Orijinalini görmek için tıklayınız : Mantığınıza Güveniyormusunuz?
YoL_GezeR
04-05-2004, 22:49
Bir kaba bir virus koyuluyor bu virüs her gün olduğunun iki katı kadar çoğalıyor.Bu virüs 20. günde kabı dolduruyorsa yarısını kaçıncı gün doldurur?
YoL_GezeR
04-05-2004, 22:56
1- Küçük bir köylü çocuğu ile bir büyük köylü bir patikada yürüyorlar. Küçük, büyüğün oğlu; fakat büyük, küçüğün babası değil, o halde kimdir?
YoL_GezeR
04-05-2004, 22:58
Bir erkeğin, dul karısının kız kardeşiyle evlenmesi caiz midir?
YoL_GezeR
04-05-2004, 22:59
Dokuzu hariç bütün koyunları ölen çobanın geriye kaç koyunu kalmıştır?
YoL_GezeR
04-05-2004, 23:08
Bir sepette 5 elma var. Bu elmaları 5 küçük kıza öyle paylaştırın ki her kızın bir elması olsun ve sepette bir elma kalsın.
YoL_GezeR
04-05-2004, 23:10
4 adet 1 kullanarak yazılabilecek en büyük sayıyı nedir?
YoL_GezeR
04-05-2004, 23:11
bu kadar yeter cevaplarınızı bekliyorum ben bir kaç gün sonra açıklarım....
yaw bu son sorunun modifiyeli versiyonunu eski forumda sormuşlardı(tepsili versiyonu) 4 kız 1 er tane elma alır. 5. kişide elmayı sepet ile birlikte alır. buda modifiyeli cevap :D
!Amorfy.BaRoS+
05-05-2004, 16:27
1 2 4 8 16 32 64 128 256 512 1024 2048 4096 8192 16384 32768 65536 131072 262144 524288 1048576 2097512 Eger Bunların toplamı kabın x hacmı kadardır oda 4194662 eder.bunu yarısı Ise Kabın Hacmını Yarısıdır.Oda 1048576 eder Yani 19.gündür.
YoL_GezeR
05-05-2004, 16:32
amorfy işi matematiksel işleme dökmüşsün :) cevabının doğru veya yanlış olduğunu söylemeyeceğim yeni girenlerde cevaplasın bakalım. öteki sorularıda cevaplayın isterseniz :)
!Amorfy.BaRoS+
05-05-2004, 16:32
EINSTEIN'IN BULMACASI
Mantık insanoğlunu bazı varlıklardan ayırt eden özelliklerden birisidir. Antrenmanlı olmak yani mantık jimnastiği yapmak faydalıdır. Bu çerçevede belki benzerlerine defalarca rastladığınız bir mantık bulmacasını sizlere sunmak istedik. Tabi bunun farkı hazırlayıcısının Albert Einstein olması, bizim sadece aracılık etmemiz. Siz yüzde 2’lere 98’lere takmayın kafanızı, çözüm mutlaka var ve siz mutlaka çözersiniz. Çözümü ise bir dahaki yazımızda.
EINSTEIN'IN BULMACASI
Acaba Dünyada Zeki olan % 2 İnsandan biri misin? Bu soruda hiçbir şekilde şaşırtmaca yoktur, tamamen mantığa dayalıdır.Mantıklı bir şekilde çözüme ulaşılabilir. Bol şanslar!!!
1-) 5 Tane ev var hepsi ayrı renk.
2-) Her evde oturanın, ayrı bir uyruğu var.
3-) Hepside ayrı bir içecek içiyor, ayrı bir hayvan besliyor ve ayrı bir marka sigara içiyor.
4-) Bu 5 insanın hiçbiri öbürünün yaptığını yapmıyor. Yani sigarası ayrı,içeceği ayrı,beslediği hayvan ayrı ve evi ayrı.
SORU: BALIK kime ait?
Açıklamalar yada ipuçları :
1-) İngiliz kırmızı evde oturuyor.
2-) İsveçlinin köpeği var.
3-) Danimarkalı cay içiyor.
4-) Yeşil ev tam beyaz evin solunda duruyor.
5-) Yeşil evin sahibi kahve içmeyi seviyor.
6-) Palmall sigarası içenin bir kuşu var.
7-) Ortadaki evde oturan süt içmeyi seviyor.
8-) Sari evde oturan Dunhill sigarası içiyor.
9-) Norveçli birinci evde oturuyor.
10-) Marlboro içen, kedisi olanın yanındaki evde oturuyor.
11-) Atı olan insan, Dunhill sigarası içenin yanındaki evde oturuyor.
12-) Winfield sigarası içen, Birayı seviyor.
13-) Mavi evin yanında Norveçli oturuyor.
14-) Alman Rothmanns sigarası içiyor.
15-) Marlboro içenin komşusu sadece su içiyor.
Einstein bunu son yüzyılda yazmış ve iddia etmiştir ki ;
Dünya insanlarının % 98’i bunu çözemez.
Selam ve saygılarımla.
!Amorfy.BaRoS+
05-05-2004, 16:34
ONUR un bulmacası
Mantık insanoğlunu bazı varlıklardan ayırt eden özelliklerden birisidir. Antrenmanlı olmak yani mantık jimnastiği yapmak faydalıdır. Bu çerçevede belki benzerlerine defalarca rastladığınız bir mantık bulmacasını sizlere sunmak istedik. Tabi bunun farkı hazırlayıcısının Albert Einstein olması, bizim sadece aracılık etmemiz. Siz yüzde 2’lere 98’lere takmayın kafanızı, çözüm mutlaka var ve siz mutlaka çözersiniz. Çözümü ise bir dahaki yazımızda.
EINSTEIN'IN BULMACASI
Acaba Dünyada Zeki olan % 2 İnsandan biri misin? Bu soruda hiçbir şekilde şaşırtmaca yoktur, tamamen mantığa dayalıdır.Mantıklı bir şekilde çözüme ulaşılabilir. Bol şanslar!!!
1-) 5 Tane ev var hepsi ayrı renk.
2-) Her evde oturanın, ayrı bir uyruğu var.
3-) Hepside ayrı bir içecek içiyor, ayrı bir hayvan besliyor ve ayrı bir marka sigara içiyor.
4-) Bu 5 insanın hiçbiri öbürünün yaptığını yapmıyor. Yani sigarası ayrı,içeceği ayrı,beslediği hayvan ayrı ve evi ayrı.
SORU: BALIK kime ait?
Açıklamalar yada ipuçları :
1-) İngiliz kırmızı evde oturuyor.
2-) İsveçlinin köpeği var.
3-) Danimarkalı cay içiyor.
4-) Yeşil ev tam beyaz evin solunda duruyor.
5-) Yeşil evin sahibi kahve içmeyi seviyor.
6-) Palmall sigarası içenin bir kuşu var.
7-) Ortadaki evde oturan süt içmeyi seviyor.
8-) Sari evde oturan Dunhill sigarası içiyor.
9-) Norveçli birinci evde oturuyor.
10-) Marlboro içen, kedisi olanın yanındaki evde oturuyor.
11-) Atı olan insan, Dunhill sigarası içenin yanındaki evde oturuyor.
12-) Winfield sigarası içen, Birayı seviyor.
13-) Mavi evin yanında Norveçli oturuyor.
14-) Alman Rothmanns sigarası içiyor.
15-) Marlboro içenin komşusu sadece su içiyor.
Einstein bunu son yüzyılda yazmış ve iddia etmiştir ki ;
Dünya insanlarının % 98’i bunu çözemez.
Selam ve saygılarımla.
!Amorfy.BaRoS+
05-05-2004, 16:37
Pardon ıkı kere gıtmıs Bunun Icın Uzgunum
amorfy okadar hesap yapmana gerek yoktu :) 19. güne kadar gelen x sayı 20.günde 2x olacağı için sayı kaç olursa olsun cevap 19 die düşünüyorum :)
!Amorfy.BaRoS+
05-05-2004, 18:03
Orıent Ben de zaten okdar ugrasmadım mat ıyıgıd dırek ortak parentezden 2 20 kuvvetını buldum Ikıye buldum baska yollarıda var tabı ıstersen anlatıyım
!Amorfy.BaRoS+
05-05-2004, 18:05
Einstein sorusunu yap Hll oSun tmm ?
YoL_GezeR
05-05-2004, 21:38
enstienin sorusunu cevaplarım ama ilk önce kalem kağıtla cizmem gerekir onu.iki tane soruyla sınırlı kalmayın orada başka sorular var yarın açıklayacağım.Hem bunlar kolay sorulardı daha zorları geliyor yarın:))
valla keyfin bilir anlat istersen :) ama bu soruyu mantıkla çözmek mat.le çözmekten daha kolay
YoL_GezeR
05-05-2004, 21:57
yok be matematiğe gerek yok 20 günde doluyorsa yarısınıda 19 günde doldurur doğru cevap sepet sorusuda doğru
dokuzu hariç bütün koyunları ölen çobanında 9 koyunu kalmıştır çünkü koyunlarının dokuzu hariç.4 tane 1 kullanarak yazabileceğin en büyük sayıda 11 üzeri( üzeri nasıl yapılacağınıbilmiyorum)11
Köylü sorusuda ;küçük büyüğün oğluydu eğer ki büyük küçüğün babası değilse annesidir :)
bir adamın dul karısı sorusunda da bir adamın dul karısı varsa o adam ölüdür adam eğerki ölürse karısı dul olur kiminle evlenirsede evlensin :))
ok?
aslında bu soruları bir kaç kişinin daha okumasını istiyordum onun için yarın dedim seni kıracağıma kafamı kararım be:))
timur_polat
05-05-2004, 21:57
Yaw GÜrkan Birak Şu Sorulari.olum En Son Denemeden Sen KaÇ Aldin Onu SÖyle. :D
YoL_GezeR
05-05-2004, 21:58
enstien sorusunu mantıkla çözeceğim ama karıştırmamak için kağıda yazacağım dedim
YoL_GezeR
05-05-2004, 22:00
senin aldığın denemenin puanının üstüne 100 koy kaç aldığımı görürsün:))
timur_polat
05-05-2004, 22:05
Onu Bunu Bunu Biraakk Bana Kulak Ver
Sariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
YoL_GezeR
05-05-2004, 22:05
kırmızıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı ıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı
timur_polat
05-05-2004, 22:06
Sariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
YoL_GezeR
05-05-2004, 22:06
kırmızzzzzzzzzzzzııııııııııııııııııııııııııııııııı ıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı
timur_polat
05-05-2004, 22:07
en büyük şampiyon kiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim
YoL_GezeR
05-05-2004, 22:08
ŞAMPİYON Galatasaray
aytugcaglar
05-05-2004, 22:33
Dün, 22:58 #3
YoL_GezeR
Yolların şahı!!!
Katılım tarihi: Apr 2004
--------------------------------------------------------------------------------
Bir erkeğin, dul karısının kız kardeşiyle evlenmesi caiz midir?
adam olmus be guzelım ne evlenmesı bı daha :)))))))))
YoL_GezeR
05-05-2004, 22:37
yani mantık sorusu cevaplarını yazdım :)))))))
balığı alman besliyor, 4.evde, evinin rengi yeşil, kahve içiyor, rotmans sigarası kullanıyor.
Abi kafam döndü iki soruya kafa yorıyım dedim allak bullak oldum tebrik valla güzel sorular
!Amorfy.BaRoS+
06-05-2004, 13:34
Ersin sen bildigin için kutluyorum bu soruyu ben ıkı dakıkada cozudm eger bu soruyu 1 dakıkanın altında cozen varsa hll olsun cunku orjınalınde 1 dakıka da Cozulmesı gerek ıste cevabı !!!
Norveçli sarı evde oturuyor,kedisi var,su ve dunhill sigarası içiyor;
Danimarkalı mavi evde oturuyor,atı var, çay ve marlboro sigarası içiyor;
İngliz kırmızı evde oturuyor,kuşu var, süt ve palmall sigarasısı içiyor;
Alman yeşil evde oturuyor,balığı var, kahve ve rothmans sigarası içiyor,
İsveçli beyaz evde oturuyor,köpeği var, bira ve winfııld sigarası içiyor.
YoL_GezeR
06-05-2004, 20:48
cevaplarını 3. sayfada olması gerek yazdım bakabilirisiniz. başka sorular da koyacağım asıl kafayı o zaman patlata bilirisiniz :D
!Amorfy.BaRoS+
06-05-2004, 20:55
Yol gezer baba ınternette cogunun cevabı var ona gor eb ul :)
YoL_GezeR
06-05-2004, 21:02
:) ne bak görüyormusun telif haklarını almasan böyle yazarlar :D kendim üretecem hemde telif haklarını alacam:D
!Amorfy.BaRoS+
06-05-2004, 21:17
Haha Tamam Bır soru 4 tane 7 yı kullanarak 4 ıslemle 100 elde edın Bunu Ogretmenımız sdsormustu bır ara her 4 ıslem bır kere kullanılıcak bıkere toplama bıkere carpma bıkere bolme bıkere cıkarma Kafayı yedırten bısey Sabaha Kadar ugrasmayın sakın Mutlu kalın1!!!
YoL_GezeR
07-05-2004, 13:59
o zaman 8 tane 8 kullanarak 100 sayısını elde edin 888+88+8+8+8=1000
!Amorfy.BaRoS+
07-05-2004, 14:15
Benımkını hayatta bulamazlar :)
YoL_GezeR
07-05-2004, 14:19
bir şey soracam eski formda yıldız sayısı vardı neye göre değişiyor o biliyormusun?
mesaj sayısına göre... 50 kadar yeni üye.. 100 e kadar üye.. gibi bişeydi.. ama artık önemi yok..
dynakaos
10-05-2004, 01:22
Benimki eski bir soru ama yazayım , belki bunun üzerine kafa patlatmamış olanlarımız vardır.
İki kapı var , önlerinde birer melek duruyor. Kapılardan teki cennete diğeri cehenneme açılıyor. Meleklerden teki hep yalan söylüyor , diğeri hep gerçeği/doğruyu söylüyor. Meleklerden sadece birine tek bir soru sorarak hangi kapıdan geçip cennete ulaşacağınızı bulmamız gerek!
Not: hangi meleğin doğru hangisinin yalan söylediğini bilmiyorsunuz. Doğru söyleyen melek cennetin kapısında duruyordur tarzı bir şey yok , cennetin kapısında yalan söyleyende duruyor olabilir.
Bu problemi hayatım boyunca kafa çatlatıp da çözen sadece tek insana rastladım...
bol şans...
YoL_GezeR
24-05-2004, 17:41
ee cevabı yok mu bu sorunun ?
YoL_GezeR
17-07-2004, 16:00
3 kişi pastaneden bir kilo baklava alıyor ve 30 mılyon verıyorlar. ve cıkıyorlar. o arada patron gelıyor ve cıraga oglum ne yaptın diyor. oda bır kılo baklava sattım 30 mılyona diyor. oda olm ne yaptın dıyor kılosu 30 değil 25. al bu beş milyonu git onlara geri ver diyor.
oda gidiyor beş milyonun 2 mılyonunu cebine atıyor ve herkese birer milyon veriyor.
en başta herkes 10 ar milyon vermişti toplam 30 mılyon yani. cırak bunlara birer mılyon geri verdiğine göre herkes 9 mılyon ödemiş oluyor. 3.9=27 eder. cırakta cebine 2 mılyon attı. toplam 29 eder
PEKİ BİR MİLYON NERDE????
SpEEd_dRiVeR
17-07-2004, 16:38
abi bu soruyu bana barracuda (taci) abim soruştu ama cevabı unuttum :D
SpEEd_dRiVeR
17-07-2004, 16:42
abi şöylemiydi...
şimdi adamlar otuz milyon veriyorlar...patronda 25 milyonu geri yolluyor..
30-25 = 5 milyon kalıyor...
çırak bu 5 milyonun 2 milyonunu alıyor...
3milyon kaldı...
27+3 = 30
YoL_GezeR
17-07-2004, 16:44
:) its perfect answer doğru 25 milyon alıyor ya 2 milyon atlıyorsa 26 27 milyon gitmiş oluyor geriye 28-29-30 kalıyor
OrienXenophan
17-07-2004, 22:34
Beyler virusler oyle kapta mapta UREMEZ
Ancak canli bir doku hucresi icinde urerler bakiniz hiv(aids )virusu akyuvar hucrelerinin icinde urer:)
daha ayrintili bilgi icin bknz. lise biyolojisi:)
SirWilliam
17-07-2004, 23:51
İstanbul-Londra arasını bir ucak 1100 dk de alıyormus.
Londra-İstanbul arasını ise bir ucak dönüste ise 8.5 saatte dönüyor.
__________________________________________________ ____________
Neden böyle?
dynakaos'a
okulda bana din dersinde öğrettiklerine göre melekler yalan söylemezler.yani hangisine sorarsak soralım doğruyu söyleyeceklerinden kolayca cennete giden kapıyı bulabiliriz.doğru mu?
tanerf82
18-07-2004, 03:14
Benimki eski bir soru ama yazayım , belki bunun üzerine kafa patlatmamış olanlarımız vardır.
İki kapı var , önlerinde birer melek duruyor. Kapılardan teki cennete diğeri cehenneme açılıyor. Meleklerden teki hep yalan söylüyor , diğeri hep gerçeği/doğruyu söylüyor. Meleklerden sadece birine tek bir soru sorarak hangi kapıdan geçip cennete ulaşacağınızı bulmamız gerek!
Not: hangi meleğin doğru hangisinin yalan söylediğini bilmiyorsunuz. Doğru söyleyen melek cennetin kapısında duruyordur tarzı bir şey yok , cennetin kapısında yalan söyleyende duruyor olabilir.
Bu problemi hayatım boyunca kafa çatlatıp da çözen sadece tek insana rastladım...
bol şans...yalancı adamla durust adam sıfatından belli olur zaten.. e bu melekler icinde boyle olmalı :)
temiz yuzluye gider sorarım kardes hangisi cennet diye o da soyler dogrusunu :)
saka bi yane ben bu sorunun cevabını biliyodum hatta soruldugunda ilk kendim bulmustum ama tutuldum su anda bi turlu hatırlıyamıyorum..
herhangi birine meleklerin bi soru sorup verilen cevabın zıttı kapıya gitmek gerekiyodu ama soru neydi? :)
Asıl cevabı da hatırlamış bulunuyorum ki o da şudur:
meleklerden herhangi birine gidip "arkadasına hangisi cennet kapısı diye sorsam bana hangi kapıyı gosterirdi?" seklinde bi soru yoneltiyruz. melek cevap olarak hangi kapıyı gosterirse biz diger kapıya yoneliyoruz ve acıp o kapıdan iceri giriyoruz. (allah gecinden versin) :)
SirWilliam
18-07-2004, 14:14
Benim soruya cevap yokmu.
"arkadasına hangisi cennet kapısı diye sorsam bana hangi kapıyı gosterirdi?"
diyelim ki doğru söyleyen meleğe sorduk
arkadaşı, yani yalan söyleyen melek sana cehennemin kapısını gösterecekti. doğru söyleyen melek de doğru söylemek zorunda olduğu için sana yalan söyleyen meleğin hangi kapıyı göstereceğini doğru bir şekilde söylemesi lazım ki o zaman da gösterilen kapı cehennem olacak? ne dedim ben :)
!Amorfy.BaRoS+
18-07-2004, 15:52
ErsıN anlatmak ıstedıgın Bırıne Hangısı ıyı degerıne hangısı kotu seklınde soru sorup bulunabılır Dıyor yanı ıkı zıt kavramdan dogru sonuca ulasılak dıyor bencede dogru sonuc bu :)
tanerf82
18-07-2004, 17:26
ErsıN anlatmak ıstedıgın Bırıne Hangısı ıyı degerıne hangısı kotu seklınde soru sorup bulunabılır Dıyor yanı ıkı zıt kavramdan dogru sonuca ulasılak dıyor bencede dogru sonuc bu :)amorfy 2 soru falan yok ortada..
sorucagın soru arkadasına hangisi cennet diye sorsam bana ne derdi.
hangi melek dogrucu hangisi yalancı bilinmiyo.
dogrucuya sormusan eger, o sana yalancının gosterecegi kapıyı gosterirdi yani yalancı da cehennemi gosterecegi icin sen diger kapıya girerdin.
yalancıya sormussan da o sana dogrucunun gostericegi kapıyı diil de gostermiyecegi kapıyı soylerdi. dogrucu aslında dogruyu soyleyerek cenneti gosterecegi icin yalancı da yalan soyledigi icin cehennemin kapısını gosterirdi. yani sen gosterilen kapıyı diil de oburunu acıp giriceksin.. o kadar.
tanerf82
18-07-2004, 17:28
Benim soruya cevap yokmu.senin sorun neydiki genc baktım goremedim ? :)
SirWilliam
18-07-2004, 18:21
İstanbul-Londra arasını bir ucak 1100 dk de alıyormus.
Londra-İstanbul arasını ise bir ucak dönüste ise 8.5 saatte dönüyor.
__________________________________________________ ____________
Neden böyle?
İste soru bu Taner abi.
SpEEd_dRiVeR
18-07-2004, 19:23
THY biraz yavaş yol alıyor galiba..:D
SirWilliam
18-07-2004, 22:00
Enes biraz mantık yürütsen bulursun tam sana göre.
zaman farkindan dolayidir
SirWilliam
19-07-2004, 08:58
Bi matematik kullanın.Mantık aramayın ya.Soru keklemek icin.
tanerf fakat hangı melegın ıyı olup hangısının kotu oldugunu bılmıyorsun ?
egerkı yalan soylerse yalan olup olmadıgını nereden bılıpte tersıne gıdeceksın ?
alnında yalancı yazmıyorkı :D
tanerf82
19-07-2004, 11:22
tanerf fakat hangı melegın ıyı olup hangısının kotu oldugunu bılmıyorsun ?
egerkı yalan soylerse yalan olup olmadıgını nereden bılıpte tersıne gıdeceksın ?
alnında yalancı yazmıyorkı :D
ama bi melegin hep yalan digerini de hep dogru soyledigini biliyosun sonucta.
aldıgın cevabın tersi dogru olandır. soru cunku yanlış kapıyı gostermek zorunda bırakıyo 2 melegi de.
ornek veriyorum oku bak anlıycaksın.
senin adın OLYNTH olsun mesela,
2 melekten de biri dogrucu sana hep OLYNTH diyo, digeri de yalancı, sana paso OSMAN diyo.
sen meleklerden herhangi birine "arkadasına sorsam benim adıma ne der?" diye sordugunda. dogrucu melek cevap olarak OSMAN diyecektir, cunku yalancının cevabını dogrucuyo soruyosun o da sana soyluyo.
aynı soruyu yalancıya sordugunda da sana cevap olarak yine OSMAN diyecektir. cunku ona da dogrucunun cevabını soruyosun, dogruyu soylese OLYNTH diyicek ama yalan soyliyecegi icin cevabı OSMAN olacak.
ornegi oku tekrar tekrar anlıycaksın bak.
dogru dıyorsun
hangısıne sorarsam sorayım
sonucta orda yalan soylıyen bır tane oldugu ıcın tersı olacak
enes;dünyada dönüyo yane sen uçakla yol alırken seni gitceğin yere yakınlaştırıyo veya uzaklaştırıyo;)
SirWilliam
19-07-2004, 23:33
Ya ztn 1100 dk=8.5 saat bukadar basit.:D
onur;
1100 dakika kaç saat yapar :)
SpEEd_dRiVeR
20-07-2004, 09:40
onur iyi hesapla yada ben yanlış hesaladım.:D
1100 dk 8,5 saat etmiyoki:D:D
8,5 saat 510dk ediyor:D:D
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.