Orijinalini görmek için tıklayınız : ebay hakkında
arkadaşlar selam..
şimdi bu ebay dan ikinci el alımı konusunda ne düşünüyosunuz? daha önce ebaydan bi şey alan sorun yaşayan oldumu? biraz dolaştım fiyatlar cazip görünüyor.. sfır almanın bi anlamı yok gibi..
ne alacağına gore değişir
ben kendim için bi şey almayı düşünmüyorum aslında.. burada her şeye hitiyacı olan arkadaşlar var.. genel olarak fikir alışverişi yapalım istedim.. bakarsın bundan sonra devemlı ebay ı kullanırız.
0 ürünler dısına ozellikle hırpalanmaya müsait ürünlerin ne derece sağlam olduğu konusunda şüphem var benim.
Walla arkadaşlar ebay kullanan arkadailarım var. Ve hiç problem yaşamadılar ama m tech mükemmel bişey yazmış adam tabiki kötü demiyor ve atalım araba sana sağlam ve hareket eder halde geliyor ama ilk dokunuşta dağılabilecek şekilde toplanmış birşeyde gelebilir. Bu yüzden mekanik şeyler az satılıyor zaten... Riskli ama değerse düşünün. Gelmemesinden de korkmayın! Kargo sana ulaştığında açarken tutanak tutmasını istiyorsun ve eksik kırık varsa iade ediyorsun. Sonrasını bilmiyorum ama...
Ebaydan ürün alırken sorun yaşayabilirsiniz. İkinci el olduğu için faturasız çıkıyor. Gümrükten geçmesi çok zor. Forumda ebaydan mal getirip te sorun yaşamış arkadaşlar vardı. Ama 100dolarlık birşey getirirseniz sorun yaşarmısınız bilmiyorum:D
e-baydan ikinci el antika sayılabilecek bir araba getirip gümrükten evine sürerek getiren insanlar tanıyorum. Gümrükten geçişi nasıl oluyor bilmiyorum ama adam 1/1 araba getirtti. Kanada dan bindi ve evine gitti dediğim gibi... Ama cd alıp içi boş çıkan arkadaşlarımda oldu. Mekanikte risk alıyorsunuz bunu asla unutmayın derim!
Arkadaslar ben 3 defa ebay.de den kullanilmis model aldim ve hepsinde gumrukte problem cikti ve araya tanidik vs sokarak mallari kurtardim.ayrica aldiginiz modelin nasil cikacagida biraz sansiniza kalmis.benim aldiklarimdan birisi cok kotu toplanmisti mesela,baska bir tanesi camur icnde cikti.bu yuzden olay riskli tavsiye etmem.
benim abd de bi yakınım var ve buradan seçip ona yollattıratım diyorum.. bu eleman aynı zamanda bi şirketi var böyle hobby mağazaasından yollanmış gibi bi fatura kesebileceğini söyledi.. yani örneğin 500 dolarlık mal getirtirse 100 doların altında bi fatura üzerine koyup buraya yollayabilir.. böyle bi şey olabilir mi?
Benimde kuzenim almanyadaydi o gonderiyordu bana mesele o diil.Adamlar gumrukte paketi actiklari zaman icinde faturada olsa modelin kullanilmis oldugu anlasiliyor ve olay turkiyeye 2. el mal sokamiyor olamamiz
Merhabalar, Ebay de sadece kullanilmis esya satilmiyor yeni es yada satiliyor, ve faturasida var kullanilmis esyadada fatura ebayden alabilirsiniz,
Ben Ebay de kendim alim ve satim yapiyorum, ve yurt disinda kaliyorum, eyer Ebay le ilgili bir sorununuz yada birsey almak istiyorsaniz burdaki bütün arkadaslara yardimci olabilirim. Mail: sezer@sezerim.com
evet sezer85 saol .. yalnız şimdi gerçekten bu adamalr gümrüğe giren malları bu kadar detaylı mı inceliyolar içini açıp bide kullanılmış mı die de mi bakıyolar ? çünkü bende bi şeyler getşrttim towerdan adamlar büyük kutunun içini açtılar ne olduğuna şööle bi baktılar sonra yolla.. o kadar içine bakıp felan incelemediler.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.