Orijinalini görmek için tıklayınız : Autodrom kapatıldı..
sahincem
01-10-2006, 20:25
Arkadaşlar autodrom bugun itibariyle kapılarını rc ye kapatmıştır..Bilgilerinize...Bu kötü haberi vermek istemezdim ancak bunlar gerçekler...Bugun piste gittik ancak içeri alınmadık...Motorsiklet eğitimi için kullanılmaktaymış artık..Diycek birşey yok..Koskoca İstanbulda birtek rc pisti kaldı oda tekirdağda sayılır:) Yazık bu hobi için çok yazık oldu...
Aynı olay yaklaşık 1 ay evvel başımıza gelmişti.. Gittimizde motorsiklet eğitimi var bugün saat 4 e kadar pist kapalıdır dediler.. 4 e kadar bekliyip kullanmıştık..Gene o günlerde gittimizde ise bu seferde go-kart turnuvası düzenlemişlerdi.. Koskoca pist go-kart pisti dururken model araba pistini niye kiralarlar onu anlamış değilim.Cidden yazık
sahincem
01-10-2006, 20:45
walla durum şuan daha ciddi..gercekten pist kapatıldı dedi autodrom müdürü fırat bey sanırım adını tam bilmiyorum..kendisiyle görüştük...forumlarınızda yazın duyurun dedi..artık gelmesin arkadaşlar dedi..
arkadaşlar yetkililerden tamamen kapandığına dair bilgi aldınızmı ????
sahincem
01-10-2006, 20:57
Pist müdür ile konuştuk..kapatıldı dedi..özellikle ona kadar çıktık..ancak durum ciddi arkadaşlar..zaten 3 aydır söylentisi vardı kapatılcak diye...gelir getirmediği için başka planlarda kullanacağı söyleniyordu o alanın..Hatta ben forumdan avni abi ve moderatör ertan abi..hep beraber gittik...Durum bu..
hazerfan cok daha iyi bence hem cevre olarak hem pist olarak hem imkanlar olarak aynı ayna tum model turlerini kullanabilirsiniz autodroma mt2 imle gittigimde off-road pistini gorunce hayal kırıklıgına ugramıstım kucucuk bişidi daha iyi olmamıs ama kalitesi dusuk bir pistti yuksek gerilim hatlarının altında pistmi olur:D kac kişinin yoldan cıktıgını gordum sinyalleri karıstıgı için...
rpmvekmh
01-10-2006, 22:04
hayırlısı olsun artık diyecek bişey yok herkezin kendine göre haklı sebepleri vardır bu durumda şimdi bir durum daha var autodrom kapandı diyede hazarfen fiyatları arttırmasın otopark parası pist parası masa parası fln :) nede olsa koca istanbulda tek r/c pisti...
sahincem
01-10-2006, 22:10
walla anadolu yakasından oraya gitmek ölüm zaten...ben ayda 3 haftasonu kesın gıdıyodum autodroma..bu karar beni cok uzdu..yanlız sunuda soylemek ısterımkı pıste ozellıkle on road modelcılerın %95 i sahip cıkmadı..her zaman aynı yuzler..sonucta bunun olmasını yadırgamıyorum...onlarda kocaman alanı hayrına yapmadılar ki bu kararı aldılar...neyse artık gecmıs ola dedıgınız gıbı..hazerfana gıdıcez mecburen...
unformat
01-10-2006, 23:35
Autodrom'a ilk gidişimde motor elimde kalmıştı şansa. Bugün yeni araç aldım ve bu habere çok üzüldüm. Koca İstanbul'da tek pist var artık..
AHMETCAN
01-10-2006, 23:37
Cem,
Duruma genel olarak üzüldüm ama, toplantıların veya buluşmaların kaçı bu Autodrom'da yapıldı ki?
Yani bu forumda buluşanlar için gereli bir pist miydi? Hayır!
Sen sıklıkla kullanmış olabilirsin ama bu forumda kaç kişinin ve ne sıklıkla bu pistin sunduğu imkana ihtiyacı var çok merak ediyorum?
Bu forumda bu kadar kişiyiz... Kaç kez Atodrom'a gidildi ve organizasyon yapıldı ki?
Bizler pist ihtiyacı duyuyorsak Autodrom gibi pistler olur, yok istemiyorsak başarılı olmaları biraz zor.
Pistleri yapmak gerçekden zor. Emek isteyen vede çok maliyeti olan yatırımlar.
Gitme ihtiyacı duymuyorsak, boşuna kimse o kadar emek ve para harcamasın yazık olur....
Kısa sürede Hazerfan'ın da bakımsızlıkdan kapanacağını düşünüyorum.
Açıkcası bizler için pist gerekiyor mu?
Off-road arabalar için zaten problem yok, onlar her yerde kullanabiliyor.
On-Road araba kullananlar ise zaten otopark, üniversite veya lise bahçesi gibi yerde kullanıyoruz.
Yani gazlıyacak yer bulunuyor.
O pistler sadece yarışanlar için. Dolayısıyla en hızlı, en iyisi, en modifiyelisi vs. gibi iddeaları olup yarışanlar düşünsün.
Oralara gidenlerin bazılarını tanıyorum. Sürekli bir modifikasyon ve ayar yapıp en son teknolojileri takip etmeye çalışıyorlar. Arabalarına acayip şeyler yapıyorlar.Farklı bir bakış açısı...
Amaçları performansları, hızları ve kullanım becerilerini yarıştırmak.....
Pistte yarışıp, pitde birbirleriyle dayanışma içindeler.
Neyse bize göre değil.
Kısacası pistler ile ilişkisi olan düşünsün. Bizleri ilgilendirdiğini sanmıyorum.
Yinede güle güle Autodrom :(
Ahmetcan abi gazlamak baska pistte tur atmak baska bos alanda bi saga bi sola pilotaj geliştirilmez off-road içinde oyle hazerfandaki off-road pistininde kalitesi gayet iyi rampası virajları gusel dusunulmus yapımını bende gordum insanlar gercekten cok ugrastı ilk gazlayanlardan biride benim off-road pistinde:D kısacası pist baska sokak baska sokakta surdukten sonra modelciligin bence anlamı yok...
hazerfanın 1,5 senesi daha var şimdiki sahipleriyle sonra degişir baskasına devredilir belki ama kapanmaz ben ne zman gitsem hafta sonları falan full dolu oluyor b kere mcd ciler cok orda kapanmaz ayrıca bakımsız bir pistte degil..
AHMETCAN
02-10-2006, 00:58
rox0rs,
Düşüncelerine saygı duyuyorum ama bu forumdaki bizler, pistleri sevmiyoruz.
Yani forumdan şimdiye kadar bir senin birde "sahincem"in piste gittiğini öğrendim. Başkasınında çıkacağını zannetmiyorum.
RC'yi tanıtıp, başkalarınında sevmelerini hedefliyoruz.
Çeşitli mesire yerleri veya bu hobinin tanıtımına yönelik mekanları daha çok seviyoruz.
Gerekiyorsa bu mekanlarda show yapıyoruz veya böy öçüşüyoruz. En güzel zıplama, en güzel kep, en performanslı araba, en hızlısı vs.
Yani pistler için emek ve para harcanıyor ama... bilemiyorum değer mi?
Biz böyle memnunuz ve piste gerek olduğunu düşünmüyorum.
Pist yapanlar veya sahipleri kesinlikle boşuna uğraşıyorlar.
Tabii emek yine emektir...
bu hobiyi baskaları sewsin diye yapmadım hiç biseyide baskası sevsin diye yapmam ortada sov yapmayada kabaca asık atmak denir diye biliyorum diyelim sokakta su ana kadar 1000 kişi geldi sordu abi ne kadar nası baslarım ve sende Ahmetcan abi sıkılmadan anlattın peki bu adamların kacı bu işe basladı 0 pazarda gidip fiyat sormak gibi bişi bu adam bakıo soruo ve 3 gun sonra hiç bişi hatırlamıo ben hayır kurumu degilim gusel kepte yapmaya calısmıyorum gs visionumun stratus kebi hasat oldu degiştirmeyi bi an bile dusunmedim ona vericegim parayı daha kaliteli bi foam lastige verip daha iyi dereceyi planladım hep butun biriktirdiklerimi ya yeni arac için yada yol tutus için harcadım pist gerekli yoksa bu hobinin anlamı ve onemi yok sokakta bi baska rc ile nasıl boy olcusulur anlamadım??en hızlı olmanında onemini anlamadım hiç pistte kac sn yaparım diye mrk ettinmi Ahmetcan abi? konusmalarına gore hayır neyse bu senin keyfin dusuncen zamanın paran beni baglamaz ama bu sitedeki ciddi olan her 10 kişiden 7 si duzenli piste gider...
AHMETCAN
02-10-2006, 01:31
roxx0rs,
Bence bin kişiden biri başlasa kazanç kazançdır derim.
Bu hobiyi birilerine sevdirmek, anlatmak hakikaten zaman, sabır ve emek işi. Bin kişiden biri bu hobiye başlasa benim için yeterlidir.
"Bu sitedeki ciddi olan her 10 kişiden 7si düzenli piste gider" demişsin.
Kesinlikle katılmıyorum.
Bu formun amacı piste gitmek değildir diye biliyorum. Bunlar benim şahsi izlenimlerim. Tahmin ediyorumki bu sitenin yöneticileride bu konuda bana katılacaklardır. İsteyen gider, istemeyen gitmez.
Bu sitenin pist takıntısı yoktur.
Bu hobiyi yaygınlaştırmak, tanıtmak, en güncel, en performanslı araçları kullanmak ve bu araçlar üzerinde fikir alışverişinde bulunmak vs..dir.
Yani kimseden piste gidelim diye bir organizasyon duymadım. Sorarım sen duydun mu?
Kimseninde böyle bir talebi yok.
Yani senin bu forumdaki her 10 kişiden 7'si piste gidiyor hesabın yanlıştır.
Bakin yanildiginiz birsey var;piste gitmek sadece yarismak amacli degildir,sokakta bosbos gazlamaktansa en azindan piste gidip aracinizi surmek buyuk bir keyiftir,bu hem onroad hem offroad icin gecerli.Yarismakta sart degildir.Forumda 10 kisiden 7sini birakin 1inin bile piste gittigini zannetmiyorum,zaten benim bu ise basladigim yillardada ayni sacmaliklar tartisiliyordu,simdide ayni son 15 senede degisen bir sey olmadi,aslinda 15 sene once pistlerle ilgili durum daha iyiydi sadece o zaman bu hobiyle ilgilenen bu kadar insan yoktu.
Pistler konusundaki gorusleri okudukca acikcasi sasiriyorum,nedense pistler sadece yaris yapmak icin gidilen yerler gibi gorunuyor.Bu islerin dunyada bu kadar gelismesinde(Amerika,Japonya,Avrupa) pistlerin etkisi cok fazla,eger oralardada insanlar bizdeki gibi sadece sokakta araba kosturmaya devam etselerdi bugun o memleketlerde bu hobby bu noktalarda olamazdi.Yanildiginiz baska bir konuda "arabasini surekli modifiye eden,motor,egzos,vs bir suru para harcayip" yarislara katilma konusu.Bugun bu hobbynin en gelistigi yer Amerikada bu tip arabasina 100lerce-binlerce dolarlar harcayip yarislara giren vatandaslar Amerikada bu hobbyi yapanlarin toplaminin %3-4 u oranini gecmiyor.Yani yabanci dergilerde,forumlarda vs gorunen uzerinde 500 dolarlik motorlar,150-200 dolarlik egzoslar olan araclar toplam icinde o kadar az bir oranki.Bu isi asil gelistiren "club racing" denilen lokal pistlerde haftasonlari yapilan ve cesitli kisitlamalarin bulundugu yarislar.Bu yarislarda insanlar pilotajlarini gelistiriyorlar ve iyi vakit geciriyorlar amaclari bu.Bunlarin icindende cok kabiliyetli,basarili olanlar bolgesel ve sonrada ulusal yarislara giriyorlar tabii eger niyetleri varsa.
unformat
02-10-2006, 09:49
Onroad bir aracı sokakta kullanmak para ve zaman kaybıdır bence. Pistte güzel bir zeminde araca zarar vermeden, kuleden rahat kontrol ile ve belli bir amaç doğrultusunda kullanıldığına alınan keyif çok başka. Ayrıca birçok kişi ile tanışıp fikir alışverişi yapmak da bonus :) İlk aracı aldığımızda biz de sokaklarda yer arıyorduk ama piste bir kere gidince yalandan benzin harcayıp araca zarar verdiğimizi gördük. Bence Hezarfen pistine sıkı sıkı sarılmalıyız. Araba olmadığı için gitmek çok zor oluyor benim için tek sıkıntı bu, ki sanırım birçok kişi için de :(
AHMETCAN
02-10-2006, 11:03
Cem,
Söylediklerinin bu forum üyeleri olan bizler için geçerli olduğunu düşünmüyorum.
Bu forum Türkiye'nin en kalabalık forum'u. Bu düşünceme katılacağını sanıyorum.
Peki sorarım kaç kişi senin gibi düşünüyor? Boşuna pistlere yatırım yapıldığını düşünüyorum. Pistler gerekli olsaydı bu forum'un yöneticileri bu konuda organizasyonlar vs. yaparlardı. Onlarda katılım olmayacağını biliyorlar ve dolayısıyla pistler ile ilgili organizasyonlar yapmıyorlar, mantıklı.
Yani benim şu ana kadar okuduğum siz 4 kişi hariç talep yotur.
4 kişi:
-sahincem
-roxxors
-cem
-unformat
Listeye başka bildiğin ve ekleyebileceğin olduğunu sanmıyorum. Varsa ekle lütfen!
Kendimizi aldatmayalım, bu forumdaki bizlerin %99'u pistlerin gerekli olduğuna inanmıyor diye düşünüyorum.
sariertan
02-10-2006, 11:05
Konuyu eski tartışmalara döndürmenin anlamı yok beyler.
Evet dün Autodroma gittik biraz gazlayalım kurtları dökelim diye ama kapatıldığını öğrendik =(
Adamlarda haklı tabi başka seçeneklerle gelir kazanacaklar o pisten işde.
Tek pist hazerfen ve zaten en iyi pistte hazerfendi. Ama gerçekden çok uzak. Hele Anadolu yakasındaki insanlar için. Artık ayda bir toplanılır gidilir oraya diye düşünüyorum. Yada bir hayır sever çıkar şehrin göbeğinde herkesin ulaşabileceği bir pist yaparda bizde onroada devam ederiz. Her nekadar offroadcu da olsak onroad aşkımızda var hani =) Bizzat gördüm, Cem çok üzüldü Autodromun kapatılmasına. Her işde bir hayır vardır diyelim.
sahincem
02-10-2006, 11:27
Walla ben ne buluşmalara hayır diyorum nede pistlere..Sonuçta on road bir aracı taş içinde bir düzlükta gazlamak bana hiç zevk vermiyor..Ben RTR sınıfı aracımıda otoparklarda hiç kullanmadım şuanki aracımıda kullanmayı düşünmüyorum..Ama kapatma kararınıda çok fazla eleştiremiyorum dediğim gibi..doğal..Haftada 3-5 kişinin oda hafta sonu geldiği bir pist kapatılmaya mahkumdur..Doğru söylüyorsunuz..Bu forumdaki arkadaşların %95 ini bu durum etkilemez..Daha pistin yerini bile bilmiyor birçok kişi..Neyse bu zevk meselesi..Saatte 120 km yapan bir aracı..Milyarları döktüğümüz makinaları ben amacına yönelik kullanamayacağımızı düşündüğüm için ve rc severlere bir darbe olacağına inandığım için bu konuyu açmıştım..Kim nasıl mutlu oluyorsa öyle devam etsin bu rc sevdasına..Herkese saygılar..
darkhorse
02-10-2006, 11:36
Kendimizi aldatmayalım, bu forumdaki bizlerin %99'u pistlerin gerekli olduğuna inanmıyor diye düşünüyorum.
aslinda %99'umuzun pistleri kullanmıyor oldugunu varsaysak bile (ki bunda koskoca istanbul'da toplam iki adet pistin bulunuyor olması en önemli nedendir) bu %99'umuzun pistleri gereksiz buldugunu göstermez. Ben bağda bahçede rastgele dolaşmaktansa kesinlikle pistte tur atmayı tercih ederim, ama bunun icin her hafta gidiş dönüş 100-150 km yol gitmeyi göze alamıyorum.
Burada yaşam şartları ve ekonomik koşullar her semtte onlarca yüzlerce modelcinin olmasına imkan vermiyor, dolayısıyla pistlerin ortaya çıkması ve bu sektörün gelişmesi de kendiliğinden baltalanıyor. Keşke replika ya da taklit de olsa "düşük maliyetli" yerli üretimler yapabilecek girişimciler çıksa da bu kısır döngüden sıyrılabilsek. Ya da en azından daha merkezi bir yerde, bu işe tamamen ticaret olarak bakmayan birileri çıksa ve insanların bu hobiyi tanımasına ön ayak olsa....
.keşke
Bir konuya aciklik getirmek istiyorum...Bende Autodrom un kapanmasina herkez kadar uzuldum ilk basta..ama sunu belirtmek isterimki hobbyrc bulusmalari ve diger bulusmalar oyle stad otoparklarinda universite otoparklarinda yapılmayip ta istanbuldaki pistlerimizde mesela autodromda yapılsaydi ve insanlar buraya cekilebilseydi tesis sahipleride sanırım ozaman baska organizasyonlar icin pisti kapatmazlardi oyle degilmi..hatta cok ta hoslarina gidip daha da yatirim yaparlardi pistlere...isin ozeti kendimiz ettik kendimiz bulduk demek en dogrusu..simdi en azindan yaz ve bahar aylarinda onroad icin bir pist lazim olacak...hangi universite veya stada gitsek acaba!!!!!!!!
sariertan
02-10-2006, 12:03
Bence yanlış bir yaklaşım.
Bu söylediklerinde bence hobbyrc ailesini bir nevi suçluyorsun.
Herşeyi hobbyrc camiası yapmak zorunda deil.
Pistler yada yetkili kişiler kendi elindeki kaynakları daha iyi kullandırtmayı bilmediklerinden zarar ediyorlar.
Oysa hobbyrc ailesi herkesin zevk alabileceği organizasyonlar yapmak için çok uğraşıyor.
Bende pistlerde gazlamayı çok sevmeye başlamışdım. Ve bunun başlangıç tohumu hobbyrc oldu. Çokda güzel planlarım vardı kendimce. Bu olaya üzülenlerle aynı duyguları aşağı yukarı paylaşıyorum. Ama pistin kapanması konusunda, hobbyrc camiasına aleyhinde kimse konuşmasın lütfen.
istanbulda yasamayan biri olarak ve hayatımda hiç pist yüzü görmemiş biri olarak bi kaç şey söylemek istiyorum.. eğer imkanlar izin verirse ve bunu uygulayabilecek bi yer varsa herkes aracını pistte denemek ister.. nedemek okadar paralar veriyoruz parcalansın diyemi sokakta sürecez.. benim gönlüm el vermiyo kusura bakmayın.. gecende yeni yapılan trabzon sahil yolunda arabamı denemek istedim.. yol iki gidiş iki geliş otobandan farksız.. 4, 5 kmrede bir geniş cepler var .. arabamı orda deniyim dedim.. aslında asfalt okadar pürüzsüz gözüküyoduki ama gel görki yolda görünmeyen okadar cok mıcır varki arabanın içine giren taşların sesini duydukca sinirim acayip bozuldu ve canım o andan itibaren hiç sürmek istemedi... düşünün bu yeni yapılmış sıfır bir yolda oluyo.. ama böyle bir şey pistte olacagını sanmıyorum.. yalnız ben bunu on roadlar için söylüyorum.. offroadlar için zaten sorun yok ama onlar içinde iyi düzenlenmiş bi pistte sürmek fena mı olur.. ben burda pist olmadıgı için sokakta sürmeye mahkumum ama içimdende sürmek hiç gelmiyo çünkü acıyorum bu yüzdende satılığa cıkardım..
aracımı dişarı cıkardıgımda millet bana cok garip gözle bakıyo.. çocuk muamelesi görüyorum. ama benım gibi bu hobiyle uğraşanları düşündükce yalnız oldugumu hissetmiyorum neyse konu dısına cıktım demek istediğim şu evet bu forum yarıslar için düzenlenmedi ve amacı yarışcılar yetıstırmek değil.. ama pistte amac illa yarısmak değildirki.. oraya gidersin aracını temiz bir parkurda sadece arabanın motor sesini duyarak sürersin.. arabanın limitlerini zorlarsın viraja girersin onadan cıkar başka viraja dalarsın.. driftin en güzelini yapmaya calısırsın..arkadaslarınla kapısırsın olmadı carpısan oto gibi kullanırsın.. değilmi yaniiii pist illa yarısmıdır.
neyse cok konustum son olarada ahmet abi sana inat bi yazı yazmadım yanlış anlama ama bunlar benim düşüncem .. keşke 3 ayda birde olsa bir kez piste gidebilsem bir kez aracımı son hızda sürebilsem ...
ve birde son kez .. keşke herşey araba almayla bitebilse
dlevitas
02-10-2006, 12:43
İstanbulun göbeğinde en azından elektrikli onroad araçların kullanılabildiği teknik ve güzel bir pist bulunuyor. İstanbul'da Hazerfan haricinde pist yok demeyin çünkü var, birazcık araştırma yapmanız yeterli.
RC arabaları kimin nerede kullandığı tamamen tercih sebebidir, isteyen istediği yerde tabii ki kullanabilir. Herkes arabasını daha fazla hızlandırmak, modifiye etmek zorunda da değil, fakat yarışmak bambaşka bir olay. Model üzerinde yaptığınız değişikliklerin pistte işe yaradığını görmek, daha iyi tur zamanları yapmak, pilotajınızı geliştirmek gerçekten çok zevklidir. Bu yüzden "pistler gereksizdir" yaklaşımına karşıyım.
gtekdemir
02-10-2006, 12:58
İstanbulun göbeğinde en azından elektrikli onroad araçların kullanılabildiği teknik ve güzel bir pist bulunuyor. İstanbul'da Hazerfan haricinde pist yok demeyin çünkü var, birazcık araştırma yapmanız yeterli.
RC arabaları kimin nerede kullandığı tamamen tercih sebebidir, isteyen istediği yerde tabii ki kullanabilir. Herkes arabasını daha fazla hızlandırmak, modifiye etmek zorunda da değil, fakat yarışmak bambaşka bir olay. Model üzerinde yaptığınız değişikliklerin pistte işe yaradığını görmek, daha iyi tur zamanları yapmak, pilotajınızı geliştirmek gerçekten çok zevklidir. Bu yüzden "pistler gereksizdir" yaklaşımına karşıyım.
Ben Marmara Üni.'sinde öğrenciyim ve göztepede ikamet etmekteyim , ciddi maddi zorluklar içinde bu hobiye devam etmekteyim. O kadar istememe rağmen Autodrom'a gidemiyordum çünkü ulaşım sorunum var.Aynı şekilde , hazerfen çok daha uzak bi pist.Kendi özel aracı olmayan birisi nasıl gidebilirki? Eğer şehir merkezinde GP on road kullanmaya uygun bildiğiniz pist varsa bizimle paylaşırmısınız?
dlevitas
02-10-2006, 13:29
Ben Marmara Üni.'sinde öğrenciyim ve göztepede ikamet etmekteyim , ciddi maddi zorluklar içinde bu hobiye devam etmekteyim. O kadar istememe rağmen Autodrom'a gidemiyordum çünkü ulaşım sorunum var.Aynı şekilde , hazerfen çok daha uzak bi pist.Kendi özel aracı olmayan birisi nasıl gidebilirki? Eğer şehir merkezinde GP on road kullanmaya uygun bildiğiniz pist varsa bizimle paylaşırmısınız?
"elektrikli onroad araçların kullanılabildiği" ifadesini kullanmıştım, yani GP araçlar için benim bildiğim bir pist yok, diğer pisti forum kuralları gereği buraya yazamıyorum.
gtekdemir
02-10-2006, 13:52
Peki , yinede teşekkürler.
sariavni
02-10-2006, 14:47
Valla biz her hafta piste gidiyoruz.Siz sokaktamı model araba kullanıyorsunuz..?Pistin kapanması bizi gerçekten çok etkiledi.Anadolu yakasında pist kalmadı.Modelciliğe olan ilgiyi kesinlikle azaltacaktır.Kullandığımız araçlar sokakta,otoparkta kullanılmamalıdır aslında.Katılım çok olsa herşey daha farklı olacak, pistler kapanmayacak..Neyse herşey biyana biz hezarfendeyiz:)Sizide bekleriz....:ıggcck:
Organizasyonlarin pistte yapilmasinin HRC yonetimi ile Ertaninda dedigi gibi alakasi yok,organizasyonlar herkesin gelebilecegi sekilde yapilmakta.
Burada pistlerle ilgili konu defalarca acildi,ben sahsim adina defalarca soyledim;MEVCUT OLAN PISTLERE GITMEZSENIZ BUNLAR KAPANIR,HRCDEN BEKLEMEYIN;KENDINIZ ORGANIZE OLUN dedim,her zamanki gibi kaynadi gitti.Evet burasi Turkiyedeki en buyuk rc platformu dogru ancak "Pistler gerekli olsaydı bu forum'un yöneticileri bu konuda organizasyonlar vs. yaparlardı. Onlarda katılım olmayacağını biliyorlar ve dolayısıyla pistler ile ilgili organizasyonlar yapmıyorlar, mantıklı"cumlesindeki "pistler gerekli olsaydi forum yoneticileri organizasyon yaparlardi"kismina katilmiyor ve forum yonetiminin pist olayinin onemini bildigini dusunuyorum.Organizasyon yapilmasi konusundada yukarida soylediklerimi tekrarlayacagim,ben oturdugum memlekette yarislara katilimci yada seyirci olarak zaman zaman gidiyorum,ancak bunun organizasyonunu bulundugum memleketteki RC FORUM PLATFORMU yapmiyor,zaten yapmak gibi bir zorunluluguda yok.Yaris takvimleri sezon baslarindan belirlenmis oluyor,bunlarida hobby magazalari,yarislara daha cok yer verilen RC FORUMlari ve magazalardan bilgisini edinebiliyorsunuz.Insanlarin pist istemeyecegi yada ilgilenmeyecegi konusunada katilmiyorum,eger bu konu bir sekilde tesvik edilse ve arac sahibi olanlar araclarini 1 kere bile pistte surseler(on road-offroad,monster,vs) bir daha sokakta kullanmak yerine imkanlari elverdikce pisti tercih ediceklerdir.
Maalesef anlasilamayan baska bir konu herkes piste gitmeyi sadece yarismak amacli zannediyor,boyle bir saplanti var,bugun dunyanin neresindeki piste giderseniz gidin yarismlardan cok aracini kullanmak icin pistte bulunan insanlar goreceksiniz.Pist hem aracinizi kullanma disinda hemde sosyal bir ortamdir,burada yeni arkadaslar edinir,bu insanlardan yeni seyler ogrenir ve/veya ogretirsiniz.
Pistlerin gereksizligi dusuncesi Turkiyede bugun modelciligin bu noktada bulunmasinin sebeplerinden birisidir.Son yillarda modelci sayisinda HRC nin on ayak olmasiyla yeni RC kullanicilari katilmistir,ancak forumu takib ederseniz genelde modelicilige hakikaten gonul vermis,birseyler yapmaya calisan insan sayisinin ne kadar az oldugunu gorursunuz.Ve tekrar etmis olucam ama "pistlerin gereksiz oldugunu dusunen %99" yuzunden hala model arabasina neon lamba takmayi modelcilik yapan arkadaslarimizin sayisi %90larda.
Arkadaslar benı HRC nin organizasyon yaptigi Sabanci Universitesi ile AutoDrom arasında ki mesayi biliyormusunuz...Tahmınım 10 km dir..belki o kadar bile yoktur..Burda ben HRC yonetimini veya birilerini suclamiyorum..Sadece bir organizasyon yaparken daha dikkatli olunmasini ve Rc pistlerimizin isletmelerinin de gözardı edilmemesini dusunuyorum...sonucta bu tip isletmeler kar amacli kurulmustur kar etmezse kar edecek baska organizasyonlara verilmesi en dogal haklaridir..
bende bir cok arkadas gibi tuzla autodromu yazın cok sık kullaniyordum..hatta kısın karda bile gidiyordum..bende cok uzuldum herkez gibi..ama sirket kar etmiyorsa yapacaklarida birsey kalmiyor...
Hafta içleri genelde auto drom a hep gidiodum.. çünkü herkezinde dediği gibi on road arabayı dışarda kullanmak hem zevk vermiyor hemde araçlara zarar.. ama geçti gitti artık...Hazerfende gayet güzel bir pist ama gerçekten uzak.. Anca abilerimde MCD mi kullanmaya gidiyorum ayda yılda 1 işte okadar.. ama on-road EP aracımı gayet güzel vede ''dlevitas'' abinin söylediği pistte çok keyifli bir şekilde kullanıyorum.. ulaşımıda çok kolay.. istanbulun göbeğinde etilerde..
AHMETCAN
02-10-2006, 17:48
Arkadaşlar keşke kapanmasaydı. Emeğe saygı duyarım ama bir gerçekde vardırki arz=talep!
Bu nedenle bizim içinde bulunduğumuz (HRC) camiasının böyle bir talebi yoktur ve olacağınıda sanmıyorum. Yöneticiler adına konuşmayayım bu benim fikrimdir.
Bizler kendi alanlarımızı yaratıp, imkanlarımız çerçevesinde zaten buluşuyoruz ve eğleniyoruz. Bu vesileylede büyüyüp yaygınlaşan, büyük bir camiayız.
Nerede ve ne zaman buluşup, nasıl tanıtım yapılacağının organizasyonuda sadece yönetime ait bir karardır. İstiyorsanız yönetimin kararına uyar gelirsiniz, istemiyorsanız gelmezsiniz bu kadar basit.
Ne yarışmak için, nede gelişmek için piste ihtiyac duyulduğunu sanmıyorum.
Bunun en büyük kanıtıda belki bu konu başlığını okuyan ve yazı yazan sayısıdır.
Pistler ilgi görmemektedir. Bu nedenle bu forumdaki biz üyeler için, kimse pist olsun diye emekde vermemelidir diye düşünüyorum.
Bu forumun önceliklerinden birinin bu hobinin tanıtımı, yaygınlaştırılması olduğunu biliyorum. Dolayısıyla Sapancı Üniversitesi'nin seçimi bu noktada neden yanlış olsun ki....
Tanıtım arttıkca, yaygınlaşdıkca RC gelişecektir. Pistler ile değil.
Oraya zaten bu işlerin uzmanı olanları gidiyor, bi daha onlara neyi tanıtacaksınız ki... Belki arada öğrenmeye, sohbete giden meraklılarda vardır ama zaten onlarda RC camiasına kazanılmış sayılır.
Umuma açık yerlerde, alış-veriş merkezlerinde veya fuar alanlarındaki RC standları artarsa ancak bu hobinin gelişmesine, tanıtılmasına katkı sağlar. Yani hiç RC ile tanışmamış olanlara...
Pistteki adam bu konuda zaten dünyanın makalesini okumuş veya dünyanın parasını vermiş set-up yapmış, saatlerini harcamış, bu işin kurdu olmuş kişi.. Böyle birine neyi tanıtacaksınki...
Hedef RC'ye başlayanları zevk alacakları şekilde bu camiaya dahil etmek olmalı.
Nedense hala piste gitmek=yarismaktir diye dusunmekteseniz.Piste giden adama birsey tanitmaktanda bahseden yok,konu mevcut toplulugu ARACLARINI KULLANMAK AMACIYLA-YARISMAK AMACIYLA DEGIL pistlere yonlendirebilmek.
Cunki bugun kalkipta bu ise giren insanlar aradan belli bir sure gectikten sonra maalesef sokaklarda surunmekten bikip RCyi tamamen birakiyorlar,bu gecmistede yasandi,90larin basindaki bir furyayla bu ise girisen insanlar 1-2 sene icinde hobbyden sogudular.
Neyseki sokakta aracini surmeye mecbur kalan birkac arkadasimiz "eger piste gitme imkanim olsa sokakta araba kosturmam demis",bu heralde pistleri birakalim,ne gerek var emek vermeye bakis acisina verilebilecek en iyi cevap.
Eger bu hobbynin dunyadaki gelisimini incelerseniz bu konuda daha fazla fikir sahibi olabilirsiniz,HRC pistler konusunda uzerine dusen gorevi yapti zaten,Autodrom pistinin acilmasinda Sukrunun buyuk emegi var,maalesef istenildigi gibi olmamasi ayri bir konu.
Bu is birazda yonelndirilmeyle alakali,sokakta araba kullanan adam pistin ne oldugunu,orda araba surmenin zevkini bilemez ancak yonlendirme olursa zevkine varir,TEKRAR EDIYORUM,YARISLARA KATILANLARDAN YADA YARISMAKTAN BAHSETMIYORUM!!!!
Hafta içleri genelde auto drom a hep gidiodum.. çünkü herkezinde dediği gibi on road arabayı dışarda kullanmak hem zevk vermiyor hemde araçlara zarar.. ama geçti gitti artık...Hazerfende gayet güzel bir pist ama gerçekten uzak.. Anca abilerimde MCD mi kullanmaya gidiyorum ayda yılda 1 işte okadar.. ama on-road EP aracımı gayet güzel vede ''dlevitas'' abinin söylediği pistte çok keyifli bir şekilde kullanıyorum.. ulaşımıda çok kolay.. istanbulun göbeğinde etilerde..
bende katılıyorum 1 otobüse binip hemen önünde iniyorum ve saatlerce ep arabamı kullanıp zevkini çıkarıyorum
vallaha AHMETCAN gıbı dusunen arkadaslarımızın fazla olması yuzunden yenı pıstlerımız olmuyor veya olanlar kapatılıyor
vallaha ıstanbulda hıc pıst yok bır tek hezarfen kaldı dıyenlerıde kınıyorum
vallahı yaz aylarında bır pıst sezonluk olarak acıldı vede cok teknık bır pısttı oyle autodrom hazerfan gıbı tarla pıstlerden degıldı
ayrıca su anda 2 adet kapalı alanda mını-z pıstı 1 adette ep on road pıstı var bıraz arastırın derım ben yada verını ogrenmek ısteyen varsa ozelden soyluyebılırım
ayrıca AHMETCAN arkadasım sokakta araba kullnıcaksan otoparkta oynucaksan pazardan gıt 15-20 mılyona uzaktan kumandalı bır araba al onlarla oyna yada nıkko al onla oyna
kımse sadece yarısmak ıcın yada kendını ıspat etmek ıcın yarısmaz ınsanlar plotajları gelıssın bırseyler ogrensın dıye yarısır mesela sen sokakta oynarken 1-2 senden ogrrenıcegın seyı ben yarıs gunu pıste gıderek 7-8 saat ıcınde ogrenebılırım.ben sızın yerınızde olsam sokakta otoparkta oynuyacagınıza bır pıste gıdıp oynamanızı tavsıye ederım
ayrıca bu hobbının cok kısıye duyuralım oyle yapalım soyle yapalım dıyorsunuz guzel ama su forumda 7000 ınsan var bunların sadece 1000 ı aktıf dıye kabul edelım bulusmalara gelen arkdasların sayısı 70-80 ı gecmıyor ayrıca coguda pıste gıtmemıs yarısa katılmamıs kısıler bende ılk basta tanıtımdan once mevcut olan toplulugun bırseylere egıtılmesı bılgılendırılmesı ondan sonra gerekıyorsa daha fazla kısıye duyurmalıyız dıye dusunuyorum
acıkcası gecen pazar yarıs vardı hepımızde cok eglendık hıc oyle boy olcusme kendımızı ıspat etme yarısı fılanda yoktu herkes gayet guzel eglendı paylasım vede yardımcı olmak esas alınarak yapıldı bu yarıs vede oldukca eglendık oyle degılmı DLEVITAS
vallaha ısteyen olursa her ayın ılk pazarıyla 3. pazarı yarıs olucak ısteyen buyursun katılsın elektıklı aracıyla
sahincem
02-10-2006, 19:48
Elektrikliler için dediğin şekilde pist olduğunu ve yarış düzenlendiğini açıkçası çok iyi şekilde biliyorum ve bizzat birinci ağızdan öğrenmiştim...Yazın elimizdeki olanaklarıda olabildiğince iyi kullandık..Ancak şuanda evet istanbulun bir model onroad gp pisti yoktur..Hezarfen dışında tabiki..Ama farketmedi orayada gidicez..Mecburuz..Bir arkadaşımızın dediği gibi elimizde birtek o kaldıysa onuda kullanıcaz..Yanlız bende otopark boş arazi tarla vs gibi yerlerde rc modellerden ne zevk alındığını hiç anlayamadım..Yani rc nin üretilme amacı bir oyuncaktan çok daha farklıdır..Ben şahsen pistin kapatıldığı haberini birinci ağızdan bu forumda ilk öğrenen üç kişiden biriyim..(ertan abi ben ve avni abi)..Hemen akabinde foruma yazdım ki uzak yerlerden özel arabalarıyla piste gelen arkadaşlar o kadar yolu teptikten sonra madur duruma düşmesinler diye..Ama bir anda tepki geldi..Kapatılırsa kapatılsın bizene gibilerinden...Zaten pistin kullanımı ve değeri bilinmiyorsa bu konuya mesaj atmanın bile bir anlamı yoktur diye düşünüyorum..Tepkiye gerek yok..Bu bir haber paylaşımıydı o kadar..üzülen üzülür..Umrunda olmayanında umrunda olmaz otoparkında kullanır modelini..Kimse birbirinin düşüncesini değiştiremez..
AHMETCAN
02-10-2006, 20:07
Kusura bakayın ama bizler ne yarışmak zorundayız nede pistlere gitmek.
HRC yönetimi bu konuda sizlerden destek bekliyorum.
Yazı veya yorum yapmayarak bana sessiz desdek mi veriyorsunuz...?...
İki gündür yönetimden hiç kimse okumuyor mu? Destek istiyorum.
Çeşitli buluşmalara katılanlar hiç sesiniz çıkmıyor neden?
Neden beni yanlız bırakıyorsunuz? O buluşmalarımızdan benimle aynı fikirde olan veya varsa farklı fikri olan yok mu?
Fikriniz varda söylemeyemi çekiniyorsunuz?
Çekinmeyin! Ben talep olmadıkça pist yapmaya kalkışmanın anlamsız olduğunu ısrarla savunuyorum.
Talep yoksa hiç bir başarı elde edemezsiniz!
Adı ister yarış için pist olsun, ister eğlence için pist olsun farketmez...
Biz HRC üyelerinden talepler olmadığı sürece pist için uğraşmak boşa kürek çekmektir, zaman ve emek kaybetmektir.
Örnek : AutoDrom
AHMETCAN
02-10-2006, 20:11
Tersini iddea eden varsa HRC yönetiminden rica edelim:
pistlerin gerekli veya gereksiz olduğuna göre anket düzenlesin.
Görün bakın nasıl haklı çıkacağım.
sahincem
02-10-2006, 20:16
Pistin gereksiz olduğunu savunmak ve kapatılması ile bu kadar mutlu olmak çok ilginç ve bence gereksiz bir çıkış..Ben hrc toplantılarınada katılan pistede giden biriyim..Yani hepsi bu hobi içindir..Ben hepsini destekliyorum..Seçim yapmaya gerek yok..Kimseden destek beklemeyede..Burda hepimiz birşeyler paylaşmak ve bilgilerimize yenilerini katmak için varız..Pist konularında forumda araştırma yaparsanız forum yöneticilerininde pist yapılması için girişimleri, düşünceleri ve mevcut autodrom pisti ile de olumlu yorumlarını görürsünüz..
AHMETCAN
02-10-2006, 20:24
Söyledikleriniz sadece temennilerden ibaret, somut hiçbir açıklama yoktur.Yada pistlerin gerekliliğini savunan somut bir hareket.
Bende keşke kapanmasaydı emeğe yazık oldu temennisinde bulunuyorum ama pistlerin bizler için gerekli olduğuna inanmıyorum.Üstelikde somut olarak HRC nin düzenlediği güzel organizasyonları ve mutlu anları söyleyebilirim.Yani düşüncemi savunacak somut aktivite örnekleri verebilirim.
Peki siz? HRC'nin pistler gereklidir düşüncesine somut örnek verebilir misiniz?
ya sız 36 yasınızda oldugunuza emınmısınız ?
sahincem
02-10-2006, 20:30
saatte 120 km son sürati olan bir arabayı hangi otoparkta kullanalım?Yada bu araçları dünyada hep otoparktamı kullanıyorlar?Bu düşünceyi tartışmaya gerek bile yok..Ben size katılmıyorum, size katılmaya mecburda değilim..Düşüncem budur..Hrc toplantılarınada gelirim..pistede giderim..yarışada girerim..istersem girmemde..Herkes özgürdür...Milyarlık araçları taşın içine koyup kullanmayı uygun buluyorsanız kullanmaya devam edin bu sizin zevkiniz ben size birşey demiyorum..
unformat
02-10-2006, 21:11
Bence tartışmak yerine pistlerin gerekli olduğunu düşünenlerle pistimize sahip çıkalım. Pistimiz bir tane zaten, bari güzel olsun. Benim gibi yol nedeniyle gelemyenleri de giderken götürebilecek eminim birçok kişi çıkacaktır. Gerekirse üye de oluruz, yeter ki güzel bir pistimiz olsun :)
düzeltme: toplu taşıma ile gidilebildiği söyleniyor ama hem çok uzak, hem de o kadar ekipmanı taşımak oldukça güç olacaktır. 24" lik tamamen dolu bir takım çantası, benzin ve yemek torbası gerçekten taşınmıyor :) Yine de kolay bir gidiş yolu bilen varsa lütfen anlatsın :)
piste bukadar karşı olmanıza bir sebep olması lazım .. pist size bir şeymi yaptı yada pistte talihsiz bir olaymı yaşadınız ne dir bu pist düşmanlığı..
sahincemin sözüne katılmamak elde değil 120km ile giden bir arabayı sokaktamı sürelim.. sizde ne tür bi araba var off road derseniz onunda bi pisti var..
ben anlamadım yani..
ayrıca bu forum yetkilileride bi açıklama yapsın bu kadar suskunlukla nereye gidilecek ... lütfen
DeLLyCeM
02-10-2006, 21:34
Birçok modelcininde açılmasında emeği geçtiği Autodrom yarış pisti farklı maksatlarla kullanılmak amacıyla kapatılmıştır. Pistin kapatılması anadolu yakasında oturan ve piste düzenli gitme alışkanlığı olan arkadaşlarımız için kötü olmuştur. Bu konu pistin kapatılmış olduğunu duyurmak amaçlı açılmış olup konuyu başka yerlere çekmenin luzümu yoktur.
AHMETCAN
02-10-2006, 22:59
TRAXXAS,
Komik olma lütfen. İstersen söyle söyliyeyim, ilk arabanı ikinci el olarak aldığında (TA-03) seninle yüz yüze görüşmüşdük. Hatırlamıyor olabilirsin ama seni çok iyi hatırlıyorum.
Bilemiyorum soruna cevap olur mu?
Niye yapıldı?
Niye kapatıldı?
Bi düşünebilir misiniz?
Hiç hiç annam veremiyorum ama auto-drom a diil...
evet benım ılk tamıyam ta 03 pro ıdı ama ben onu guven abıdem almıstım sız sahıbı olan arkasmısınız bır araba daha alıcaktım sızden ben yanlıs hatırlamıyorsam
eger o arkadassanız o zaman sızınle cok ıyı gorusmustuk ayrıca arabanızda cok ıyıdı bu sekılde bırının nasıl bunları dusundugune hala sasırıyorum dogrusu
AHMETCAN
02-10-2006, 23:09
Delly cem, sence bu camiadaki(HRC) bizler için pist gerekli midir?
Umarım kaçamak cevap verip, hem gereklidir hem değildir filan demezsinde, net bir cevap verebilirsin.
Desdeğini bekliyorum.
AHMETCAN
02-10-2006, 23:12
Muratcan ben o kişi değilim. Sadece sana hem kendi yaşımı hemde ne söylediğimi çok iyi biliyorum demek için geçmişi hatırlattım.
Yaşım doğrudur. Merak etme.
Ahmetcan bey;
Size yukarda iki soru sordum,
Zahmet olmassa cevap bekliyorum?
Delly cem, sence bu camiadaki(HRC) bizler için pist gerekli midir?
Umarım kaçamak cevap verip, hem gereklidir hem değildir filan demezsinde, net bir cevap verebilirsin.
Desdeğini bekliyorum.
bi alıp veremediginizmi var pistlerle pist yapmak istionuzda yaptırmadılarmı? noldu ne bu kin pistlere karsı anlamadım bence gereksiz de bırak konuyu abicim lutfen ama yaa senin kalbin milyarlık aracları ki milyarlık olmalarınada gerek yok ben gs visionumada mt2 mede tt01-d mede aynı muameleyi yapıyorum hpsini zorunlu kalmadıkca dısarda sokakta surmuyorum olmaz boyle sey lutfen abi yaa...bide sokakta surmenin nasıl bir zewki var anlayamadım?
ahmetcan bey ;
zaten yaşınız profilde gözüküyor
AHMETCAN
02-10-2006, 23:30
Walkman,
Niye yapıldı? Talep var ve kullanıcı olacağını tahmin etti. Muhtemelen yanlış bir hesap yapıldı.
Niye kapatıldı? Haklı olduğumuz gibi biz HRC üyeleri olarak istediğimiz her alanda bu hobimizden zevk almayı başardıkda ondan. Yani illa oralara seyretmeye veya yarışmaya gitmek zorunda değiliz değil mi?
SwTaArRs
02-10-2006, 23:31
arkadaşlar lütfen olay pist gereklimidir gereksizmidir tartışamsına dönmesin.
isteyen gider, yarışır kendini geliştirir ya da ne bileyim hoşça vakit geçirir. istemeyen de gitmez kendi imkanlarında arabasını sürer yine hoşça vakit geçirir. sonuçta hobi bu. eğlendiğiniz sürece yaparsınız.
Size katılıyorum ancak bu kadar para harcanarak yapılan bir tesisin NİÇİN ISRARLA KULLANILMAMASINI anlamıyorum. Nedemek istediğimi anlamışsınızdır inşallah.
ahmetcan abi .. kusura bakma ama soracam !!!!
sizin bir pist planınızmı var... yada pistlere karşı bir gıcığınızmı var hee???
ne bu yaa.. yoksa sokak yoksa sokak... sen sokakta sürdüğünde onroadının içide mıcırlar dolaşırken için rahat ediyomu.. yada allah muhafaza o mıcırlardan biri dişlilere vursa heee ne olacak ???... benki hiç pist yüzü görmemiş biri olarak bunları diyorum düşün gerisini ??
bence siz alkollusunuz nve dediğinizi bilmiyosunuz !!!
rsardaslar
02-10-2006, 23:59
saygı,sevgi ve kardeşlik ölmüş herhalde
yazık
torlak_t
03-10-2006, 00:07
kimse kalkip da autodrom neden kapatildi diye tartismasin arkadaslar. ben hafta ici yazin ne zaman gitsem bir allahin kulunu gormuyordum orada. haftasonu da olsun olsun bir kac kisi. adamlar birakin kar etmeyi daha piste harcadiklari paranin yarisni bile eminim cikaramamislardir. burada kimseyi savundugum yok ama cok iyi oldu bizlere. her seyi pist sahiplerine yikip bir kere bile gitmediginiz pist hakkinda yorum yapmak sanirim cok kolay. sonucta bu da bir isletme ve senelr boyunca buyuk bir kar getirdigini hic sanmiyorum. en sonunda da pes ettiler iste. ayricca bunun sinyalleri de bana gore onceden verildi ki pist daha kapatilmadan once ara sira go-kart yarislari vs yapiliyordu. en azindan buradan da bir seyler cikarmakiydik ama artik cok gec. neyse acilisi gibi kapanisi da modelcilik camiasina -kapak-(!) pardon hayirli olsun!
Kusura bakayın ama bizler ne yarışmak zorundayız nede pistlere gitmek.
HRC yönetimi bu konuda sizlerden destek bekliyorum.
Yazı veya yorum yapmayarak bana sessiz desdek mi veriyorsunuz...?...
İki gündür yönetimden hiç kimse okumuyor mu? Destek istiyorum.
Çeşitli buluşmalara katılanlar hiç sesiniz çıkmıyor neden?
Neden beni yanlız bırakıyorsunuz? O buluşmalarımızdan benimle aynı fikirde olan veya varsa farklı fikri olan yok mu?
Fikriniz varda söylemeyemi çekiniyorsunuz?
Çekinmeyin! Ben talep olmadıkça pist yapmaya kalkışmanın anlamsız olduğunu ısrarla savunuyorum.
Talep yoksa hiç bir başarı elde edemezsiniz!
Adı ister yarış için pist olsun, ister eğlence için pist olsun farketmez...
Biz HRC üyelerinden talepler olmadığı sürece pist için uğraşmak boşa kürek çekmektir, zaman ve emek kaybetmektir.
Örnek : AutoDrom
abi sakamı yapıosun cidden suphelenmeye basladım yada felaket tellalımısın walla costun birden biz yarısmak zorunda degiliz hrc yonetimi beni nie yannız birakıosunuz nie bırakmasınlar demekki adamlar senle aynı goruste degil hatta seni kusura baka sallamıolar bile.....yoksa bole yaparak hazerfanı batırıp pisti devralmayamı niyetin var walla gecenin bu saatınde her turlu sey aklma gelio...ben yarısmak istiyorum ve benim gibi bircok insan hrc yonetimi nie sahip cıkmıosunuz su kucuk kardesinize:lol:
tespit:Aasem ulkerim(penguenden alıntı):lol: :lol: :lol:
....neyse acilisi gibi kapanisi da modelcilik camiasina -kapak-(!) pardon hayirli olsun!....
;oleeea: ;oleeea: ;oleeea: ;oleeea: ;oleeea: ;oleeea:
hakkatten buda bize kapak olsun:D cok iyi dedin walla:D
bu konu kapatılmıstı neden bir daha acıldı??
Ben gelen tepkilere hiç anlam veremiyorum. Bu forumda piste giden birçok üye ve hatta düzenli olarak hafta sonları giden arkadaşlarımız var. Siz gitmiyor olabilirsiniz ama bu şekilde bizi ilgilendirmemez demeniz çok yanlış. Burası bir forum herkes istediği görüşü yazar, kimi ilgilenir görüşünü yazar kimi ilgilenmez konuya mesajda atmaz. Bende daha hiç gp ile piste ve yarışa gitmedim, ama miniz ile gidiyorum zaman buldukça ve çok zevkli oluyor. Ayrıca bu senede imkanlarım ölçüsünde minicup2007 ye girmeyi düşünüyorum. Zaten sizin düşüncenizi destekleyen kimse çıkmadı forum yöneticilerinden, tabiki bu konuyu gözlemliyorlar ve her yazılanı okuyorlar ama kimseyi desteklemiyorlar. Desteklemeleri forumda ayrımcılık yaratabilir ve gereksiz tartışmalara yol açabilir. Neyse bence gereksiz bir tartışma...
Bir pistin kapatılması bence bu camia için kötü bir gelişme. Ben şuana kadar hiç gitmesemde Autodromun kapatılmasına üzüldüm, sonuçta orada eğlenen, zaman geçiren ve kendini geliştiren birçok arkadaşımız vardı...
Ahmetcan bey neden sadece siz bu görüştesiniz?
Artık bu görüşünüzün nedenini söyleyinde herkes rahatlasın.
Çünkü savunduğunuz şey hiç mantıklı değil...
rox0rs,
Düşüncelerine saygı duyuyorum ama bu forumdaki bizler, pistleri sevmiyoruz.
Yani forumdan şimdiye kadar bir senin birde "sahincem"in piste gittiğini öğrendim. Başkasınında çıkacağını zannetmiyorum.
RC'yi tanıtıp, başkalarınında sevmelerini hedefliyoruz.
Çeşitli mesire yerleri veya bu hobinin tanıtımına yönelik mekanları daha çok seviyoruz.
Gerekiyorsa bu mekanlarda show yapıyoruz veya böy öçüşüyoruz. En güzel zıplama, en güzel kep, en performanslı araba, en hızlısı vs.
Yani pistler için emek ve para harcanıyor ama... bilemiyorum değer mi?
Biz böyle memnunuz ve piste gerek olduğunu düşünmüyorum.
Pist yapanlar veya sahipleri kesinlikle boşuna uğraşıyorlar.
Tabii emek yine emektir...
Size YUHH demekten başka hiç bir söz bulamıyorum. 5-6 sayfa konu uzamış ama sadece ilk 2 sayfayı we son sayfayı okudum bunlarda bana yetti.
Ahmet bey ya siz yazarken ekrana bakmıyorsunuz ya da ne yazdığınızın farkında değilsiniz.
1. Bu site model araçları seven kişiler tarafından kurulmuş bir sitedir. Ben belediyenin görevlendirdiği bir adam değilim sokaktaki model araba görünce ANAAAA BAKKK LAAA BAKKK KAÇ YAPIO LAA BU diyen öküzlere model tanıtamam. Benim amacım (ve bu sitedeki SİZ HARİÇ herkesin amacı) Model aracını kullanıp bu işten zewk almaktır!
1000lerce dolar harcadığım arabamı sokak aralarında kullanıcak kadar aptal değilim. Biz Samsunda arabalarımızı kullanıcak pist yok diye ağlıyorken Siz istanbulda pist kapanmasına Karşı değilseniz Söylenecek tek bir söz bulamıyorum. Piste gitmeyen biri için bu arabalar sadece oyuncaktır sizde bu yaşınıza gelip hala sokakta oyuncak araba kullanıp bu oyuncakları 1000lerce team soruya tanıtmaya çalışıyorsanız ne mutlu size durmayın dewam edin oyuncakcıların sayısıda artar!
Bu sitede sizin tahmin edemiyceğiniz kadar çok piste giden insan var herkesi kendiniz gibi zannetmeyin. Sanıyorum ki bilmediğiniz konular var ve bunları bilmediğiniz için Neden hiç bir buluşma pistte yapılmiyor diye sormuşsunuz bu soruların cevaplarını ileride modelciliğe başladığınız zaman öğrenirsiniz.
Ben şahsım adına söylüyorum sırf arabamı kullanabilmek için samsundan ankaraya gidip geliyorum. İstanbullu arkadaslar ise anadoludan avrupa yakasına geçemedikleri için pist kapatılıyor. Gerçekten bu büyük başarınızı ayakta alkışlamak lazım Bu yolda devam edin elinizdeki kalan son pisti de kapattırın ondan sonra bu ülkede modelcilik niye gelişmiyor bu hobbyshoplar neden pahalı yok istediğimiz hiç bir şeyi bulamıyoruz gibi bir ton saçma sapan sorularla başkalarını suçlayın.
Hakkatten bu pistin kapatılması (KAPAK!!!) Hayırlı olsun....
AHMETCAN
03-10-2006, 09:18
Neo, farklı düşünebilirsin veya farklı düşünebilrim.
Düşünceme kimse katılmak zorundada değil ama uslubun yanlış.
Kimseye "yuhn" diyemezsin! Anlık bir hata ile parmaklarının arasından kaçdığını düşünmek istiyorum aksi ahlaksızca bir davranış olur, sana yakıştıramam.
Ben senin düşüncelerine saygı duyuyorum. Senden ricam, lütfen sende bena saygı duyarak eleştir.
Hobi anlayışımızdaki faklılık yüzünden bir birimizi üzmeye değmez.
Sevgilerimle
Ahmetcan Bey,bakis acinizi anlayamiyoruz,birincisi neden ozellikle ve israrla HRC yonetimini bu konuda taraf yapmaya calisiyor ve pìste karsilarmis imaji yaratiyorsunuz? Ve sanki HRC yonetiminin bir parcasi gibi bir uslupla yaziyorsunuz??Kim oldugunuzu burada aciklarmisinz?Lutfen HRC yonetimindeki arkadaslarimiz Ahmetcanbeyi taniyormusunuz?
AHMETCAN
03-10-2006, 15:18
Cem bey,
Öncelikle netleştireyim: HRC yönetimi adına konuşmaya filan yetkim yok.
Sade bir üyeyim.
Sadece yönetimin beni destekleyeceğini, onlarında bir yorumda bulunacağını umut etmişdim ama anladımki benimle aynı fikirde değiller.
Sanırım onlarda pistlerin önemli olduğu, desteklenmesi gerekdiğini düşünüyorlar.
Daha fazlada birşey eklemeye niyetim yok. Fikrimi ortaya koymaya çalışdım o kadar.
sahincem
03-10-2006, 15:22
Bir konu açtım ortalık ne hale geldi:)Açmaz olaydım..Bende istedim forumdaki arkadaşların bilgisi olsun..Neyse ben zaten 3 ay önceden biliyordum autodromun kapatılacağını..Ama inşallah olmaz diyordum içimden..Evet arkadaşlar tek yapılacak şey pistin güzelliklerinden faydalanmak için hazerfana gitmek..Biz gittikçe arabamızda yer oldukça haber vereceğiz..Elimizdeki son piste zaten kesinlikle sahip çıkacağız autodroma sahip çıkmaya çalıştığımız gibi..Ancak autodromun kapatılması bir işletme politikasıdır..Bunuda her ne kadar çok üzülsemde olgunlukla karşılamaktan başka yapabileceğim birşey yok..Para kazandırmayan işletmeler kapatılmaya mahkumdur...
Hezarfen kapanmaz zaten.. Heleki şöyle bi durumda yani koca İstanbulda tek kalmış pist orası..Ayrıca nerdeyse her haftasonu MCDciler hezarfende buluşup gazlıyolar..Zaten onlar yeterince hezarfeni kolluyolar.. MCD cup İstanbul ayağıda orada yapıldığı için bu durumlarda sanmıyorumki orayı kapatsınlar..
gtekdemir
04-10-2006, 15:54
Valla biz her hafta piste gidiyoruz.Siz sokaktamı model araba kullanıyorsunuz..?Pistin kapanması bizi gerçekten çok etkiledi.Anadolu yakasında pist kalmadı.Modelciliğe olan ilgiyi kesinlikle azaltacaktır.Kullandığımız araçlar sokakta,otoparkta kullanılmamalıdır aslında.Katılım çok olsa herşey daha farklı olacak, pistler kapanmayacak..Neyse herşey biyana biz hezarfendeyiz:)Sizide bekleriz....:ıggcck: Avni abi siz beni tanıyorsun aslında, 17 eylül sabancıda NTC3 aracımın 2.vites kavrama sorunu vardı. Abi sizinde dediğiniz gibi bu araçlar kesinlikle otoparkta yada sokakta kullanılmamalıdır , verilen onca paranın ve harcanan onca emeğin ziyan olması demektir bu araçları pist harici yerlerde kullanmak. Piste gitmeyi o kadar istememe rağmen ulaşım zorluğundan dolayı gitmek bi türlü nasip olmadı.Ben Göztepe'deyim Autodrom kapatıldı , Hazerfen ise Tekirdağ'da sayılır , toplu taşıma ile gitmek bildiğim kadarı ile mümkün değil yani şahsi aracı olmayan birisi nasıl gidecek oraya.Bence, katılıma göre ayda bi kere falan hobbyrc olarak bi servis ayarlansa ve beraber gidilse hoş olmazmı? Böylece benim gibi kişilerinde gelme imkanı olur ve daha fazla kişi bu hobiye ilgi duymaya başlar.
unformat
04-10-2006, 16:35
Avni abi siz beni tanıyorsun aslında, 17 eylül sabancıda NTC3 aracımın 2.vites kavrama sorunu vardı. Abi sizinde dediğiniz gibi bu araçlar kesinlikle otoparkta yada sokakta kullanılmamalıdır , verilen onca paranın ve harcanan onca emeğin ziyan olması demektir bu araçları pist harici yerlerde kullanmak. Piste gitmeyi o kadar istememe rağmen ulaşım zorluğundan dolayı gitmek bi türlü nasip olmadı.Ben Göztepe'deyim Autodrom kapatıldı , Hazerfen ise Tekirdağ'da sayılır , toplu taşıma ile gitmek bildiğim kadarı ile mümkün değil yani şahsi aracı olmayan birisi nasıl gidecek oraya.Bence, katılıma göre ayda bi kere falan hobbyrc olarak bi servis ayarlansa ve beraber gidilse hoş olmazmı? Böylece benim gibi kişilerinde gelme imkanı olur ve daha fazla kişi bu hobiye ilgi duymaya başlar.
Ben de aynı sorunu yaşıyorum. O yükü toplu taşıma ile götürme imkanı olsa bile günün yorgunluğundan sonra dönmek yerine orda yatmak daha rahat olur :) Şu an eksiksiz bir aracım yok gerçi ama 15 gün içinde hepsi yürüyecek ;) Eğer giderken aracında boş yer olanlar bizi de alabilirse çok iyi olur. En azından biraz merkezi bir yerden bizi alabilirler sanırım :) . Kış geldiği için servisi dolduracak kadar katılım olmaz, hatta yazın bile zor olur :D
selim arditi
05-10-2006, 00:39
auto-drom'daki model pisti haala tam olarak kapatılmadı ise, (kapatıldı ama pist aynı yerde duruyor demek istiyorum) bu kadar büyük bir forum olmamıza rağmen elimizden gelen, veya yapabileceğimiz hiçbirşey yokmu? mantıklıca düşünülürse kapatılmamasının illakide bir yolu bulunabilir bence.. ya sizce ? mesela benim birkaç fikrim var, bakın toplu taşıma araçları ile pistlere gdiidlmesi bence çok iyi bir fikir olabilir ,mesela sıradan servis 17 kişilik kapasiteye sahip desek, yol adam başı atıyorum 8.5 ytl mi tutuyor, servisci kişi adam başı 12 ytl ye biz katılımcıları oraya götürüp getirse, bu herkezin işine gelir ve bu öylece devam etmezmi, auto drom kapandı diyecek iseniz, bu tip bir organizasyonu HRC YÖNETİMİ'nin yapması mümkünmüdür?? (sadece yaratıcı olmaya çalışıyorum..)
gtekdemir
05-10-2006, 14:15
auto-drom'daki model pisti haala tam olarak kapatılmadı ise, (kapatıldı ama pist aynı yerde duruyor demek istiyorum) bu kadar büyük bir forum olmamıza rağmen elimizden gelen, veya yapabileceğimiz hiçbirşey yokmu? mantıklıca düşünülürse kapatılmamasının illakide bir yolu bulunabilir bence.. ya sizce ? mesela benim birkaç fikrim var, bakın toplu taşıma araçları ile pistlere gdiidlmesi bence çok iyi bir fikir olabilir ,mesela sıradan servis 17 kişilik kapasiteye sahip desek, yol adam başı atıyorum 8.5 ytl mi tutuyor, servisci kişi adam başı 12 ytl ye biz katılımcıları oraya götürüp getirse, bu herkezin işine gelir ve bu öylece devam etmezmi, auto drom kapandı diyecek iseniz, bu tip bir organizasyonu HRC YÖNETİMİ'nin yapması mümkünmüdür?? (sadece yaratıcı olmaya çalışıyorum..)
Eğer yeteri kadar baskı(talep) sağlayabilirsek bence olmayacak bişey değil.Hatta kesinlikle olması gereken bişey. Ben öğrenci adamım , atım yok arabam yok , eminim benim durumumda olan daha nice kişiler vardır sırf şahsi aracı olmadığı için piste gidemeyen ve ciddi maddi sıkıntılar içinde bu hobiye devam eden.
Arkadaşlar ağlamayan çocuğa meme vermezler.Eğer biz ısrarcı olursak eminim Autodrom yönetimi pisti tekrar RC kullanıcılarına açacaktır.Hobbyrc yöneticilerinin ön ayak olması ile bi servis ayarlanabilirse birçok kişi gelmek isteyecektir bence.Daha kış gelmedi , yakın zamanda böyle bi organizasyon ayarlanabilirse bence güzel olur. Benimle aynı şekilde düşünen arkadaşlarında desteklerini bekliyorum.
Arkadaşlar yapmayın lütfen.Autodrom pisti ticari bir işletmedir.Sizler zorla işletmeye para kazandıramazsınız.En azından şunu düşünün büyük marketlerin müşteri hizmetleri için araçları vardır öyle dilmi.Yani Servis vs yi tutması gereken Autodrom.Eğer servisleri olsaydı yani ticari açıdanda düşünmek lazım öyle deilmi işletme mantığı hizmet vs... daha çok kazanırlardı.O yüzden bence zaten verilmiş bir karardı bu.Yada mesafeleri göz önüne aldığınızda bu şekilde bir işletme mantığıyla kaçınılmaz bir sondu.
Bu arada arkadaşlar eğer okullarınıza servisle gidiyorsanız servis şöförünüzden rica etseniz ya size yardımcı olur yada arabasını size kiralar (şöförlü olarak).10-15 kişi birleşip bunu sizde yapabilirsiniz.Yani kocaman adamlarsınız sizlerde biraz taşın altına elinizi koyabilirsiniz öyle deilmi.Unutmayınki HRC de yönetimde bulunan insanların işleri eşleri çocukları arkadaşları vs. leri vede pek çok sorumluluları var.Hiçbiri hoby mağazası sahip deiller.Bence taleplerinizi yanlış yerden istiyorsunuz.Zaten birazcık düşünürseniz bu sonuçları sizde çıkartabilirsiniz öyle deilmi
AHMETCAN
05-10-2006, 18:16
Neden HRC yönetimi bu konudaki duygu ve düşüncelerini söylemiyor?...
Neden HRC yönetimi bu konudaki duygu ve düşüncelerini söylemiyor?...
Sanane kardeşim yav.Kimsin sen allah aşkına asıl ismin ne ondan bahset sen arızalımısın nesin.Sanamı hesap vericekler.Senin seviyesini düşürdüğün bir konunun içinde bulunmak istemiyorlardır belki.İnsanların asabını bozumaktan zevkmi alıyorsun.Sabah sabah sinirlerimi tepeme çıkarttı yaa.Git yazma birdaha burda.Senin gibileri bu forumda görmek istemiyoruz biz.
Neden hala israrla HRC yonetimini bu konuda zorluyorsunuz?Bu konunun 8 sayfaya uzamasinda sizin yazdikarlinizin etkisi cok fazla,ortaligi karistirmaya calismak gereksiz...
Sanane kardeşim yav.Kimsin sen allah aşkına asıl ismin ne ondan bahset sen arızalımısın nesin.Sanamı hesap vericekler.Senin seviyesini düşürdüğün bir konunun içinde bulunmak istemiyorlardır belki.İnsanların asabını bozumaktan zevkmi alıyorsun.Sabah sabah sinirlerimi tepeme çıkarttı yaa.Git yazma birdaha burda.Senin gibileri bu forumda görmek istemiyoruz biz.
;oleeea: ;oleeea: :lol: :lol:
sabah sabah güleceğim yoktu yaw hakan allahta seni güldürsün be abi :lol:
bırakın ya cevap wermeyin en sonunda bu pist düşmanı arkadasta bi yerde bıkacaktır buraya yazmaktan.
yusufcetin
06-10-2006, 10:17
Pistte araba kullanmak modelinizin daha az kırılmasına sebep olur, pilotajınızı geliştirir, insanlarla birlikte olduğunuz için herzaman yardım alabileceğiniz birileri olur.
Biz bu yaz neredeyse her pazar hezarfende idik. Hiç bir hafta sonu 5 arabanın altında değildik ve tüm gün transponderlı yarışlar yaptık. Bahsettiğim araçlar 1/5 ölçekli bu arada. Ayrıca hezarfende bu yaz şöyle bir uygulamaya gittik. 30 dakika 1/10 - 1/8 elektirikli ve yakıtlı araçlar 30 dakika 1/5 araçlar kullanacak şekilde düzenledik. Ayrıca on road piste monster tarzı araçların girmesini yasakladık.
Kısacası hezarfende başka bir dünya var. Burada birçok sevdiğim abim bunu anlatmaya çalıştı, pistlere gidelim dedi yoksa kötü olacak dedi. Sanırım bahsettikleri bu idi.
Gönül isterki bursadaki abilerimiz gibi gönlü zengin insanlar olsada istanbuldaki bu pist kapanmasa. Şu anda bir kaç kişinin desteği ile açık olan bu pistler için istenilen insanlar gelsinler eğlensinler kesinlikle başka kaygıları yok.
Bol modelli günler.
yusuf abi o uygulama cidden cok iyi oldu yani 30dk 1/5 30 dk 1/10 1/8 cunku 1/5 ler genellikle bizim 1/10 ları eziolardı hiç olmassa şimdi kimin nerde oldugu belli gercekteen hazerfanın havası bi baska sadece model pisti için gitmiyorum ben sabah 10da gidip hava kararana kadar orda kalıyorum ve babamda tabii hem cok gusel vakit geciriyorum bilgim dahilinde insanlara yardım ediyorum onlar yardımcı oluyorlar falan bende bu aralar pek gidemedim ceşitli sebeplerden dolayı ama gittigim her pazar 5-6 1/10 kendi capımızda yarısırız
saygılar..
sahincem
06-10-2006, 13:23
haftaya hazerfandayız..hava susuz olsun yeter:)
ahmetcan bey istediğin oldumu bak bi moderatör istediğin cevabı verdi.. bide niye düşüncelerini acıklamıyolar diyosunuz.. gördüğünüz gibi hako d arkadasımız acıklamıs.. teşekkürler
yusufcetin
06-10-2006, 14:09
pistler güzel bişeydir. kapanmasa ne güzel olur. :)
darkhorse
06-10-2006, 14:22
Hazerfen'in off-road pisti nasıl, yurtdışındaki bugi pistleri gibi mi yoksa daha mi farkli? Elinde fotograf olan var mi?
100kmh2sn
06-10-2006, 14:23
Daha öncede pistler konusu defalarca gündeme geldi ve bizlerde defalarca HobbyRC olarak misyonumuzu ve pistlere karşı bakış açımızı belirttik, fakat; görüyorum ki birçok kez yazmamıza rağmen konuyu hala anlamamış veya anlamamak için nedense anlamsızca çaba gösterenler var.Bu arada sözlerimi,bu başlık altında yazı yazan herkese değilde,gerek burada konuyu provake etmeye çalışanlara gerek başka sitelerde HobbyRC ’ye karşı anlamsızca düşmanlık sergileyenlere, gerekse bu pist konusunda üzerine düşeni yapmayanlara yazıyorum, onlar kendilerini bilirler.
Bizler bu hobiyi, adı üstünde hobi olarak ve keyif almak için yapıyoruz, bu hobinin ticaretini yapanlarla hobi olarak yapanların aynı terazide durmasının da doğru olmadığına inanıyoruz, bunu derken ; HobbyRC olarak bizlerin yapması gerekenlerle bu işin ticaretinde olanların yapacağı işlerin veya kendilerinden ödün verip de yapacakları icraatların farklılığından bahsediyorum
Bizlerin kendi sorumluluğunda olan işlerimiz ve ailelerimiz var, bazı zaman oluyor ki; haftalarca HobbyRC ile ilgilenemiyor hatta araçlarımızla bile vakit geçiremiyoruz, bu yüzden pistlerle ilgili esas çalışmayı ; bir zamanlar bizlerin üyesi olan, forumda iyi abi rolünde gözükmeye uğraşmış (nedense perde arkasını bildiğimden bana komik geliyor bu), kutularla buluşmalarımıza gelip saman altından ürün satmaya çalışan, düzenlediği yarışta ‘’motoru ve pili bizden alanlar ancak yarışa katılabilecekler’’ diyen, amacı; sürekli HobbyRC ile uğraşmak ve bir şekilde anlamsızca saçma sapan şeyler üretip farklı sitelerde provake edici yazılar döken, yaptığımız organizasyonlara sürekli bir kulp takma gayreti içinde uğraşan,konulara at gözüyle bakan, düstursuzca kelimeler sarf edip sözde etrafa örnek olmaya çalışan,ticari ilişkide olduğu yakın arkadaşlarını sırtından vuran,telefondaki kişinin acemi olduğunu anlayınca X marka benzin yerine saçma sapan bir benzini kargoyla şehir dışına gönderen, gerek firmalara gidip, gerekse çevresinde, mahalle kadınları gibi dedikodu yapan ve bizleri kötülemeyi amaç edinmiş insanlar yapmalılar..Bu kadar gereksiz ve boş işlerle uğraşmayı bir kenara bıraksalar pistlerle ilgili kendileri yapıcı çalışmalar içinde olabilirler.
Bu zamana kadar bizimle çok uğraştılar ama ellerine ne geçti ? Hiçbir şey. Arkadaşlar bizim derdimiz yok ki, bir amacımız var, oda; ‘’Bu hobiyi yaygınlaştırmak ve RC hobisi ile uğraşan insanları bir çatı altında toplamak’’.. Bu konuda elimizden gelenide yaptığımıza inanıyoruz, koskoca modelci camiasında sadece nedense belli başlı insanlara garip gelen, bowling,mangal,göl kenarı ve fuar organizasyonlarımız olmasaydı insanlar bu hobiden bir haber olacaklardı,hepsini bir kenara bırakın işi çirkeflikle ticarete dökenlerde bu organizasyonlar sayesinde keselerini doldurmaya çalıştılar,hala da çalışıyorlar. Meraklıları veya araç almak isteyenler bu insanlara gittiler,gidiyorlar, karşılığında bize teşekkür edecekleri yere boş gezenin boş kalfası gibi BOŞ işlerle uğraşıyorlar,üstüne bastırarak söylüyorum RC bizim hobimizdir,eğlencemizdir, ister rengarenk kepler yaparız, ister neon takarız, istediğimiz yerde de organizasyon yaparız, bu kimseyi ilgilendirmez.
Konunun başından beri yazmıyoruz bir şey çünkü ; erik yemedik ki dişimiz kamaşsın, dişi kamaşanlar dövünsün dursun. Bizler üstümüze düşeni amacımız doğrultusunda yapıyoruz,hatta başkasının yapacağı konularla da ilgileniyoruz. Örneğin; Autodrom pisti açıldı, açıldı açılmasına da, arkadaşlar sandı ki biz herkesin elinden tutup insanları piste götürcez, arkadaşlar düşünemediler ki; bizde kendi çapımızda bir şeyler yapalım 3 kişi 5 kişi 10 kişi toplanıp piste gidelim demediler,defalarca yazıldı çizildi ama yinede HobbyRC ’den hep bir beklentiye girdiler.. Bakın Antalya’daki modelci arkadaşlar neredeyse her hafta organize oluyorlar, belki bir pistleri yok ama oradaki modelci arkadaşlar sitemizden her hafta düzenli olarak sözleşip buluşuyorlar, aynısını burada Autodrom için neden yapmadınız, yapmaya çalışmadınız ? Yani biz mi başlık açıcaz, biz mi sizleri her daim organize edicez, armut piş ağzıma düş felsefesini bırakın, sizde kendi üzerinize düşeni yapmalıydınız, sadece duyuru yapılsın o zaman giderim diyenler olmamalı, eğer gönül verdiyseniz sizde kendi aranızda bu konuda gayret gösterebilirdiniz..Pistin kapanmasına üzülmedim mi tabi ki üzüldüm, bu noktada üstümüze düşeni yapmamıza rağmen üzüldüm, fakat; gayret içerisinde olmayanlarda üzülsün.
Bu konuda bizlerle uğraşanlara cevaben çok ciddi bazı şeyleri yazıp burada değerini kuruşun altına indireceğim insanlar var ama bunu yapmak bana yakışmaz ve yapmayacağım, herkes kimin ne yaptığını görsün.. Süslü sözlerle konuların provake edildiğini artık birçok insan anlıyor, yani boşuna uğraşmayın bizimle.
Ülkemizde; yarışanlar ve yarışmayanlar diye RC Camiasını ikiye bölmeye çalışarak radikal tavırlarla pist konusunu provake etmeye çalışanlar olduğu sürece üzülen daha çok insanımız olacaktır.Amacımız olan ; RC ’yi yaygınlaştırmak ve RC ile uğraşanları bir arada toplamak düşüncemizi daima uygulayacağız, bu noktada sitemizdeki insanlardan isteyenler yarışır isteyen yarışmaz, kimseyi bu noktada yönlendirme çabamız olmayacak.Sonuçta; işin yarış kısmını da sitemize giren insanlar görüyorlar, bu konuda herkes az bir araştırmayla yarışlar hakkında bilgi sahibi oluyor.Bu yüzden yarış konusunu insanların kendi hür düşüncelerine bırakıyoruz.
Konunun can damarı bölümlerine açıklık getirdiğimi düşünüyorum ve son olarak bir şey söylemek istiyorum;
Başkaları gibi perde arkalarında işler karıştırmadık her şeyimizi aleni ve şeffaf bir şekilde bütün üyelerimizle birlikte gerçekleştirdik,dile getirdik. HobbyRC ‘deki insanlar bizlere güvendi bizde onlara..Bizler yaptığımız her işin, her organizenin daima arkasında olduk ve arkasında da olacağız.
Düzenimizi ve huzurumuzu çekemeyen ve belli dönemlerde bazı başlıkları provake amaçlı kullanmaya çalışan kendini bilmezler her zaman çıkacaktır, ama onlarda göreceklerdir ki; böyle konuları provake ederek bizi amacımızdan, bu hobiye sevgimizden hiçbir zaman yıldıramayacaklarını..İster pist konusu olsun ister başka bir konu, HobbyRC üstünden prim yapmaya kalkanlara da hiçbir zaman izin vermiyeceğiz
HobbyRC organizasyonları tek kategoriye veya RC ’nin bütün kategorilerine yönelik organizeleriyle; bowling, mangal, göl kenarı,carrefour, sabanci kampusü, olimpiyat stadı, fuar vs.. gibi buluşmalarıyla en keyifli şekilde ve en uygun yerlerde organize edilmeye devam edecektir.
Konu hakkında gerekli cevaplar verildiğine göre konunun uzamasınında bir anlamı yoktur, bu nedenle konu kilitlenmiştir.
Saygılarımla (Saygıyı hak edenlere)
Şükrü BALCI
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.