Orijinalini görmek için tıklayınız : Neden 1400 Yıl Önce?
Ya arkadaslar gecenlerde evde arkadaslarla otururken birden neden son peygamber (Hz. Muhammed) 1400 yıl once geldiği hakkında bi cevap bulamadık.. bende bu konuyu sizlerle paylasayım dedim.. Umarım Yanlış Anlaşılmaz ve sadece bilgisi olan arkadaslar tarafından yorumlanır..
Eğer bugün gelseydi ve 1400 yıl sonra kıyamet kopmamış olsaydı ,insanlar bu sefer yine senin sorduğun soruyu soracaklardı. Neden biz şimdi bu forumdayız? Bu forum neden daha önce kuruldu gibi birşey bu. Zaman kavramını, Evreni çözebilseydik insan olmazdık, haşa yaratan olurduk. Müslümanlıkta "iman" bu tür şeyleri kapsıyor işte, nedensizce de olsa iman etmek, insan aklı bazı şeyleri anlayamaz, anlasa bile ağırlığını kaldıramamaz. Biz de iman ediyoruz onun için.
!Amorfy.BaRoS+
06-05-2004, 13:26
:) Benim dinle ilgili pek bir alakam yok Ama sende Ne fikirleri Kafana takıyosun Neyse O zaman Gerektigi için Gelmiştir heralde!!!
freeman1209
06-05-2004, 14:17
ben nedenini biliordum ama şimdi aklımda karışık bilgiler var onları yazsam pek iyi olmaz.çok merak ediyorsan ben sana yakında özelden atarım ok
axi_welet
07-05-2004, 13:34
böyle bir sorunun sorulmaması lazım diye düşünüyorum.allah'a şükür dinime bağlıyım.böyle bir sorunun cevabını yüce rabbimiz ve bazı dinle uğraşan kişiler verebilir ancak.
aytugcaglar
07-05-2004, 13:47
ecatık dıkkat edersen o zaman dınler daha yenı gelısıyordu ve en onemlı nokta hak dın ıslam son dındır ve son dının peygamberı hz.Muhammeddır. o zaman gelmesının nedenı dın konusunda son noktayı koymaktır. tek tanrılı dın vardır hak dın ıslamıyettır
daha onemlısı sana su soylemeyebılırm tum hırıstıyanlar o zaman muslumandı!! eger daha ayrıntılı bılgı ıstersen seve seve yardımcı olurum
arkadaslar olayı yanlıs anlıyosunuz ben yeni bi din neden gelmiyo demiyorum sadece ogunun sartlarıyla su an yasadıgım sure ıcındeki olaylar arasında ınanılmaz bi değişim var bende egerki amac dogruya, yuceye ulasmaksa neden daha bilinçlenmemiz için birşeyler olmuyor neden hala 1400 yıl once olusan bi kitapa baglı kalmak zorunda oldugumuzu arkadaslarla tartıstıgımızı ama bi sonuc cıkartamadıgımız ıcın sıze yansıtıyorum olayı carpıtmayın.. ayrıca egerki boyle bi olusuma gidilse hasa tanrı değiliz karısamayız ama su an inkar edenler dahil olmak uzere birçok insanı dogruya yoneltmezmi ? benim sorum bu..
axi_welet
08-05-2004, 19:39
bence hiristiyanlar neyin ne olduğunu biliyor.bu kadar saçma bir şey olamaz.bu saçma şey ise;bir sürü kişi kitap yazmış ve bu kitaplar yüzü geçmiş(bidiğim kadarıyla).o papalar bir odada toplamış o kitapları.ne yapacakları düşünürken biri masayı sallayalım ve masanın üstünde hangi kitap kalırsa o bizim kitabımız olsun demişler.ve masanın üstünde 4 kitab kalmış.ama bu gerçeği her hiristiyan biliyor.zaten bu yüzden çoğu kişi(hiristiyan) müslümanlığı ve çoğu dini araştırıyormuş.size bir gerçek anlatıyım.bir hiristiyan(tarihi bilmiyorum ama bayağı eski) dinleri araştırıyormuş.4 tane incil yazmış ama bu incillerin çoğu yeri eksik ve yanlışmış.bir rahibe sormuş;"bu kitaplar doğru mu?" diye.rahib"evet" demiş.5 tane kur'an yazmış ve sıradan bir imama sormuş;"bu kitabların hangisi doğru?" diye.imam doğru ve yanlış olanları bulmuş ve o adam orada müslüman olmuş.yani hiristiyanlara kimse engel olmuyor.isteyem araştırıyor ve buluyor.
ecatik bence o 1400 yıl once gelen kıtabımız olan Kuran-ı Kerim butun herseyı kapsıyor. Onun yerıne baska gelmesınede gerek yok. Bız daha onun ıcınde soylenen seylerı bıle gerceklestıremezken yenı bır kıtaba ıhtıyac duyalım. Kuran'ın ıcınde oyle buyuk bır bılgı kaynagı varkı oyle buyuk bır dunya varkı daha cozulemeyen bence bır cok sey var.
arkadaslar olayı yanlıs anlıyosunuz ben yeni bi din neden gelmiyo demiyorum sadece ogunun sartlarıyla su an yasadıgım sure ıcındeki olaylar arasında ınanılmaz bi değişim var bende egerki amac dogruya, yuceye ulasmaksa neden daha bilinçlenmemiz için birşeyler olmuyor neden hala 1400 yıl once olusan bi kitapa baglı kalmak zorunda oldugumuzu arkadaslarla tartıstıgımızı ama bi sonuc cıkartamadıgımız ıcın sıze yansıtıyorum olayı carpıtmayın.. ayrıca egerki boyle bi olusuma gidilse hasa tanrı değiliz karısamayız ama su an inkar edenler dahil olmak uzere birçok insanı dogruya yoneltmezmi ? benim sorum bu..
herkes inansa ozaman dinin bir anlamı kalmazdı. Onları kendimize ibret almalıyız ve halimize şükretmeliyiz.
Kötü neden vardır? İyinin olması için!
aytugcaglar
08-05-2004, 22:09
axi welet senın dedıgın gercek dııl fıkradır bu arada ıncıl cok oldugu dogrudur ama su zamana kadar kuranın bır ayetı daha degısmemıstır. oku once ondan yorum yap
ecatık o kıtaba baglı kalman kuranın sadece o doneme aıt olmayısıdır yanı kuran tum zamanı hatta ve hatta kyametı dahı anlatır yanı gelecegın hakkındada bılgı verır sana aslında ogrenmek ıstedıgın hersey orda yenı bır kıtaba kaynaga ıhtıyacın yok sana bır ornek verıyım sımdı kuranı kerım mealınde genelde pek cok ayet tamamıyle turkce acıklanmıstır ama dıkkat edersen ornegın yasın suresı acıklanmamıstır tam manasıyla yasın suresı baslarken Yasin vel kuranıl hakıym dıy edevam eder ve orda yasının anlamını cozen dın bılgını yoktur sonuc olarak ınsalık olarak elımızdekı kıtabı daha tam manasıyla cozememıs ve anlayamamısız o yusden baska bır kıtap ıhtıyacı yoktur saygılarımla ıstersen daha uzun uzun bır ortamada konusabılırız
herkes inansa ozaman dinin bir anlamı kalmazdı. Onları kendimize ibret almalıyız ve halimize şükretmeliyiz.
Kötü neden vardır? İyinin olması için!
:confused: :confused: :confused:
nasıl yani herkez inansa dinin bi anlamı kalmazdı..
aytug bak işte aslında soylenen aynı fakat dusunus farkı cıkıyor ortaya.. yasin suresini tam anlamıyla cevirilememesi gibi bi durum var, cevirilerde kişilere gore ikileme hatta iyice kafa karıştırıcı durumlar mevcut, işte bunun için nedenini merak ediyorum..
ya şimdi herkes inansaydı eğer bu dünyaya gelmezdik. Bu dünyadaki amacımız:
Doğmak, büyümek ve doğruyu bulmak. Sonrada mükafatlandırılıcaz. Yani bu dünyada amacımız dinimizi tanımak. Yoksa Allahın bizlerin dualarına ihtiyacı varmı? Bu dünyada sadece insan oğlu için kurulmş bir labirenttir. doğru hareketleri yaparak doğru tüyoları alarak doğru bir çıkış yolu bulmalıyız. Bunun gibi konuları kafana takman yersiz. Sen şuanda yaşadığın zamana bak. ve ölünce ne yanında götürebilceksin bunu düşün.
dynakaos
10-05-2004, 01:11
Bir surenin türkçeye çevrilememiş olmasını anlayamadım. Yani nasıl olurda tercüme edilemez ki? Arapça yazılmış bir metin değil mi söz konusu olan , eğer arapça yazılmış bir metinse arapça okuyabilen bir tercüman bunu çevirebilir. Ben Kuran'ın türkçe çevirisini okumuştum (fi tarihinde...) ve şu sure çevrilememiştir diye bir not görmedim.Ayrıca mantıklı da değil. Yani arapça bir yazı var elimizde , pek çok islam bilginimiz var , pek çok arapça bilen tercümanımız var ama çözemiyormuyuz? Bunun böyle olduğunu sanmıyorum , hiç mantıklı değil...
Bir dinsiz olarak şunu hatırlatmak isterim ki: kendi inanışınızı veya inandığınız kitabı yüceltmek için diğerlerini karalamak hoş değil. Yok masayı sallamışlar yok yüz tane incil varmış vs. bunlar alçaltıcı sözler...Nasıl müslümanlıkta alevilik sünnilik gibi ayrımlar varsa hırıstiyanlıkta da var diğer dinler de de var.Hıristiyanlık da tek kitap olmadığı doğrudur. İsa'dan yaklaşık yüzyıl sonra kitap metinleştirilmiştir. Farklı kişilerce farklı zamanlarda metin haline getirildiği için özünde olmasa da detaylarda ve bakış açılarında farklar vardır...Detayları çok bilmediğim için daha fazla konuya dalmıyorum .
Neden 1400 yıl önce sorusuna gelirsek; adı üzerinde bu bir inanç meselesidir. Bunu sorgulamamalısın , tartışmaya açık bir yanı yoktur. Allaha ve kitaba inanmak onun gerektiği zamanda olması gereken olayları gerçekleştirdiğine ve yarın da öbür gün de olması gerekenleri gerçekleştireceğine inanmaktır (bence) . Kısacası iman et ve yargılama, soru sorma...Veya iman etme , bu mantıksız ve tutarsız de...tercih senin kişisel tercihin...
aytugcaglar
10-05-2004, 10:25
dynakos kuranın yazılıs dılı arapcadır ama her karsılıgı arapcadada yoktur!! dedıgım gıbı mesela yasın suresı anlamı cozelememıstır dıkat edersen mealde yasın dıye baslar yanı orada ne anlatılmak ıstedıgı bıldırılmemıstır!! axı weletın dedıgı zaten fıkradan oteye gecemez!!!!! kısmen dedıklerınde haklısın dın tamamen tercıh meselesı zorlama yok ıster ınanırsın ıster ınanmassın ve ınsanları dını yuzunden yada dınsız dıye yargılayamassın!!! ecatık cevırılerde ıkılem yoktur sadece guvenılır kynaklara muracaat et yeter! ıncıl zamandan dolayı ve asıl ıncıl olmadıgı ıcın degıstırılmıs yada cok farklı sekıllerı vardır ama kuranın kerım asla degısmemıstır!!!! ecatık ahırete ınandıgını varsayarak soyluyorumkı o zaman bu dunya gecıcı olan ölümlü oldugun yerdır ve butun sorularına cevap bulamaman mantıklıdır. dın bılgınlerı dahı dedıgım gıbı bazı ayetlerde cevap bulamazken...
aytugcaglar
10-05-2004, 10:29
ınanc tsk ederım acıklaman ıcın tamamıyla haklısın allahın bızım dualarımıza ıhtıyacı yoktur sadece senın gorevın eger ınanıyorsan dının gorevlerını yerıne gıtrmektır sonucta sen sadece gorevını yapıcan takdır allahındır!!! ve evet bence dusunmen gereken konu ecatık oldugunde yanında ne goturebıldıgındır sonucta maddı bır sey yok onemlı olan manevı ne yaptıgındır!!!!
Arkadaşlar, Kur'an açıklanamaz hiçbir zaman ve açıklanamayacaktır. Sadece bizim aklımızın alabildiği kadarı ile onun faydasın anlayabileceğiz, kendi nefsimizle. Alimler bunun böyle olduğunu belirtiyor. Yani bizim okuduğumuzdan çok daha derin, biz sadece bir kul olarak bizi yönlendirecek şeyleri anlayabiliyoruz Kur'an dan. Kainatın sırları, bir çok şey Kur'an da gizli çünkü yazılı olanlar Allah(cc) nin sözleri. Konudaki genel görüş gibi, iman et ve yaşa ve gerçekten mutlu ve huzurlu ol. Bu dünyada bile.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.