Orijinalini görmek için tıklayınız : Dışarıda uçabilecek elektrikli gelişmiş model ne var?
Bir aile dostumuz en az 5 kanal helikopter alacakmış bende elektirkli alabileceğini söyledim. peki ne alacağız dedi... bende size soruyorum arkadaşlar performansı yüksek ve kullanım süresi uzun türkiyeden alabileceğimiz ne var? ve fiyat konusunda bilginiz varmı?
nette eRaptor videosu izlemiştim. dehşet bişeydi.. çocuk fırıl fırıl çeviriyordu heliyi.. yapmadığı numara yoktu.
ep helilerin o kadar performanslı olacağını hiç tahmin etmezdim. helinin tam modelini bilmiyorum ama o videoyu izlemiş birileri mutlaka vardır..
eRaptor550 veya 620SE henüz Türkiye'ye gelmedi. Almayı düşünenlerden birisi de benim. Şu anda Türkiye'den alınabilecek en iyi alternatif Trex 450SE modelcilerden sorulabilir.
Bunun dışında Trex 600CF (50'lik yakıtlı model boyutunda) sorulabilir ama zannedersem dışarıdan getirtiliyor, Türkiye'de var mı bilmiyorum. Yine dışarıdan Hirobo Lepton EX getirtilebilinir ama arkadaşınızın tecrübesi varsa. Bunlar Trex 450 veya muadil 400/450 sınıfına nazaran daha büyükler.
Kolay gelsin...
arkadaş değilde amcam diyelim :) babam yaşında adam. model uçakçı ama uğraşmıyor onlarla. helikopter isityormuş dün bahsetmişti.
bugün araştırdım
sırasıyla bulduklarım. bunların hepsi 3d uçuş yapabiliyor ve en az 6 kanal kumanda istiyor. 6 kanal futaba 218 euro 7 kanal olan ise 318 euro
benzinli
raptor 50(1000 ytl) veya 90(1500 ytl)
elektrikli
trex 450se(1050 ytl) yada 600(1580 ytl)
ne dersiniz?
Soruyu elektrikli olarak sormuşdunuz??? :confused:
Benzinli olarak arıyorsanız, Raptor 50SE veya 90SE bu iş için biçilmiş kaftan. Çünkü yedek parça sıkıntınız nispeten daha az olacak ve bu modeller gerçekten çok iyi. Ama başlangıç için Raptor 30V2'yi de düşünebilirsiniz.
Yanlız verdiğiniz fiyatlara bir o kadar da servo, gyro ve bir takım ek aksamları eklemeniz gerekli. Tabi eğer hız, tork ve kalite istiyorsanız. Daha düşük model ile bu fiyat aşağıya çekilir ama uçuş rahatlığı da bir o kadar geriye gider.
Elektrikli sınıfında ise Trex 600, Raptor 50SE büyüklüğünde ama 10 dk.lık uçuş için 6S1P 3000-4000 mah LiPo pil gerekli ve Türkiye'de bu pili bulamayabilirsiniz, bir de pile $250'dan aşağı vermiyorsunuz ki bu yurtdışı fiyatı. Kimbilir burada ne kadardır? Eğer ilk heli deneyimi olacaksa 450SE ile başlanmasını tavsiye edebilirim. (Pilleri daha ucuz)Bunlarda da yine ek elektronik (motor ve ESC hariç) ve ufak tefek upgrade'ler gerekiyor.
Amcanız uçak da uçuruyorsa ve Futaba'ya bakıyorsanız 7CP (7 kanallı) veya 9CP'ye (9 Kanallı) bakın. Bu modellerde hem heli hem de uçak menuleri var. O yüzden daha çok hoşuna gidebilir. 6EXHP'yi tavsiye etmiyorum. Hem menüleri kısıtlı hem de sonradan ek kanal ihtiyacı çıkabiliyor.
Kolay gelsin...
arkadaş değilde amcam diyelim :) babam yaşında adam. model uçakçı ama uğraşmıyor onlarla. helikopter isityormuş dün bahsetmişti....
Modelciliğin de yaşı olmaz demek yanlış olmuyor o zaman...Ne güzel...:D
Yanlız uçarken el ve beyin koordinasyonu, tepkiler, refleksler çok önemli. Özellikle heli uçurmak için. Bizim yaştakiler için de beyin çalıştırmaya çok faydalı. :P
Ankara'da iseniz, heli konusunda seve seve yardımcı olurum. Özellikle 450SE ve Raptor30V2 ayarları konusunda. :ımmm:
Kolay gelsin...
çok teşekkürler top adamın kendisinde şu halde, bencede 450 uygun. eğer almak isterse sizden yardım talebinde bulunurum sağolun.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.