Orijinalini görmek için tıklayınız : süspansiyon
Arkadaşlar arabamı yere yakın hale getirmek istiyorum. Bunu Tg10 un standart amortisörleriyle yapabilirmiyim yoksa daha sert yaymı alayım yoksa süspansiyonu toptanmı değiştireyim? Önerilerinizi bekliyorum.
Amortisörleri sertleştirerek ancak yerden yükseltebilirsin aracı.
Alçaltmak için her araca ait yöntemler vardır. Genelde kullanılanlar ise;
- Kısa sert yaylar
- Şase montesi sırasında kullanılabilecek ekstra pullar
aytugcaglar
05-05-2004, 22:29
yanılmıyorsam ozan abı bırde amortısorlerın baglandıgı ball halındekı cıvatalarında yerlerını degıstırerek alcaltma yapılabılıyor
Doğrudur. Ben TG10'u bilmiyorum zaten. Benim söylediklerim genel. Ama onunda susp mount için alternatifleri vardır herhalde
Car_Maniak
05-05-2004, 23:36
full suspansiyonu da deistirebilirsin ya da sert daha kisa ya da yumusak daha kisa yay takabilirsin.. ama capinin ayni olmasina ve seninikine uymasina dikkat et...
helezonlari kes gitsin şahin gibi olur
freeman1209
06-05-2004, 14:06
arabın yerden yüksek veya alçak olması(süspansiyon yumuşaklığı değiştirilmeden) sürüşte fark edermi.asfalt için soruyorum bu soruyu??
aytugcaglar
06-05-2004, 15:38
sanıyorumkı vırajda tutusu arttırablrı alcak olması yanı savrulmayı onler
Araba ne kadar yere yakın olursa yoldan kopması da o kadar zor olur.
Özellile virajlarda araba ne kadar az yatarsa o kadar iyidir.
Yere yakın araba , ani hareketlere daha çabuk tepki verir.
İyidir yani ;)
Teknik olarak olay; ağırlık mekezinin yere yakın olmasıdır. Bu şekilde yan kuvvetlerin yaratacağı tork minimuma iner ve araba yola daha iyi tutunur.
freeman1209
07-05-2004, 14:32
çok sağolun arkaşalar.aklımda olan bi sorunn cevabını almış oldum :)
Ares; amortisör miline milin strokunu azaltacak uygun spacer ( plastik halkalar ) veya o ring takarak boyunu kısaltabilirsin.
freeman; arabın yerden yüksekliğini bilemem :)) :)) fakat arabanın yüksekliğini sorarsan, merkezkaç kuvvetini azaltıp virajlarda savrulmayı önlemekten başka, arabanın altına daha az hava girmesini sağlamak ( rüzgar kuvvetine daha az maruz kalmak ) açısından alçak araba daha iyidir. Arabanın altına giren havanın direnci, yüksek hızlarda arabanın yolda gezinmesine sebep olur.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.