PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : thk statik modelleri ?

sargon
13-11-2006, 19:20
Selamlar uzun zamandır modelucak.thk.org.tr adresindeki statik modelleri ve elektrik motorlu serbest uçuş modellerine kafam takıldı. Birde lastik motorlu olan var.

sorum şu

1-Burdan sipariş verip alabilen hiç oldumu?
2-Elektrik motorlu olan modellerden hiç yok (serbest uçuş)
3-Lastik motorlu olan poliüretan diye bişeyden yapılmış. Bu sağlammı yoksa şu
beyaz eşyalardan çıkan köpüklerdenmidir. Meydan gazetesi bir zamanlar vermişti ama kesinlikle öyle uçmuyordu.

Statik modelleri başkaca nerden alabilirim. Orda güzel birebir modeller var. Fiyatlarıda makul ama nasıl alırım. Mail attım cevap yok.???

Bir fikir edineyim dedim.
Selamlar saygılar.

Scorpion_King
13-11-2006, 19:25
arayarak sorabilrisin. hesapalrına havale/eft yaparakda alabilrisin. ben öyle yaptım.

sargon
13-11-2006, 19:27
Ustam sağol teşekkür ederim.

PATO
13-11-2006, 22:19
Kısa cevaplar:
1- http://modelucak.thk.org.tr/satis.htm adresinden istediğiniz modeli seçip sipariş verebilirsiniz. En iyisi telefonla bire bir görüşüp sipariş vermek. Genellikle 1-2 gün içinde kargoya veriyorlar. Ancak paketleme kalitesi istikrarsız.
2- Elektrik motorlu serbest uçuş modelleri şu anda "stokta yok" görünüyor. Ancak yine de telefonla doğrulamak gerekir. Web sayfası güncellenmemiş olabilir.
3- Lastik motorlu serbest uçuş modeli olan Rainbow, köpükten yapılmış bir model. Doğrusu kalitesiz görünüyor, uçup uçmayacağını bilmiyorum.

Mail'lere hemen cevap vermemeleri beni şaşırtmadı.

red_fin
14-11-2006, 10:48
Sadece 3. soruya yanıt vereyim,

Lastik motorlu Rainbow çok sağlam değil ama oldukça başarılı bir uçak. Sağlam olmamasına rağmen çok hafif olduğu için kolay kolay kırılmıyor.

Uçağın içinde gelen lastiği çok kalitesiz. Maksimum 150 tur kadar kurulabiliyor ve aşağı yukarı 30 saniyelik bir uçuş sağlıyor. Ama lastiğini değiştirirseniz çok dengeli ve güzel uçan bir uçak. Şayet lastiğini çıkartıp bu iş için özel üretilmiş adam gibi bir lastik takarsanız 1500 tur kadar kurabilir ve 2 küsur dakikalık uçuşlar yapabilirsiniz.

Geçen hafta sonu THK rainbow'u FAI TAN II Contest lastiği ile 1,5-2 dakikalık süper uçuşlar yaptım ama sonunda rüzgarı hesaba katmadığım için 1000 Tur kadar kurduğum uçağım beni terketti.

sargon
14-11-2006, 16:51
Ustalarım fikir verdiğiniz için teşekkür ediyorum. :)

Rainbow alacam kesin. Belki ona bişeyler yapabilirim. Sonuçta lastik motorla uçuyor, elektrik motoruyla da uçar.

Telefon edip soracağım, elektrik motorlu serbest uçuş modellerinden de sağlam gözüken bir model alacağım tabi varsa.

Statik modellerden de alacağım. Umarım kargoda sorun çıkmaz.

Çok teşekkür ediyorum. Saygılar.

caner1907
17-12-2006, 11:20
yerini tam bilmiyorun aöa bakırköyde satış var hatta ücretsiz eğitim bile veriyolar. ben lastikli modelden almıştım.ıhlamur ağacından oluşuyor.tamamen kendiniz kuruyorsunuz.hevada çok kısa süre kalıyor ama uçuşunu izlemeye değer.benimkinin modeli "çelirge"ydi bahçedeki köpek uçaktan kurkup parçaladı kanat patampatça oldu... lastikli modellerin fiyatlar ise 12 ile 15 ytl arasında değişiyor.

devilmc
20-12-2006, 18:54
ya fiatlara baktımda çok ucuz bu serbest uçuş uçakları kendi kendine mi uçuyo bi kumanda kontrolü söz konusu değilmi bir bana anlatabilirmi şimdiden teşşekürler

PATO
20-12-2006, 19:20
Serbest uçuşta kumanda kontrolü yoktur. Elektrik motorlu, lastik motorlu veya motorsuz süzülücü serbest uçuş modelleri vardır.

sargon
12-01-2007, 11:26
Selamlar,

Yine kafama bir soru takıldı. bu 1/72 ölçekli modellerin boyutları tahmini ne olabilir. Ayrıca baktığımda yurt dışı satışları dahi çok pahalı 1/48'lik olanların.

1- Şimdi bu konularda arkadaşlar gerçekçi görünümlü, makul fiyatlı ve Türkiyede bulunabilecek ne önerirsiniz. (Sadece uçak değil mesela 1/72 helikopterler gibi)

2-Ayrıca ilkokul yıllarımda bende hastalık yapan maketler vardı. Bazen bu maketlerin büyükleri gelirdi okulun önündeki Bakkala. Hemen harçlığa kıyar alırdım. İçinden ciklet falanda çıkardı. Bunların içerisinden çoook güzel plastik helikopterler, arabalar, uçaklar* çıkardı. Özellikle uçaklar yapım olarak çok kaliteydi. Hala bazen eşyaları karıştırırken bunların parçalarını buluyorum. Helikopterlerde oldukça gerçekçi görünürdü. (Bazen içinden uçak çıksın diye çaktırmadan kutuyu açar içine şööyle bir bakar öyle alırdım)

Ama ne olduysa birden bire artık bunlardan satılmamaya başladı. Hiç bir yerde bu maketlerden yok sanırım. Yada ben görmüyorum. Bu maketlerden hatırladıklarım, süper maket, konvoy gibi şeylerdi. Bunlarla ilgili satış yapan yerler varmı yada bunlara rastlayan.

Neyse uzattık birazda nostalji oldu. Bu bundan neredeyse 15 sene öncesi tabi bu hey gidi günler heyy..

damnedd
12-01-2007, 15:03
arkadaşım bakırköy thk. mağazası var .. eğer istanbuldaysan ben sana yarımcı olabilirimm...

sargon
12-01-2007, 20:54
Keşke ustam İstanbulda olsam. Tokattayız ve bu tür şeyler en son buraya gelir. Yani bakıp beğenip alma şansımız maalesef yok. Yani model uçak olsun, statik model olsun yok, kimsede yok. Kimsede getirtmeyi düşünmüyor.

Valla çok şanssızım.

metehan
25-01-2007, 15:56
bundan 3 sene once felan lastik motorlu ucak yapmisdim..baya guzel ucuyordu:)
ama tabii bunlar kadar verimli degildir...

agah
25-01-2007, 16:01
Gözünde büyütme bu kadar. Bir yerden başla. Bence al bir arf trainer uçak "hepsinden" basit yapımı. :) Uçuş konusunda 'biraz tecrüben varsa yeter.

sinan€
27-01-2007, 22:34
slm;
bende ucak işine girmeye karar verdim bakirkoydeki thk satiş yerini bilen biri varsa tarif edebilir mi?Galiba yeni bir cessna182 alacağım