Orijinalini görmek için tıklayınız : Drİft İÇİn Önerİlerİnİz
Arkadaşlar Merhaba;
Benim adım mustafa Samsun da yaşıyorum
şu an modelaraba ile uğraşıyorum ama bu hobimi r/c araçlarlada genişletmek istiyorum yaklaşık bir sene önce elektrikli nikko 1/10 aracım vardı onu sattım.Şimdi tekrar yakıtlı ve drift için başlamak istiyorum.
Konu ile İlgili araç ve drift önerilerinizi bekliyorum....
drift için genellikle elektrikliler tavsiye edilir..drift benzinli motorları çok zorluyor :)
hangi aracı, hangi motoru kulanmanız gerektiği hakkında, daha bilgili kişiler yardım edebilir..
SwTaArRs
07-10-2006, 22:53
drift kısmındaki mesajlara bakıp fikir sahibi olabilirsiniz.
drift konusunda benzinlilere yaklasma ben 1 kere drift yapayım dedim arka diferansiyel dişlisini kırdım :D o yuzden elektirikli baka eger ole bi niyetin varsa
gonzalez
09-10-2006, 13:26
Tamiya TT01D kitini öneririm. Ben kullanıyorum çok güzel bir araç.
RoyalFlush
10-10-2006, 22:04
Tamiya Ta04 ile cok iyi drift yapılıyor. İsterseniz benden temin edebilirsiniz 2. el olarak.
tamiyada TT01-D dicem bende drift için biçilmiş kaftan bi sasesi var ben demiyorum tamiya diyor:D
prettyahmet
11-10-2006, 00:55
Birincisi drift için alıcağınız araba şaftlı olmalı.Çünkü kavrama daha hızlı zorlanma daha az ancak güç kaybı az bi miktarda azalır.Kayışlı araçlarla drift yapılmaz mı yapılır ancak çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum çünkü kavrama daha geç sağlanır ve akrelasyon süresi azda olsa düşer.Kayışın ztn asıl mantığı güç kaybının en aza indirgenmesidir.Ancak şöle de bir gerçek vardır ki şaftlı araç kavramayı daha çabuk saylayacağından dolayı ivmelenme daha çabuk gerçekleşecektir...
Arkadaşlar Merhaba;
Benim adım mustafa Samsun da yaşıyorum
şu an modelaraba ile uğraşıyorum ama bu hobimi r/c araçlarlada genişletmek istiyorum yaklaşık bir sene önce elektrikli nikko 1/10 aracım vardı onu sattım.Şimdi tekrar yakıtlı ve drift için başlamak istiyorum.
Konu ile İlgili araç ve drift önerilerinizi bekliyorum....
Hocam sen aksak ritim, Hako d ve Neo(yani ben:D) gibi kişilerle aynı şehirdesin ve rc işine başlamak istiyorsun. Özelden msj at konuşuruz sana güsel bir dridt aracı ayarlarız...
Hocam sen aksak ritim, Hako d ve Neo(yani ben:D) gibi kişilerle aynı şehirdesin ve rc işine başlamak istiyorsun. Özelden msj at konuşuruz sana güsel bir dridt aracı ayarlarız...
Adam haklı valla Pm den mesajlarını bekliyoruz.Olmadı buluşuruz bir akşam
ben seyi merak ettim savage falan gibi of road bi araçla drift yapılırmı acaba lastik olarak pvc boru taksak diyorum :) olursa nasıl olur güsel olurmu
muratiqua
11-10-2006, 13:05
savage ile drift???
Olur neden olmasın ilginç olur hatta.Ama aracınada uzun süreli kullanımda yazık olur.Zamanında denemiştik
RoyalFlush
11-10-2006, 19:10
Kayışlı araclar icin kotu diye duşunenler war ancak GROOVY DRIFT takımının forumuna uye olup yazılanlara bakarsanız (uyeolmak gerekmiyor aslında :D) TA04 un her şekilde tt01d den cok daha iyi drift yaptıgı yazıyor ancak durum sudur ki kendinizi hangi araca sabitlerseniz ve o araca ozel ayar yaparsanız pilotajla tt01d ile yokomodan bile iyi drift atılır kullanıcısına gore o yuzden hangisi daha iyi olmamalı siz kac para ile başlıcaksınz ve bu hobi icin ne kadar ayıracaksınz aylık. Butun mesele budur. Ayrıca unutmamalıyız ki 4 ceker olan butun araclar drifte meğillidir. Her bir arac ozel ayar ister ve once nasıl drift yapıldıgını ogrenmeniz en iyisi olur. Kolay gelsin...
Kayışlı araclar icin kotu diye duşunenler war ancak GROOVY DRIFT takımının forumuna uye olup yazılanlara bakarsanız (uyeolmak gerekmiyor aslında :D) TA04 un her şekilde tt01d den cok daha iyi drift yaptıgı yazıyor ancak durum sudur ki kendinizi hangi araca sabitlerseniz ve o araca ozel ayar yaparsanız pilotajla tt01d ile yokomodan bile iyi drift atılır kullanıcısına gore o yuzden hangisi daha iyi olmamalı siz kac para ile başlıcaksınz ve bu hobi icin ne kadar ayıracaksınz aylık. Butun mesele budur. Ayrıca unutmamalıyız ki 4 ceker olan butun araclar drifte meğillidir. Her bir arac ozel ayar ister ve once nasıl drift yapıldıgını ogrenmeniz en iyisi olur. Kolay gelsin...
Can ben sana katılmıyorum.Her iki aracıda uzun süre kullanmış üzerlerinde pek çok özel yada genel drift modifiyesi yapmış biri olarak vede pek çok yabancı drift forumunda aktif üye olarak.KAyışlı arabalar hakkında daha kötü dirft yapart diye bir inancım yok ama.Kesinlikle TT01 TA04 den daha dengeli yanlayan bir araç.Yapısı gereği TA04 ün arka lastiklerine binen ağırlık çok fazla.Dolayısıyla ön lastiklere binen yük çok hafif kalıyor buda aracın hızlı dönüşlerde kafadan kaymasına sebep oluyor.Bunun en büyük sebebide pilinin araca dikey biçimde ve orta-arka kısmına monte edilmiş olması.
Şunu söylemeliyimki drift için en dengeli araçlar ağırlık dağılımının en homojen olduğu araçlardır.Kayışlı yada şaftlı olması farketmez.
Bu konuyu açan arkadasa ne oldu_? bir msj attı kayboldu mu :S Hakanın dediği gibi en iyi drift aracı tc4 dür :D yani bizzat demesede onu kast etmiş :D
korhan12
20-10-2006, 21:19
2. el olarak verecek olan arkadas la bır konusabılırmıyım?? MSN KORHANMORGİL@HOTMAİL.COM
bende tamiya subaru drift spec 2005 var sırf eksiği lastikler ve kilitli defransiyel buna rağmen tam drift için tasarlanmış driftte lastikler süspansiyon defransiyel ve motor önemlidir
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.