PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Autodrom RC Pisti

mcagis
14-09-2004, 11:46
Merhaba arkadaşlar, 12 Eylül'deki buluşmada Autodrom'un RC pistini biraz daha yakından inceleme fırsatım oldu ve görebildiğim olumlu-olumsuz noktaları yazmak istedim. Başka yorumları olan varsa, lütfen eklesin ki, 26 Eylül'deki yarışta daha bilinçli ve hazırlıklı olarak yarışılsın...

1: Pistin yüzeyi düzgün ama çok tozluydu, pist güzelce yıkanıp temizlenmeden ve en azından virajlara tutunmayı arttırıcı birşeyler (soda-şekerli su vs) serpmeden araçları pistte tutmak zor olacak gibi...
2: Kulenin yüksekliği ve genişliği iyi ama yeri yanlış sanki. Uzak köşeyi görmek (ki orası biraz da aşağı meyilli) oldukça zor. Kule kendi soluna kaydırılmalı diycem ama o binanın yerini değiştirmek mümkün değil gibi görünüyor. Onun yerine pilotlara ikinci bir platform yapılabilir ileride...
3: Zaman zaman bazı arkadaşların (ben de dahil) araçları kontrolden çıktı ve kaza yaptılar (özellikle mrserhan'ın arabası haşat oldu). Orada hala bir frekans karışması sorunu var. Özellikle uzak köşedeki bölgede, arabalar kafasına göre alıp başını gidiyor. "Failsafe"iniz yoksa frekanszede olmanız işten bile değil...
4: Pist aralarındaki toprak bölgeler iyi çimlendirilmemiş, girdiğiniz zaman arabanızın takılıp kalabileceği bazı yabani otlar falan var, oraları güzelce temizlenmeli bence...
5: Uzak köşenin öncesinde pisti by-pass eden bir asfalt kısım var, yeri iyi ama köşelerine curb (kırmızı-beyaz boyanan beton kaldırım) yapmamışlar, bence önemli bir eksiklik...
6: O bölgede tuvalet yok, drag pistini geçip ana binaya gitmek gerekiyor ki çok önemli bir eksiklik sayılır. Aynı sorun Hezarfen'de de var ve yarışlarda bırakın dakikaları saniyelerin bile çok önemli olduğu düşünülürse, yarışanların akşama kadar çekeceği var demektir...
7: İzleyicilerin oturup yarışı izleyebileceği tribün gibi birşey yok, insanların piste girmesine nasıl engel olunacak merak ediyorum. Aslında kule yanındaki boş alana, altı tribün üstü pilot platformu olacak birşeyi ve 0ff-road pistinin asfalt pist tarafındaki kenarına da yine bir tribün kısa sürede yapabilirlerdi bence...
8: Havanın artık daha erken karardığı düşünülürse, umarım ışıklandırma konusunu düşünmüşlerdir. Yoksa, arabalarınıza far monte edip gidin :p

Sonuçta pist bu haliyle yarışa uygun değil bana göre, umarım gerekli düzeltmeleri hemen yaparlar...
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Yarış günü bu sorunlar yüzünden yaşanacak kargaşayı ve olacak kazaları izlerken bayağı eğlenicez gibime geliyor. İnşallah güzel bir yarış olur... :fisdua:

mcagis
14-09-2004, 15:12
Birşey daha ekleyeyim; yarışa katılacaklar eğer yapabiliyorlarsa, 40 veya 75 MHZ FM (AM değil) kumanda kullanmaya çalışsınlar, sanırım bu şekilde frekans sorunlarından bir ölçüde uzak kalmış olurlar...Herkese başarılar...:)

Walkman
14-09-2004, 16:39
Helal olsun Murat abi....Aynılarını (benzerlerini) ben de yazıcaktım.........Hele hele tuvalet problemi çok önemli :) :)

cepcity
14-09-2004, 16:54
ya herşeyden önemlisi seninde bahsettiğin gibi uzak köşe hem meğilli hem uzak bu yüüzden kuleden dahi görüş açısı çok kötü olu yo ben orada gaza bileb asamadıma raç uçmasın die çime yawas yawas geçtim. bence ya ora kaldırılmalı yada yükseltilmeli

platy
15-09-2004, 19:08
o uzak köşe problemini çözmedilermi hala... hesapta direğin arkasında kalan kısmı direğin önünden bağlıcaklardı. 3 aydır istanbuldan ayağımı kestiğim için ne oluyo ne bitiyo haberiim yok. Ama o direğin arkasında kalan kısım hala aynen olduğu gibiyse kuleden pistin en solu gözükmüyo bile. O pistte yarış biraz enteresan olur...

platy
15-09-2004, 19:09
bu arada 27 mhz ile yarışmak zor olur autodromda. 40 yada 75 lazım. Ben 40 am le sorunsuz kullanıyordum orda...

YoL_GezeR
15-09-2004, 19:48
mcagis bence çok iyi gözlemlemiş. Ben gelmedim ama yazdıkları yarış ve yarışçı için önemli şeyler.. Denildiği gibi düzeltilmesi gerekir bunlar.

mrserhan
15-09-2004, 20:49
yok abi ben bidaha autodroma gitmiom benzin parasına kıyar hazarfene giderim en azından arabam bana kalır parçalanmaz :dıkşın: :ıggcck:

!Amorfy.BaRoS+
15-09-2004, 21:21
ya serhan abi senin başına gelenlere walla üzülüyorum ama fail safe sana lazım ve herkeze lazım 20 dolar ıcın 100 dolara yakın para odemek hiç hoş değil bunun tanıgı olduk AMA iMZANI GERÇEKLEŞTİRMEN ÖNEMLİYDİ bende yazıyorum Artık onu :P