Orijinalini görmek için tıklayınız : 1/5
MSenturk
03-01-2007, 10:57
;oleeea:
mcd black, pro, blue arasindaki farklar
:eyweyw:
prettyahmet
03-01-2007, 12:21
Black line;mcd'nin üretmiş olduğu en alt klasman aracıdır.Araç üzerinde genellikle plastik parçalar kullanılmıştır.
Proline;black line ile sistemin tamamen aynı olduğu ancak süspansyion sisteminin farklı olduğu modeldir.
Blueline;sınıfının en üst ve profesyonel şasesidir.Genellikle metal parçalar kullanılmış şasedir.Süspansiyonları aynı ancak süspansiyon kolları vs. farklı olduğundan dolayı size daha fazla setup yapma olanağı sunar.
Bu 3 araç arasında bence en ideal olan proline serisidir.Çünkü;black line'ın plastik süspansiyonlerı yetersiz.Blueline'ın da üzerinde fazlaca metal hopup bulunması bir kaza anında aşırı vibrasyondan diğer parçalara zarar verebilir.Ayrıca eğilme,bükülme,yamulma gibi şeyler yaşanması olağandır.Bence bu yüzden en ideali proline.Kolay gelsin...
bendede prolıne var ama bluelıne almadıgımıma pısmanım ısmıne aldandım sanırım bencede bluelıne al bırde samba eksoz kıtı sahane olur alırsan gule gule kullan
Emir_Han®c
03-01-2007, 16:52
arkadasım senın ıcın ii bi sans benım ıs adamı bi dostum blue lıne mcd sini satıyı rtr sekildee ve sadece 4 defa kullandı herseyı yenı gıbı
1300 ytl istiyo dusunursen
prettyahmet
03-01-2007, 20:04
Blue line 'ın neleri sizi cezbetti cidden merak ettim.Ayrıca şöyle bişey var tr'de mcd yarışlarında kaç kişinin fabrika çıkışı blueline kullandığını gördünüz?Kesinlikle bi çarpma anında ciddi can sıkıcak problemler çıkarıyor.Aşırı vibrasyon diğer parçlarıda fazlaca olumsuz etkiliyor.Tabi ki bu bnm kanaatim.Son söz alıcı arkadaşımızın:)
tabıkıde son soz alıcı kardesımın ancak ben sunu belırteyım bluelıne nın parcalarını cns de dahı yaptırabılıyorsunuz ayrıca metal aksam benı daha cezbettı ayrıca ben orada yanlıs kullanmısım arabandan pısman degılım ama keske metal aksamlı alsaydım benım yaptıgım tek modofıye samba eksoz kıtı ancak yarıslara katılmadıgım ıcın o konuda bısı dıyemıyecem ancak katılcak olsam o zaman toplu bır modıfıyeye gırerdım ama gercekten bı bursaya gelıp sızınle karsılıklı konusmak ısterdım balıkesırde bu kadar pro arabalrımın sadece benı eglendırmekten fazlasına gıdememesı benı uzuyor neyse toplamak gerekırse alacak olan arkadasımız son kararı kendı versın alırsada gule gule kullansın
prettyahmet
04-01-2007, 22:02
Tabii ki beklerim Bursa'ya.Ben Bora'ya da söledim gel die gelemedi.Sizleri beklerim en azından elimden geldiğince her konuda yardımcı olmuş olurum hemde tanışmış oluruz...
bora abı ve ben goturuyoruz balıkesırde :D cok yardımı oluyor bana zaten elındekı araclarda seyırlık neyse arkadasın konusunu bolmeyelım gercı prolıne karar kılmıs yakında gelıcem sıze ulasırım ben bursaya geldıgımde ıyı surusler
Ben bir şey sorucam.
MCD gerçekten çok mu gürültülü? Bir arkadaşım aşırı gürültülü olduğunu , pist dışında kullanmanın mümkün olmadığını, milletin dellendiğini söyledi.
ben bizim atölyenin önünde 1/8 le gazlıyorum yan tarafta hurdacı var kovalıyor beni anlatabildim galiba sesin ne kadar çok çıktıgını 1/8 lerde hele birde 1/5 olursa kulak bırakmaz:)
şaka bi yana 1/8 le 1/5 in sesinin arasında çok fark yok.
prettyahmet
06-01-2007, 21:26
Kutu egsoz varken aşırı bi sesi yok.Ancak samba takınca ses 2 katına çıkıo.
rcmanyağa
06-01-2007, 23:18
yanlız sesn cok az cıkması scalea baglı degil motora baglı bunuda hatırlatmak isterim...
Emir_Han®c
07-01-2007, 03:22
ya sey ben bu mcdnın sesınden rahatsızım bunu nasıl dusure bılırım acaba bana yardım edersenız cok sevinirim
prettyahmet
07-01-2007, 11:23
Emirhan sende şu an Ömer'in araba var sanırım.Ve onun üzerinde kutu egsoz var.Kutu egsozun çıkışından ısıya dayanıklı bi hortum ile metal olmasın kesinlikle roll bar'ın yanından aşağıya doru uzat.Yani direkt gaz yan korumların ordan çıkıcak hem kebin hemde araban kirlenmemiş olucak.Hemde seste bi azalma görüceksin.Bu dediğim parçayı tofaş parçası satan yerlerde bulabilirsin tarif edersen onlar sana parçayı verirler.Hemde 3.5 ytl gibi bi fiyatı var.
Emir_Han®c
08-01-2007, 14:44
tamam bakıcam tesekkur ederım son bısey daha samba eksoz sesi keser mi yada aksine arttırırmı sımdı benım bı arkadasım var bakırcı ona sambanın cok net 30 fotosunu gotordum ıc yapısını goturdum bana 1-1 yaparım dedı ve yaptıcam ama ses artarsa takmayı dusunmuyorum
emirhan birdene bakalım performans almak açısından merak ettim
samba ile daha az ses çıkıyor
ses az çıkıyo az :eeeeyoo:
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.