Orijinalini görmek için tıklayınız : Eski RC uçak hibe ettiler... tam takım. yihuu :) Yardım
Aile dostumuz evini boşaltıyordu, bana Robbe marka bir trainer ( 3 kanal), ucunda bir benzinli motor, tüm elektronikler ve Futaba 4 kanal (FPT4NBL attack4) modeli bir kumanda şarj cihazı buji ısıtıcısı ve yakıt verdi... Ne hoş değilmi :ahhahyt: :eyweyw: Aslansın, Ahmet amcam benim :P
neyse uçak kit olduğu için inşası pek acemice yapılmış, orantısızlıklar ve hatalar var, şu ana kadar uçabilmiş ve bir kere kırılmış halada kuyruğu kırık. motoru yapış yapış ve bakım ister. yakıt deposu yok ama herşey sağlam. spinner eksik. kumanda iyi durumda. en güzeli uçağın planı duruyor ve yedek kaplama mazlemeleri bile var.
resimlerini sonra çekeceğim. ama... öneriniz nedir? bu uçağın benzerini plandan inşaa etmekmi? bunu tamir edip kırıncaya kadar(hemen kırarım nasılsa :D ) uçurmakmı? yoksa herşeyi bambaşka bir modele trasnsfer etmekmi?
benim hedefim önce yavaş uçan ve kontrollerde ustalaşacağım elektrikli bir model yapmak...
Ne güzel...Hedefini destekliyorum, ben de önce mantar ve deprondan ucuz, az emek isteyen, tamiri ve uçurması kolay olan üstten kanat bir elektrikli yapıp iyice hırpaladıktan sonra hediye uçağı onarıp onunla devam ederdim. Balsa uçağı ilk uçuşta kırmak hoş olmasa gerek.
evet hoş değil.. neyse guppy yi yapıştırdım çatlaklarını... çatlak,alem uçak ya :P
hadi hayırlı olsun, iyi uçuşlar şimdiden :)
teşekkür ederim. resimleri ekleyeceğim sonradan.
hediye etti he ne cömertmiş amcan :D
Cool_As_ice!
21-11-2006, 04:13
yaw ne şanslısın yawss bi resimlerini koy artık merak ettim bayaaa güle güle kullann şimdiden kırımsız günler:)
Elini pek de korkak alıştırma... Ne de olsa kıra döke öğreniliyor. Mesele, kırdığın zaman çok üzülmeyeceğin bir uçakla alışmak.
teşekkür ederim, modelci açısından düşününce talih kuşu gibi adam.
uçak zaten kırık arkadaşlar... :) toplamam lazım.
bu arada planını inceledim, benzinli yada elektrik motorlu yapılabiliyor. işin güzeli elektrikli versiyon için gerekenler tamamen otomobil parçaları. 540 motor, normal pil grubu vs.elimde hepsi var. yüksek devirli tamiya motor ve 15 turn esc ile tadından yenmez :)
bu uçağı yaparsam tekrardan acaba rudder koymasammı? ne dersiniz? uçucular rudderi ne sıklıkta kullanıyrosunuz? az servo az elektrik demek ve az ağırlık demek. aileron sayesinde zaten dönecek alet. yerdede kuyruk tekerini çevirir aileron servosu... canavar gibi olur bence. zaten şu halinde buruna takılmış olan tekeri kuyruk dümeni çeviriyor aynı zamanda. ama aileron kontrolü yok. kanat sabit.
akıncı0655
22-11-2006, 13:37
hayırlı olsun ve cömert amcana selamlar
ben olsam mevcut makt üzerinde çalışır hem maket yapımı hemde RC kullanımı ile ilgili pratik yapardım
sonra plan üzerinden yeni bir uçak yapardım ancak son karar senin
Not:elindeki planları yayınlarsan sevinirim ayrıca vereceğim adresi gogle da incelersen sanırım işine yarayacak şeyler çıkacak
kolay gelsin:eyweyw:
airplane model plans :
bu arada planını inceledim, benzinli yada elektrik motorlu yapılabiliyor. işin güzeli elektrikli versiyon için gerekenler tamamen otomobil parçaları. 540 motor, normal pil grubu vs.elimde hepsi var. yüksek devirli tamiya motor ve 15 turn esc ile tadından yenmez :)
bu uçağı yaparsam tekrardan acaba rudder koymasammı? ne dersiniz? uçucular rudderi ne sıklıkta kullanıyrosunuz? az servo az elektrik demek ve az ağırlık demek. aileron sayesinde zaten dönecek alet. yerdede kuyruk tekerini çevirir aileron servosu... canavar gibi olur bence. zaten şu halinde buruna takılmış olan tekeri kuyruk dümeni çeviriyor aynı zamanda. ama aileron kontrolü yok. kanat sabit.
Ben rudder'ı sadece iniş sırasında çok hafif düzeltmeler için kullanıyorum, onun dışında elimi bile sürmüyorum. Ancak akrobasi uçuşlarında, özellikle knife edge denilen yan uçuşlarda yükselişi rudder ile kontrol etmek gerekiyor, bu yüzden el alışkanlığı olsa iyi olur (ama o seviyeye gelene kadar daha epey yolumuz var :) ).
Normalde uçuş sırasında manevraları aileron + yükseliş dümeni ile çok kolay yapıyorsun.
hayırlı olsun ve cömert amcana selamlar
ben olsam mevcut makt üzerinde çalışır hem maket yapımı hemde RC kullanımı ile ilgili pratik yapardım
sonra plan üzerinden yeni bir uçak yapardım ancak son karar senin
Not:elindeki planları yayınlarsan sevinirim ayrıca vereceğim adresi gogle da incelersen sanırım işine yarayacak şeyler çıkacak
kolay gelsin:eyweyw:
airplane model plans :
teşekkürl ederim,
model uçak yapımı konusunda yeterli deneyimim var zaten, inşaa işi problem değil. ancak uçurmak için acemiliğimi atmam şart.
plan kocaman nasıl yayınlanır bilemiyorum, bakarız çaresine önce kopyasını alır sonra keserim kağıdı olmazsa.
verdiğiniz link yok :)
Bence de önce bir elektrikli model üzreinde acemiliğiniz atın. Benim modelimde sadece dönüş dümeni(rudder) olduğu için mecburen onu kullanıyorum, ama dönüş dümeniyle de gayet rahat dönüyor merak etmeyin.
en azında Guppy yi kırmadan rudder le dönmeyi öğrenirim bu uçakta o da olabilir. yada aileron kontrolüde rudder de olur ama rudderi kullanmam.
Planör konusunda tecrübem yok ama normal uçakta rudder çok anlamlı. Aleronsuz uçuş olabilir ama rudder'sız uçuş düşünemiyorum (üstten kanat bir trainer için). Bir sonraki modelini rudder'lı yaparsan daha iyi olur bence. Özellikle düşük irtifa dönüşlerinde rudder'ın yeri büyük.
guppy de uçak yere yaklaşırken kanat düşükse kaldıramıyorsun abi. kanatlar çok büyük. ama acemiliğimi atınca daha kesin yargılarda bulunacağım sanırı. şimdi 380 motoru 400 ile değiştireceğim.
arkadaşlar yeni kaplama malzemesi aldım uçak için. oracover dan daha ince monocote diye. kanadı soyup tekrardan kapladım. çok güzel oluyor bitirince resim koyacağım. bugün kuyruk dikmesini yeniliyorum akşam.
Scorpion_King
11-12-2006, 17:06
towerdanmı aldınız monokote kaplamayı? Türkiyede birtek oracover var diye biliyorum çünkü.
şimdi nereden aldığımı söylersem dellycem editler :) ondan yazmıyorum. ankarada model mağzasından aldım. tek renk vardı son ruloydu. 10 ytl de sattılar. ucuz değilmi?
DeLLyCeM
11-12-2006, 19:53
şimdi nereden aldığımı söylersem dellycem editler :) ondan yazmıyorum. ankarada model mağzasından aldım. tek renk vardı son ruloydu. 10 ytl de sattılar. ucuz değilmi?
Gereksiz konuşmanın manası yok. Forum kuralları herkes için açık ve anlaşılır biçimde yazılmış.
arkadaşım,
kuralları biliyorum. nerede nasıl konuşacağımı bilecek kadar büyüğüm. dikkat edersen sorulan malzemeyi nereden aldığımı yazmamışım. herzaman olduğu gibi reklama giren mesajların kurallar doğrutusunda editleneceği açık. ben sadece gırgır olsun diye böyle yazdım. her zaman çocuk azarlar gibi mesajlar yazıyorsun, diğer moderator ve adminlerden farklı davranıyorsun. burdaki tepkinde bunu haklı çıkartıyor.
mesajımda kurallara uymayan birşey yok, kimseyi rencide eden birşeyde yok. lütfen tavrını gözden geçir ve bundan sonra kimi uyaracaksan daha yumuşak uslupla yap.
aynını geçen gün açtığım QTEE konusunda yaptın. benim bilmediğim bir nedenden ötürü başka bir sitenin linkini sildin, sebep göstermeden mesajımı editledin ve bunu yapmadan önce bana özel uyarı mesajı atma gereği görmedin. yaptığın işi ciddiye aldığını biliyorum ve takdir ediyorum. forumu daha düzenli kıldığın için teşekkürler. ancak çok iyi biliyoruz ki ciddiyet başkalarına saygı göstermeyide gerektirir. qtee konusunda yanlış birşey olmasada, durumu anlatsaydın ben zaten gerekli düzenlemeyi mesajımda yapardım. allahtan diğer moderatorlar bana açıklamada bulundu ki bende yazdığım şeyi sildim.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.