Orijinalini görmek için tıklayınız : Gümrük ile ilgili bilgi
Helimanyak
05-11-2006, 19:07
Merhaba arkadaşlar. Dün okuduğum başlıktan sonra ( Sümer bey'e sonsuz teşekkürler :) ) İnternetten yurtdışındaki bir kuruluştan bir tane Raptor G2 siparişi vereceğim (http://www.raidentech.com/newbe63dz4dr.html) sitede helikopterin fiyatı 185 USD. RTF sayılır. benim merak ettiğim bu helikopteri sipariş etsem Gümrük,K.D.V vs masraflar varmı varsa neler ve neye göre hesaplanıyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Şimdiden Çok Çok Teşekkürler
Hürmetler
Volkan
javaCoder
05-11-2006, 19:24
Daha önce raidentech den alışveriş yapmış biri olarak; ben kesinlikle raidentech i önermem ve bir daha alışveriş yapmam. 4 kanallı arf siparişi verdim. Online kartımdan parayı çektiler. Mail attılar, tracking number şu, 2 haftaya elinize geçer.
Buraya kadar gayet güzel, arada bir USPS in sitesinden bakıyorum böyle bir tracking yok diyor, alla allaah diyorum, neyse dedim sonuçta o da Amerkanın PTT si. 2 hafta doldugu gun mail attım. 2 hafta oldu gelmedi. USPS in sitesinde de teslim bilgisi yok. Adamlar tek satır cevap verdi. Bugün ürünü kargoya verdik.
Böyle bir şey olamaz. Cevap yazdım ama sallayan yok tabii. Neyse 2 hafta sonra ürünü PTT den sorunsuz aldım. Üründe beklediğim gibi ama bu ilgisizlik ve vurdumduymazlık yüzünden bir daha alışveriş yapmam ben oradan.
Asıl sorunun cevabı ise ; ne kadar gümrük ödüyeceğini kimse bilemez. Burası Türkiye sonuçta :)
DeLLyCeM
05-11-2006, 19:26
Satın almayı düşündüğünüz bu modelin Thunder Tiger firmasının Raptor modelleriyle ilgisi yoktur, herhangi bir uzakdoğu firmasının fason üretimidir. Yanlış anlaşılma olmasın.
Gümrük ile ilgili konu forumda çok geniş bir şekilde mevcut, araştırırsanız bu bilgilere erişebilirsiniz.
Helimanyak
05-11-2006, 19:27
Teşekkür Ederim Dostum :)
Ama bunun bir hakkı hukuku yokmudur yani ? Hani ağırlık ürünün sınıfı vs. kriterlere göre gümrükteki ödemeler, K.D.V. ve diğer masraflar hesaplanıyor olmalı bence. Yinede çok çok teşekkür ederim. :) bu arada baktığım helikopter nasıl ? önerirmisin. Bence çok hoş bir görüntüsü var :)
Helimanyak
05-11-2006, 19:32
Satın almayı düşündüğünüz bu modelin Thunder Tiger firmasının Raptor modelleriyle ilgisi yoktur, herhangi bir uzakdoğu firmasının fason üretimidir. Yanlış anlaşılma olmasın.
Gümrük ile ilgili konu forumda çok geniş bir şekilde mevcut, araştırırsanız bu bilgilere erişebilirsiniz.
Değerli Arkadaşım
Öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Java Coder arkadaşımın ilk helikopter tercihi ile ilgili geniş yazıları okudum ve 22 E almaktan vazgeçtim. Ama haliyle bir Trex alacak bütçeyede sahip değilim. bırakın sahip olmayı RC Helikopterlerin filmlerini bile izlemek beni rahatlatıyor ve artık sahip olmak istiyorum. tamam Walkera kalitesiz Trex Muhteşem zaten Trex i şişli civarında bir firmada yakından inceledim. Gerçekten takdire şayan bir araç. ancak 22E yada Trex arasında başlangıç sayılacak bir seviyede tavsiye edebileceğiniz takriben makul fiyata bir helikopter mevcutmudur ? Yoksa ben fakirmiyim :)
javaCoder
05-11-2006, 19:42
Değerli Arkadaşım
Öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Java Coder arkadaşımın ilk helikopter tercihi ile ilgili geniş yazıları okudum ve 22 E almaktan vazgeçtim. Ama haliyle bir Trex alacak bütçeyede sahip değilim. bırakın sahip olmayı RC Helikopterlerin filmlerini bile izlemek beni rahatlatıyor ve artık sahip olmak istiyorum. tamam Walkera kalitesiz Trex Muhteşem zaten Trex i şişli civarında bir firmada yakından inceledim. Gerçekten takdire şayan bir araç. ancak 22E yada Trex arasında başlangıç sayılacak bir seviyede tavsiye edebileceğiniz takriben makul fiyata bir helikopter mevcutmudur ? Yoksa ben fakirmiyim :)
Bunun cevabını, bahsettiğin konudan ben yazmıştım :) Honey Bee CP2 yi öven yazılar okudum pek çok forumda. Şu an da 140 dolar civari RTF si. Burda isim verip reklam yapmak istemiyorum ama yabancı forumları incelerseniz siz de farkedersiniz. Ancak şöyle bir durum var mesela kırım yaşadınız. Haydaa bekle ki 2 hafta da gelsin yedek parçalar çünkü TR de yedek parçasını ben bulamadım. Tercih etmeyişimin tek sebebi de budur.
Yoksa ben fakirmiyim :)
:) Gerçekten ben de bunu düşündüm bir zamanlar acaba bu kadar paraya değecek mi bu hobi. Sigara kullanmadım hiç, alkol de çok ender kullanırım, sigara içiyor olsaydım, kesinlikle daha çok para harcardım ve elde edeceğimde ciğerlerimi çürütmekten tut da daha pek çok hastalığa kadar giderdi. Oysaki bu hobiyle, uçak ve heli, işimin stresinden kurtuluyorum ki bu da yaptığım harcamaya değer. Bir de bu tarafından bakmak lazım konuya.
Nasıl olsa babamızın firması degil,ve turkiye ile de pek alakası olmadıgı icin reklama girer korkusu olmadan yol gostermesi ve fikir vermesi acısından yazıyorum.Ben R/C ekipmanları siparisleri icin towerhobbies i tek geciyorum.Ayrıca gecen hafta UPS ile siparis verdim,170 USD civarı,2 gunde eksiksiz elimde ve gumruk olarak da hic bir sorun yasamadım,kapıma geldi.:ahhahyt:
viaconme
05-11-2006, 20:13
1- Tekrar hatırlatmak istiyorum; heli kullanımı diğer RC türleri ile karıştırmayın. Alırım nasılsa bi yolunu bulurum diyip geçiştirmeyin bu konuyu, heli hakkınd aaraştırma yapmak yetmez, bir sim alıp ne olduğunu görün
2- Aksini belirtmediğiniz sürece her firma kendi kargo seçeneğini kullanır, usps yerel posta firmasıdır ve netten takibini yapmassınız. Normal posta ile dünyanın heryerinden max 10-15 günde postanız gelir ancak bizim gürükte 1 ay kalabilir.
3- Gümrük hesaplamaları konusunda ilgili başlık altında Egemen beyin yazısı var, ödenecek gümrük %3-4 arasıdır. önemli olan KDV vebunlarla ilgili evrakları hazırlatmak para tutar. Ayrıntılı hesap için lütfen gümrük konularına bakın. http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=11667
4- Yeni başlıyanlara tavsiyelerde bulunurken lütfen iddialı konuşmayın ve aldığı helinin bir parçası için 1 ay bekliyebileceğinide belirtin. Heli ye başlamak uzun zaman ve sabır isteyen bir iştir.
Saygılarımla.
Sümer Yamaner
05-11-2006, 20:31
Türkiye'de gümrük konusunda bir standardın olduğunu söylemek güç. Tamamen memurun iki dudağı arasında herşey. O nedenle bu tür malzeme ideal olarak dışarıdan gelen birisi tarafından getirilebilir.
Posta yolu ile sipariş vercekseniz mutlaka normal posta ile getirtin. UPS gibi şirketler ile getirtirseniz (bu arada UPS ile USPS aynı şey değil) ve gümrükte takılır ise geri göndermek için ciddi masraf yapmanız gerekebiliyormuş.
Sonuçta kağıt üzerinde nakliye dahil 100 Euro'yu aşmayan paketler takılmadan geçiyor. 100 Euro üzerinde ise memur sizin bu aleti ticari maksatla getirttiğinizden şüphelenirse vay halinize. Gümrük müşaviri vs ile uğraşıp helikopterin iki kat parasını ödeyip alırsınız. Memur iyi niyetli olur da kişisel kullanım için getirttiğinize inanır ise o zaman % 10 gümrük vergisi öder alırsınız.
Maalesef Türkiye'de bu tür alışverişler ciddi bir adrenalin kaynağıdır.
Sümer Yamaner
05-11-2006, 20:35
Bu arada bu helikopter beni rahatsız etti. Bir yerde 800 gram iki yerde ise 580 gram denilmiş. Arada o kadar ciddi bir fark var ki. Hangisi doğru. 800 gram ise o motor biraz zayıf kalmaz mı? Burshless ve LiPo versiyonunu almak daha akıllıca olur gibime geliyor.
Helimanyak
05-11-2006, 20:44
Yukarıdaki sorularımı usanmadan yanıtlayan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve son sorumu soruyorum :) http://www.raidentech.com/newbe63dz4dr.html sitesine diğer arkadaşların yaptığı gibi TOY ve 90 yada 100 USD yazdırmalarını istesem bu site yazdırırmı. bekleme konusunda Java Coder teşekkürler. :) ama vallahi uçmasada bu görüntü çok hoşuma gitti. motoru için site carbon brush demiş Cevaplayabilirseniz çok minnettar olurum. Artık dayanamıyorum :) çatlayacağım alıcam bu modeli :) :D
javaCoder
05-11-2006, 21:10
Yukarıdaki sorularımı usanmadan yanıtlayan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve son sorumu soruyorum :) http://www.raidentech.com/newbe63dz4dr.html sitesine diğer arkadaşların yaptığı gibi TOY ve 90 yada 100 USD yazdırmalarını istesem bu site yazdırırmı. bekleme konusunda Java Coder teşekkürler. :) ama vallahi uçmasada bu görüntü çok hoşuma gitti. motoru için site carbon brush demiş Cevaplayabilirseniz çok minnettar olurum. Artık dayanamıyorum :) çatlayacağım alıcam bu modeli :) :D
Acele etmek yapılacak en hatalı davranıştır. Ben ağustos ayında aldım kumandayı. Yaklaşık 1 ay boyunca da araştırdım hangi heli diye. Durumuma en uygun heliyi tercih ettim. Şimdi hangi donanım onu araştırıyorum. Son 1 haftadır da heli de setup nasıl yapılır, video vs... araştırıyorum. Belki benimkisi biraz fazla ancak ben daha heli geçmeden, gözüm kapalı tüm parçaları soküp takabilmeyi, setup yapabilmeliyim en azından teori bazında. Belki de bu meslek hastalığıdır. Bir iğne bile alacak olsam, araştırmadan almam. En azından heli gelince bana süpriz olmaz.
Sırf görüntüyle bu iş olmaz, bence öncelikle simülasyona yönelmek daha doğru bir davranış olur. Ağustos ayında kumandamı aldım, sonra ilk aldığım şey simülasyon kablosuydu, ne uçak ne heli ne de başka bir şey.
Ben kesinlikle towerdan alışveriş yapmam, örn : bir uçak motoru alıcam, 60 dolar, ups kargosu da 60 dolar, ee ne anladım bu işten, airmail var o ucuz ama takip numarası yok, çok riskli.
Yazarlar mı, bilemem benim aldıgım ucak kargo dahil 105 dolar dı ve ekstra %10 indirimim de vardı, sorun olmadı. En iyi cevabı onlar verir, mail at bence
SwTaArRs
05-11-2006, 22:24
bu helikopter walkera 36nın birebir aynısı diyebilirim. rotor kısmı ve rotor kontrol kısmı kopyası resmen. gerçi kim kimden kopyalamış bilmiyorum artık.
neyse. gümrük ile ilgili konuşmaları forumun ilgili yerinde devam ederseniz, sizden sonra aklına aynı sorulan takılanların bu bilgilere ulaşması daha kolay olur.
helikopter önerisine gelince bunun için de "yeni başlayanların yol haritası" başlığı var bu amaçla zaten sabit başlık yapıldı.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.