Orijinalini görmek için tıklayınız : KLL hırdavatçıdan bildiriyor - mavi köpük bulundu - depron uçak yapmalı
Arkadaşlar bugün ankara ulus ta epey dolaştım argüç diye biryerde hertür izolasyon malzemesi buldum. deneme yaparım diye 3 mm ve 5 mm köpük aldım. 3 mm epey esnek. 5 mm ise yeşil renk ve daha sert.
depron uçak için malzeme sıkıntısı kalmadı diyebilirim. 3 mm levha 1.75 ytl 5 mm olan levha 2.5 ytl idi.
bildiğiniz ve denenmiş uçak planları var ise paylaşırsanız sevinirim...
En geniş plan arşivlerinden birini içeren site profili.
http://www.profili2.com/ip_eng/default.htm
1 plakdan kastınız kaç metre kare genelde 78*124 alıyorum ben izmirde eğer sizinkilerde bu ebatta ise çok iyi fiyata almışsınız ben 6mm depron plakayı 10tl ye 3mm plakayı 5tl ye alıyorum...
80x124cm miş ölçtüm. toptancıydı aldığım yer.
tam olarak ulusun neresinde, bu 3mm ve 5mm köpük dediğiniz depron olarak bilinen şeymi.
bu arada bence 3mm hiç kullanmayın fazla kırılgan ve ayrıca 6mm in ağırlık farkıda çok yok. bu arada bulabilirseniz 100mm likler var denemedim ama kanatlarda sanırım daha iyi sonuç vercektir. 6mm acayip esniyor karbon çubuk olmassa bilmiyorum sağlam kalırmı :) (bu arada fiyatı gerçektende çok hesaplı almışsınız bende izmirde büyük bi inşaat deposundan alıyordum ama bayaa pahalı)
gonzalez
19-11-2006, 10:13
Ulusta rüzgarlı sokakata inşaat mazlemeleri satan yerler var. Orada strafor arıyorum dediğinizde sizi yönlendirebilirler. Bir ara bende epey köpük aldım ve değişik uçaklar yaptım. Halen yede kköpüklerim duruyor. Dükkanın adını şu anda hatırlamıyorum.
proflide birçok plan var ama ben denenmiş yavaş ve sağlam uçan bir model yapmak istiyorum köpükten. karbon filer çubuk kullanacağım o nedenle eneklik dert değil.
Şöyle küçük ve basit bir köpük uçak olur mu?
abi olur olmasına ama ben boyutları büyük tutmak istiyroum. brushless motorum büyücek tipte. boyut olarak wingdragon vs gibi bir uçak uygun. bu arada guppy yi uçurdum :) ilgili başlıkta yorumlarım ve uçuş gözlemlerim var...
O konuyu çok yakından takip ediyorum zaten. Hatta senin GUPPY yorumlarını Rcgroups'tan da takip ediyorum.
çok feci yorum yapıyorum sanırım, adamın konusunu ele geçirdim yazmaz oldu orada yahu :D
Ulusun neresinde bu toptancı tam olarak???
anlatmak zor.. rüzgarlı sokakta. kızılaydan gelip heykeli geçiyorsun, ilk sokaktan sola giriyorsun yaya olarak. sonra sağa, tekrar sola dönüyorsun orada otopark göreceksin. yer altına girişi var hemen otoparkın köşesinde toptancı var. ismi argüç tü sanırım. emin değilim.
Anladım, Aski'nin oralarda biryerde sanırım. Teşekkürler.
aski aşağıda kalır bu daha çok ulusa yakın. yürüyerek heykel 6 7 dakika. fayansçıların olduğu kısma yakın.
Ha tamam, şimdi netleşti. İlk fırsatta uğrayacağım bakalım, sağol...
kocaman bir dükkan zaten sadece yakıtım malzemeleri var. rica ederim.
Bahsettiğin bu hırdavatçının yerini Google Earth'den bulup screenshot'ını foruma koyabilir misin? Ankara'ya gittiğimde mutlaka oraya uğramak istiyorum.
:) google earth ofisteki makinada vardı bulabilirsem resmi yüklerim. emin değilim bulabileceğimden dükkanın yerini... yürüyerek zor bulmuştum. antakyada yokmu aynı malzemeden?
...antakyada yokmu aynı malzemeden?
Yılda 2 ay kaloriferlerin yandığı bir bölgede izolasyon işi pek karın doyurmuyor. Buradakiler sıvı izolasyonundan iyi anlıyor sadece.:)
:D hiç düşünmemiştim... aslında soğutma içinde izolasyon şart abi.bence ekmek çıkar o işten :)
harita ekte..
yaklaşık olarak dükkanın yeri yeşil dairenin sınırları içerisinde. oradaki en büyük izolasyoncu sanırım.
emsalsiz4040
07-02-2007, 21:03
kardeş çok bilgiler için sağol... acaba ankarada modeller için gerekli elektronik aletleri nereden temin edebiliriz bilgin varsa paylaşırsan sevinirim....
modelciler için gerekli elektronik aletlerden kasıt kumanda vs ise bence ilk adres THK olmalı. ben onlardan alıyorum. kesinlikle ticari düşünmüyorlar. Model mağazaları ise zaten satar böyle elektronikleri. Google den bulabilirsiniz.
emsalsiz4040
07-02-2007, 22:29
evet kardeş motor servo gibi paralar thk ankarada tam olarak nerde ve ürünlerin fiyatları nasıl cep yakıyormu yani .....bilgilendirirsen gerçekten sevinirim
thk en ucuz.
http://modelucak.thk.org.tr/ adresinden görebilirsiniz.
herşeyi dahil uçaklarda var ve hesaplı.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.