PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kafam Fenaa KariŞti?

musstafa
15-09-2006, 18:37
şimdi arkadaşlar tamiya tg10-mk1 imi satıp artık üstüne para eklemem gericekmi gerekmicekmi bilmiyorum ama drift olayına girmeye karar verdim .forumu inceliyorum ama çok kafam karıştı ama anladığım şu en önemli olay arka difransiyallerin kitlenmesi ve abs pvs lastik olayı şimdi şuan diyelimki tg10 u sattım tamiya marka herşeyi hazır sadece difransiyalleri kitliyip lastik takıp yanlıyabileceğim bi araç varmı varsa nekadar ve neresi satıyo sadece kısa ve öz şunu alıcaksın bunu alıcaksın ama hazır halde diyorum lütfen dikkat

Sezer85
15-09-2006, 19:17
en hesaplisi tamiya tt-01 D

rapor
15-09-2006, 22:25
ewt en hesaplısı ve en çok tutulan modeldir (drift için) bence bunu al hem tg10ununu satıp üstüne para koymanada gerek yok ama zevk senin sevkin herhangi bir performance modifiye yapacaksan biraz para harcaman alzım

şimdiden kolay gelsin

uğur
15-09-2006, 23:33
drift yapabilmek için illa dferansıyelı kılıtlemek yada drıf lastık almak zorunda degılsın... tabııkı bunlar önemli ama şunuda bilki elınde bı ep varsa drift olayı cok basit bişe.. bu kadar kafanı yorma bence elın yatkınsa radıal lastıkle bıle yanlarsın olmadı bant cekersın benım yaptıgımgıbı.. bu arada tt01 d rtr halde gelmıyo.. ayrıca kumanda sarz aletı ve pılde alman gerekıyo.. ama drıft ıcın tt01 d ıyı ve ekonomik bi çözüm. kolay gelsin

musstafa
16-09-2006, 09:15
sağolun arkadaşlar

musstafa
16-09-2006, 09:25
peki arkadaşlar tt01d aldık diyelim ek modifiye yapmam gerekiyomu gerekiyosa ne yapmak lazım en ucuzundan

ReDNeSS
16-09-2006, 11:09
Kardeş bence ek bi modifiyeye fazla gerek yok..bende TA-03 war.Radial lastikler var uzerinde, onlarla bile yanlıyorum.27T luk de motor var..RZ fln degil yani..ESC de yok,MSC var:)yani ikman kısıtlıgı fln ama yinede yan verebiliyorum aracımla:)bence onemli olan pilotaj.TT-01D min olmasını bende cok istiyom ama işte..elimizdekiyle yetincez yani..ayrıca TT-01D 290YTL civarında bir alet..Kit halinde geldigi için kendin toplamak zorundasın..

musstafa
16-09-2006, 14:12
dostum bence yanlıyabiliyosundur fakat kimse demiyoki bur arkadaşlar tt-01d alın ama imkanınınz yoksa tt-01 alıp şunu yapın yada şunu alın bunu yapın diye sende haklısın.

musstafa
16-09-2006, 14:18
yani bana soracak olursanız burda drift olayını çözmüş kişiler bu sabit yapıp.
beyler tt01-d şunu gerektiriyo tt-01 alırsanız bunu bunu muhakkak almalısınız
he bunlara imkanınız yoksa tl-bilmemne alın şunu takın bunu takın diye bi sabit konu açıp cevap yazma olayına girmeden bitirmeleri lazım bence iyi bir yol gösterir herkese iş soru cevap olayına girince uzadıkça uzuyo sonrada çorba oluyo

RoyalFlush
16-09-2006, 18:40
tg10 la cok guzel drift olur sadece elinde bir temp gun olsun yeter. Her 5~6 dakikada bir sıcaklıgı kontrol edersen hic bir problem olmaz.
Drift motoru zorladıgı için hararet kaöçınılmaz olur.
Motorun misal olarak 100 den yukarı çıkmasın diye düşünebilirsin...

Neo
22-09-2006, 09:29
şimdi arkadaşlar tamiya tg10-mk1 imi satıp artık üstüne para eklemem gericekmi gerekmicekmi bilmiyorum ama drift olayına girmeye karar verdim .forumu inceliyorum ama çok kafam karıştı ama anladığım şu en önemli olay arka difransiyallerin kitlenmesi ve abs pvs lastik olayı şimdi şuan diyelimki tg10 u sattım tamiya marka herşeyi hazır sadece difransiyalleri kitliyip lastik takıp yanlıyabileceğim bi araç varmı varsa nekadar ve neresi satıyo sadece kısa ve öz şunu alıcaksın bunu alıcaksın ama hazır halde diyorum lütfen dikkat

Mustafa hocam kusura bakma konuyu geç gördüm. Hemen yardımcı olmaya çalışayım(biras uzun biyazı olcak gibi :))

Şimdi en başta ben gp satıp ep almazdım. tg10 la da yanlayabilirsin Can in dedigi gibi ısı kontrolünü yaparak.
Ama illaki ep alıcam diyorsan Sana önerebilceğim araçlar;
Tamiya tl01-tt01(tt01-D)
Yokomo drift kit(türkiye satışı yok)
AE TC4
Bu araçlarla çok güsel yanlayabilirsin.
Senin soruna gelince tt01-D aldıgın zaman önce aracı toplaman sonra bu araca bir kumanda takımı alman ayrıca ESC+pil ve şarj aleti alman gerekiyor. Yanlış hatırlamıyorsam içinden motor çıkıyordu.

İllaki tt01-D mi lazım dersen hayır değil. Normal bir tt01 alıp arka diffleri kitlersen önleride yarım kitledikten sonra drift lastiklerini takınca tokyo drifte hoş geldin moduna girersin:)
Yine aynı şekilde 2. el bir tl01 ya da yokomo ya da AE TC4 alıp aynı işlemleri bu araçlara uygularsan yine başarılı bir drift aracı sahibi olursun.

Diğer konulara gelirsek birileri yine kızabilir bana ama:)
Bu iş öyle bantla ya da normal radyal lastikle olmaz arkadaslar yapıyoruz diyenlerde drift yaptıgını sanıyorlardır. Tabi aracınıjı ıslak mermer üzerinde radyal lastikle kullanıyorsanız ona bi şey diyemem.

Son olarak her şeyi hazır sadece dif.leri kitlenicek ve drift lastiği takılcak olan model tamiya tt01 RTR modelidir. Türkiyede sıfırı 390ytl civarındaydı sanırım. Bu araca bir tane pil birde şarj adaptörü aldıktan sonra sana driftte başarılar dilerim.

NOT: Her yeni arkadas önce eski yazılanları okursa daha az soru işareti kafasında kalıcaktır...

uğur
22-09-2006, 11:28
neo bi yanlışını düzeltmek istiyorum.. tt01 d de esc alınması gerekmıyo sadece r versıyonunda esc alınması gerekıyo.. d versıyonunda sadece pil ve sarz makınası gereklı

Neo
22-09-2006, 12:54
Saol Uğur :) ben kitin içinden esc çıktıgını bilmiyordum. ama zaaten çıkan esc de tamiyanın standart esc ci we Tamiya RZ yi bile doğru düzgün kaldıramiyor bir pilin sonuna doğru ısınıyor we kendini kapatıyor. sizinde oyununuz yarım kalıyor...