PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Airship(Zeplin)için yardım...

BahaDraga
17-11-2006, 11:25
Evet millet herkese merhaba..

Uzun bi süre rc hovercraftlarla ilgilendikten sonra şimdi başka bi alan olan zeplin işine yönelmeyi kafaya koydum.Sınavlarımın biteceği salı gününden sonra bu iş ile ilgileneceğim.

Yapmayı planladığım şey,bu iş ilk çalışmam olacağı ve Türkiye'de henüz kitini bulamadığımdan dolayı basit bir şey olsa da toplama parçalarla halletmeye çalışıcam.

Öncelikle elimde radyo kontrol olarak kullanacagım eski riccochet tipi oyuncak arabamdan söktüğüm,hovercraftta çok işime yarayan 2 kanallı(2 ileri,geri) kumandamı kullanacağım.

Gövde yani balon kısmı olarak ise

linkindeki ürünlerden birin kullanmak istiyorum.Daha iyi bi önerisi olup da yardımcı olabilecek birisi varsa çok sevinirim.

İçini dolduracağım helyum gazını küçük boyutlarda nerden temin edeceğim konusunda hiç bir fikrim yok.Bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim.

Motor konusunda fazla bi fikrim yok ama zaten çok yüksek bi çekiş istemeyeceğinden sanırım ekonomiklik(hem fiyat,hem elektrik sarfiyatı)gib şeylere bakacağım.

Aklıma gelen soruları yine bu başlığa yazacağım.Daha önce yapmış olan arkadaşlar varsa benimle irtibata geçmelerini rica ederim.

Şimdiden teşekkürler.

bahadirsy@gmail.com

KLL
17-11-2006, 12:40
blimp deniyor bunlara ve hazırları satılıyor yurtdışında. helyum gazını çiçekçiler satarmış yada parti balonu üretenler.

red_fin
17-11-2006, 17:27
Helyum tüp içerisinde sıkıştırılmış olarak satılıyor, parti balonu ve havai fişek vs. satanlardan alınabilir. Tüp için bir deposit ödüyorsunuz, sonra doldurtması epey ucuza maloluyor.

Bu arada biraz eğlenmek için helyumu içinize çekip konuşmayı deneyebilirsiniz, hakikaten çok komik oluyor sesiniz :)))

Not: Zararsızdır...

KLL
17-11-2006, 18:57
şehir efsanesi değil yani o? :D

erhanzeynel
18-11-2006, 20:49
çakmağı tut bakalım o zaman da zararsız mı?

Çok yanıcıdır dikkat edin.

Tartışma üzerine edit:

Arkadaşlar. Beni bu yazımdan dolayı uyaran Gürman abiye cidden teşekkür ederim.
Gerçekten yazıda eksik bıraktığım yerler olduğunu onun sayesinde farkettim.

Arkadaşlar ben o satırları ailemizde yaşanan bir acıyı sizlerin de yaşamaması için yazmıştım.

Belki hatırlayanlarınız çıkar. Bundan yaklaşık 7 yıl önce Atv haberde Arkadaşının doğum günü partisinde uçan balonu sigara ile patlattığı için yüzü tamamen yanan iskender adında bir gencin haberi yayınlanmıştı.
(Nerden mi hatırlıyorum? Akrabam olduğu için unutamıyorum ki)

Böyle bir tehlikeyle hiçkimsenin yüz yüze gelmesini istemediğimden yazdım.

Eğer uçan balonlarda kullanılan gaz helyumsa yanıcı olduğunu iskender abim acı bir şekilde gördü.
Ama uçan balonlarda başka gazlar da kullanılıyorsa orasını bilemem.

Sonuç: İyice araştırmadan hareket etmeyin. Yoksa sonuçları kötü olabilir.
(Şekil 1.a Rezil oldum)
Bilgim hatalıysa herkezden özür dilerim.

Egemen abi sen de kusura bakma ailede böyle bir olay oldu. Sen de böyle birşey yazınca delirivermişim yaş, saygı vb. kuralları çiğnemişim. Hatta klavyenin enter tuşunu bile klavyenin derinliklerine gömmüştüm (takılı kalmış) Tekrar özür dilerim.

caner1907
18-11-2006, 22:22
helium gazı yanıcı değildir
ama bazı kişiler helium diye kandırıp karbondioksit gazı veriyorlar.
helium görevi görüyor ama işte yanıcı olan karbondioksit.

KLL
18-11-2006, 23:38
karbondioksit yanmaz... karbndioksit,karbon atomu içeren maddelerin yanması sonucunda havadaki oksijenin karbon atomları ile birleşmesinden oluşur. zaten yanmıştır.

hidrojen yanar.

trex
03-12-2006, 20:15
çakmağı tut bakalım o zaman da zararsız mı?

Çok yanıcıdır dikkat edin.

Tartışma üzerine edit:

Arkadaşlar. Beni bu yazımdan dolayı uyaran Gürman abiye cidden teşekkür ederim.
Gerçekten yazıda eksik bıraktığım yerler olduğunu onun sayesinde farkettim.

Arkadaşlar ben o satırları ailemizde yaşanan bir acıyı sizlerin de yaşamaması için yazmıştım.

Belki hatırlayanlarınız çıkar. Bundan yaklaşık 7 yıl önce Atv haberde Arkadaşının doğum günü partisinde uçan balonu sigara ile patlattığı için yüzü tamamen yanan iskender adında bir gencin haberi yayınlanmıştı.
(Nerden mi hatırlıyorum? Akrabam olduğu için unutamıyorum ki)

Böyle bir tehlikeyle hiçkimsenin yüz yüze gelmesini istemediğimden yazdım.

Eğer uçan balonlarda kullanılan gaz helyumsa yanıcı olduğunu iskender abim acı bir şekilde gördü.
Ama uçan balonlarda başka gazlar da kullanılıyorsa orasını bilemem.

Sonuç: İyice araştırmadan hareket etmeyin. Yoksa sonuçları kötü olabilir.
(Şekil 1.a Rezil oldum)
Bilgim hatalıysa herkezden özür dilerim.

Egemen abi sen de kusura bakma ailede böyle bir olay oldu. Sen de böyle birşey yazınca delirivermişim yaş, saygı vb. kuralları çiğnemişim. Hatta klavyenin enter tuşunu bile klavyenin derinliklerine gömmüştüm (takılı kalmış) Tekrar özür dilerim.
olan olay için üzüldüm ama helyum yanmaz büyük ihtimalle içinde hidrojen doldurmuşlardın o balonun.
zeplinlerin sonunu bu getirdi ayrıca ucuz olsun diye hidrojen gazıyla doldurulan zeplin inerken statik elektirik den dolayı oluşan kıvılcımla alev aldı ve saniyeler içinde kül oldu sanırım ismi Hindenburg du bu zeplinin
videolar:
1-http://www.youtube.com/watch?v=F54rqDh2mWA
2-http://www.youtube.com/watch?v=pAqiXWlXOhg

erhanzeynel
13-12-2006, 17:19
Helyum'un yanmadığından bu kadar emin pekçok insan olduğuna göre ben yanılıyorum anlaşılan. Tartışma başlattığım için herkesten özür dilerim.

1937 de gerçekleşen bu olayda yüzlerce kişi ölmüş anladığım kadarıyla.
Demekki bi ucuzcu millet bizim türk uçan baloncular değilmiş. Başka ülkelerde de zamanında ve hayati konularda ucuza kaçıldığı, bişey olmaz mantığı işletildiği olmuş. üzüldüm şimdi.

rmnkrm
10-01-2007, 18:19
internette helyum gazının satıldığı yeri ararken (içimize çekmek için) tekrar HRC ye geldim, bir yorum da ben katayım dedim.

Ali Sami Yen'de maç öncesi ve devre arasında eski açık'ın önünde R/C zeplin uçurduklarını gördüm, uçuran adamla bir konuş istersen.

ayrıca, eskiden zeplinlerde hidrojen kullanılırdı, çünkü en hafifi oydu. insanlar Helyum u kullanmak istemediler. yaşanan birkaç zeplin kazasından sonra helyuma geçtiler.

sebebi ise: hidrojen, +1 değerliktedir ve elektron alma eğilimi vardır. kimyasal reaksiyonu başlatacak her türlü olayda tepkimeye girer (çakmak çakınca yanar)
helyum ise bir asal gaz, periyodik tablonun en sağında, hiçbir şekilde tepkimeye girmez çünkü elektronları tamdır, almaya veya vermeye eğilimi yoktur.

ayrıca 7 yıl önce yaşanan o olayı ben de duymuştum, çok üzülmüştüm, geçmiş olsun erhanzeynel.