PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kimde fg var???

rcmanyağa
18-09-2006, 23:14
arkadaslar fg sahipleri buraya yazarlarsa kimde fg oldunu ogrenms ve bilgilermizi paylasrz bende fg monster beetle varr

olcayd
18-09-2006, 23:21
pekii sen memnunmusunn fg den.ve de artısı ve eksisi sen ce nedir..bir kaç tane de resimm gösterirsen sevinirim..biraz merağım var da..belli mi olur fg ci oluruzz.

rcmanyağa
18-09-2006, 23:29
eet baa memnunum hatta bende mcdede vardı ikisinde kullndım soktum topladım fg cok daha muhendislik oln ve dengeli bi arac ve cok basit o yuzden cok raat ve sorunsuz 2 ceker ama cok raat gidio ben mcdeyle bi fark gormedm hatta ikisinden birini satcktım gonlum fg kalsın dedi ve mcdyi verdim

olcayd
18-09-2006, 23:30
pekii sen memnunmusunn fg den.ve de artısı ve eksisi sen ce nedir..bir kaç tane de resimm gösterirsen sevinirim..biraz merağım var da..belli mi olur fg ci oluruzz.

olcayd
18-09-2006, 23:32
almanlar işini bilir desene

rcmanyağa
18-09-2006, 23:36
bunlarda 2 tane fotosu

rcmanyağa
18-09-2006, 23:37
eet dedn gibi ole bi sanayi ulkesnden bole bi arac cıkr diyorum cok gsl bi arac

olcayd
18-09-2006, 23:42
pekiii parça sıkıntısı olacak bir aletmi..yoksa memleketimizdeki tornacı..frezeci v.s. bunları haledebilirmi

nuhs
18-09-2006, 23:45
selam bende dusünüyorum kaca aldınız

rcmanyağa
18-09-2006, 23:49
ben on takımı kendim yaptım tabi bazı parcalr var ama yapılck mesala motr aya ve on takımı ben cizdim ve yaptırdm gayet gsl oldu ama tabi bazı selr interneetn oluo ama koly oluo fiyat olrkda ben bunu almanyadan almıstım gumrksuz girdi kendim getrdm ve fgnin stuttgartın birz dısındaki fabriaksında aldım yaklasık 600euroydu ama tabi kumanda servo yoktu arac kepti

olcayd
18-09-2006, 23:52
bilgi için teşekkür ettim...kısmet bakalımm.karda kışta ii gider..

rcmanyağa
18-09-2006, 23:54
benm bi arkadsm almıstı onla okullr tatil olunca karda kullnmstık bigun byunca baya gsl ve elenceli oluo karları kuremekte flnda ise yarıo:D

prettyahmet
19-09-2006, 00:16
Ömer geçen sene tr şamp. 3 ayakta hazerfende çamurlarda gazlamıştık peeehh ne gitmişti aletler ne günlerdi:)

nuhs
19-09-2006, 00:33
tesekkürler fiyat gercekten ucuzmuş

sariertan
19-09-2006, 09:20
FG dünya markasıdır. Bilen bilir bendede buggysi vardı. Çok iyi cihazdı. Alıpda kahretsin umduğum gibi çıkmadı diyen görmedim. FG alacaklara şiddetle tavsiye ederim. Tabi 4 çeker 1/8 monster gibi hoplatıp zıplatamazsınız =))

rcmanyağa
19-09-2006, 12:00
Ömer geçen sene tr şamp. 3 ayakta hazerfende çamurlarda gazlamıştık peeehh ne gitmişti aletler ne günlerdi:)
eet ya motocross pistindeydi o gun biraz yamur yamostı mutisti orda fgyle sinan abinin mcdyi gecmstm

HellMarch
20-09-2006, 13:12
ben on takımı kendim yaptım tabi bazı parcalr var ama yapılck mesala motr aya ve on takımı ben cizdim ve yaptırdm gayet gsl oldu ama tabi bazı selr interneetn oluo ama koly oluo fiyat olrkda ben bunu almanyadan almıstım gumrksuz girdi kendim getrdm ve fgnin stuttgartın birz dısındaki fabriaksında aldım yaklasık 600euroydu ama tabi kumanda servo yoktu arac kepti

Hocam kusura bakma ama tam bir dil katilisin şu yazı nedir Allah aşkına okuyacağım dedim canım çıktı ya rica ediyorum dilimize sahip çıkalım koruyalım .

Not : Konu ile alakası olmadığı için özür dilerim .

rcmanyağa
20-09-2006, 13:22
tesekur ederim...

cossie
20-09-2006, 15:37
Ömercim merhaba böyle bi topic açman iyi olmuş inşallah gereken ilgi gösterirlir ve 1/5 sahipleri biraz bi araya gelirler
Bende bildiğin gibi 1/5 FG Mercedes-Benz Racing Truck sahibiyim özellikleri;
K&N Hava filtresi,
Tuned pipe,
FG racing benzin Filtresi,
4 tekerlek hava kanalcıklı disk fren sistemi,
Alüminyum alaşım arka salıncaklar,
Sertlik ayarlı ön amörtisör,
Arka Viraj demir çubuğu(stabilizatör),
Alaşım jant koruyucu,
2 Vites,
Alüminyum Buji soğutucu,
Kauçuk aks körükleri,
Resim galerisinde 1/5 sclae bölümünde resimleri mevcut kamyonun :)

rcmanyağa
20-09-2006, 23:30
eet aclan abi senin aracı cok gsl o alet yernde durmuyor zate bide ona g260 takcan ucck alet

perestroyka
21-09-2006, 11:31
Merhaba arkadaşlar, forumu yeni keşvettim. Bende katılmak isterim, sizin kadar tecrübem ve bilgim yok ama katkıda bulanayım. Bendede fg marder var. Doğrusu alet çok dengeli en önemli özelliklerinden biri bu diyebilirim çok zor takla atıyor, ayrıca oldukça dayanıklı. Ben yaklaşık 5 ay önce ikinci el olarak almıştım, bir kaç extra değişiklik yaptım alette fotolarınıda sizin ile paylaşmak isterim. http://www.multidigi.com/marder/1.jpg , http://www.multidigi.com/marder/2.jpg

ahmetcan_ulgez
21-09-2006, 11:55
bnce mcd fg ye 10 basar ama tabi hewrlsn kendi fikri war bende mcd war fg ile kapştk hezarfende onroad larla pek + sını görmedim çabucak sawruluor spin atıor yoldan çktımı kalıo ama zewk yani

rcmanyağa
21-09-2006, 12:15
aramıza hosgeldin aracn cok guzel monster lasti takmıssn ve motor kapaklarını deistirmssn galiba cok gsl olmss

rcmanyağa
21-09-2006, 12:17
bnce mcd fg ye 10 basar ama tabi hewrlsn kendi fikri war bende mcd war fg ile kapştk hezarfende onroad larla pek + sını görmedim çabucak sawruluor spin atıor yoldan çktımı kalıo ama zewk yani
bende 2 aracta vardı hatta bi ara uc tane oldu fglern onroadları kesnlkle savrulmuo ama turkiyede cok fazla eski motrlu ve eski saseli olan aracta oldu icin ole gozukuyor

perestroyka
21-09-2006, 12:30
Teşekkür ederim rcmanyağa hoşbulduk. Evet lastikleri motor kapağını değiştirdim, ayrıca eksozu da değiştirip hava filtresinide yeniledim hastalık gibi bir şey ekledikçe ekleyeceği geliyor insanın ama maalesef bulunduğum yerde yanlızım ah bir bana eşlik edecek bir arkadaş bulabilsem :(

cem
21-09-2006, 13:02
MCD ile FG nin farki 4x4 ve 4x2 olmasi,yoksa onun disinda 10 basicak bir yonu yok.

Hetzer
21-09-2006, 16:26
Futbol muhabbetine donmus is on basar bes basar :) Ben de 3 sene fg marder kullandim mcd den geri kalir bir yani yok. Saglamlik konusunda 1 adim ilerde bile. Hazerfendeki motocross pistinde pejo partnerin ustunden atlatirdim hep. Kendisi kadar buyuk parcalar yerden kopardigi halde sasesi bile esnemezdi. Muhendislik olarak bir harika tipik Alman eseri. Ayrica meraklisi icin bir cok 4wd conversion secenegi de mevcut

tyido
21-09-2006, 22:07
Selamlar
Bende de bu FG marder la aynı klasmanda sayılabilecek olan MCD Race runner Buggy kullanıyorum ama şu ana kadar gözlemlediğim kadarıyla FG hafif liğini 2 wd olmasına rağmen çok iyi kullanıyo ve kesinlikle bu hafiflik araca bi eksi katmıyo. Fakat MCD de araç ağır olmasndan dolayı (yaklaşık 11,5kg) araç havada iken braz zor zabtediliyo ve yere süzülerek değil adeta bi gülle gibi sert düşüyo. Ama Kesinlikle mcd de birçok avantaj da var ki bunlardan en güzeli araca conversation kit alarak buggy-monster truck-onroad olarak kullanabiliyosunuz... Tabi bu benim görüşüm...

Walkman
21-09-2006, 23:49
Fg nin üstünlüğü Dünyada kabul edilmiş ve ispatlanmıştır.
Pek tartışıcak bişi yok gibi bence.
Mcd nin son hızının,hızlanmasının ne kadar düşük olduğunu bililyoruz,malzeme kalitesini,yol tutuşununun durumunu ve bunun gibi bir eksi özellik daha sayabilirim.
Sorun aslında yıllar evvel üretimine başlanan arabanın herhangi bir değişikliğe uğramadan yıllardır piyasada aşırı pahalı fiyatlara satılmasıdır.
MCD nin tek özelliği 4 çeker olmasıdır başka hiç ama hiç bi özelliği yok.

selim arditi
05-10-2006, 22:00
walkman, fg yi neden bu kadar yücelttin pek anlam veremiyorum, fg nin on-road umu güzel diyorsun? (türkiyede yedek parçası yok..) off-road umu diyorsun? (arakadan itişli olduğu için en küçük bir ani hızlanmada sağ sol komutları en küçük bir işe yaramıyor, mcd diyecek olursak; adamlar dünyanın 4 bir yanına türk malı bir ürünü bu kadar iyi satabiliyorlarsa, düşünebilirsinki bu kalitesi kanıtlanmış bir araç, hızlanmasına laf etmişin ama 4 çeker stabil bir aracı kullanmak açıkçası bana arkadan itişli saçma bir alman malı 1/6 kullanmaktan daha fazla keyif veriyor, buarada ''MCD nin tek özelliği 4 çeker olmasıdır başka hiç ama hiç bi özelliği yok.'' yorumuylada çok ayıp etmişin, sonuna ''bu benim düşüncemdir'' gibi birşey eklesen daha doğru olmazmıydı?

rcmanyağa
06-10-2006, 09:09
valla fg cokda kalitel, b, arac bnde 2 aracda var ve fg daa ustun dunyada 1 numara suan offroad mcdyide gecio parcalrı kaliteli parcası internette heryerde ve ucuz fgnin muhendisliyle mcdninki aynı diil dogal olrak mcdnin sahibinide atolyesinide ve muhendislinide herseyimi cok ii biliyorum ve dunyaya kendini kanıtlams oln fgde mcdeden daa ustun bi arac ama turkiyede herkeste 4*4 merakı oldundan arac ole olmnca kotu arac oldundan herkes ole dioyr."itişli saçma bir alman malı 1/6 " sozununu anlayamdım sonucta bilmeden ve kuulnmadn soluosun ben fgnin almanyadi fabrikasını bile gordumki mcdeden cok daa ustun ve mcdyle kapıstım ve cok daa raat gectim.

selim arditi
06-10-2006, 20:45
öncelikte bilmeden veya kullanmadan veya sahip olmadan hiçbirşey konuşmuyor olduğumu belirtmek isterim, buarada bence tamamen kişisel bir fark mcd ile fg arasındaki ama ben 1 metrelik bir aracı 4 çeker kullanmayı daha keyifli buluyorum, arkadan itiş senin daha çok hoşuna gidiyodur.. :)

rcmanyağa
06-10-2006, 21:01
valla mcde yazıo nicknde taminimce sen danielin arkadsısn onda var monster beetle ondan biliyonsndr fg offroadda mcdyi cokj raat gecio cunku ben yaptım mcdye gore daa prtik ve dengeli bi arac

special_kurt
30-12-2006, 13:52
evet bendede fg var aldıgımda on frenler dıktı ben bıras para harcadım arkalarıda dısk yapmak ıcın her seyı hazırda bı turlu takmaya fırsat olmadı ya sımdıde satmak ıstıom sıfır hıc boyanmamıs evo 8 kep var yanında ole ste aldıgım fıyat 1400 ytl satıcagım fıyat 1000 ytl ??

buraki2
30-12-2006, 19:21
rcmanyağa kullanmayı bırak resime bile baksan mcdnin fg üzerinde tepindiğini görürsün. elinde fg war diye en iyi rc senin olcak değil ya. yapmayın kardeşim yaa Türk yaptı diye kötü mü olacak. Her haliyle fg yi solda bırakıyor mcd. bi çok karşılaştırmada mcd önde. sadece youtube u izlemen bile yetecektir.

prettyahmet
30-12-2006, 22:01
Arkadaşlar şöyle bir gerçek var.FG'nin parça kalitesi tartışılmaz(kullandığımdan biliyorum)Ancak tek kötü yanı 2 çeker olması ancak 2 çeker olmasının yanında dengeli bir araç.Şöyle bir karşılaştırma yapın mcd'yi 2 çeker kullanın ne kadar zordur kullananlar bilir kıçı başı durmaz.Ancak fg 2 çeker aktarma sistemine göre dizayn edildiğinden dolayı 4 çeker bir araçla kıyaslanması bence gereksiz.Bn mcd'de kullanıyorum evt 4 çekerin tadı tuzu ayrı(24 saatlik yarışta tadı tuzu yetti:)) ve sölediğim gibi aynı klasmanda yarışamıyorlar.Aynı sisteme sahip değiller.O zaman kıyaslamaya ne gerek var???:)

mustall165
09-01-2007, 19:41
peki bajanın kalitesi hakkında ne dersiniz??fg kadar ii mi??bide motor modifiyesi yaptınmı ona kim tutar..

bahadironder
14-02-2007, 00:30
walla ben iki aracında sahibi olamadım... fakat ikisinide izleme şansı buldum.
fg off road da özellikle araçların havalandığı bölümlerde dengeli düşüşleriyle artı topluyor. mcd ise bu konuda çok iyi değil buda parçaların kırılmasına sebep oluyor. parça kalitesi denilen olaydan ziyade bence mcd lerin kırılma sebebi bu. onun haricinde on roadda mcd üstünlüğü tartışılmaz diyebilirim. araç 4x4 olması sebebiyle elbette daha yavaş kalıyor ve geç hızlanıyor olabilir. gerçek arabalarda motor gücünün sadece %30 u tekerleklere erişebiliyor. bu modellerdede taş çatlasa bu değer %50 olsun

mcd ise güç kaybını fg den iki kat fazla yaşayacaktır. zaten fg kepleri araçların ruhlarını yansıtıyor. arkadan itişli performanslı asfalt arabalar. mcd onroadları ise wrc ruhlu. yani kaymak asfalta değilde biraz daha suya çamura çakıla yakışıyor. ama şunu unutmamak lazım ki mcd maddi imkanlar dahilinde fg nin yanında çok ufak kalsa bile gerçekten büyük işler başarıyor.

mirac
21-04-2007, 12:02
Selam arkadaslar .Uzun bır sureden sonra yıne aranızda bulunmaktan zevk duyarım. Araclarım FG monstertruck , traxxas jato 3.3. Özellıkle ankaradakı arkadaslarla tanısmak ısterım.Su an askerdeyım. Haftaya tezkere alıyorum.Gorusmek umuduyla. Saygılar...

erlekt
21-04-2007, 12:42
Selam arkadaslar .Uzun bır sureden sonra yıne aranızda bulunmaktan zevk duyarım. Araclarım FG monstertruck , traxxas jato 3.3. Özellıkle ankaradakı arkadaslarla tanısmak ısterım.Su an askerdeyım. Haftaya tezkere alıyorum.Gorusmek umuduyla. Saygılar...

şimdiden hayırlı teskereler. geldiğin zaman buluşmalarımıza katılabilirsin her pazar düzenli olarak buluşuyoruz.

mirac
21-04-2007, 12:50
Bulusma yerlerını ve saatlerını bıldırırsenız gelmeye calısırım

mirac
25-04-2007, 22:09
Arkadaslar.30.5 ccm bigbore ile tecrubesi olan varmi.Ismarladim fakat performansi hakkinda bir bilgi bulamadim.

Seth
27-04-2007, 09:01
Türkiye' de FG bulabileceğimiz bir yer yok dimi? eğer varsa bana pm leye bilirmisiniz?

AimLeSs
31-07-2007, 18:34
Merhabalar bizde de 2 adet Fg uzun şase onroad araç war:) tekinde orjinal CLK- GTR tekinde de mcd Evo VII kep war... konu kimde fg var dan çok fg mi mcd mi konusu olmuş ama.. Bence sağlamlık, basitlik bakımından fg üstün.. Ayarları mcd ye göre çok daha kolay yapılıyor ve yolda daha stabil duruyor...
neyse.. Biz araçlarımızı bi garaja soktuk bakım yapıos. Ve yakın zamanda pazar günleri suadiye sahilde olacaz... Buyrun gelin, hem beraber fg lerimizle oynamış oluruz hemde tanışmış oluruz;)

coupegreen
03-08-2007, 10:54
:hannhan: ewet aimless arkadaşımın dedigi gibi konu sapmış biraz ama bende ki
araç clkgtr kepli 1/5 fg şu an bakımda çıkınca fg yada mcd farketmez suadiyede diger arkadaşlarla tanışıp gazlamak isterim..birde buggy topluyoruz ..oda süpriz olcak heralde.:cilgin:

togy070
05-09-2007, 15:29
Selam arkadaşlar bendede bir FG var.. dehşet güçlü bişey;)
Fg monster:
Sikk big bore kit
Jet pro (bayaa güç artışı oldu hesaplara göre 6 hp üzeri güç veriyor zenoah şimdi)
çift jumbo hitec
Ön fren kiti
arka aksda güçlendirmek adına aluminium parçalar
alu engine mount
çelik dişliler
twin air filter
damper socks
vs vs
Araçdan çok memnunum ve herkese tavsiye ederim