PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : profesyonellerden yardım hesap kitap için...

damnedd
15-11-2006, 12:13
bu işin bilirleri olan profesyonel arkadaşlardan yardım istiyorum..
Ben marmara son sınıf öğrencisiyim ( makine öğtr.).

Benim bitirme projem model uçakla alakalı...benimse bu konu hakkında ilk başlarda hiç bir bilgim ve becerim olduğu sölenemezz.. yaz ayı boyunca bu konu hakkında çok şey öğrendim..Şimdiyse model uçağı tasarlayıp.. inşa edipp hazirana kadar teslim etmem lazım..,

Hazırılayacağım tez ilk başlayanlar için bir bilgi kaynağı olup..onlara ilk basit modellerini yapıp uçurmayı amaçlamaktadır..tabii birde bütün hesap kitaplarıyla beraber....ben uçak olarak Gee Bee gibi 2 boyutlu ve basit parçalardan oluşan bir uçak tasarlamayı düşünüyorum.bu konuda bana yardımcı olucak ( hesap ve yapım için) arkdaşları bekliyorum.. bir Gee Bee almayı planlıyorum.. çünki şu ana kadar hiç model uçakla tanışmadım :D:D

sizinde bu konu hakkında değişik fikirlerinize açığım... :confused:

model uçak radyo kontrollü elektrik motorlu olacaktır

red_fin
15-11-2006, 17:38
Gee Bee kötü bir seçim bence. Orjinal (yani 1/1) Gee Bee bile çok iyi uçmayan bir uçak. Aslında uçak demek bile zor, deli gibi güçlü bir motorun etrafına inşa edilmiş bir çift bit kadar kanattan ibaret tuhaf bir hava aracı. RC olarak kullanmak ise iyice zordur tahminim. Bunun yerine kanat yüzeyi daha geniş, ve kanadı gövde üzerine monte (omuzdan kanat tabir edilen), V yani dihedral açısı olan, uçuş sırasında kendi kendini düzeltebilen bir uçak ile çok daha rahat edersiniz.

Hesap kitap işleri için ise google'dan "RC aerodynamics" diye arattığınız takdirde istemediğiniz kadar kaynak bulacaksınız. Temel bilgiler için ise "Don Ross" 'un "Flying Model Airplanes" isimli kitabını tavsiye ederim. Aradığınız tüm temel dizayn ve aerodinamik bilgilerini bulabilirsiniz.

damnedd
15-11-2006, 23:36
yardım için teşekkür..

bahsettiğiniz uçak tipini anladım. kitabı nerden alabilirim ? türkçe çevirimi varmı:D