Orijinalini görmek için tıklayınız : foam lastik
CaN_RCnitro
13-09-2004, 21:19
Selam arkadaşlar.foam lastik alıcam da ön ve arkaya iki takımı da front taksam farkeder mi?bir de alırken ön kaç numara sertlikte arka kaç numara sertlikte olmalı?ve degree offset 0 ve 2 olarak 2 seçenek var bunlar nedir?Şimdiden hepinize teşekkürler soruları eksiksiz yanıtlarsanız sevinirim.Selamlar
benimde almam lazım tc3 ün yol tutmuyo bana önereğiniz bi lastik varmı link verirmisiniz.
denizfeneri
13-09-2004, 22:47
Bende foam almayı düşünüyorum bu aralar. Tb-02 kullanmaktayım. Kaç numara almam gerktiğini bilmiyorum. Bu konuda benimde yardıma ihtiyacım var...
aslında bu piste ve arabanızdaki setuplara göre değişir. farklı sertliklte ve genişlikte foam lastikler bulunmakta. ama genel kural önlerde 26 milimetre, arkada ise 30 milimetrelik lastikler takılması şeklinde. isterseniz her tekere 26 milimetre de takabilirsiniz fakat pek verimli olmaz. bunun yanında sertlik olarak ben önlere 40, arkalara ise 35 shore tercih ediyorum. tabi isteyen önlere 32 arkalara 30 shore takar ya da önlere 45 arkalara 40 shore takar. tamamen piste, setupa ve kişisel kullanıma bağlı.
not1: shore, lastiğin sertliği ve yumuşaklığını ifade eder ve lastik genişliği ile (milimetre) karıştırılmamalıdır. aynen gerçek arabalardaki sert hamurlu lastikler ve yumuşak hamurlu lastikler gibi.
not2: eğer pistte kullanmayacaksanız ve kullanacağınız yerde az da olsa toz toprak vs varsa kauçuk radial lastikler yolu çok daha iyi tutar aklınızda olsun. hpı firmasının belted radial lastiklerini öneririm. foam lastikler daha çok yarışlarda, tutunmanın üst seviyede olduğu zeminlerde kullanılmaktadır. tozlu zeminde arabanızı yolda tutamazsınız.
Ufak bir ilave yapayım bu tercihler aracınız EP veya GP olmasına göre de değişir. Aynı zamanda motorunuzun ve şasenizin performansı da seçiminizde kriter olacaktır.
Burdan çıkaracağımız ders pist dışında foam lastik kullanmak gereksizdir. Denildiği gibi arabanın ep mi gp mi olduğuna göre , kullanım tarzına , setuplara , piste göre değişen kriterlerdir sertlik kriterleri. Ben mesela genelde önlere 32 arkalara 30 kullanıyorum. Bu yüzden de yarı yola parçalanıveriyolar.
En son ankarada arrows kullanmıştım. Gayet memnun kalmıştım...
Selam, ben EP arabamda Hezarfen pistinde, önler 26mm 35shore, arkalar 26mm 30shore Jaco lastiklerle çok memnun kaldım. Ancak GP arabalar için sanırım biraz daha sert lastik daha iyi olur...
arrows lastikler gayet iyi bence fiyatları da uygun sayılır . yanlız niye öne daha sert lastik takılıyor onu anlamıyorum . önden kaysın diye araba heralde??
Arabanın setupları, kullanılan lastiklere göre de değişebilir. Eğer araba kafadan kayıyorsa (understeer) ön süspansiyon ayarları biraz yumuşatılabilir ya da daha yumuşak hamurlu lastikler takılabilir. Arkadan kayıp spin atma (oversteer) eğilimi gösteriyorsa arka süspansiyon ayarları biraz yumuşatılabilir veya daha yumuşak hamurlu lastikler kullanılabilir. Aslında araç setupları birbirine bağlı ve komplike ayarlardır, ama genel olarak yarışçılar arkalara daha yumuşak lastikler takıyor gördüğüm kadarıyla. En iyisi diğer yarışçıların ne kullandığına bakıp, biraz teknoloji hırsızlığı veya casusluk yapmak galiba. :D :rolleyes:
denizfeneri
14-09-2004, 15:43
Bu iş sandıgımdan daha karmaşıkmış. Ben tb-02'me sadece gölbaşındaki pistte kullanmak için foam istiyorum. Sanırım biraz daha araştırmam gerekecek. 10T motor kullanıyorum...
arkadaslar peki standart ayarlı ntc3 plus a ne gerekir sizce ben ersin abinin dediği gibi almayı dusunuyordum ama fikirlerinizi almak istiyorum???
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.