Orijinalini görmek için tıklayınız : abc motorumu ters çalıştırabilirmiyim ?
çift motorlu bir model üzerinde çalışıyorum elimde iki adet 46lık motor var kanat üzerindeki merkezkaç kuvvetini yok etmek için motorlardan birini diğerine göre ters yönde çalıştırmayı düşünüyorum tabi ters çalışacak motora itici pervane takmak şartıyla motorların çalışma mantığıyla mümkün gibi görünüyor çünkü diğer benzinli motorlar gibi ateleme açısı yok avans ayarı gibi nasıl bir fikir uygulana bilirmi düşüncelerinizi bekliyorum
emin_emin
18-10-2006, 08:59
Merhaba; sanırım forumumuna yeni üye oldunuz. Öncelikle hoşgeldiniz. Bursa' daki modelci sayısının her geçen gün artması çok sevindirici.
Sorunuzla ilgili geçmişte bir konu açılmıştı. Belki size bir fikir verebilir.
http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=7107&highlight=motor+ters
Kolay gelsin
çift motorlu bir model üzerinde çalışıyorum elimde iki adet 46lık motor var kanat üzerindeki merkezkaç kuvvetini yok etmek için motorlardan birini diğerine göre ters yönde çalıştırmayı düşünüyorum tabi ters çalışacak motora itici pervane takmak şartıyla motorların çalışma mantığıyla mümkün gibi görünüyor çünkü diğer benzinli motorlar gibi ateleme açısı yok avans ayarı gibi nasıl bir fikir uygulana bilirmi düşüncelerinizi bekliyorum
Aslında Bir Avans var Motorda Krankta Dönme Acısı var. Krank Döndükten Sonra Üst Ölü Noktadayken Piston Patlama Olursa Kranka Baglı Olan piston Kolunun Bulundugu Nokta 1 Derece Açı İle Önden Bakarken Sola Dogru Yatık Oldugundan Motor Sola Dogru Tork Oluşturur. Motor Ters Calısır . Ama Performanssız ve Güçsüz isteksiz Bir Çalışma Olur Bu Çalışma süresi Uzarsa Piston Kolunun Krank ve Piston Baglantı noktalarındaki Sarı Burçlar vs. Ölür.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.