PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1/5 FG vs. MCD Video

freesky
19-12-2006, 00:37
İlginç video.
MCD hem 4x4 hemde motoru 29cc,FG ninki ise 26cc.
1/5 olmalarının haricinde pek adil bir karşılaştırma olmamış gibi :)

rPfN2S5obkU

sariertan
19-12-2006, 10:21
Muhhahahahaha hemde hiç adil olmamış.
Bu şekilde deilde pistlerde görmek lazım bu monsterları o zaman alır FG =)
Zaten MCD daha ağır birde 4 çeker olunca güzelim FG nasıl çeksin o aracı =) Yazık ezici bir güçle geçmiş MCD. Fakat monster yarışında sanırsam FG alır MCD yi aşşa.

jön
19-12-2006, 14:19
bu hiç adil dill :D bencede abi FG daha hafif. bende yan yana yarışsalar FG yer MCD yi.

helifan
19-12-2006, 14:28
Offroad = 4X4

ozspeed
19-12-2006, 14:37
Güzel bir video:D ama hiç adil değil

cem7
19-12-2006, 16:45
Offroad = 4X4

+100000000000000000:ahhahyt:

Scorpion_King
19-12-2006, 16:50
acaba hpi baja 5b ile mcd kapışsa kim yener?

freesky
19-12-2006, 16:56
acaba hpi baja 5b ile mcd kapışsa kim yener?

Kapışmadan kastınız buradaki gibi bir olaysa Baja'nın hiç şansı yok,eminim.:aaaoovv:

tyido
19-12-2006, 23:42
Bence offroad da 2 çeker de yeterince iş görüyo bende 2wd offroad 1/5 sahibiyim hafiflik ve ataklık bakımından çok iyi. Hatta şu ana kadar arabamın kaldığı yer oladı.

freesky
19-12-2006, 23:58
Bence offroad da 2 çeker de yeterince iş görüyo bende 2wd offroad 1/5 sahibiyim hafiflik ve ataklık bakımından çok iyi. Hatta şu ana kadar arabamın kaldığı yer oladı.

Su an sahip oldugun araba cok iyi Yigitcigim.
Ancak sen sanırım onceden MCD sahibi idin.
Off-road arac olarak MCD mi,FG mi diye sorsam?

oguzhangunes
20-12-2006, 00:40
Çok saçma bi olay yapmışlar bende bu gavurları akıllı bilirdim
MCD 4x4 FG 4x2 ve MCD FG ye göre daha ahır ve zemin toprak tabiki güç ağırlık ve yol tutuş kazanır...

Cool_As_ice!
20-12-2006, 00:47
bende katılıyorumm arkadalar offroad=4*4:ahhahyt: :ahhahyt: :ahhahyt:

tyido
20-12-2006, 16:35
Özgür abi kesinlikle FG derim çunku Fg de hafiflik ve ağırlık merkezi oranı var araba uçunca şekilli uçuyo ve istediğin gibi yere düşüyo. Mcd zıplamalarda biraz daha hantal kalıyo yere düşünce sağlam kalması için içinizden duva ediyosunuz, çunku araba eğer tek tekeri üzerine düşerse kesinlikle bir salıncak kırıyosunuz (ne yaparsanız yapın), hele bide diferansiyeller kitli ise düşünün artık. Ama yok tutuşu olarak bence Fg, MCD yi aratmıyo gayet zevkli bir kullanması var buluşmalara gelecek MCD sahipleri benim arabamı kullanabilir ve farkı açıkca görebilirler.

tyido
20-12-2006, 16:43
Ayrıca kesinlikle FG akılsızca yapılmış bir tasarım değil bunu en başta motorun konumunda anlayabilirsiniz tabi 2 aracı da canlı olarak gördüyseniz. Fg de motor hafif eğik çalışır bu da aracın yol tutuşunu etkiliyor. Ayrıca FG de büyük mühendislik yatıyo ve her parça sonuna kadar denenerek belirli aşamlardan geçerek yapılıyo, ve parça kaletesi olarak da kesinlikle daha iyi. Diğer model araçlar üreten firmalar (bilindik markalar hariç) geridönüşümlü plastik kullanarak araçları yapıyorlar (yani kırılıp atılan plastikalzemeleri tekrardan işliyorlar) Sakın yanlış anlamayın MCD yi kötülemek için buları söylmiyorum şahsen bir MCD offroad/onroad a saip olmuşluğum olduğu için yazıyorum.

helifan
21-12-2006, 12:18
Bence MCD monster olarak değil de buggy olarak çok başarılı. Monster gerçekten çok hantal ve dengesiz buna katılıyorum. Ama buggy.. buggy yani. Offroad da biçerdöver gibi gidiyo alet. Ayrıca FG nin zincir aktarmalı 4x4 kiti var satılan. İsteyen onu da alıp takabilir. Ama çok pahalı olduğunu biliyorum.

rcmanyağa
21-12-2006, 19:37
hem mcdnin on roadına ve offroadına sahip oldum fg offroadım var daha once fg on roadda vardı her yerde fg gecer 2 aracada sahip oldum kesinlikle fg diyorum mcdeden cok daha basit bi yapısı var ve daha dayanıklı offroadda mcd cok yavas kalıyo sadece rampalrda guzel cıkıyor geri kalandada fazla bisi yok aracta fg yanında cok rahat basıyordu zorlanmadan on roadda fg 2 ceker olamsına ramen virajlarda savrulmuyor cok raat gidiyor yola cok guzel yapısıyor ve kopmuya mcdennde onroadları cok guzel fakat disli sıyırıyor ve ufak bi dokunmada on takımı dalıyor...

tyido
21-12-2006, 20:43
Rcmanyağı vallla tam iyi noktaya ayak bastın. Benimde anlatmak istediğim buydu. FG forever....

fake
23-12-2006, 11:31
Plastik parçalarının hangi malzemeyle daha dayanıklı daha esnek olabililecegini bilmiyorlar.Eğer Bilselerdi zaten Araç Çok Dayanıklı Olacak Ve Yedek Parça SATAMAYACAKLARDI.Umarım Anlayabilmişsinizdir:)

cem
23-12-2006, 11:37
Arkadaslar RC firmalari "yedek parca " satmak icin kotu malzemeden parca uretmezler.

Scorpion_King
23-12-2006, 12:00
Bencede, bu onlara marka imajlarının kredisi bitene kadar avantaj sağlar ama bir süre sonra tercih edilmez hale gelirler.

cem
23-12-2006, 13:06
MCD nin bilgisine laf edenler lutfen gidip atolyelerini gorsunler,adamlar marka cikartip,tum dunyada satilan ve FG gibi bir marka ile rekabet eden bir mal uretiyorlar.Ayrica Mcd ekibi bu isi bilen bu isten anlayan bir ekip olduguna gore "plastik parcalarin hangi malzemeyle daha dayanikli esnek olabilecegini" biliyorlardir.

fake
23-12-2006, 18:04
biliyorlarsa neden hala bir zıplamada salıncak kırıyoruz ?

cem
23-12-2006, 19:09
Cnc tezgahin olduguna gore neden metalden salincak yapmiyorsun?Ben olsam ona ugrasirdim.

fake
23-12-2006, 20:43
Cnc tezgahin olduguna gore neden metalden salincak yapmiyorsun?Ben olsam ona ugrasirdim.

Herkezin cnc Tezgah Olanağı Yok metal olursa bi çarmada şase yamulacaktır. plastik malzemenin esneme özelliği vardır Demirde Bu özellik Yok denilecek kadar az oldugu için şase vb. Parçalara zarar vererek yamultabilir.

cem
23-12-2006, 21:19
Birincisi metal arm opsiyonu FGde var,ikincisi metal arm carpmada saseyi yamultmaz,bagli bulundugu bulkheadin kosesini yamultur sadece,bizzat denenmistir.

smbecce
25-12-2006, 19:47
1. Scorpion : Hpi baja ile Mcd Runner Buggy arasında bir kağışma yapmak hpi firmasına karşı adaletsiz bir kapışma olur 2 çeker olduğu için özelliklede toprakta viraj çapı Mcd ile eş tutulumaz diye düşünüyorum

3. Rcmanyağa: a) Mcd nin hangi dişlisi kolay sıyırıyor ?
b) Ufak bir dokunma kabul ediyorum hazerfendeki tellerin bağlı olduğu direklere (uzun düzlüğün sonunda) çarptım şaseyi yamulttum lakin ön takıma hiçbirşey olmadı hızımı sen hesapla

4. Fake: Yaptığın hitamın ne kadar ağır olduğunu bilmeden konuştuğun ortada sen bırak 1200 parçadan oluşan bir araçda kötü malzeme kullanmayı bırak montajını yapan ustana bile en ufak bir hatasında neler yaparsın ileride anlayacaksın.

Ve gelelim video yorumuna bencede adaletsiz olan bir kapışma olmuş.
Fakat hosuma giden husus Türk malı olan bu aracı üreten arkadaşların böyle bir video çekmemeleri.

Milli iradesi zayıf olan yurtdışı özentili insanların yersiz yorumlarından uzak durmak daha sağlıklı çalışmayı sağlar tabi....

roxx0rs
25-12-2006, 21:25
smbecce abi

mcd nin neresi Türk malı cok merak ettim acıkcası?Motoru zenoah(umarım dogru yazmısımdır) kumanda ve eletronik yabancı...Parcaların imal edildigi cnc tezgah yabancı sadece parca tasarımları Türk sanırım...Ve madem Türk malı nicin ismi "model car desing"....sorularımı lutfen elestiri olarak alma abi sadece merak yani bunu uzun zamandır mcd nin "Türk malı" oldugunu ogrendigimden beri merak ediyorum...ama cok guzel araclar ona lafım yok...

cem
26-12-2006, 01:16
Tasariminin ve uretiminin Turkiyede yapiliyor olmasi fazlasiyla yeterli Berke.Dogal olarak adamlar senede bir kac yuz araba satmak icin kalkipta motor ve elektronik aksam uretmeyecekler haliyle.Ayrica bugun dunyada RC motor ve elektronik ureten kac memleket ve firma var?
Elektronige bakalim mesela;FUTABA,AIRTRONICS,SANWA,HITEC,KO ve JRPROPO baslicalari (kumanda sistemleri uretenler)
Motor ureticileri;OS,FORCE,THUNDER TIGER,ROSSI,PICCO(1/10 ve 1/8leri baz aliyorum-tuketim ve talep daha fazla oldugu icin)

Evet baslica elektronikte 6 firma(buda aslinda 4e iner airtronics-sanwa ve ko-jr propo ayni firmalar),motordada 5 tane baslica firma var.Bunlarin disindakiler fasafiso.
Demekki motor ve elektronik uretmek cok akil isi degil.

Isim konusunda gelince;Uluslarasi arenada marka yaratmak ve satis yapmak isteyen firmalar dunyanin neresinden gelirse gelsin genelde kolay,akilda rahat kalicak ve uluslarasi isimler secerler.Mesela OFNA diye bildiginiz markanin aslinda sadece HOBAO ve HONGNOR markalarinin dagitimini ve satis-pazarlamasini yapmak uzere kurulmus bir sirket oldugunu biliyormusun?HOBAO ve HONGNOR gibi telaffuzu zor ve hatta kulaga rahatsiz edici markalar yerine alin isze OFNA.Akilda kalici.

Model Car Design yerine ne olsaydi ?mesela;sahin,dogan,kartal,Abuzittin,Mahmut,Ayse,F atma nasil olur?

deepdrastic
26-12-2006, 04:50
berke bi bakima hakli ama tasarim nekadar turk olursa olsun kesin bir yabancilik vardir yabancilik derken yabancilardan esinlenerek yada bunun basini ceken kisi yurt disinda muhendis falan olmustur

yusuf mahmut tuncay yapti turkler ama orjinal yu-ma-tu var

smbecce
26-12-2006, 13:56
cem ağzına sağlık olayı çok güzel anlatmışsın teşekkürler

deepdrastic bence icatları yurt dışında aramak eski bir moda oldu geçen haberlerde dinliyordum Türk patent kurumuna 1500 müracat var ve ERKE projesi en ciddilerinden biri hatta trafik ışıklarındaki geri sayma sisteminide türkler icat etmiş...Bizlerin içindende bilim adamları başarılı araştırmacılar çıkıyor