PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : benzin

RoCCo
05-09-2004, 15:43
arkadaşlar model uçak motorlarında arabalarda kullandığımız benzini kullanabiliyor muyuz?? Kullanamıyorsak benim nasıl bir benzinle başlamam gerekiyor?? Marka ve ayrıntıları belirtirsenz sevinirim

M_tech
05-09-2004, 21:42
model uçak araba helikoter hemen hmen aynı yakıtı kullanmakla beraber.hazır satılan ki özellikle uçakçıların (ankaradakiler)hep kullandığı yerli bi yakıt var.neyse markaya girmiyorum,yuzde 5 nitro iyidir.ama yuzde 1 de kullanırım dersen kullanabilrisn.yuzde 20 ye kadar yolu var ama bence eger ekonomik olsun diyosan yuzde 1 bile işini görür.yok eger nitro severim dersen yuzde 5 ideal.daha yuksek nitro gereksiz.tornado kullandım onu deneyebilirsin.

M_tech
05-09-2004, 21:44
teknikmodelin yakıtını da kullanabilrisn.kargoyla yolluyorlar.motor üreticisinin tavsiye ettiği oranlara yakın bir yakıt secersen de olabilir.araba farketmez yani.nitrosu düşük olsa yeter.hatta ben yuzde 1 nitrolu benzini arabada bile kullanıyordum.

!Amorfy.BaRoS+
06-09-2004, 12:02
UÇakta fazla serilik oNemli degildir her tepkiye cevap vermesi beklenmez genelde bazı bolumlerde gazla oynanır oralardakı gaz aralıklarında fazla serilik beklenmez ama illa cok prof bir 2*2 alıcam dıyısan ılla nıtronu 20 ye cıkarabilirsin ama ben genelde ucakta nıtrrosuz ve en fazla %5 kullandım gayette memnunum Tavsiyem 5 i geçmemen...

Gamsiz
17-01-2005, 21:45
ben bu is den birsey anlamadim benim bildigim ozel yakiti oluyor ama bu nitron filan dediyiniz seyler ne oluyor normel benzinemi koyuluyor.

ooo
17-01-2005, 21:54
hayır o bahsettikleri özel olarak üretilen nitormetan lı rc yakıtı.. yani o oranlarda yakıtın içindeki nitrometan oranı.. ama kısaca nitro deniyor..

Gamsiz
17-01-2005, 22:11
hah simdi anladim:hımm: