Orijinalini görmek için tıklayınız : PVC lastikler hakkında
RoyalFlush
19-10-2006, 18:18
evet arkadaşlar sıfır pvc borular ile yaptıgım drfit lastikleri ( o yamuk olanlar degil bir arkadas ebayden almış...) ile ilk denememi yaptim. İlk olarak pvc lastikleri drift için kötü!
Lastikler yolu hiç tutmuyor ve de buda bize kontrolsuz drift yaptırıyor. Şimdi diyeceksiniz drift zaten yol tutusu olmamasi gerekmiyor mu. Sole diyim drift icin hem kaygan hemde yol tutusu iyi lastikler lazım. İstediginiz kadar kaygan olsn ancak yolu tutmazsa hic guzel drift olmaz. Mesela PVC de camver veriyorsunuz sadece yanı degiyor lastigin (playsi cunku) hic yol tutmuyor ancak yokomolarda ve bizim lastikte ne kdar camber verirseniz lastigin kaucuk kısmı o kadar degiyor ve yol tutus artıyor.
PVC lastikler asfaltta gayet kotu performans sergiliyorlar ve yola hic tutunmadıkları icin arac hep spin atıyor. Adam gibi drift bile yapamadm ayarlarımı degiştirdim diff ayarlarıyla oynadım deiştirdim olmuyor ancak kendi yaptıgım drift lastikleri ile (kablo baglarını japonlayarak normal eski bir radial lastigin uzerine) cok daha iyi drift attım. (Yokomonun dual ring lastiklerinden ilham aldık) size tavsiyem Yokomo dual veya single ring lastiklerinden almanız dır. Yol tutusu icin dual , daha az yol tutusu icin single ring tercih ediliyor.
Buyrun size kendi yaptıgımız lastikler ve pvc ler.
http://img175.imageshack.us/img175/1159/dscf2687mi0.th.jpg (http://img175.imageshack.us/my.php?image=dscf2687mi0.jpg)
http://img171.imageshack.us/img171/372/dscf2688qv4.th.jpg (http://img171.imageshack.us/my.php?image=dscf2688qv4.jpg)
Can merhaba.Öncelikle şunu söylemeliyimki yazdığın yazı yanlış.En azından bunun senin fikrin olduğunu söylemelisin yazında.Yabancı siteleri daha dikkatli incelersen herkesin pvc lastik kullandığını ve önerdiğiini görürsün.Biz yokomonun ve aklına gelebilecek tüm markalrın drift lastiklerini denedik.asfalt harici yokomo çok iyi bir lastik tutuşuna sahip değil.Evet PVC lastiklerin asfaltta iyi yol tutamadığı doğrudur.Ama asfalt harici rc için en iyi yol tutan lastik PVC dir.Eğer denersen bunu sende göreceksin.Keza asfaltta bahsettiğin gibi sipinide yol açmıyor.Eğer aşırı spin atıyorsan bence kullanım tarzında bir sorun var demektir.Biraz PVC lerle aracını asfaltta kullanırsan en azından 1-2 takımını falan bitirirsen plotajın mükemmeleşir.Ama dediğin gibi PVC asfaltta diğer lastiklere göre daha düşük performans verir diğer zeminlerde ise çok çok iyi sonuçlar ortaya çıkartır.En basiti lastiğin yere basma yüzeyi yokomoya veya diğer lastiklere görr çok fazladır.Buda yanlama enasında tutunmayı arttırır.
şimdi sen bunu kaç mm den yaptın ve kablo bağ ne resim koyarmısın
RoyalFlush
19-10-2006, 23:54
Can merhaba.Öncelikle şunu söylemeliyimki yazdığın yazı yanlış.En azından bunun senin fikrin olduğunu söylemelisin yazında.Yabancı siteleri daha dikkatli incelersen herkesin pvc lastik kullandığını ve önerdiğiini görürsün.Biz yokomonun ve aklına gelebilecek tüm markalrın drift lastiklerini denedik.asfalt harici yokomo çok iyi bir lastik tutuşuna sahip değil.Evet PVC lastiklerin asfaltta iyi yol tutamadığı doğrudur.Ama asfalt harici rc için en iyi yol tutan lastik PVC dir.Eğer denersen bunu sende göreceksin.Keza asfaltta bahsettiğin gibi sipinide yol açmıyor.Eğer aşırı spin atıyorsan bence kullanım tarzında bir sorun var demektir.Biraz PVC lerle aracını asfaltta kullanırsan en azından 1-2 takımını falan bitirirsen plotajın mükemmeleşir.Ama dediğin gibi PVC asfaltta diğer lastiklere göre daha düşük performans verir diğer zeminlerde ise çok çok iyi sonuçlar ortaya çıkartır.En basiti lastiğin yere basma yüzeyi yokomoya veya diğer lastiklere görr çok fazladır.Buda yanlama enasında tutunmayı arttırır.
Hakan abicim bazı konularda haklısın ancak yabancı forumlardada baktm PVC = Less control ABS = Better control than PVC (ki abs ler pvc lern artıklarından yapılmasına ragmen) Yokomo = Best diyor. Ayrıca single ring favorite of the drifters Dual ring de more traction diyor. Yani Turkcesi : ABS ler PVC lerden iyi Yokomolar en iyi olarak tanımlanmış. Senin yorumun konusunda illaki bir bildigin wardır diyorum cunku biz driftin d sini bilmezken sen drift yapıyordun. :D Neyse asfaltta ayrıca balkondaki donut denememde kendi lastiklerimin cok daha iyi drift yaptıgını farkettim ayrıca abs veya pvc lerde ne kdar yol tutus yapılacagını pek ayarlıyamıyorsunuz ancak yokomolar da ne kadar rubber yada ne kadar ringlerin yola degecegine karar verebilmek onları daha iyi yapmazmı? Ayrıca pvc ler yola cok tutundugu icin ben acıkcası pek zewk alamadım. Garajda (yerler hafif tozlu asfalt) benim el yapımı lastiklerim pvc lerden cok daha iyi yanlıyor. Pvclerde gereksiz kontrol kaybı oluyor. benim stilime gelincede arka diff %100 kitli on diff %40 kilitli ve arac TC4. Groovy Drfitteki pvc abs lastikler icin en ideal olan ayarları yaptım ve kendi lastiklerime kendi dsuncem olan ayarlari yaptm ve arada daglar gibi fark war. Pvclerde neredeyse hic zewk alamadm :S Video cekip koyacagim o zaman daha rahat karar veririz. Herkese iyi geceler diyorum ve kandiliniz mübarek olsun.
kablo bağı fikrimi kendi fikrin gibi gösterme caaannn :D
RoyalFlush
20-10-2006, 18:01
yok be olum :D
Hakan abicim bazı konularda haklısın ancak yabancı forumlardada baktm PVC = Less control ABS = Better control than PVC (ki abs ler pvc lern artıklarından yapılmasına ragmen) Yokomo = Best diyor. Ayrıca single ring favorite of the drifters Dual ring de more traction diyor. Yani Turkcesi : ABS ler PVC lerden iyi Yokomolar en iyi olarak tanımlanmış. Senin yorumun konusunda illaki bir bildigin wardır diyorum cunku biz driftin d sini bilmezken sen drift yapıyordun. :D Neyse asfaltta ayrıca balkondaki donut denememde kendi lastiklerimin cok daha iyi drift yaptıgını farkettim ayrıca abs veya pvc lerde ne kdar yol tutus yapılacagını pek ayarlıyamıyorsunuz ancak yokomolar da ne kadar rubber yada ne kadar ringlerin yola degecegine karar verebilmek onları daha iyi yapmazmı? Ayrıca pvc ler yola cok tutundugu icin ben acıkcası pek zewk alamadım. Garajda (yerler hafif tozlu asfalt) benim el yapımı lastiklerim pvc lerden cok daha iyi yanlıyor. Pvclerde gereksiz kontrol kaybı oluyor. benim stilime gelincede arka diff %100 kitli on diff %40 kilitli ve arac TC4. Groovy Drfitteki pvc abs lastikler icin en ideal olan ayarları yaptım ve kendi lastiklerime kendi dsuncem olan ayarlari yaptm ve arada daglar gibi fark war. Pvclerde neredeyse hic zewk alamadm :S Video cekip koyacagim o zaman daha rahat karar veririz. Herkese iyi geceler diyorum ve kandiliniz mübarek olsun.
kaç mm pvcden yaptın bide benim diff dişli arka %100 kitli silikon bastım e önü nasıl %30-40 falan olrak ayarlıycam + sizinkendi yapım lastikleriniz neyden hani şu kablolar dağılmasın diye takılan bişey var haniş jant kapaklarına düşmesindiye takılıyo gerçek arabalarda ondanmı
gerçi reklam sayılmaz ama yinede başka bir site adresidir.Umarım yönetim yanlış anlamaz. http://www.sgdrifters.com .Burayı bir incele istersen. dünyada çoğu insan (bende dahil ) RC ile driftin d sini bilmezken bu adamlar yanlıyordu.Seninde aracınla ilgili pek çok ayar seçeneği mevcut belki faydalı olur.
Arkadaslar sanırım önümüzdeki aylarda istanbulda bir fuar daha olur ve biz yine hako d arkadasım ile birlikte istanbula geliriz. O zaman sitedeki tüm driftci arkadaslar da araçlarını getirebilirlerse onlara yardımcı olabiliriz. Can senin kullandığın tüm ekipmanları bende kullandım:D daha doğrusu bir zamanlar ben kullanıyordum:D Sendeki pvc lerden bende 3 takım vardı yani o pvc lerin aynıları ile bende tc4le yani sendeki arabayla yanlıyordum ve kesinlikle biz bir problem yaşamadık yol tutuş hakkında. Dediğim gibi Bütün drift araç sahipleri ya da drifte ilgi duyan arkadaslara bir daha istanbula geldiğimizde elimizden gelen yardımı yaparız. (Ben hakan adına da konuşmuş gibi oldum ama kızmaz umarım :D)
kızmam merak etme :) .Bende özellikle o tc4 ü o PVC lerle kullandığım için yardımcı olmakistedim zaten
RoyalFlush
21-10-2006, 19:12
ya herkese gore drfit farklı ben kıvrak virajlar driftle almak istiyorm ve de pvc benim stilime uymuyor bole diyebilirim yokomo zero-1 single ring lastikleri aldm onlarlida denicem
:D
ben çok fazla drift hakkında bişe bilmiyorum ama benim aracımda yokomo drift ring var esasen araç elime dün geldi dün ilk defa kullandım yokomo drift motor ve drift ring var aracda. basket sahasına çıktım çok tatlı bi gidişi var daha ilk kez kullanmama ragmen bana drift olayı cok zor degil gibi geldi 4 5 dakka içinde geniş bir yayda dengeli bir yanlama yapabildim gibime geldi. galiba başlangıç için fena sayılmaz dimi arkadaşlar:) kız arkadasım rc almama biraz bozuluyodu kumandayı eline verdim iki gaza bastı ay bu çok tatlı bişe iyiki almışsınd dedi:)
konuya gelince gene çok fazla bilgim yok diyorum ama illaki yokomo drift ring diyen arkadaşlar için 1.5 mm pvc borudan tekerinizin kalınlıgından 6 mm daha dar olarak halka kesip bunu aracınıza takıp yokomo performansını elde edebilirsiniz gibime geliyor. sonucda benim aracdaki drift ring dede halka tekerin ortasında duruyor kenarlarından 3 er milim felan orjinal tekerin kaucuğu yere temas ediyor ama aşırı degil dedigim gibi sadece fikir yanlış yönlendirmiş olmayayım sizi. hem tüm tekeri kaplayınca beyaz pvc bence biraz çirkin bi görüntü oluşturuyo. tekrar diyorum bu sadece bir fikir. çok çok 10 santimlik pvc borunuz boşa gider olmassa oda maddi bi yük getirmez gibime geliyo gerçe pvc boru fiyatlarından bi haberim ama :) neyse arkadaslar benim yanlama adıan ögrenecegim çok şeyvar:) nfs de baya pratigimiz var gerçe ama :)
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.