PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ucağa radyo takmak??

ozzy686
13-09-2006, 23:56
selam arkadaşlar size birşey sorucam.Bende bir uçak var bu ucağa radyo ve kumanda takarak kontrol etmek mümkünmü??[doğrusu ben bu uçağı 15 ytl ye fuardan aldım(ucak kumandasız ve sarj edip ucuruluo tek doğrultuda gidip süzülerek inio)ve bu işin bana maliyeti ne olur??birde 380 lik bir motor ve batarya takmayı düşünüyorum.
not:uçak köpüktendir.

PATO
14-09-2006, 00:07
Bu çok güzel bir süzülücü model. Çok hoş görünüyor. Bence bunun orijinalliğini hiç bozma. Bu süzülücüyü radyo kontrollü yapmak için modifiye etmek, güzelim modeli harcamak olur.
Nasıl olsa elektronikleri için masraf yapman gerekecek, bunun üzerine 20-30 TL daha verip kit veya ARF alabilir veya direk olarak plandan depron uçak yapabilirsin.
Özetle; şu anda fonksiyonel olan güzel bir modeli bozma derim.

ozzy686
14-09-2006, 00:24
teşekkürler.Peki izmirde RTF bir uçak nerden alabilirim??ve yaklaşık olarak fiyatı nedir??

Scorpion_King
14-09-2006, 00:54
Ankaradan thk dan getirtebilirsin. En ucuz yolu budur...

ozzy686
14-09-2006, 01:04
izmirdede THK war ordada sormuştum 150 ytl den başlıyor denmişti fakat kumandalımı bilmiyorum(elektrikli)

Scorpion_King
14-09-2006, 01:18
rtf demek ready to fly demektir yani kumanda içindedir arf de ise gövde hazırdır elektronik takar uçurursun. wingdragon slowflyer en ucuzları o eskiden 122 liraydı ama zam geldi. Wing dragon sportsterd e onun aileronlusu ve daha büyük kanatlısı. Herşey dahil 186 lira.

erhanzeynel
14-09-2006, 04:12
Ankaradan thk dan getirtebilirsin. En ucuz yolu budur...

Yalnız ucuz etin yahnisi olayı yaşadığını söyleyen birkaç arkadaş olmuştu. Biraz daha araştır derim ben.

red_fin
14-09-2006, 09:37
Aslına bakarsanız THK'nın uçakları pek öyle ucuz etin yahnisi sendromu yaşatacak uçaklar değil. Evet Çin malı, özellikle elektroniklerinde öyle çok ahım şahım bir işçilik ve malzeme kalitesi beklememek lazım ama yeni başlayan, çok fazla bütçe ayıramayan veya ayırmak istemeyen modelciler için gerçekten çok ideal modeller var. 180 lira verdikten sonra lcd ekranlı dijital kumanda çıkmasını beklemeyin içerisinden tabii, ama bana sorarsanız kıra döke öğrenmek için mükemmel modeller.

ozzy686
14-09-2006, 18:02
windragon güzelmiş kaç metre havalanır bu??

KLL
14-09-2006, 18:55
20 metre kadar havalanıp süper düşüyor :D elevator ve rudder için kesinlikle menteşeler almak ve takmak şart. bağlantıları köpük kısımları incelterek yapmışlar bunlar servoların iyi iş yapmasını engelliyor.

Scorpion_King
14-09-2006, 18:56
Aslına bakarsanız THK'nın uçakları pek öyle ucuz etin yahnisi sendromu yaşatacak uçaklar değil. Evet Çin malı, özellikle elektroniklerinde öyle çok ahım şahım bir işçilik ve malzeme kalitesi beklememek lazım ama yeni başlayan, çok fazla bütçe ayıramayan veya ayırmak istemeyen modelciler için gerçekten çok ideal modeller var. 180 lira verdikten sonra lcd ekranlı dijital kumanda çıkmasını beklemeyin içerisinden tabii, ama bana sorarsanız kıra döke öğrenmek için mükemmel modeller.

+1

Scorpion_King
14-09-2006, 18:58
windragon güzelmiş kaç metre havalanır bu??

oldukça havalanır ama sen göremedikten sonra havalanmasının bir anlamı yok, değilmi?

erhanzeynel
14-09-2006, 22:18
Pekçok arkadaşım art-tech in servoları çok çabuk titreme yapıp bozulmaya başlıyor demişti. Zatem elimdeki servoların art-tech olduğunu ondan sonra öğrendim ve titreme problemi benim servolarımda da var. Ve o servolarla daha uçuşa gidemedim bile. Bu durumda THK'nın sattığı art-tech ürünü elektronikler için kıra yapa değil yerde bozula bozula öğrenilir diyebilirim.