Orijinalini görmek için tıklayınız : mini-z mr02 ye modifiye
kertenkebelek
12-11-2006, 00:02
Arkadaşlar sonunda mr02 mi aldım ama 2.el olduğu için bazı sorunları var mesela motodan ses geliryor ama bu motoru ağza bağlayan parçayı sıkıştırınca geçiyor.ama oda kırıldı şimdi yenisini alıcam.
ben bu araç için yeni modifiye bir motor arıyorum.acaba her motor türü buna olurmu?
yada bir link filan verebilirmisiniz?
vede motoru yükseltince başka bir şeyide upgrade etmem gerekirmi?
slm bende eskı mını-z cı olarak 1*5 yıl aradan yeı mr 02 mı aldım
bu araclara cok fazla modıfıye seceneklerı var ama ılk basta gereklı olanlar
rulman setı-ball dıff-alımınyum motor maunt
onun dısında ustundekı fet sıstemı zaten bır kac tane motoru kaldırıyor ama cok ıddalı bır motor alırsan fet modıfıyesı apman gerekır
kertenkebelek
12-11-2006, 02:08
peki trden nerden alabilirim?vede motor olarak bu standart fet in kaldırabileceği en iyi motor nedir?
standart fetle asırı bır motor takamassın hatta ben senın yerınde olsam fet yaptırım ondan sonrada 3 racıngın yada atamıc ın motorlarına bakarım ama atamıc ın motorları bıraz hayvanı yanı cok fazla gıdıyorlar arabayı kontrolde gucluk yasanıyor buna dıkat et
www.rcmart.com (http://www.rcmart.com) danda mını-z ne yurtdısından uygun fıyatlı parca getırebılırsın
unformat
12-11-2006, 22:27
Fet modifiyesi standart motorla bile çok farkediyor bence. Yani son hız değişmese de hızlanma ve frenlemede farkı anlarsın. Ayrıca Murat'ın da dediği gibi bence olmazsa olmazlar bilyalı diferansiyel, motor mount ve rulman setidir. Bir de lastikler tabiki, 10 veya 20 sertliğinde lastikleri de alırsan yol tutuşu inanılmaz değişir. Onun dışında çoğu parçanın aliminyumu var ama ne kadar gerekli kullandıkça karar verirsin. Aliminyum parçalar için www.toyeast.com adresine bakabilirsin. Kargosu uygun ve 12-13 günde air mail ile kapıda ;) Fet modifiyesinin yapımı ne yazık ki biraz pahallı. www.rc-tec.de sitesinden uygun fiyata alabilirsin. Ben 20 tanesi için kargo dahil 36Euro ödedim. Takma işlemi ise sıkıntılı, boarda zarar vermeden takman lazım çünkü board çok pahallı. Küçük cihazların(misal cep telefonu) tamiri ile ilgilenen birisi tahminimce kolayca yapabilir. Ama 2 kat fet için boarda zarar vermeme garantisi ile birlikte 35YTL takım ücreti ödersin İstanbul'da bir hobby mağazasında. Hayırlı olsun :)
bende yeni aldım mini-mr02 bu bilyalı difransiyel ne işe yarıyor bide rulman al,munyum motor mount alıcam zaten birde bu motor olarak ne secmeliyim cok cok iddaalı bir motor istemiyorum LXX High Speed Motor 1/24 veya PN Racing Speedy S05 bu motorlar nasıldır standart esc bu motorları kaldırır mı ?(yerli site oldugu için li,nk atamadm..)
dlevitas
06-01-2007, 21:55
Selam,
Bu aracı nerede kullanmayı düşünüyorsun?
Evde halıdan pist filan mı yaptın?
aracı daha dun aldım evde parkede kullanıyorum ama sahile cıkıp ordada sürcem zaman buldukca zaten evde saga sola cok carpıorm sokaktada kesinlikle surcem....
dlevitas
06-01-2007, 22:15
Bence sokakta, parkede ve benzer hazılanmamış yüzeylerde kullanmak için MR02 şaseye herhangi bir parça takmanıza gerek yok.
Kyosho bu araçları kapalı ortamlarda ve halı gibi kaymaz yüzeylerde kullanmanız için tasarlamış. Zaten gazı biraz fazla verince yuvarlaklar çizmeye başlıyor, bir süre sonra bundan sıkılmanız kaçınılmaz.
Bence bu için hazırlanan pistlere takılır veya evde kendinize bir pist yaparsanız araç sizi daha fazla eğlendirir ama tabii ki karar sizin. Cihazı pistte kullanmaya başladığınızda opsiyonel parçaları teker teker ekleyerek ne gibi değişimlere yol açtığını gözlemleyebilirsiniz.
Yarışan arkadaşlara benim tavsiyem şu parçaları takmaları:
Balldiff - Özellikle Kyosho'nun orijinal balldiff'i çok yumuşak ve uzun ömürlü, ama bulması zor. Aracın kontrolünü kolaylaştırıyor.
X-Speed, Atomic Stock veya PN Speedy 05 gibi orta halli bir motor - ivmelenmeleri ve hızları fazlasıyla yeterli bence + fet modifiyesi gerektirmiyolar.
Rulman seti - Kyosho'nun orijinal rulman seti biraz pahalı ama tekerleklerdeki tüm oynamayı alıyor ve hızda gözle görülür artış sağlıyor.
Karbon H Plate seti - Arka kısmın tutunmasını ayarlamak için olmazsa olmaz bir parça bence.
rulman ve h plate var araçta ama anladım bu araç sokak aracı değil ileride odama bir pist düşünebilirim dediğiniz gibi balldiff de alıcam motoru da almayı dusunuorm bi sorum olcak pil sarj ı ile ilgili ben aaa pilleri sarj ediorm ama sarj cihazında 2 tane aaa pil yeri var dier 2 aaa pili aa yerine taksam arayı metal bşiyle iletsem olur mu voltajları falan uyar mı ? bir balldif buldum ama markası 3racing bu olur mu araca ?kyosha gibi iyi midir?
dlevitas
06-01-2007, 23:21
Alelade bir halının tersini çevirip su borusuyla yollar çizerek pist yapabilirsiniz, hem ucuza gelir hem de pilotajınızı geliştirirsiniz. Balldiff herhangi bir marka olabilir, 3Racing de olur tabii...
AA yuvasında AAA tip pili şarj etme konusunda soru olmaz bence. Ben GP'nin 15 dakikalık şarj cihazını kullanıyorum, 1000'lik GP piller şimdilik iyi dayanıyor :) Her yarış gününden sonra ICE şarj cihazında cycle ediyorum, şimdilik kapasitede bir düşüş yaşanmadı. Uzun vadede piller şüphesiz zarar görecektir ama 15 dakikada şarj çok cazip geliyo :)
nerden aldınız 15 dakikalık sarjı :) ben 4 saat bekliyorum.....
dlevitas
07-01-2007, 00:56
TeknoSA'dan aldım (ama biraz araştırırsan çok yerde bulabilirsin), modeli Powerbank Express. AAA tipi pillere 3.4 Amper, AA tipi pillere 7 Amper akım veriyor. Kumandamın, Mini-z'nin ve dijital fotoğraf makinesi gibi elektronik aletlerimin pillerini bu cihazla şarj ediyorum. Dediğim gibi şimdilik zararını görmedim, ama ilerde isyan edebilirler :P Diğer özellikleri şu adresten öğrenebilirsiniz.
http://www.gpbatteries.com.hk/html/products/powerbank_fast.html
gördüm saol 90 milyon fiyatı bende 1-2 ay önce travel paketini almıştım o da 45-50 milyondu hemen almam sonra ihtiyaç duyarım kesin....
Mert, İstanbulda yaşıyorsun gelebileceğin pistler varken neden sahilde falan oynamayı düşünüyorsun. Ayrıca bu arabayı sahilde kullandığında bebek gözüyle bakarlar ki arkadaşlarım benim bu arabayı pistte kullanmamdan dolayı bile aşalıyorlar. Eminim odana pist yapmak yerine daha az zahmet çekerek piste gelebilirsin. Hem tek başına kullanmaktan daha zevkli olur hemde birçok şey öğrenirsin.
aslında piste gitmek ve orada başka kişilerle bilgi alışverişi yapmak çok iyi birşey ama ben anadolu yakasındayım ve bildiğim 2 pistte avrupa yakasında sömestr tatiliine girelim birine kesin gitcem ama sahilde bunu sürmek yanlış olduğunu anladım çünkü pist yani yerler buna uygun değil en uygun yer parke sanırım :D ayrıca isteyen bebek gibi isteyen çocuk gibi görsün onların sorunu ama şunu anladım hani su kavram var rcde bence ucuz olduğu için herkes genelde mini-z almak istiyor bende öle düşünmüştüm ama sonra 1/10 sst aldım sonra mini-z almaya karar verdim çünkü bunu evde sürebilirdim yani herdakka dışarı çıkıp uğraşmama gerek kalmıyor ayrıca minilerin bakımı da kolay ve modifiyeye çok yatkın yani bu araca 300-400 milyonluk modifiyeye yapılabilir çok kapsamlı ve sürüş zevki iyi bir araç insan oynarken hiç sıkılası gelmiyor...
evet haklısın anadolu yakasında oturuyo olabileceğini tahmin ettim fakat dediğim gibi pist çok farklı. inkanın olduğu zaman gelmeni tavsiye ederim ;)
Evet çoğu kişi fiyatından dolayı miniyi tercih ediyor ama emre(unformat) ve ben bu sene gayet fazla paralar harcadık bu mini-z lere. Şu anda söylemek istemiyorum ama çok yani...:D Ayrıca şu konuya mesaj atan 4 kişi piste gelen kişiler ve dereceleri olanlarda var.
bende ilerletmek istiyorum modifiye işini gelirim piste hatta sizin olduğunuz bi vakit gelirim ayrıca msnede ekliyorum....
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.