PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Salonumun ortasında mini-z pisti

mamatiburak
14-12-2006, 18:42
Herkese merhaba,
yaklaşık bir ay önce mini-z aldım fakat Ankarada bir pist olmadığından evimde yapmaya karar verdim. 1-2hafta önce Praktikere gidip gerekenleri alıp pisti bitirdim,pisti şu yere serilen mermer görünümündeki PVCden yaptım ,bordürleri ise köpükten yapılmış boru yalıtım malzemesinden yarım daire şeklinde kesip yapıştırdım, köpüklere zarar gelmesin ve kolay fark edilsin diye iki kat beyaz elektrik bantı ile yan taraflarını kapladım ve son olarakta köşe ve ölü orta kısımlarına çim halı koyarak mükemmelleştirdim....gerçektende pist güzelliği konusunda üstüne yoktu fakat bir sorunla karşılaştım..... ilk oynayışımda pist süperdi ,çok güzel tutunuyordu fakat ertesi gün tozlanma sebebiyle araba savrulmaya başladı...her oynamadan önce pist silmek zorunda kalıyordum...zevkle oynayacağım yerde eziyet olmaya başlayınca üzerine mousepadin alt malzemesinden kaplamaya karar verdim. Fakat Safa abiyle görüştükten sonra halının tersini kullanmaya karar verdim ve dün Koçtaşa gidip halıyı aldım.Dün akşam yarısını kaplamayı bitirdim, deneme sürüşü sonrası çok keyif aldım, eğer bali kokusu yüzünden eşim beni evden kovmazsa bu akşam devam edip pisti bitireceğim.
Bu arada pistimin ebatı 4x3m, bu ölçüleriyle bile salonumun yarısından fazlasını kapladığından daha büyük yapamadım.

HaQaN_86
14-12-2006, 18:52
Çok güzel görünüyor,elinize sağlık :ahhahyt:

ozspeed
14-12-2006, 21:06
Ellerinize sağlık,mükemmel görünüyor

sacha
17-12-2006, 21:49
burak abi aslansın kaplasın :D

musti72
18-12-2006, 09:02
mini z nereden aldın özel den msj atabilirsen sevinirim

traxxas
18-12-2006, 17:20
guzel gozukuyor mekı malıyet konusundada bıraz bılgı verırımısınız

dlevitas
18-12-2006, 18:12
Burak ellerine sağlık çok güzel görünüyor.

McLaren Gulf kebi kullanıyorsun di mi :) Nerden biliyorum sorma ;) O kepte benim de gözüm vardı, sonuncusunu sen almışsın. Bir şey sorucam yanlız, pist biraz basit göründü bana. Biraz geniş olmuş gibi, ilginç virajlar da kullanmamışsın pek, şöyle kombine virajlarla zorlaştırmayı düşünüyor musun?

Gerçi elinde malzeme varsa istediğin zaman tasarımıyla oynayabilirsin tabii...
İstanbul'a geldiğinde piste bekleriz, çok eğleneceğimize eminim. Sevgiler, selamlar.

atinch
15-03-2007, 17:57
Merhaba Burak bey,

Biz de birkaç arkadaş x-mods alıp evin bir köşesinde pist yapıp yarışmaya karar verdik. Bunun için deneyimlerinizden yararlanmak istiyoruz.
Aslında biz de PVC kullanıp kenarları kapı süngeri veya kapı lastiği ile çevip yapmayı düşünüyoruz pistimizi. Ama sizin yazdıklarınızda Halı kullanmanın daha iyi sonuç verdiğinizi okudum. Acaba kullandığınız halının arkası nasıl? Dikkat etmemiz noktalar neler
Pistimizi boyutlarını maksimum 2x3 metre yapabiliriz. Acaba sizce bu boyut bizim işimizi görür mü?
Sitede açmış olduğumuz Forumun linki: http://www.hobbyrc.com/forum/showthread.php?t=16436
Teşekkürler

korayhayirli
25-03-2007, 21:05
vallahi güzel gözüküyor. güle güle kullanın ;)

ermo
21-08-2007, 01:30
burak abicim helal olsun gzl yapmışın

GameOver17
22-08-2007, 22:31
Harika elinize sağlık ;)

ujur
23-08-2007, 00:26
gerçekten çok güzel olmuş. pistin finish de bekleyen bi mini var o senin araç galiba piste gore çok küçük kalmış nokta kadar gözükmüyor:D

serk21
02-09-2007, 11:29
gerçekten çok güzel hemde şık.ağaçlar yeşillikler ayrı bi hava katmış,elinize sağlık.sanırım misafir geldiğinde sorun oluyordur :P hepsi oynamak isteyeceğinden..