Orijinalini görmek için tıklayınız : drift şablonu
musstafa
22-09-2006, 11:39
şablon ingilizce tercüme edebilecek biri çıkarsa seviniriz.herkese bol drfitler
http://minizcanada.com/tech/mzc-drifting001.jpg
hocam tercüme etmesekte kabaca yapılması gerekeni anlatmaya çalışsak olur mu_? :)
1. Kısımda Arabanızla viraja girerken(çok geniş bir yerde kullanıyorsanız bunu düzlüğün ortalarında da yapıp viraja yan girebilirsiniz daha şekil oluyo :)) Aracınızın direksiyonunu viraj yönüne doğru kırıyorsunuz(normal viraja girer gibi) fakat bu esnada gaza basıyorsunuz ve aracınız arkasını bırakmaya başlıyor. Bu aşamada drift başlamış demektir. Aracınızı istediğiniz açıya gelene kadar direksiyonu sabit tutuyorsunuz(fazla tutmayın sonu spindir ;) virajın içine geldiğinizde aracınız yan giderken bu sefer kontra dediğimiz hareketi yapiyorsunuz(yani direksiyonu virajın tersi istikametine kırıyorsunuz. Virajın uzunluğuna ve sizin drift sürenize göre direksiyonla sürekli (ama hafif hafifi) sağ sol yaptırırsanız driftiniz dewam eder. Fakat burdaki şekile göre anlatırsak 2 ile gösterilen yerde artık aracınızı düzeltmeye başlıycağınız zamandır ve kontra hareketinin sonuna gelirsiniz. Parmağınızı gazdan hafif çekerek aracın arkadasını doğrultun ve direksiyon haraketi ile aracınızı istediğiniz çizgiye sokun. 3. ve 4. kısımlarda da aynı şeyleri tekrarlayın.
Not: eğer dar bir alanda drift yapıyorsanız aracınızın arkasını bıraktırmak için gaza bir den yüklenin araç arkasını bıraktığı anda artık gaza hafif hafif dokunarak direksiyondan kontra haraketini gerçekleştirin(aynı zamanda büyük sıfır çekmek içinde bu yöntemi uygulayabilirsiniz) Eğer uzun bir drift istiyorsanız. Tam gazla giderken direksiyonu hafifce bir yöne kırın aracınız arkasını bıraktığında kontra vererek drifte devam edebilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin :) Umarım yardımcı olabilmişimdir...
musstafa
22-09-2006, 14:36
bence olayı iyi açıklamışsın parmaklarına sağlık
driftten çıkmadan 2. viraj dönerseniz resimdeki gibi arabayı yan yan götürebilirsiniz, çünkü 2. viraja girerken 1. virajdaki savrulmadan kalan merkezkaç kuvveti 2. virajdaki drifti uzatır
SwTaArRs
22-09-2006, 16:07
çevirisi aşağı yukarı böyle.
1) viraja girerken sert direksiyon hareketi yapın. araba spin atmadan contra
yapmaya başlayın
2)drifte devam etmek için contraya devam edin.
3)şimdi yeni viraja doğru ilerliyorsunuz. amaç arabanıb tüm yol boyunca drifte devam etmesi. araba sadece arkası diğer tarafa doğru kayarken bir anlığına düz konumda olacak
4)şu ana kadar biraz hız kaybettiniz. arka tekerlerin kaymasını devam ettirmek için biraz gaz verin. yol tutuşu drifti öldürür.
5)burası en zor kısmı. dönüş esnasında arka tarafın kaymasını sağlamak nispeten kolay. ama bunu düz yolda devam ettirmek zordur. momentumunuz azaldıkta araba düzelmeye başlayacaktır. yine de ne kadar uzun süre bu şekilde kalabildiğiniz sizi de şaşırtacaktır.
ama tabi burda hiç gaz kontrolü anlatılmamış. kimi teknikte arkadaşın altattığı gibi gza yüklenilirken bazılarında ise arabanın burnu viraja girdiğinde arka tarafı bırakması için gazı bırakmak da kullanılan yöntemlerden biri.
sonuçta hangisiyle daha rahat ediyorsanı onu kullanırsınız. temel amaç arabanın ağırlık dağılımı gaz, fren, direksiyon ile bozmaktır.
bende konuyla ilgili bişi yazmak isterdim yaklasık 2 aydır tt01-D ile drift yapıyorum ama bence en guseli resme bak kim ne yazsa bos yani herkezin teknigi farklı drift anlatılmaz yasanır cıkıcaksın piste Allah ne verdiyse:D giriceksin Mustafa abii olay bu yani viraja girmeden once frene bas bırak direksiyonu kır bırak gaz ver falan olay ama herseyi kendim buldum bi tek tamiyanın kutusunun ustundeki resim yararlı olmustu bana...ama tabiiki dinlenicek onemli tavsiyeler var...
resimm:
uzerine tıklayarak buyutebilirsiniz..
http://img75.imageshack.us/img75/2046/techniquebq1.th.gif (http://img75.imageshack.us/my.php?image=techniquebq1.gif)
bence olayı iyi açıklamışsın parmaklarına sağlık
Rica ederim elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. ama arkadasların dediği gibi de çık yola kimseyi dinleme bas gaza allah ne werdiyse elbet sende öğrenirsin drift yapmayı bakınız 2 ay da öğrenenler öğreniyor we ne yazılsa boş oluyor :)
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.