PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Depron kanat yapımı:

snadboy
24-12-2006, 18:23
deprondan q-tee yaptım fakat kanatta takıldım. sinirlikleri falan herşeyi hazırladım kanadın iskeleti bitti balsadan yaptığımızda yaptığım gibi oldu sadece kaplamak kaldı fakat 3mm depron ile kanadı kaplayamıyorum kırılıyor. fön makinası ilede denedim fakat gene kırıldı. balsa kanatlar gibi kaplama malzemesi ile kaplamayı düşündüm fakat acaba depron dayanırmı? iskeleti 6mm deprondan yaptım ve ortadan bisiklet teli geçirdim esnemesin diye ama emin değilim dayanacağına.
bu şekilde olmazsa başka nasıl yapabilirm?rezistans ile köpükten kesmek son çarem çünkü kesici yapmam gerekecek onları almak istemiyorum uraşmakta. deprondan kanat yapmak kaldı bir tek diyer herşeyim tamam gövde elektronik vs. bu arada ağırlık sorunum yok diye dusunuyorum.
başka bir forumda daha ilginç bir kanat şekli gördüm onu yapabilirm fakat acaba uçarmı?
tavsiyeleriniz acilen bekliyorum...saygılar

SwTaArRs
24-12-2006, 19:57
depronu ısıtınca şekilde verebiliyor olmanız lazım. ben zamanında depron kanat yapmıştım. tabi sizin yaptığınız şekilde değil. benimkinde kanatın içerisinde 8x5lik balsa vardı. ve kanar tak parça deprondan oluşuyordu.
yaptığımı anlatayım belki yardımcı olur. kanatı kestikten sonra katlanacak kısmı yani hücum kenarını bir cetvel yardımıyla ezin. bu şekilde katlanma yeri oluşacak. sonra bunun ters tarafına boydan boya bantlayın ki katlanırken kırılmasın. sonra kat yerini ısı tabancası ile ısıtın ama çok ısıtmayın deprınun şekli bozuluyor. ısıttıktan sonra düz bir kenar yardımıyla katlayın. bu işlemi birkaç kere yapmanız gerekebilir.
katlayıp iki tarafı da çıtayı yapıştırdıktan sonra ve kanatın ucunu kapattıktan sonra çok güzel ve dayanıklı bir kanat yapısı ortaya çıkıyor. çitları yapıştırma leklinize göre istediğiniz kanat profilini elde edebilirsiniz.

snadboy
24-12-2006, 20:02
Teşekkurler bunu deneyecegim peki profilli olacak şekilde ama sinirliksiz resimlerdeki gibi bir şey yapsam olurmu. şekli planörlerin katat yapılarını andırıyor.
mesela sinirliği düşünün sadece üst tarafına depron kaplama yapsam ve sonra sinirliği çıkartsam olurmu yani ters v gib ama v nin kolları orantısız.

PATO
29-12-2006, 22:44
Sinirleri koymadan yapabilirsin tabii. Ama iskelet desteği açısından mutlaka longeron koymalısın. Bu sayede alt ve üst depron yüzeyler birbirine yaklaşmadan profil oluşturur.