisik zaten.
Kimse tamiyayi nikko sinifina koymuyor.tamiya gecmiste zamaninina gore cok gelismis modeller uretmisti.Mesela Avante,egress,topforce evolution,bruiser,mountanieer,1/12 porsche 959 ve toyota celica gibi.
Asil soruya gelicek olursak bir cok markanin sinif yarattigi veya sinif lideri oldugu modelleri var.MEsela 1/8 buggy denince Kyosho burns/inferno,1/10 elektrikli mt denice tamiya clodbuster ve kyosho usa1,1/10 elektrikli buggy denince associated rc10ve kyosho ultima,1/8 onroad benzinlide eskiden BMT su anda hem 1/10 hemde 1/8 onroad benzinli denince serpent gibi.Ayrica yukarida verdigin ve benimde asagida copy paste yaptigim satir tamiyanin bu hobbye olan katkilarindan bahsediyor o devirde zaten baska rc model arac ureten firmalarda vardi.zaten dikkatli okursan 1976 ya kadar yazilmis olan satirlarda tamiyanin "model kit" ureticisi olmasindan bahsediyor radio controldan diil.
1976 Tamiya released the 1/12 scale electric powered R/C Porsche 934 Turbo that triggered radio control cars' booming popularity.
Ben belli bir zamandir bu isi yapan herkesin tamiyaya saygi duyduguna yada sempati besledigine eminim cunki hepimizin modelcilik gecmisinde su veya bu sekilde bir donem tamiya marka araclara sahip olduk.
BAska bir olayda artik ayni fiyat araligindaki farkli firmalara ait olan araclara arasinda fazla bir kalite farki kalmadi.Cunki artik kalitesiz yada uyduruk olarak nitelendirebilecegimiz markalara hayat yok.en basitinden Thunder Tiger.eskiden kimsenin almadigi yakinindan bile gecmedigi thunder tiger sn yillarda kalitesini arttirarak ve piyasanin talepleri dogrultusunda modeller ureterek kendini toparladi.
+1 cem sana kesinlikle katılıyorum çok haklısın bu konuda bence....
timur_polat
04-05-2004, 20:51
ArkadaŞalar Benİm Arabam Senİn Arabani DÖver TartiŞmasina Gİrmeyelİm.sadece Model Üretİcİlerİ Hakkinda GÖrÜŞlerİmİzİ Tarafsizca AÇiklayalim.sİteye Yenİ Üye Olan ArkadaŞlarimiz Model Markalari Hakkinda İster İstemez Soru YÖnelteceklerdİr.:)
Timur yeni baslayacak arkadaslarin yapacagi sey hangi marka iyi diye sormak diil,mesela serpent 710 nasil yada hpi rs4 nasil diye sormak.onlarin sorularina gorede bizler yorum yapabiliriz gerek sorduklari araclara sahip olanlar gerekte bu arac hakkina bilgisi olanlar zaten cevap verir
Ewt benim arabam senin araban olayına dönmüş gibi.. En iyi araba herkesin kullanmaktan zevk aldıgı arabadır bence . Sonuçta bu aletlerin hepsi pahalı . 300 dolara Tamiya alabilen adam 400 dolara HPI , 500 dolara da Serpent alabilir . Ayrıca son zamanlarda motorları inceleyecek olursanız özellikle Tower'da bulunan motorların hepsi son derece güçlü denebilecek motorlar . Örneğin O.S. çoğu motoru 1 beygir gücünde ve fiyatları oldukça uygun , çoğu arabayı süratli götürebilecek nitelikte . Bana göre de bu işte olay motor'da bitiyor . Tamam arabanın şasesi , ağırlığı , yol tutuşu gibi bir çok şey önem kazandırıyor ama eğer hıza önem veriyorsanız iş motorda bitiyor (tabi kontrolsuz hız , hız değildir lafını unutmamak lazım burada :) ) . bi karbon üst şasi ile plastiği arasında ne kadar ağırlık farkı olabilirki? Olsun olsun 100 gr olsun . 100 gram aşırı derecede arabanın hızını etkiyelecek bir agırlık değil . Ama tabiki bi Serpent ile Tamiya'yı yan yana koyup aradaki işçilik kalitesini anlamamak mümkün değil . Aracın her ayrıntısını düşünmüş adamlar üretirken . Serpent kepsiz hali bile çok hoş duruyor bence . Ama bu HPI'ın , Tamiya'nın , Kyosho'nun araçlarını üretirken kalitesiz plastik , alimünyum kullandığını bize göstermez (kısacası hammadde) . Arama motorlarında gezerken rastladığım çoğu forumda ortalık Tamiya'larla yıkılıyor . Nitroview.com'da insanların arabalara yaptığı yorumlarıda okuyabilirsiniz . Serpent'i çok beğenen , Tamiya'yı çok beğenen , Hpı'ı çok beğenen , Mugen'i çok beğenen tabi bunlara ek olarakta memnun kalmayan bir çok insan var . Bu araba'da Tamiya'nın en iyi benzinli arabası da (kodunu hatırlamıyorum TG10R olabilir tam emin değilim) iyi bir motor ile çok sağlam gidebilecek bir araba . Neyse çok uzadı sonuç olarak en iyi firma herkesin kendi görüşüne göre değişir biri HPI'dan memnun kalır , diğeri Serpent'ten , diğeri Kyosho'dan önemli olan zevk almak ...
timur_polat
04-05-2004, 22:39
O Zaman Son Noktayi Koyalim ArkadaŞlar:
Zevkler Ve Renkler TartiŞilmaz!!!!!
O Zaman Son Noktayi Koyalim ArkadaŞlar:
Zevkler Ve Renkler TartiŞilmaz!!!!!
Ben zaten koymustum bu son noktayi ama benim son noktanin ustune 3 sayfa cikilmis :) Konu yanlis bir konu zaten :)
Eski yada yeniler arasinda dayanisma diil olan sey Amorfy.Aklin yolu birdir,herkes kendi fikrini soylesin cok dogru soylemissin ancak lutfen herkes BILDIGI,EMIN OLDUGU konularda fikrini soylesin. Sagdan soldan duydugu yada ne oldugunu bilmeden fikir beyan edince traji-komik durumlar olusuyor:)
100kmh2sn
05-05-2004, 15:05
amorfy,
forumda daha dikkatli davran,bildiğin konuların üstüne git,bilmediklerinde üsteleme ve insanların saygıyla verdiği cevaplara saygıyla cevap ver,eski forumda bu durumlara uymayanlara gereken yapılmıştır,bu forumda dahada ciddi olacağımıza kimsenin şüphesi olmasın
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.