PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizcede Nasıl olur?

!Amorfy.BaRoS+
05-05-2004, 16:05
Mrpalara Hep aklımda olan konulardan biri bu.Turkıyede modelcılık !!!

Hep Bellı baslı ıllerde ılerleyen Bu sektor ıstanbul, ızmır, ankara Neden Baska Yerlerde de Gelişme goremıyor.yolda Biri gorse oyuncaga bak fılan dıyorlar uyuz OLUYorum buna O kadar para Verılırmı gıbı laflar. ama anlayanların artması Belli bir ivme kazanmıs durumda ama Hep belirli yerlerde degilmi Topu topu 3-4 tane Pıst var turkıyede Yabancı uLkeye Bakıyoruz Neler neler artık bızım de yer edınme hakkımız yok mu sızCe???

baros_31@hotmail.com
Onur!!!

Hassank
05-05-2004, 17:23
bencede çok haklısın oyuncak demelerine gıcık oluyorum açıkçası :)

racer
05-05-2004, 20:57
cidden bende oyuncak demelerine sinir oluyorum...bence ilerler ancak biz birseyler yaparsak,buyukler atılım yaparsa.Yani buna inanmak lazım.Herseyi birinden beklemek yerine hep beraber bir işe atılalım.Yabancı ülkelerle kendimizi kıyaslamak yerine suan nerdeyiz,bu rclerde ne durumdayız diye degerlendirip gelişme gostermek durumunda olmalıyız.bence suan iyi adımlar atılıyor ama durmadan atılmalı ama buda mumkun degil.Mesela Gorsel medya ve yazılı medyanın bizlere yer vermesi gerek yani yarısları fln bare haberlerde yada spor haberlerinde yayınlasınlar yani bu işe katılım artsın,meraklansın millet.Gerekenler yapıldıgı sürece trde modelcilik ilerleyecektir.Ama en buyuk adımları bizler yani bu işe gonul verenler atmalıdır buda elimizden ne geliyorsa onu yapmamız dogrultusunda gercekleşir.Durdugumuz yerde adım saymak yerine ileri donuk saglam adımlar atıp ülkemizi abye rcde sokalım... :D :D

mhmtg
05-05-2004, 22:54
arkadaslar isteyen istedigini desin. Ben benim t-maxx le dolasirken insanlarin gozleri parliyor, hemen yanina geliyorlar once oyuncak diyorlar belki ama sonra pisman oluyorlar.

Siz oyuncak diyenleri bosverin bu ise merakli olanlarla ilgilenin.

RoCCo
06-05-2004, 09:22
bence de isteyen istediğini desin para bizim sonuçta nereye harcayacağımıza da biz karar veriririz :)

freeman1209
06-05-2004, 14:05
arabayı açık alanda sürmek bana zevk veriyor.herkes bakıyor.kendimi ayrıcalıklı hissediyorum.
bana daha öle kötü eleştiri gelmedi.herkesin sorduğu tek şey ''kaç para''

M_tech
06-05-2004, 22:46
o oyuncak dedikleri arabayla ankarada adamın biri koca motorsikleti devirdi.bu ise merakli cok insan var aslinda ama turkiyedeki fiyatlari duyunca vazgeciyolar.size soran olursa abd den getiriyoz ucuza diyinki millette alsin iste buyusun.

freeman1209
07-05-2004, 14:03
+1 bu işin gelişmemesinin en büyük nedeni maddi

axi_welet
08-05-2004, 20:03
ben de aynı karardayım.hemen hemen benim çoğu arkadaşım ilkten oyuncak diyor ama amcamın(barracuda'nın) e-maxx'ini görünce hepsi dediklerine pişman oluyor.ama dediğiniz gibi;maddi durum insanı caydırıyor...

yigit1905
08-05-2004, 23:05
arkadaslar isteyen istedigini desin. Ben benim t-maxx le dolasirken insanlarin gozleri parliyor, hemen yanina geliyorlar once oyuncak diyorlar belki ama sonra pisman oluyorlar.

Siz oyuncak diyenleri bosverin bu ise merakli olanlarla ilgilenin.

siz boş verin oyuncak demelerine birde bana elimde tamir çantası var diye tamircimisin evladım diyorlar.bende yok çinde araba var diyorum.o adam heee oyuncak uzaktan kumandalı arabalar mı diyo.yok hyr işte bunlar model falan diye 10 dk. boyunca kendimi öldürüyorum :mad:

Car_Maniak
08-05-2004, 23:44
gercekten bazilari cok cahil... platy ( ozgur ) ile bulusmustuk istanbulda bos bir otopark var acik oraya gidioduk tg-10 ile adamin biri ile heralde torunu olan biriyle karsilastik.. adamin yaninda tg-10 duman cikarinca adam direk " nerden cikio bu duman " die bi soru yoneltti... gerci bu cok abes olmasa da ozgur abinin size anlatacagi coook sey var... ve de her gorenin ilk sorusu soylenildigi gibi " kac para "... olmaz boyle ya.. sesimizi duyurmaliyiz...

Olynth
08-05-2004, 23:46
ya bırde soyle dıyenler var komık gelıyor cok.
abı saatı kaca bunun :D
carpısan oto flanmı sanıyorlar napıyorlar :D

mhmtg
09-05-2004, 01:45
iyi de arkadaslar hobby boyle bir sey iste. Ilgilenmek isteyen ogrenir istemiyen ogrenmez, ben t-maxx'in starter'ini takinca uzaktan bak sarz ediyor diyorlar, sonra araba calisinca "gercekci gibi olsun diye duman makinesi koymuslar" diyorlar, napiyim ben simdi sinirleneyim mi :) hatta bugun birisi eline aldi (35-40'inda bir adam) ben de adama sinirlenip gaz verdim, elinden ativerdi t-maxx'i, iddaaya girmisler arkadaslari yakalayamazsin demis :) sonra aletin tekeri donunce korkmus :) dedimki "parmagin arasina girseydi tekerin, kirilabilirdi " diye, biraz acimasizca davrandim ama kimseyi araca yaklastirmiyorum uzunca bir zamandir. ozellikle de cocuklari, cunku bu bir oyuncak degil ve es kaza kumandaya veya fail safe'ine bir sey olsa ve carpsa cocugun birine son derece kotu sonuclar dogurabilir. Camiada korku saliyor T-maxx. Elbette bu benim yaptigimi yapmayin sakin, sonucunu dusunmeksizin anlik bir tepki verdim. arac calisirken birisi eline alirsa, hirsiz olmadigi surece hemen yere birakmasini soyleyin :)

chems
09-05-2004, 12:28
mhmtg bence en dogru olanı yapmıssın gecenlerde benım basıma geldı adam gıden arabanın onune ayagını koydu Bende az kalsın carpıyodum napıyosun fılan dıyorum bakıcaktım dıyo bıd e Gelde SıNırlenme :)

yigit1905
09-05-2004, 12:49
dün arabayı kullandım.yaw kaç km yapar ,verde iki kullanalım,bu oyuncağı nerden aldın diolar bende sinir O L U Y O R U M....

dynakaos
10-05-2004, 02:53
Ben daha hiç piste çıkmadım hep orada burada sürüyorum araçları ve gayet memnunum...Her çıkışımda birileri birşeyler diyor , insanlar anlamıyorlar vs Sonuçta eve dönünce anlatacak birşeyler oluyor.
Hem çocuklar bizi seviyor , kediler ve köpekler bizi seviyor.Kediler çok zekiler bu arada; araba full şarjlıyken yaklaşmıyorlar ama pilin bitişine yakın hemen aracın peşine takılıp artistlik yapıyorlar...
Bunların hiç biri sinir olunacak olumsuz durumlar değil bence.R/C anıları diyip geçmekte ve hep hatırlamakta fayda var...Tabii bazen iyi anılar olmuyorlar(özellikle benim gibi sürekli sokakta kullanan biri için); iki arabam gerçek arabaların altına girdi , salak bir şöför arabamı ezmek için peşimden 1/1 arabası ile gelince arabamı kurtarmak için tam gaz apartman kapısına dalmak zorunda kalmıştım (arabam dağılmıştı...) Ve bence bu bile ne kadar aptalca olursa olsun , sonuçta anlatılacak anı...
Bu hobi türkiyede yeni bir olay , ve insanlar merak edecek ve soracaklardır...Bırakın sorsunlar çünkü izole pistlerde takılıyor olsaydık bu hobinin türkiyede yayılma şansı olmasdı...

unalsel
10-05-2004, 10:21
Ben de biraz iyi yönden anlatayım. Modeli henüz yeni aldım kit olarak ve kurmadım sınavlardan dolayı.Benim çevremdeki insanlar yani arkadaşlarım, akrabalar falan modeli görünce(kit halinde bile) hayran kalıyorlar. Her birisi geldiğinde bu neymiş diyip bakalım diyorlar. Abim geldi İstanbula Bu haftasonu, bi tane de ben mi alsam dedi. Tabi sizin anlattığınız türden adamları tahmin ediyorum ve açıkcası takılmaz bile diyorum, insanlar bilgisiz ya da bu konuda ilgisiz olabilir. Ayrıca benim arakadaşım bişey der: Şu adam(İşe yaramaz biri olduğunu düşündüğünde) maslak ormanındaki bi ağacın ürettiği oksijeni harcıyor,ağaca yazık. Böyle insanlar da çok maalesef.

spook
10-05-2004, 22:43
Hehehe geçenlerde Mehmet'i yolda gördüm.(Beni ilk anda görmedi) Yanına yaklaştım abi bu kaç para dedim. Sonra bi tip tip bana baktı tam gidiyordu jeton düştü. Ondan sonrası malum. Ama o andaki yüz ifadesi çok iyiydi yaa. Sanki dövücekti beni:D

yigit1905
11-05-2004, 18:54
benim yanıma bizim mahallede kullanırken ço küçük çocuklar falan geliyo işte bakıyolar dibime giriyolar.ben bazen son gaz veriyorum şey diyorum çok fazla beyaz duman çıkarrtı kaçın patlıyo dedim etrafımdan herkes gitti ve bende rahat rahat kullandım.ama çok güldüm o anda.sizede güzel bir tavsiye size gelip 40 soru soruyorlarsa işte çözüm.
DENENDİ.TARIM VE KÖY İŞLERİ BAKANLIĞINCA ONAYLANMIŞTIR. ehehe

engine02
19-05-2004, 18:23
bi de bn sey lafına uyuz olrm 19 20 yasına gelmis adam oyuncaklarla oynuo cumlesine deli olrm walal oluorum o kelimeyi duyunca

E_M_İ_R
19-05-2004, 19:24
BIr çımlık bı yer vardı arkla oraya gıttık oranın bekçısı geldı ama dedı kı '' ya bunu nıye buraya getırdınız burda çocuk yok çocuk olnal bır yere goturseydınız''.Ben çok kıl oldum ve adamın tıpını tahmın edersınız herhalde...Ama araba calısınca bı daha gelmedı.Bu arada duman hıkayesı banada oluyo bak gercekcı olsun dıye dumanda çıkartıyo dıyorlar .hıırrrrr

RoCCo
20-05-2004, 02:45
ben genellikle 1/1 arabayla gidiyorum kullanmaya bi de bi karış sakal falan millet bi şey sanıo çekinio yanıma gelmekten :) gerçi iyi oluyo rahat rahat kullanıorum bende arabamı.

Hassank
24-05-2004, 12:00
Arabanın rodajını sürekli balkonda yaptım çok düz bir zemin diye her ipi çekişimde direk çalışıyordu işte pazar günü dışarı çıkarttım hemen bir adam geldi yanıma vay be süper filan dedi adamlar amortisörleri bile yapmış dedi :) sonra ya bende ipi çekiyorum çekiyorum araba çalışmıyor adamın şansına artık adamda tüh be bir göremedik nasıl çalıştığını dedi sonra hadi sana kolay gelsin dedi gitti bende anladımki motoru boğmuşum egzostta kalan yağı boşaltıp ipi bir kez çektim çalıştı :) adam çok şansızmış ben ne yapiyim çokta heves etmişti garibim üzüldüm doğrusu :)

joker
24-05-2004, 13:35
arkadslar bu kesın aslında okadar da yaygın olan rc model araba okadarda bılmeyen ınsanlar var turkıyede yenı shoplar acılırsa bun modelcılgınde yayılacagına ınanıyorum
bızım toplulugumuz da ıstanbuluda en cok calısan en cok bu modelcılıge hızmet veren topluluk oldugunuda biliyoruz ve biliniyor bu hobiyi gelistirmek istiyorsak ve sevdırmek istiyorsak herkez bu taşın altına elini sokması lazım diye dusunuyorum

omer_yildir
24-05-2004, 16:11
ya dun arabayı dısarı cıkarrtım sokaga yeni motor aldım amortisor felan set up yaptım bı deneyım dedim yola koydum basta hıc kımse yoktu 2 dakka sonra arkamda bır cocuk ordusu olustu adamlar cocuklar hep yorum yapıyor arabanın onune atlıyorlar yola cıkıyorlar delı oldum ya sırıyordum en sonunda kafam bozuldu daha piller bitmeden eve gırdım bır soyle zevkımı alamadım neyse hadı by.. :)

!Amorfy.BaRoS+
27-05-2004, 10:53
Abi Nu konuyu iyiki baslatmısım hep benım Mı Basıma Geliyor bu DiyordUm Hem Sevinç hem Uzuntu Icındeyim :=) Neyse Ben YoLumU buLdum Gece 2 de Filan Peace SoNrasI Arklarla Cıkıyorum Isık OLan bır asFalt var Bi beni İZleyen Kopekler Oluyor Onlar da Cok eglenceli Oluyor.Neyse Size de Tavsİye ederim gece Gec saatLerde Cıkmayı :)

Hassank
27-05-2004, 11:37
abi araba çok ses çıkartıyor gece geç saatte çıkarsam ben herhalde millet uykusundan kalkıp gecenin bu saatinde manyakmısın filan derler rezil oluruz :)

!Amorfy.BaRoS+
27-05-2004, 12:41
Abi İsmetpasa stadında Yanı sıteler Var ama Hep Sı Uykuda yanı ya cop kamyonu gecıyo dıyolar yada baska Bısey yanı Uzak Bıraz.

yigit1905
28-05-2004, 18:40
ben ilk uyarımı aldım bi apartmandan birisi OĞLUM YETER SUSTUR ŞU OYUNCAĞI BAŞIMIZ AĞRIDI dedi ve bende nazik olsaydı durdurucaktım ama kaba söyledi gittim 2 adım ötede oynadım.kötümü

denizfeneri
04-06-2004, 01:15
Bende henüz piste hiç çıkamayanlardanım. Hep boş alanlarda sokakta kullandım. Bir sürü gerksiz soru luzumsuz hariketler kovalamalar sık sık olsada yinde insanların ilgisi çok hoş. Bir sürü insanla muhabbet etmek mahlledeki tüm çocuklar tarafından tanınmak çok güzel aslında. Şikayette etsek aslında bu sayede hepimizin çok güzel anıları oluyor. Sorulara cevap vermeye devam edelim arkadaşımızın dedigi gibi amerikadan ucuza getirilebileceginden bahsedelim. Maddiyat gerçektende bu hobinin baş düşmanı. Popülerite talep, o da reakabeti doguracagından hobby shoplarda fiyat bile düşebilir yeni pistlere kavuşabiliriz. O zaman oyuncak muamelesinden kurtulur zevkle kullanırız arabamızı. Daha bu gün babam allah akıl fikir versin oyuncaga bu kadar para harcanır mı dedi! Tanıtıma kesinlikle ihtiyacımız var...

platy
04-06-2004, 09:02
Artık tanıtımdan , yada abi bunu nası yaptın ya , motoru kendin mi yaptın , dökme demir mi , du şuna bi bakıyım gibi sorularadan , versene 1 tur süriyim , abi kaça satarsın gibi isteklerden sıkıldım. Sorular anlamlı olsa cevap vericem ama genelde saçma sapan olduğu için direk diyorum ,
-Abii nedir bu ?
-Bomba.
-Nası yani ??
-Şurayı görüyomusun ?
-Eveeet.
-İşte orayı patlatıcam şimdi. Kaybol yoksa seni de patlatırım

Adam gibi soru sorsunlar canımı yesinler. Akıllıca soru sorana cevap veriyorum tabi ama abiii 1 tur versene diyenlere kılım. Kaybol diyorum direk.

RoCCo
04-06-2004, 21:05
haaa bisiklet ister gibi...

OrienXenophan
06-06-2004, 14:04
Oyuncak lafi benidedeli edio seytan dio al adami paket yap koy cop bidonunun yanina:) gerci copculer molazlari flm almiolar ama...
gecen gun dukkanin onunde Lancerle takilioduk bi musteri geldi iceri gircek bi bakti aha arabayla oynuolar bakti biras sora durdu durdu bu alet radyo kontrollumu dedi biz kaldik tabi ne cevap verecez die...
yok biz biraktikarkadasi o kendi capinda takilio dicektim ya musteri velinimetitizdir napalim...

timur_polat
07-06-2004, 19:02
Ben Daha Revoyu Almadan Bu İŞ BaŞima Geldİ Kİmbİlİr Revo Aldiktan Sonra Neler Derler.geÇende Traxxas'in Adresİne GİrmİŞ Revoyu İncelİyordum ArkadaŞin Bİrİ Geldİ Dedİkİ Kendİne Oyuncakmi Aliyorsun.bende Sİnİrlenerek Ona ŞÖyle Dedİm....
-baban Murat 131'İ KaÇa AlmiŞti
VerdİĞİ Cevap 1,5 Mİlyar
-revo'yu Ona GÖsterdİm Ve DİĞer Modellerİde Zaten Ofna Tİtan Tİwİn'nİn Fİyatini GÖrÜnce DudaĞi UÇikladi.ayrica Bu Fİyatlarin GÜmrÜkten GeÇtİkten Sonrada ArtacaĞini SÖyleyİnce.... :d
Şİmdİ SÖyle Bakalim Bunlar Mi Oyuncak Yoksa Babanin Arabasi Mi? :d

timur_polat
07-06-2004, 19:06
arkadaşlar kimin ne dediği hiç umrumuzda deği.televizyonlarda ceket yakan,masanın üzerine çıkarak sanki kudurmuş gibi tepinerek ve buna eğlence ismini veren insanlarla alay etmek gerek.
inanıyorumki türkiye yakında t-maxx'i,savage'yi,revo'yu ve diğerlerinide tanıyacak.,
HİÇ ŞÜPHENİZ OLMASIN!!!! :)

Car Destroyer
07-06-2004, 19:59
Evet ya ''oyuncak araba'' lafı beni de deli ediyor

denizfeneri
07-06-2004, 21:00
Bu gün ilk defa oyuncak lafı ile muhattap oldum. Dokuz yaş küçük kardeşimin arkadaşları evde idi bende arabaya ayar yapıyordum. İçlerinden biri "aaa bak abinde oyuncağı ile geldi" dedi ve gerçektende çok kızdım. Küçük diye sadece oyuncak olmadığını kibarca anlattım ama sinirlendigimi gizleyemedim... Şu an umrumda bile değil. Dün gölbaşında pistte yaşadıklarımızı dörükleri gün oyuncak dediklerine pişman olacaklar...

cguckan
07-06-2004, 23:49
Abi geçen gün yolda sürüyodum. Teyzemin biri geldi. Bir kaç saniye tmaxxe bönbön baktıktan sonra " Ha evladım sende arabamı sürüyordun, bende elektrikli testere ile ağaç kesiyorlar sandıydım" dedi ben sonra koptum tabii:D
Rodajı yapmaya abim ile beraber gittik otoyolun kenarındaki benzin istasyonun oralara, aleti çalıştırmadan önceye kadar abim benle dalga geçiyordu. Aletin sesini duymasıyla yüzü garipleşmeye başladı. Rodaj bittikten sonra kumandayı ona verdim. Bir tam gaz son sürat çaktı, hemen ardından bir şağa keskin dönüş havada7 takla yalnız yere düz düşüş. Yere düz düştüğünde alet korkudan titriyordu:D Hikaye çok parmaklar yetmiyo yazmaya!

yigit1905
08-06-2004, 19:08
Ben Daha Revoyu Almadan Bu İŞ BaŞima Geldİ Kİmbİlİr Revo Aldiktan Sonra Neler Derler.geÇende Traxxas'in Adresİne GİrmİŞ Revoyu İncelİyordum ArkadaŞin Bİrİ Geldİ Dedİkİ Kendİne Oyuncakmi Aliyorsun.bende Sİnİrlenerek Ona ŞÖyle Dedİm....
-baban Murat 131'İ KaÇa AlmiŞti
VerdİĞİ Cevap 1,5 Mİlyar
-revo'yu Ona GÖsterdİm Ve DİĞer Modellerİde Zaten Ofna Tİtan Tİwİn'nİn Fİyatini GÖrÜnce DudaĞi UÇikladi.ayrica Bu Fİyatlarin GÜmrÜkten GeÇtİkten Sonrada ArtacaĞini SÖyleyİnce.... :d
Şİmdİ SÖyle Bakalim Bunlar Mi Oyuncak Yoksa Babanin Arabasi Mi? :d
çok güzel oturtmuşsun timur abi kutluyorum

timur_polat
08-06-2004, 22:04
Hİ Hİ Hİİİİ Saol YİĞİt1905 :d

platy
09-06-2004, 02:36
Bence işi maddiyata dökmek çokta doğru değil. Bu kadar abartmakta yannış. Zaten sokakta araba kullanmayalı uzun zaman oldu ama kullandığım zamanlarda da sadece gelip , 1 tur versene diyenlere gıcık olurdum , yoksa bu nedir , uçuyomu gibi sorulara gıcık olmazdım sadece gına gelmişti , onlarıda geçiştirirdim. Onların elinde olan bir şey değilki bu iş ile ilgili bilgilerinin olmaması.
Saçma yada akıllıca sorulan soruya ya cevap verirsin yada geçiştirirsin. Bu araba senin babanın altındaki araba kadar eder vs... laflar etmek bence yanlış :mad:

timur_polat
09-06-2004, 15:16
ama hiç kimse benim uğraştığım konularla veya hobilerimle alay nitelik konuşamaz.buna hiç kimsenin hakkı veya yetkisi yok ve olmayacakta.her kim buna yeltenirse cevabını alır tıpış tıpış gider...

yigit1905
09-06-2004, 19:56
her iki taraf ta haklı platy +1 timur polat +1.

platy
10-06-2004, 03:25
Öncelikle şu varki burda maç yapmıyorum ben. Her ne kadar bir işe yaramayacağını bilsemde birşey anlatmaya çalışıyorum.

Kimsenin senin hobinle alay etmeye hakkı yok fakat bunun konunun alay edilebilirliği ile değil alay eden kişinin olay hakkında bilgisinin olmaması ile alakası vardır.
''Bu alet senin babanın arabasından daha pahalıdır'' demektense olayın ne olduğunu açıklamaya çalışırsan daha yararlı sonuç alırsın emin ol.

!Amorfy.BaRoS+
11-06-2004, 20:05
Ben Bu +1 İslerıNe Uyuz OlUyorum Bence BOYLe seyler Ortamı Geriyor.Gerek yok gibi birsey.Tımur Bence KImsenın HayaTINa MaddıYata DoKerek cevap vermeseydın ıyı OLUrdu sANA gORE dOGRU OLANI YAPTIN ama Biraz daha dusuN derıM Neyse Bulusma TarIHı 1 temmuz Iyı Bence :)

SirWilliam
12-06-2004, 14:03
+2 platy 0 timur
Bence bu isi kıyaslama seklinde yapmasaydın daha iyi olurdu.
Çocuk çok incinmistir.

YoL_GezeR
13-06-2004, 20:02
Bence timurun yaptii sadece bir tepki biçimidir. Tabiki kirmisitir belki o cocugu ama birde timurun tarafindan dusunsek iyi olur. bu arti +1 olayini ben bilmiyordum katiliyorum demekmis.Ben sevmiyorum kullanmayi.Türkçeyi kullanmak daha iyi bence

YoL_GezeR
13-06-2004, 20:06
Arkadaslar cok haklisiniz model arabalara oyuncak denmesi benide üzüyor.Sizce bu Türkiyenin ileri bir toplum oldugunu mu gösterir yoksa daha geri bir toplum oldugunumu gösterir.Bence Türk insaninin bir gunahi yok. Model rabacilik bence tam anlamiyla daha tanitilamiyor. Tanitildak sonra oyuncak kelimesi kalkacaktir.
Bu görevde de hobbyrc ailesine bence çooooookkk is düsüyor.

traxxas
14-06-2004, 01:51
cok gelen olyor ben kullanırken arabayıı artık alstım oyuncak demelerıne bende evet oyuncak dıyorum kaca aldın dıye sorarlarsada 100 mılyon dıyorum adam bıraz bakıp cekıp gıdıyorr boyle daha guzell oluyorrr

yigit1905
14-06-2004, 09:07
biliomusunuz dün kanal d yi izliodum model uçak uşuşları biyerlerde mi ne yasaklanmış.

Olynth
14-06-2004, 11:12
bıryerlerde degıl. hezarfendı gosterdıgı yer ama yasak genel olarak tum model ucaklara. ve ucak sahıplerınıde ıncelemeye almslar. natoda uzaktan ucakla bombalama yapılmaması ıcın ucaklar yasak

yigit1905
14-06-2004, 21:38
off arabalara da el atarlarsa of of

RoCCo
14-06-2004, 21:54
bi sey olmaz rahat ol

yigit1905
14-06-2004, 22:03
inşallah bide çatlak polisin teki gelipte almaya kalkışırsa arabamı ses çıkıyo die şikayet alırsa gerçi öyle bişi yapmaya hakkı yok herhalde

SirWilliam
14-06-2004, 23:57
Bize bir kere benzer bir olay oldu.Ersin abi,ben ve diğer Mersin tayfası araba suruyorduk.
Ersin abi Savage 25 e rodaj yapıyordu.Sonra bir polis geldi.Bizden bilgi aldı.Sonra tutturdu bende sürecem diye.Ben benimkini kullan fln dedim ama nafile.Adam tutturmus bunu (savage 25) surecem diye.Bizde adama sinir olduk.Neyse Ersin abi verdi.Polis 1-2 tur surdu sonrada Ersin abi kibarca aldı.

yigit1905
15-06-2004, 13:44
adama bak vermesen alırım die tehtit edicek herhalde

!Amorfy.BaRoS+
15-06-2004, 14:59
Ya İzmitteyim 2 gun Once UcurdUK aYIptır SoLemesı... POLIs yok dıMI Ramızda Ya İzmir ankara ist dısında Yasak gelmedı gıbı bırsey ısteyene Vıdeo Yollarım

YoL_GezeR
18-06-2004, 13:14
Ya İzmitteyim 2 gun Once UcurdUK aYIptır SoLemesı... POLIs yok dıMI Ramızda Ya İzmir ankara ist dısında Yasak gelmedı gıbı bırsey ısteyene Vıdeo Yollarım

neyi uçurunuz amorfy

denizfeneri
18-06-2004, 18:02
Muhtemelen model uçak uçurmuşlardır.

!Amorfy.BaRoS+
19-06-2004, 14:40
Ya Bu aralar pek Ggıremıorum Malum yarın sıNav var .Tabıkı MOdel Ucak UcurduK 3 TraıNer Vardı Bı 25 lık bı 2 tane 40 lık Traınerla aKroBası yaPtık .

OrienXenophan
20-06-2004, 15:04
Ya biz izmir bornova kipani otoparkinda takilmayi denedik guvenlik gelip bizi cikardi
bomba flm kayarmisiz diye

Saat sabaan 10 uydu nereye bomba koycaksak
puhahaha

freeman1209
20-06-2004, 16:15
ne kadar geri kafalı güvenlikçilermiş.zuhahaha

unalsel
21-06-2004, 12:30
Autodrom'a gittim bu hafta sonu, bi kaç modelci daha vardı ben geldikten sonra onlar da gittiler sonra adamın birisi geldi, arabaya falan baktı sonra hava atmaya başladı bana yok bu 1/10 lar iyi değilmiş oyuncak gibiymiş, bende 1/8 piko var falan dedi bir de yeni serpent 835 almış falan.Kumandasını falan çıkardı yok bu kumanda piko'dan pahalıfalan diye muhabbet yaptı bi de.Yapma dedim bunlar da model araba falan dedim. Bu nasıl bir modelcidir anlamadım daha doğrusu modelci demek istemiyorum. Bi de motor ayarsızdı şahbazlık yapıp bi bakayım bari!!! dedi. Neyse ben ayarı tekrar kendim yaptım tabii ki sonra. Bi konu vardı bi hobbyshop'a giden bir adama 835 önermişler yüksek fiyat söylemişler falan diye. Bu ikisinin aynı olma olasılığı yüksek.

engine02
21-06-2004, 12:34
hahahah adam 1/10 ları ezmeye calısmıs yaa alalal deli olrm bolelerine walla CIK CIK CIK yaaa

denizfeneri
21-06-2004, 17:46
Canını sıktığına deymez konuşsun dursun kendi çapında.

Car_Maniak
27-06-2004, 21:57
arkadaslar gecenlerde bahcelide yuruyodum arkada 1. sokak senmalarında bir yerden vızır vızır bi ses geliodu aha dedim bir benzinli... yaklastım bi baktım adam zorluyo araba gitmio azıcık ilerilio tekerler bosta donnuyo gibi donuyo... adama gitim merhaba modelcimisin ben de modelciyim fln die muhabbet acacam adam beni dinlemio ha ha evet fln dio diorum difarensiyelde bi problem fln deim yok adam sallamıyo bile araba stop etti aha boyle olur dedim adam arkamdan bakti bakti ben de bastim gittim :) boyle kimseyi dinlemeyen ukala modelcilere gicik kapiyorum allahtan armaizda ole kisiler yok..

spook
28-06-2004, 08:39
ya bunlar nasıl insanlar yaa... eziklik flaanmı vardır nedir? bana bir modelci yaklaşsa arabayı bırakır muhabbete geçerim 15 dk yaa. hele bi de hobby rc den birisi olsun allaaaah:D :D :D

!Amorfy.BaRoS+
28-06-2004, 10:14
Car manIak Benım basıma Benzer bır oLay Geldı.Adam Hava YApıyor mahllede Ama Nıkko Tarzı bır araba MIllet toPLanmıs Nasıl vay Fılan sesLerı Gıttım abı Araban Baya guzelmıs fılan yapıyorum Takmıyo Eeve gıtıım Cıkardım tb01 Bı kaptırdım admın OnUnden Baya Yolladım Bıde mesafe Baktım mıllet bana dogru kayıyor o adamı takan yok Rezıl oldu kapısalım fılan yaptı gerı gerı gectım KAldı OLe...

ilkerkirmizi
28-06-2004, 11:08
alışıcaz arkadaslar bu tip konuşmalara bu tip yaklaşımlara. Pazar Günü de benim başımdan gecti. benim savageyle gectim bizim evin yakınlarındaki geniş çim alana. bi kac adam geldi bi çalıstır yaw falan oldular ben hic takmıyorum adamları. Çalıstırdım arabayı ooff moff sesler kendi aralarında konusuyorlar yorum yapıyorlar birisi dediki "100-200 milyon yaw falan bunlar " dayanamadım ne 100 ü 600-700 milyon dedim adam "yuhh evmi alıyorsun demez mi arkadas herhalde 80 li yıllarda yaşıyor galiba 700milyona ev alıyor :D ALLAAHIMM SEN MODELCİLERE SABIR VEEERR...

mcagis
28-06-2004, 13:37
Arkadaşlar, insanlara modelciliğin ne olduğunu böyle böyle, yavaş yavaş öğreticez inşallah. Herkese bol sabır diliyorum...:)

traxxas
28-06-2004, 14:38
gecen pazar gunu bende t-maxx ı cıkardım bızım yandakı sıtede bıraz gıdıp gelıyorum ıste fılan 3-5 kız bana bakıp bakıp aaaa koca cocuk oyuncakla oynuyor fılan dıyor ılk basta takmadım ama ondan sonra bıraz alındımm arabayıı kızların uzerıne dogru surunce hepsı bır yere kacısıntıı bende rahat bır nefes aldımm :)

denizfeneri
28-06-2004, 17:51
arkadaslar gecenlerde bahcelide yuruyodum arkada 1. sokak senmalarında bir yerden vızır vızır bi ses geliodu aha dedim bir benzinli... yaklastım bi baktım adam zorluyo araba gitmio azıcık ilerilio tekerler bosta donnuyo gibi donuyo... adama gitim merhaba modelcimisin ben de modelciyim fln die muhabbet acacam adam beni dinlemio ha ha evet fln dio diorum difarensiyelde bi problem fln deim yok adam sallamıyo bile araba stop etti aha boyle olur dedim adam arkamdan bakti bakti ben de bastim gittim :) boyle kimseyi dinlemeyen ukala modelcilere gicik kapiyorum allahtan armaizda ole kisiler yok..
Bir defalığına kiralık rc kullananlarla bile en az bir saat konuştuğum oldu. Çok itici bir davranış bu adamın yaptığı. Ben yanıma birini bulabilirmiyim acaba diye neler yapıyorum. Kullanmadığım tl-01'im var. Kız kardeşim bana eşlik etsin diye neredeyse yalvarıyorum. İyiki ben karşılaşmamışım bu adamla...

RoCCo
30-06-2004, 14:27
traxxas'ın basına gelen olay ilginc olmus . Genelde hepimizin basına gelenler ilginc zaten . Arabayı goren cogu kisi ne oldugunu merak ediyor , oyuncak sanan ve alay etmeye kalkanların cogu gerizekalı (biraz sert oldu ama) zaten . Benzinli motoru olupta ses cıkartan bir alete oyuncak diyebiliyorsa bi insan ben ona allah akıl fikir versin demekten baska ne diyebilirim ki? Modelciligin nesini ogreteceksin sen bu adama . Hadi diyelim oyuncak başkasına ne? Benim onca arkadasım var eve geldigimde onlar bile merak ediyor ne oldugunu? 20 yasında bay-bayan bi yıgın arkadasım var hepsi benden meraklı . Sırf bi tanesi merak etti diye evin icinde calıstırıp eline kumandayı verdim kullanıcam derken tg-10'la televizyon sehpasının camından iceri daldı . Bana oyuncak diyen biriyle simdiye kadar pek karsılasmadım ama sakayla da olsa bi kac kere diyen oldu ki bunlarda yakın cevremde bulunan bir iki insan oldugu icin anlayısla karsıladım . Fakat hic tanımadıgım biri gelipte oyuncak lafı yaparsa veya alay etmeye kalkarsa (gerci alay gecilecek yası gectik ama :)) sert bi tepki verecegimden eminim . Bu arada taksim'deki bir hobbyshop'a en son gittigimde 50 yası geckin iki tane yaslı amca elinde hpi rs4'lerle geldiler . Araclarına bi kac yedek parca alıp gittiler . Cok sasırdım dogrusu .

denizfeneri
30-06-2004, 18:14
Daha neler var neler! Dün köksalın ep'si için sordukları soruyu yorumsuz yazıyorum;
"Benzini kumandayamı yoksa arabayamı koyuyorsunuz?"

Walkman
30-06-2004, 19:56
Nası ya?:) :) Nerde sordular bu soruyu?

traxxas
30-06-2004, 21:10
ınsanlar bır tarafa bırde kopekler war onlarda dert cunku arabaların sesını duyunca onun ardından kosmaya havblamaya kalkıyor acaba sestenmı oluyor bılmıyorum neyse bızım sıtede oynuyorum sıtede benzınlı kullanmıyorum cok ses yapıyor dıye onun yewrıne lektırıklı f1 ımı kullanıyorum yanıma bır kadın geldıı elınde kopek bende oynuyorum kopegı bır bıraktıı elınden kopek benım arbanın basında ust spoylerını fılan dısledıı fılan ondan sonra sahıbı tasmasıını tutup eveıne gıttı boyle sey olurmu bır baktım ust taraf dızlenmıs vede salya olmus her yerıı bayagıı bır ıgrenctıı yanı eve gelınce yıkamak zorunda kaldımm

ömer
30-06-2004, 21:30
yaw bu gidişle hepimiz başından farklı farklı olaylar geçecek...

Arkadaşların dediği gibi buna son wermek için milletin bunu bilmesi lazım.Bu da basın yayın organlarından geçior.Aramızda kaç kişi telewizyonda R/C araba gördü??
Hee telewizyonda ben bir tek ünlü işadamı Rahmi Koç'un oğlu Mustafa Koç'u R/C uçağını uçururken haberlerde gördüm(belki sizde görmüşsünüzdür), o da ünlü biri olduğu için...

Sokaktan 100 adam çewirip "R/C'nin açılımı nedir?" veya bu konu hakkında başka bir şey sorsanız 4-5'i bir yanıt werebilir.(Tabi HobbyRC'liyse en kralından cewabı werir.)

Birde bu iş para ve sabır istior.Yok burası kırıldı parça al,şusu bozuldu tamir et.

Bırakın bu işi bilen bilsin demeyin...Oyuncak mı diyenede açıklamaya çalışın anlamak istemiorsa adamın üstünden geçinde oyuncak mı, değil mi görsün.....

:) :) :) :) :) :) :) :)

!Amorfy.BaRoS+
01-07-2004, 16:33
Trax En ıyı KOPek KoNUsunu ben anlarım cunku Benımde sTfford shıre AMer.... Cınsı Yavru kopegım var ep ıle Cıkınca onuda alıyorum Ilk basları salınca Pesınden KOsardı da sımdı alıstı yanımda oyle otorup ızlıyor Bazen arkadaslardan daha cok onunla gıtmeyı ıstıyorum sessız oturup ızer ben onla konusurum fılan hem rc yı cok sewıyorum hemde Kopegımı Ama Kopegım BAkACAK Yer saOruNu nedenıyle verıcem heralde :(

platy
03-07-2004, 03:21
Sırf bi tanesi merak etti diye evin icinde calıstırıp eline kumandayı verdim kullanıcam derken tg-10'la televizyon sehpasının camından iceri daldı.

Aha :cool: İyi boğulmadınız. Camları açsaydın bari sağlı sollu courant d'air olurdu en azından :D :D

RoCCo
03-07-2004, 23:58
:) alıştım artık ya malum ogrenci evi fazla esya yok salon da buyuk + evin salonunda hic bi sey yok devamlı calıstırıyorum orada 1-2 dakka bi sey olmuyo da daha sonra evin ici duman altı oluyo.. zaten evin icinde bi benzin kokusu var devamlı . alıskın olmayan insanlar daha cok etkilenio bi de dumandan

platy
04-07-2004, 05:58
:eeeeyoo: Ciddi ciddi evde çalıştırıyosun yani :)
Camları aç abi en azından. Farkına bile varmazsın valla. Kaç zamandır ben alışamadım hala :) Açık havada bile arabanın dibine girince geniz meniz bırakmıyo insanda :D

RoCCo
05-07-2004, 00:38
kanser manser yapar diye korkuyorum soluyup duruyorum bende devamlı . yeni aldıgım hpi'ın motorundan cıkan duman hic etkilemio da o.s. motorların cıkarttıkları gozlerimi sulandırıo :) . gozlerimden yaslar akıo ben de hala arabanın ayarlarını yapmaya falan calısıorum gozlerim yaslı yaslı evde :)

platy
05-07-2004, 03:10
oy oy oy . Neler duyuyorum :)

denizfeneri
05-07-2004, 07:18
Geçen seferki yarışlarda piste yakın durmuştum tüm gün. Abartmıyorum iki gün başım ağrıdı. Şimdi yanıma bir gp yaklaştımı ben uzaklaşıyorum. Evde çalıştırmak iyi bir fikir değil bence...

spook
05-07-2004, 13:38
geçenlerde yıldız parkına gittim yanımda kız arkadaşımda vardı. yıldız parkının girişinde maxx i yere koydum çalıştırdım falan yavaş yavaş gidiyoruz. yanımızda bir 5 serisi bir bmw yavaşladı. içine şöyle bir baktım bir bayanla en fazla 40 yaşlarında bir adam var. adam şöyle bir baktı maxx' e sonra bayana dönüp "şuna bak şuna dedi" ve bombayı patlattı "ulan altımızda bmw var ama bi şunlardan alamadık" demezmi. bende içimden "ozaman altındakini bana ver bende sana bunu verim" dedim. :D

YoL_GezeR
07-07-2004, 19:19
geçenlerde yıldız parkına gittim yanımda kız arkadaşımda vardı. yıldız parkının girişinde maxx i yere koydum çalıştırdım falan yavaş yavaş gidiyoruz. yanımızda bir 5 serisi bir bmw yavaşladı. içine şöyle bir baktım bir bayanla en fazla 40 yaşlarında bir adam var. adam şöyle bir baktı maxx' e sonra bayana dönüp "şuna bak şuna dedi" ve bombayı patlattı "ulan altımızda bmw var ama bi şunlardan alamadık" demezmi. bende içimden "ozaman altındakini bana ver bende sana bunu verim" dedim. :D

:D :D :D o arabayı satıp kaçtane maxx alınır beyaw

YoL_GezeR
17-07-2004, 19:36
Arkadaşlar bu gün hendek'e ne oldu bilmem kafeden çıktım gidiyordum yolda ayağıma bir off road aracı çarptı nasıl olduğunu sormayın bir köşe vardı döndüm o köşeyi pat diye çarptı ya. Elektrikliydi markası yazmıyordu üstünde.Hendek meydanı var orada kullanıyordu sahibi. Hendek halkı toplanmıştı. sonra sahibinin yanına yaklaştım elektrikli mi diye sordum evet dedi ve yüzüme bir baktı. Arabayı biraz inceledim. Sahibinden kullanmak için istedim vermedi :) ee bende olsam kullanmayı bilip bilmediğini bilmediğim birisine vermezdim. Vermedi ya bana dert etti en kısa zamanda alacam ya başka çaresi yok. Sonra bir yere gittim geldim yine aynı yere birisi daha gelmiş onda da rc aracı ama onunki pilliydi yani oyuncak ama hiçde yabana atılmayacak bir araçtı. Bayağıda hızlı gidiyordu hani. Hendek valla gelişmeye başladı. Off road aracının sahibi ile tekrar konuşacaktım ama çok kalabalıktı etrafı mecbur bakmakla yetindim çünkü çocuğa gelen soru soruyor giden soru soruyor. Tabiki genelde sorulan "oyuncak mı?"

tahsın
21-07-2004, 14:25
hepınız haklısınız :) banada çok oldu oyuncak dıen çocukluğuna gerımı döndün dien ohooo o yanı Her denilene kanılırsa türkiyede Rc Kalmaz :) Siz Kendınıze bakın inanın..

SirWilliam
21-07-2004, 14:50
Hepimiz haklıyız.Biz isimize bakalım isteyen bu ise girer.

!Amorfy.BaRoS+
31-07-2004, 17:48
Bugun basımdan gecen olayı anlatayım.yenı baslayan modelcı arklarla Pıste gıttık ve ucaga yenı basladıgı ıcın yardım etmemı ıstedı kıramadım gıttım Neyse gıttık fılan adam pıl unutmus hayda kumanda gosterıyor 10 uzerınden 2 abı rıske gırme pıl bul adam yok bısey olmaz neyse calıstırdık fılan son gaza aldık ben bı ıkı ayar yaptım adam napcam dedı sımdı abı Sal gıtsın cek dedım neyse kaldıramadı bana verdı abı napıyım dedım ucurmam ben bunu neyse kıramdık bı yandan yusuf pıl bıtıyo neyse Kaldırdım fılan adam verdım 5 dakıka fılan uctum bu arada ucak 15 lık 3 kanallı bır ucak ve nasıl ru8zgardan etkılenıyo NMeyse deneyımlıyız ucurdum adam cok rısklşı ucurduı aldım elımden ucarken bu arada motor durdu fılan Dedım yedıö ayvayı normalde ınerım ama nasıl ruzgar var neyse Zar zor donup ruzgarı aldım arkama ındım.Burda dıkat cekmek ıstedıgım orda kaynak yapan ustalar geldıler fılan Pıl lazım dedık fılan adamlar Normalde uzak sehre Bıraz Adam gonderdı olanı gıttı aldı geldı pıl fılan adamlar Gercekten yanı bu ısı sevdıklerını fılan gosterdıler muhabbet fılan adam tel kont sampıyonu cıktı fılan bu Olayların olması cok gsl ama gıne adamın ucagıyla ucarken radırın kopması ucakda sag sol yapılamaması yuzunden krıtık bır ınısle gıne kurtrardım ama Dedıgım gıbı her zaman oyuncak tarzı degılde gelısmesı ıcın Calısan ınsanlarda Bulunmakta :) Bıraz uzun oldu ama neyse ...

YoL_GezeR
02-08-2004, 12:21
Dünayada bir sürü meslek ve hobi türlerine baktığımızda her işte erkekler kadar bayanlar da var. Örneğin motosiklet te. Bu hobiden başka benim bir de motorsiklet tutkum var. Motorsiklet riskli bir hobi (veya spor) gibi gözüksede bayanlar var. Bu arabada da, güreştede, halterde de, vs vs vs.Yani her hobi veya meslek türünde bayanlar var. Site içerisinde ise hiç bayan yok. Varda tanışmadan öte kimse gitmemiş. Demek istediğim bu hobinin yaygınlaşmasında erkeklerin kadar bayanlarında etkisi çok olacaktır. Bir düşünmemiz gerek niye bayan yok diye. Sizce neden yok?

cguckan
02-08-2004, 21:57
YAbancı ülkelerde çok var ben çok gördüm. Ama tipik dişi içgüdüsü tertemiz arabalar:D Ve elektrikli temiz iş:D:D:D

YoL_GezeR
02-08-2004, 22:00
YAbancı ülkelerde çok var ben çok gördüm. Ama tipik dişi içgüdüsü tertemiz arabalar:D Ve elektrikli temiz iş:D:D:D

En iyisini yapıyorlar Keşke bizdede olsada bunları yapsalar.

cguckan
02-08-2004, 22:36
nerdeeee.. çok zor. Benim için mesela en başta örnek olarak Makyajdan başını kaldıramayan bir kuzenim var. Forum kuralları olmasa aklımdan geçenleri yazardım:D Bilgisayarda sadece İcq ve msn kullanmayı biliyor. Çok cahilk ve gösteriş meraklısı bir toplumun içinde yaşıyoruz. Bak bir örnek daha vereyim. Bir kuzenim daha var. Bir kere dahi merak edip yeni aldığı arabasının kaputunu açmadı. Daha kimbilir forumda böyle kaç olay vardır. Neyse konuyu fazla dağıttım. Türkiyede modelcilik başlığında bu mesajı yazmam hata ama içimden gelenleri söylemek istedim. Teşekkürler

Car_Maniak
03-08-2004, 17:01
bir bayan uyemiz vardı eski forumda belki hatırlarsın nicki bocuk tu hatta..adı da aysegul du sanırım...

Hassank
03-08-2004, 17:49
Bayandan araba almicaksınız arkadaşlar boşverin bu işler bizi bozar hatunların ne işi var burda ya onların hepsi gezmede tozmada aman o mağaza senin aman bu mağaza benim ne moda ne demoda aman sabahlar olmassssıııınnn Alllaaaahhh mucx misali yüzüne bakmaaa doyamican cirlooop gibi manita olma yolunda ilerliyolar :)

YoL_GezeR
03-08-2004, 21:02
Bayandan araba almicaksınız arkadaşlar boşverin bu işler bizi bozar hatunların ne işi var burda ya onların hepsi gezmede tozmada aman o mağaza senin aman bu mağaza benim ne moda ne demoda aman sabahlar olmassssıııınnn Alllaaaahhh mucx misali yüzüne bakmaaa doyamican cirlooop gibi manita olma yolunda ilerliyolar :)

Bayandan araba aldığın zaman rahat edersin :) Çok temiz kullanıyorlar çünkü.
Neyse arkadaşlar bence bayan üye sayımız artmalı üyeliklede kalmamalı sadece...

cguckan
03-08-2004, 22:20
Abi bayan üye vardı zamanında forumda ama o sadece free zone'da takılıyordu. Ne yapsak ta bayanları çeksek foruma acaba. Bayanlara özel diye bir bölüm mü açılsa yoksa her foruma katılan 10. bayana Marks&Spancer'dan hediye çeki falan mı versek? OFFFFF saçmaladım:D:D:D

Hassank
04-08-2004, 08:36
Bak ozaman gelirler cguckan cım :) nerde hediye promosyon indirim vb hikayeler varsa bayanlar ordadır arkadaşlar :)

Car_Maniak
04-08-2004, 13:17
:) bak bu iyi fikir.. Yönetim bi görüşsün karar versin :) neyse arkadaslar konuyu dagıtmayalım konu modelciligin ucu siz kadınları cekmeye calısıyosunuz.. bosverin meraklı olanı gelir...

cguckan
05-08-2004, 21:15
:D:D:D ......... TAbi gelecekler hemde tıpış tıpış, genetik abi bu olay. Neyse konu fazla dağıldı:D:D:D

YoL_GezeR
06-08-2004, 22:15
:D:D:D ......... TAbi gelecekler hemde tıpış tıpış, genetik abi bu olay. Neyse konu fazla dağıldı:D:D:D

Evet dağıldı başta sorduğum soruyla ilgisi kaybolmya başladı.

uçarlar
20-08-2004, 12:22
yaw bence küçükyalı-maltepe arasına bi pist iyi giderde kim yaptıracak o sorun işte yoksa wonderland in yanı kiraya bile olsa küçük bir pist yapılabilir artık hadi yani hep beklemekde insanı sıkıyor

topgun
20-08-2004, 15:53
Ben RC Uçağa başlayacağım bu topic tam bi eğitim dökümanı gibi geldi.Yazan herkeze teşekkür ederim.

!Amorfy.BaRoS+
20-08-2004, 18:08
togun
Rc acemide Uçak bolumunu okumanı tavsiye ederim...

baRCo
27-08-2004, 12:33
cguckan arkadaşımıza bir dur deyin can-o dapyın leee t-maxxci ben revoyu alınca sana meydan okuyan biri olacak az kaldı sabret

100kmh2sn
22-09-2004, 14:49
Ben RC Uçağa başlayacağım bu topic tam bi eğitim dökümanı gibi geldi.Yazan herkeze teşekkür ederim.

http://php.hobbyrc.com/forum/forumdisplay.php?f=27

mrserhan
27-09-2004, 15:20
arkadaşlar forumun başını yeni okudum baya ilginc olaylar var.

bende gecen gun 12 eylulden once 11 eylulde kartal reale gittim kalabalık olmasın diyede sabah 10 falandı. kullanıyorum ayar yapıyorum saat 11.30 civarında guvenlik geldi ne bu falan dedi.araba dedim nasıl araba bu ne şune. salak salak sorup durmaya başladı. amacı ogrenmek değildi eminim bundan. hadi toparlanıp gidiyosunuz burdan cabuk kaldırın dedi. bu arada startboxı farketti ve bu ne peki dedi.

kardeşimde zaten sinirlenmiş "BOMBA BOMBA PATLATCAZ BURAYI" dedi.

ben o sırada ağır ağır arabayı topluyorum. herif bu sefer dokunma bırak polisi arıyorum dedi.içimden guluyorum tabii.

ara polisi gelsin dedim. bu sırada adam sanki çok buyuk bi olay olmuş gibi telsizle yardım istedi. neyse biraz olaydan sonra işletme muduru geldi.

olayı açıkladım. carrefourda ankara armada da surekli oynadıgımı hiç bir problem ile karşılaşmadıgımı, bunun hobby oldugunu ve bunun anlaşılmamasının aptallık yada art niyet oldugunu soledim.

işletme mudurude bana istediğin zaman gel oyna ama oynıycaan zaman guvenlige haber ver dedi

uçarlar
27-09-2004, 16:52
ya bu dar kafalı insanları gerçekten anlamak çok zor insanlar rcleri araba olarakda göremiyo zaten anlamıyolar kafaları basmıyo o güvenlik görevlisinide aslında bi güzel dövcen aklı başına gelecek yaw allah allah neyse bende senin yazını okudum sinirlendim olur mu böyle bişe yahu neyse ya takma kafanı

cem
01-10-2004, 10:51
Guvenligi dovmek gereksiz.O adamlarda unutmayin ayda cuzi paralara calismak zorunda olan ve aldiklari emirleri yerine getirmek zorunda olan insanlar.Mudur gelince olay normale donmus cunki mudurun insiyatif kullanma hakki var.

!Amorfy.BaRoS+
01-10-2004, 13:41
NE dovmesi neytsen bahsediyosun İster izin verir ister vermez.Kuyllanırken son gaz bir çocuga çarpsan oldu da ayagı kırlsı ısınden atılacak sen degil güvenlik gorevlisi olacaktır gorevini yapmak isteyenlkeri de anlamak lazım ....

RoCCo
01-10-2004, 13:55
cahil adamlar cogu bunların o yuzden kolay kolay laf anlatamıyorsunuz . istemeden de olsa tartısma cıkıyor . bursa'da soganlı parkındaki pistte aynı muameleyi bana yapmıslardı adama sert tepki verince sesini cıkartamadn gitmisti ondan sonra . kimseye zararımız yok boyle gerizekalılar cıkıyor bazen iste.. 1/1 arabayla gezerken , gazlarken kimsenin bi seye karıstıgı yok oyuncak (guvenliklerin degisine gore) arabayla oynarken gelip bana yok oynayamazsın calıstıramazsın diyecek ha?? :)

RoCCo
01-10-2004, 13:56
surda 3 kurusluk zevkim var ona da kimseye laf soylettirmem

mrserhan
01-10-2004, 17:25
arkadaşlar ben gazi uni de okuyorum.
bi gun okula goturmuştum arabamı 5 10 dakka oynadım okulun bahcesi gayet musait ve dersliklerden baya uzak bi bolge 4 5 kişi geldi yanıma ve bana aynen şunu soylediler.
"bunu kapatıyosun, okulda olmaz bak burda herkez sana bakıyo. sonucta burda biz varız teşkilat var. hadi toplan şimdi bi daha da gormiyelim bununla seni buralarda......"

YORUMSUZ ANLATAYIM DEDİM.

denizfeneri
01-10-2004, 22:57
Güvenlik görevlisini değilde bu tip dallamaları kesin dövmek lazım. Teşkilatmış... Bu kafa hi bir zaman değişmeyecek bence. En azından biz göremeyiz. Bu arada bilkent real'da da kullanmaya izin vermiyorlar...

platy
04-10-2004, 03:32
Türkiyenin %80 i ..........
Bunu bilir bunu sölerim.
Biz varız , teşkilat var demek. Allahmıyn leeen sen diyip giricen orda adama ama o zamanda o %80 e dahil olmuş olucan. En iyisi içinden ''ben senin...'' diyip alıcan pılını pırtını gidicen.
En temizi gidin pistte kullanın arabayı. Tabi herkezin evinin dibinde pist yok ama en azından bu nedir , şu nedir , senmi yaptın ? , toparlan , kaybol teşkilatça çalışırız biz gibi eblek laflar duymaktan kurtulmuş olursunuz...

rcmanyağa
10-10-2004, 23:37
rclari izim servis soforu bilebiliyor hatta adam almayi dusunuyor