PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rc Benzinli Uçakta Yakıt

x-mantr-2
20-09-2006, 02:29
Arkadaslar ben bu rc uçak işine yeni başlıyorum,
O yüzden size garip gelebilir sorum,
Biz diyelim ki bir gazlı uçak aldık, bunun için illaki nitro yakıt mı kullanmamız gerekiyor, yani benzin istasyonlarından alacağımız yakıt olmaz mı?Hani fiyatı biraz tuzluya geliyor bir süre sonra. Nitro yakıtlar biraz pahalı gibi.Yani bu iş nasıl daha ucuza getirilebilir?

daris
20-09-2006, 05:44
uçaklarında motoru rc arabadakı gibi yinee nitrolu ama normal benzınle çalışan motorlarıda var Diye biliyorum

emin_emin
20-09-2006, 08:58
Bazıları kendi yakıtını kendisi yapıyor diye biliyorum. Yanlış bilgi vermek istemem ama metil alkol ve hint yağının belli oranlarda karıştırılması ile yakıt elde edilebiliyor. Hatta bizde bu şekilde yakıt yapıp denemek için 1/10 on road'ta kullandık. Biraz performans kaybı dışında herhangi bir problem olmadı. Maliyetide aşağı yukarı 8Ytl/Lt.

daris
20-09-2006, 09:45
birazdaha acabilirmiin anlattıgını metil alkol ve hint yağı nerde bulunur maliyeti 8tl olan yakıttan kaç lt cıkar fln

red_fin
20-09-2006, 09:49
Model uçak, araba vs.'de kullanılan iki zamanlı içten yanmalı (NİTRO) tabir edilen motorlarda metil alkol ve yağ içeren yakıttan başkasını kullanamazsınız. Bu yakıtların içerisinde performans arttırıcı olarak nitrometanol kullanılmaktadır. Bu yüzden de kısaca nitro yakıt olarak tabir edilmektedir. Bu motorlarda normal benzin kullanılırsa, yeteri kadar yağlanma sağlanmayacağı için hem performans vermeyecek hem de motor çok çabuk bir şekilde hurda haline gelecektir.

Büyük ölçekli modellerde kullanılan ve bildiğimiz benzin ile çalışan motorlar da vardır. Örneğin:

http://www.towerhobbies.com/listings/cat-cat-g.html

Ancak bu motorlar güçlü ve hacimli oldukları için yukarıda da söylediğim gibi ancak büyük ölçekli modellerde kullanılabilmektedir.

emin_emin
20-09-2006, 10:03
5lt metil alkol + 1lt hint yağı yani 1 e 5 oranında karıştırılarak yapılıyor. Yalnız metil alkol aşırı derecek yanıcı olduğundan çok dikkat edilmesi gerekiyor. Ancak hazırlanan bu yakıtta nitronun eksikliği hissediliyor. Aracı biraz daha zengin ayarlarda kullanmak gerekiyor yoksa hararet yapıyor.

firatp
20-09-2006, 10:49
Metil alkol ile hintyağını kimya labrotuarlarından bulabiliriniz
En meşhur kimya lab. sirkecide Labor kimya dır.
Uygun fiyatlı olur ama hiçbirzaman nitrolu hazır yakıt gibi verimli olmaz.
Performans düşer, rolanti yükselir, havada motor durabilir. Ayrıca egzosdan çıkan yanık hintyağıda uçağı pislik içinde bırakır.

red_fin
20-09-2006, 11:33
birazdaha acabilirmiin anlattıgını metil alkol ve hint yağı nerde bulunur maliyeti 8tl olan yakıttan kaç lt cıkar fln

Metil alkol ve hint yağı karışımı, yüksek performans gerektiren araba motorları için yetersiz kalır. Uçak motorlarında kullanmak mümkün ama tecrübeli birisinin yardımını almadan yakıt yapmaya kalkışırsan 8 liraya yakıt maledeceğim derken yüzlerce liralık motorundan da olabilirsin.

emin_emin
20-09-2006, 15:44
Metil alkol ve hint yağı karışımı, yüksek performans gerektiren araba motorları için yetersiz kalır. Uçak motorlarında kullanmak mümkün ama tecrübeli birisinin yardımını almadan yakıt yapmaya kalkışırsan 8 liraya yakıt maledeceğim derken yüzlerce liralık motorundan da olabilirsin.

Kesinlikle katılıyorum. Dünya kadar para verip alınan RC leri yakıt maliyetini düşürmek için telef etmek yazık olur. Ben 1 galon benzini yaklaşık 2 ay kullanıyorum. Hesabını siz yapın. Yani aylık 30-35YTL gibi bir yakıt masrafım oluyor. Ve aracımı her hafta sonu kullanıyorum diyebilirim. En uzun süreli kullanımım 17 Eylül' de oldu.Saat 13:00' dan 18:00' kadar 0,5-0,6lt. kadar benzini ancak bitirebilmişim. Bu riske girmeye değer mi? değmez mi? siz karar verin. :)

Scorpion_King
20-09-2006, 20:47
4 birim methanole 1 birim hintyağı. Yıllardır kendi yakıtını kendi yapanda var, hiç nitrolu kullanmamış ta. . araba kadar önemli değil nitro uçaklar için.

sagopokajmer1
14-11-2010, 14:16
bi bakarmısınız benzinli motoru arabanın çipine nasıl takmışlar arabanda çip varsa tabi benim arabam elektrikli ama benzinli yapmayı düşünüyom ama benzinli motoru nereye bağlıcam yani komut verdiğimde benzinli motor harekete nasıl geçecek

red_fin
14-11-2010, 16:14
Karbüratörüne servo bağlayacaksın.

sagopokajmer1
14-11-2010, 22:02
nasıl yani karbüratör ne servo ne resimle gösterirmisin benim arabam elektrkili nasıl benzinli yapabilirim yani elektrikli motoryerine benzinliyi takıyom ama çipe nasıl bağlıcam resim veye videoyla anlatabilecek varmı ? :)

aozgen
14-11-2010, 22:45
Önce yakıtlı araba kullanan bir guruba katılıp bilgi sahibi olmalısın.Yoksa taşıma rüzgarla bu iş olmaz.O gurubu bulabilmek içinde bu uçak gurubunda değil arabacılar gurubunda yazmalısın.