PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mini-Z merak edilenler

amator
03-10-2006, 21:09
merhaba arkadaşlar. bazı sorularım olacak Mini-Z hakkında :confused:

Diğer R/C araçlardan farklı kılan,öne çıkan özellikleri neler?

Sadece eğlencelik, ZipZaps, Microsizers gibi bişeymi yoksa bildiğimiz 1/12,1/8,1/6 ölçekli arabalar gibi teknik özelliklere sahipmi?

Türkiyede ortalama fiyatı kaç YTL? 2.EL bulunurmu?

Modifiye edebiliyormuyuz? Jant,Spoiler vs.

Alacak olsam sadece öylesine kullanmalıkmı almış olacağım yoksa İstanbul'da özel pistler,turnuvalar oluyormu?

forumun tamamını okumadığım için galiba çok sorulan soruları sordum kusura bakmayın. teşekkürler.

alicho
03-10-2006, 21:39
merhaba arkadaşlar. bazı sorularım olacak Mini-Z hakkında :confused:

Diğer R/C araçlardan farklı kılan,öne çıkan özellikleri neler?

Sadece eğlencelik, ZipZaps, Microsizers gibi bişeymi yoksa bildiğimiz 1/12,1/8,1/6 ölçekli arabalar gibi teknik özelliklere sahipmi?

Türkiyede ortalama fiyatı kaç YTL? 2.EL bulunurmu?

Modifiye edebiliyormuyuz? Jant,Spoiler vs.

Alacak olsam sadece öylesine kullanmalıkmı almış olacağım yoksa İstanbul'da özel pistler,turnuvalar oluyormu?

ek bir sorum var pek mini/micro ile alakalı değil ama; 3-4 sene once babamın almış olduğu 1/12 ölçekli bi R/C var. inceledim bu sitedeki o profosyonel r/c'lere benziyor. kumandasıyla falan nekadar eder? body pek iyi değil ama satmak istesem ne civar fiyat eder? satıp mini-z almayı düşünüyorumda :rolleyes:

forumun tamamını okumadığım için galiba çok sorulan soruları sordum kusura bakmayın. teşekkürler.

bende bir aralar mini-z kullanıcısıydım 1sene kadar kulllandım gerçekten boyutuna göre çok çok iyi bir araçtır sinek gibi manevra yapar ayrıca :D

1-) aslında en değişik özelliği 1/24 boyutta olması ve herşeyinin micro olmasıdır.(kumanda hariç tabii) küçük olmasının verdiği avantajla çok iyi viraj alır 8cmlik yerlerden bile tek seferde dönebilirsiniz... Ev için çok uygundur masayı pist yapabilirsiniz:D veya kendine özel pistleri var onları satın alabilirsiniz bence tek dezavantajı yere çok yakın olmasıdır bu yüzden sokak için uygun değildir ya pistinde yada dümdüz mıcırsız falan bir yol veya otopark bulmanız gerekir...

2-) 2.el mutlaka vardır ama sıfır almak en mantıklısı bence... 1,5 2 sene önce fiyat sıfır rtr olarak 150euroydu şimdi ne kadardır bir fikrim yok..

3-)modifiye edilebilir verdiğiniz örnekler yapılabilir ben aksesuarlara bakınca 30ytlye full takım alüminyum jantlar falan vardı spoilerda sanırım yabancı ülkelerde satılıyordu 6dolar gibi bir fiyatı vardı. ama ben bodykit takıcam falan derseniz size xmods öneririm oda mini-z kadar olmasada iyi bir araçtır...

4-) istanbulda özel pistler var yarışları düzenleniyor beylikdüzünde...

ek soru: bence sattığınız paraya değmez çünkü büyük ihtimalle ne kadar benzerse benzesin oyuncaktır. modeli oyuncaktan ayıran bazı özellikler vardır bunuda forumda bulabilirsiniz...

umarım yardımcı olmuşumdur...

SkippeR
06-10-2006, 15:03
Bende bir iki şey yazmak istiyorum.Mini-Z alicho arkadaşın demek istediği gibi oyuncak değil bir modeldir.Yani dışarda satılan araçlarla karıştırılmamalı.Çünkü mesela Nikko bir oyuncaktır.Tamam motor falan değişiyor ama yeterli değil.Mini-Z de motordan tutun Amortisör yaylarına,lastiklerden tutun Mosfet Modifiyesine,şanzımandan tutun dişlilere kadar herşeyi değiştirebiliyorsunuz.Arzunuz zevkiniz neyse onu yapabiliyorsunuz.Parçası da bol.Ancak diğer oyuncaklara oranla pahalıdır biraz çünkü o bir model, oyuncak değil.pistlere gelince benim bildiğim iki yer var biri anadolu yakasında henüz gitmedim biride Beşiktaşta.Mini-Z için yapılmış orjinal Kyhosho Mini-Z pisti.Yeride sanırım Beşiktaş MC donalds ın alt katı.Gerçekten çok eğlenceli bir araç.Olmadı sadece evde kullanırsınız.kolay gelsin.

unformat
15-10-2006, 11:57
Ben de az önce ani bir kararla Mini işine girmiş bulundum. Fakat Kyosho'yu istediğim hale getirebilmek için harcayacağım miktar oldukça fazla olduğu için Firelap 2.0 aldım. Yanlız siparişi verirken bir parçada tereddüt ettim ama hallederim diye verdim. Şimdi aldığım parçalar şunlar:

http://www.toyeast.com/v3/pdtdetail.asp?pdt_id=A02101451
http://www.toyeast.com/v3/pdtdetail.asp?pdt_id=A02100679
http://www.toyeast.com/v3/pdtdetail.asp?pdt_id=A01400682

Buraya kadar sorun yok, güzel bir kep, RTR araç ve modifiye parçalar. Fakat sitede gezerken bir ürün daha gördüm ve sipariş verdim:

http://www.toyeast.com/v3/pdtdetail.asp?pdt_id=A02100601

Bu motor bu araçta kullanılabilir mi? Neden aldıktan sonra soruyorsun diyebilirsiniz ama Firelap için uygun yazısını görünce aldım :) Kullansam da Mos-Fet ve board yanabilir diye uyarı var sitede. Bu yanmayı nasıl engellerim. Kısaca Mos-Fet nasıl bu motora uygun hale getirilir, ve hatta mosfet nedir? Bizim bildiğimiz anlamda soğutucu metal ya da bakır parça mı :)

Değişiklik: Ayrıca pil tavsiyelerinize de açığım :)

SwTaArRs
15-10-2006, 13:13
yanlış ablamadıysam mclaren body rtr, ford gt body, ve rm şase alum parça almışsınız.
bu parçalarda motor arka aksın arkasında olacak (rm diye geçer) ama ford gt ve mclaren mm şase için kullanılabilir. orada bir uyumszuluk var.

motor konusuna gelince aldığınız motor en üst seviye olanı plus olsaydı fet yakma sorununuz olmazdı ben firelap de plus motoru kullanıyorum. ama pro motor daha fazla akım çeker ve fet upgrade gerekir.
fetler ne derseniz motoru süren devre elemanları. motorun ihtiyaç duyduğu tüm akım fetlerin üzerinden geçer. tabi bu akımın da bir sınırı, kendi iç dirençleri olduğu için yüksek akımda oluşan sıcaklık artışı gibi nedenlerle daha düşük iç direnci olan fetler kullanılıyor. hatta birkaç fet üst üste yerleştiriliyor.
firelap için üstüste 4-5 fet koyacaka kadar bir yer üstteki parçayı kesmediğiniz sürece.

unformat
15-10-2006, 13:55
yanlış ablamadıysam mclaren body rtr, ford gt body, ve rm şase alum parça almışsınız.
bu parçalarda motor arka aksın arkasında olacak (rm diye geçer) ama ford gt ve mclaren mm şase için kullanılabilir. orada bir uyumszuluk var.

motor konusuna gelince aldığınız motor en üst seviye olanı plus olsaydı fet yakma sorununuz olmazdı ben firelap de plus motoru kullanıyorum. ama pro motor daha fazla akım çeker ve fet upgrade gerekir.
fetler ne derseniz motoru süren devre elemanları. motorun ihtiyaç duyduğu tüm akım fetlerin üzerinden geçer. tabi bu akımın da bir sınırı, kendi iç dirençleri olduğu için yüksek akımda oluşan sıcaklık artışı gibi nedenlerle daha düşük iç direnci olan fetler kullanılıyor. hatta birkaç fet üst üste yerleştiriliyor.
firelap için üstüste 4-5 fet koyacaka kadar bir yer üstteki parçayı kesmediğiniz sürece.

Yardımlarınız için teşekkürler. Kepi yanlış almışım yani, motor için de biraz uğraşmak gerekecek. Bu arada Plus olan motor da aliminyum upgrade kitinde var. Yani ben 3 motoru da almış olacağım. İkisini kullanırım artık, üçüncüyü de sonra :) Fet işini de araştırıyorum, teşekkürler ;)

Bu arada MM Ford Gt Kırmızı kep isteyenler bana başvurabilir :D

muratiqua
15-10-2006, 16:37
istanbulda nerelerde toplanıyor mini-z ciler? yarışları nerelerde?
eğer reklam olacaksa özelden mesaj bekliyorum teşekkür ederim..

traxxas
15-10-2006, 17:05
bakın arkadaslar benım acmıs oldugum bır konu bıraz okuyun derım
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=7871

ayrıca bendede mını-z mr 01 full modıfıyelı vardı acıkcası 1/24 ufak bır arac ev ıcın uygun pıst ıcın uygun ama bana hıtap etmıyen bır aractı
cogu parcası kolay yalama oluyor kolay bozuluyorlar
ama cok gercekcı olmaları da guzel bır sey aslında
bendekı mını-z yı full halde fet modıfıyelı fılan halde 160 mılyona fılan satmıstım gecen sene
su andada 250-300 lıra olması lazım sıfır fıyatının ama ben sızın yerınızde olsam hıc bulasmam mın-z ye cunkı cok guzel degıller 300 mılyon ona verıcegınıze 100-150 mılyon daha koyup 1/10 bır arac toplamanız bence daha mantıklı olucaktırr

unformat
15-10-2006, 18:41
Pist güzel, ki başka pistler de var onlar da fena değil. Ancak araba kiralamak yerine kendi aracımı kullanmayı tercih ederim ;) Ben herşeyi full olarak Firelap'a 160 dolar verdim, kargo da dahil. 3 adet motor, neredeyse tüm parçaların aliminyumları ve bir de RTR set. Ki bu halde oldukça eğlenceli olacağını düşünüyorum, fiyatı da iyi. Tek sorun FET modifiyesi. Hangi markanın hangi modellerini almak lazım, nasıl lehimlenir gibi sorulara cevap arıyorum :) Ebayda 4562 numaralı mosfete baktım ama üç marka var, hangisi iyi bilmiyorum :D

http://cgi.ebay.com/PN-RACING-MINI-Z-SI-4562-MOSFET-4-PCS_W0QQitemZ5981969837QQihZ012QQcategoryZ19168QQr dZ1QQssPageNameZWD1VQQcmdZViewItem
http://cgi.ebay.com/PN-Racing-SI-4562-MOSFET-2pcs-for-Xmods-iWaver-Mini-z_W0QQitemZ280036939597QQihZ018QQcategoryZ19168QQs sPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
http://cgi.ebay.com/SI4562DY-TURBO-Power-MOSFET-for-Mini-Z-I-Waver-X-Mod_W0QQitemZ130035955668QQihZ003QQcategoryZ34063Q QssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

bilmec
16-10-2006, 12:52
unformat aldığın kep arabaya uygun fakat aldığın alu. parçalaraın olduğu kit yanlış. Senin aldığın araba mm şaseli yani motor arka şafın ön tarafında ama aldığın kit rm arabalara uygun yani motor arabanın en arkasında. senin arabaya oturmaz. tabi sadece motor mount oturmaz. diğer parçaları kullanabilirsin. motor mountuda mm olarak getirttiririz. jantlarında ofsetleri yazmadığı için kesin bişey söyleyemiyorum ama ofsetsiz gelebilirler. yani jantların arabanın iç kısmında kalabilir. onuda hallederiz. bi gelsin araban bakalım.
mesela aldığın mclaren 0/0 ofsetli ama ford gt 0/2.5 (ön/arka) ofsetli yani direk bu kepi taksan arka jantların arabanın içinde kalcak.

:kütküt: yani gitti benim ford gt kebim :kütküt:

unformat
16-10-2006, 14:37
Erman sağol uyarın içini siparişi iptal ettim. Olmadı sadece RTR kit alırım geri kalana da beraber parça filan alabiliriz. Kafam iyice karıştı bu chasis MM RM meselesine. Daha sakin kafayla ilan vermek lazımmış onu öğrendim :)

unformat
17-10-2006, 22:26
Siparişi iptal edememişim. Yani Mini camiasına bir terslik olmazsa katılmış durumdayım :)

Az da olsa tecrübelerimden bahsetmek isterim :)

Toyseastte satılan Firelap 2.0 Modeli MM şase. Fakat aliminyum parça setindeki (her ne kadar Firelap 2.0 için dese de) motor mount RM şase için. Yani bu seti aldığınıza motor mountu kullanamayacaksınız. Setteki en pahallı parça da o olduğu için MM şase için set yerine tek tek almak daha mantıklı olacaktır. Ayrıca sitede MM şase için motor mount da yok ilginçtir :) Ford GT kepi Firelap 2.0 a uygun, yani MM için. Aliminyum setteki "STEERING PLATE" 2 derece, 0 ve 1 derece olanları ayrı satılıyor. Motor konusuna gelince, Plus olan motor anladığım kadarıyla gayet yeterli imiş. 13 dolar olan Pro motor hem çok hızlı, hem de FET yükseltmesi olmadan aşırı ısınmaya sebep olabiliyor, hatta oluyor :) Yani ilk başta almamak daha mantıklı olabilir. Fet upgrade denen olay ülkemizde 50-80 YTL arası. 4562 fetlerin tanesi 1,94$ idi ebayda, ama takmak en azından benim için mümkün değil.

Site içinse söyleyecek fazla şey yok, ucuz ama işleyiş çok iyi değil. Siparişi Pazar verdim bugün ürün yollanmış. Fakat ben iptal edin dedikten sonra yollandı, yani güzelce araştırdıktan sonra sipariş vermenizi şiddetle tavsiye ederim, geri dönüşü olmayabilir :)

Yeni başamaya yeltenmiş biri olarak bunları yaşadım ve öğrendim, belki başkalarının da işine yarar diye paylaşmak istedim :)

anduril1252
30-03-2007, 23:22
bende bir hafta once mini z mr 02 aldım...gayet memnunum ama sitede herkes mclaren kepten bahsediyor.benim kep audi a4 dtm...kotu bi kep mi acaba.cok sert diger keplere gore???fikri olan warmı??

hphp
05-04-2007, 02:15
bende geçen yık mini z f 1 almştm. hızlanma viraj kabiliyeti olarak gerçege en yakını bence f1 serisi.ölçek hızı orantılı. hızlanma yavşlama viraj ı alıp eski hıza çıkma.. gerçek bi f1 arabasınn kopyası gibi. mr 02 şasidede aynı özelkler var ama onlar gerçekçi gelmio bana açıkçası.. o arabannın birebir boyutu o hızlanmaya sahip diil ama fpemula 1 arabası o manevraları yapıo. detaylarıda koleksiyon modelinden farksız.