Orijinalini görmek için tıklayınız : Edge 540 ile ilgili
hakan.oncul
31-10-2006, 16:58
Arkadaşlar merhaba ben bu hobiye daha yeni başladım.
THK dan aldığım Edge 540 maket uçağın simülatörünü birtürlü çalıştıramadım. Simülatör açılıyor fakat verici kontrol etmiyor.
Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler
merhaba edge 540 bu gün bende aldım.. bilgisayarakurdum çalıştırdım simülasyonu.. aslında anlatıyor kitapçıkta .. olay şu mikrofon girişine bağlaınyor biliyorsun bilgsayara ilk önce bir mikrofon taktım diye tanıtman lazım .. daha sonra ses kaydeticisinii açıp.. kumandayla biraz oyna değişik dalga boyutları çıkıyorsa tamam dır. daha sonra fms1 dosyasındaki simülasyonu çalıştırıyorsun.. similasyon açılınca controlleri joysticke tıklayıp kitapcıktaki ayarları yapıyorsun fakat ayar sırasında devamlı kumanda ile oynaman lazım ses kaydeticisinden alınan sesler buda komut niteliği taşıyor yada ben öle olduğunu düşünüyorum. daha sonra iyi uçuşlar baya zor bi simülasyon eğer gerçek hayatta böle ise yandıkk... :D::D:D:D
Umarım daha önceden uçuş tecrübeniz vardır. Aksi takdirde Edge 540 çok fena bir seçim olmuş. Ömrü kısa bir uçak olacak.
Scorpion_King
14-12-2006, 21:09
fms de gerçek hayata göre çokd aha kolay. FMS ye zor diyorsanız uçuşa çıkmayı denemeyin bile şimdilik.
Vallaha aldık artık bunu parçaladıktan sonra kendim bir tane yapıp bunun parçalarını kullanıcağım..zaten ben parçaları için aldım:Dkumanda servo felan... zorluk olayına gelince kıra kıra öğrencez değilmi :D siz öğrendiyseniz bizde ( çömezler) öğrenebiliriz :D
hakan.oncul
15-12-2006, 13:36
Ben edge yi daha uçurmadım ama kırılsada önemli değil ikinci bir depron uçağı kendim yaptım eğer bu iş kırılmadan yapılamıyorsa inşallah bizde sizler gibi kıra kıra öğreneceğiz.Ben öğrendikten sonra kıranlarıda gördüğüm için o kadar dert etmiyorum.
Valla Edge gibi bir uçağı uçurmayı denemezdim ben de şahsen. Muhtemelen ilk uçuşunuz 10-15 saniye sürecektir. Keşke üstten kanatlı bir model alsaydınız. Hiç olmazsa uçurma şansınız olurdu. Edge 540 ileri derece bir aerobatik uçak.
Küçük bir tüyo vereyim, uçağınızı havalandırdığınızda hiç bir manevra yapmadan 100-150 metre kadar yükselmeye çalışın. Bu yükseklikte hatalarınızı telafi etme şansınız olur hiç olmazsa. Bir de dönüşlerinizi hep sol tarafa doğru yapmaya çalışın. Pervanenin Gyrocouple etkisi yüzünden sola dönüşlerde sol kanat yukarı doğru itileceği için uçağı roll-over yapmadan dönme şansınız olur belki.
Şimdiden geçmiş olsun.
...Pervanenin Gyrocouple etkisi yüzünden sola dönüşlerde sol kanat yukarı doğru itileceği için uçağı roll-over yapmadan dönme şansınız olur belki...Çok güzel bir tüyo. Sola dönüşlerde kendimi daha rahat hissetmişimdir. Bunu bilmiyordum ama hep dönüşleri sol taraftan yapmayı tercih etmemin sebebinin bilimsel açıklaması bu olsa gerek.
Egemen, Gyrocouple'ı biraz daha açıklayabilir misin, yer kürenin dönüş yönü ile mi ilgili?
Pervanenin dönüşü ile ilgili bir kuvvet. Pervane (uçağa pilotun görüşünden bakıldığı zaman ) saat yönüne doğru dönüyor. Ve de döndüğü için bir jiroskop etkisi yaratıyor. Pervanenin dönüş yönüne doğru döndüğünüz zaman içte kalan kanat -yani sağ kanat- jiroskop etkisi ile birleşerek saat yönüne doğru hareket etmek istiyor. Bu durumda da sağ kanat iyice aşağı doğru düşüyor.
Halbuki jiroskopun (yani pervanenin) dönüş yönünün tersine doğru dönmeye çalıştığınızda jiroskop etkisi bu sefer içte kalan kanadı kendi dönüş yönüne doğru çekmeye çalışıyor. Bu sayede sol dönüşte sol kanat yukarı kalkıyor.
İşin arkasındaki fizik formüllerini bilmiyorum açıkcası ama özetle gyrocouple etkisi bu şekilde çalışıyor.
Kumandalı uçuşta çok üzerinde durulmayan bir kuvvet olmasına rağmen serbest uçuş sırasında uçuş ayarlamasında çok önemli bir etken. Bu yüzden de serbest uçuş uçaklar genellikle sola dönecek şekilde ayarlanıyorlar. Sağ dönüşte -death spiral- olayına girmeleri çok muhtemel çünkü.
Serbest uçuşun faideleri. :)
benim guppy de sağa dönüyor :) aynı hesap.
hakan.oncul
01-01-2007, 00:44
Bir simülatör için sordum uçak kötülendi.Bence kötü uçak yoktur , kullanamayan pilot vardır. Hepinize iyi yıllar ve kurban bayramınızı kutlarım
uçağı kötüleyen olmamışki? sadece başlangıç için uygun bir model değil. acemi pilot olduktan sonra en basit modelde düşüyor... deneyimle sabittir :)
hakan.oncul
02-01-2007, 11:24
uçağı kötüleyen olmamışki? sadece başlangıç için uygun bir model değil. acemi pilot olduktan sonra en basit modelde düşüyor... deneyimle sabittir
Cevaplara saygım var ama benim sorum simülatör hakkında idi. Cevap yazdığın için okuduğun anlaşılıyor, sence verilen cevaplar benim soruma yanıt olabilirmi, seni tatmin ettimi????????????????????????
haklısınız. similatör ile ilgili olarak birşey bende söyleyemiyorum.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.