Orijinalini görmek için tıklayınız : Rc alamayacak arkadaşlar için bir proje.
Geçenlerde şehir içinde bir yerlerde offroadla uğraşırken bir arkadaş geldi, baya irice olan tiplerden:) Heralde gürültü oluyo kullanma burada diyecek sanmışken rc den az biraz anlayan biri çıktı. Konuştukça rc ye çok meraklı olduğunu ancak para yönünden hiçbir rc alacakdurumda olmadığını anladım. Kendisi bir üniversitenin 2 senelik bir bölümünün gece kısmında okuyormuş.
Ben çok üzüldüm bu duruma:( Acaba böyle arkadaşlar için bir yardımlaşma köşesi gibi bir yer açsak kullanmadığımız rc leri orda toplasak ve bu arkadaşlara hediye etsek nasıl olur?
Çok güzel bir düşünce, iyilikseverliğinizden dolayı tebrik ederim. Ama malumunuz çok küçük bir kitleye hitap eden, dolayısı ile çok az bulunan bir şeyden bahsediyoruz. Giysi, kitap, ev eşyası gibi şeylerde başarılı olma imkanı olan böyle bir proje, ne yazık ki rc denen hobide başarılı olmayacaktır. Zaten elinde fazla aracı olan aracın durumuna göre bir fiyattan başkasına satıyor. Üzerinde uğraşılması gereken bir araçsa fiyatı da ona göre ucuz oluyor. Belki de çevresinden birine hediye etmeyi tercih ediyor.
Bir komite oluşturulması gerekir, hediye edilecek araç ve malzemeyi alacak, değerlendirecek, mümkünse tamir edecek, sonra talepleri inceleyip gerçekten ihtiyacı olan kişilere ulaştırılmasını sağlayacak. Senede belki sadece 3 arkadaşımız bu şekilde hobiye dahil edilecek. Sayı az gibi ama onlar için fark yaratılmış olacak. Bilmiyorum, fikir çok ulvi, ancak bana göre çok zor.
Çok güzel bir düşünce, iyilikseverliğinizden dolayı tebrik ederim. Ama malumunuz çok küçük bir kitleye hitap eden, dolayısı ile çok az bulunan bir şeyden bahsediyoruz. Giysi, kitap, ev eşyası gibi şeylerde başarılı olma imkanı olan böyle bir proje, ne yazık ki rc denen hobide başarılı olmayacaktır. Zaten elinde fazla aracı olan aracın durumuna göre bir fiyattan başkasına satıyor. Üzerinde uğraşılması gereken bir araçsa fiyatı da ona göre ucuz oluyor. Belki de çevresinden birine hediye etmeyi tercih ediyor.
Bir komite oluşturulması gerekir, hediye edilecek araç ve malzemeyi alacak, değerlendirecek, mümkünse tamir edecek, sonra talepleri inceleyip gerçekten ihtiyacı olan kişilere ulaştırılmasını sağlayacak. Senede belki sadece 3 arkadaşımız bu şekilde hobiye dahil edilecek. Sayı az gibi ama onlar için fark yaratılmış olacak. Bilmiyorum, fikir çok ulvi, ancak bana göre çok zor.
evet abi haklısın sana katılıyorum:cool:
Fikrin ve uygulamanın zor olduğunun farkındayım amaç bir başlangıç. Bu hobi küçük bir kitleye hitabediyor olabilir sonuçta durumu kötü olup rc ile ilgilenen çok adam da yok. Ben rc si olmayan herkese yardım edelim demiyorum. Gerçekten ilgilenenlere diyorum. Gerçekten ilgilenen 3 -5 kişiymiş yardım edilecek ,belli olmaz orası bence. Neyse fikir benden çıktı artık.:)
Fikrine saygı duyuyor ve destekliyorum. Zaten 3 kişi derken küçümsemedim, onlar için fark yaratılmış olacak dedim.
Aslında olmaz diye birşey yok. Kategori bazında teknik sorumlular belirlenecek. Bunlara marka/araç bazında alt kategoriler açılacak. Örneğin off road kategorisinde bir kişi t-maxx'çı olacak, bir kişi savage'dan sorumlu olacak. Herkes elindeki fazla t-maxx, savage parçalarını ona gönderecek. O aracı toplayacak, komitenin uygun göreceği başvuru sahibine teslim edecek. Bu şekilde olur gibi. Bakalım fikir olgunlaşıp proje haline dönecek mi?
bi arada herkez gonlunden kopan parcayı versin r/c toplayalım demişti bir abi:D....bence bu tur bişey sacma olur biraz cunku r/c temel ihtiyac degil kabul edin yada etmeyin bir lüks...kıyafet,yiyecek,yada yasam için gerekli olan hersey için yapılabilir ama r/c için zor sahsen ihtiyacı olanlara yasam için gerekli olan seyleri alıcaz hadi para topluyoruz deseniz yatırırım bişeyler ama kesinlikle r/c yatırmam kendi r/c me alırım:D....gerci bi yandanda insanların hayallerini gerceklestirmek guzel bişey ama yurumez o iş r/c almakla bitmioki kırım yasıcaktır yakıt bissuru sey....
saygılar...
hobi kimine göre lüks kimine göre ihtiyaç. rc veya başka bir hobi kendisinin ve ailesinin diğer temel ihtiyaçlarını yerine getirmesine engel teşkil etmiyorsa bir erkeğin en temel ihtiyacıdır:-)
bi arada herkez gonlunden kopan parcayı versin r/c toplayalım demişti bir abi:D....bence bu tur bişey sacma olur biraz cunku r/c temel ihtiyac degil kabul edin yada etmeyin bir lüks...kıyafet,yiyecek,yada yasam için gerekli olan hersey için yapılabilir ama r/c için zor sahsen ihtiyacı olanlara yasam için gerekli olan seyleri alıcaz hadi para topluyoruz deseniz yatırırım bişeyler ama kesinlikle r/c yatırmam kendi r/c me alırım:D....gerci bi yandanda insanların hayallerini gerceklestirmek guzel bişey ama yurumez o iş r/c almakla bitmioki kırım yasıcaktır yakıt bissuru sey....
saygılar...
Seni banladıkları kadar varmış daha 17 yaşında rgm.:)
ismail saka
03-02-2007, 16:36
tebrik ederim, belki bir çoğumuz dışarıdan ciğere bakar gibi imrendiğimiz belli aşamaları katederek r/c sahibi olmuştur. buraya kadar güzel ama kendi adıma konuşayım kullanmadığım r/c işlevselliğini kaybetmiştir yani kullanılamaz ha kullanılamaz ise o artık bir yedek parçadır( çünkü gerekmez olarak düşündüğünüz bir parça belkide ilerde lazım olur diye saklanır) vidasına varıncaya kadar. Kalan parçalar kimseye verilemez ayıp olur
amaç çok güzel ama bir o kadar da zor en iyisi hevesli insanlara r/c mizi buluşmalarda kullandırmak
Uçan şeyler hariç diğerlerini kullandırabilirim tabi.:D
Aslında bende kullanmadığım üstten kanat bir uçak var hafif kazalı ama uçar durumda. Motor yok ama servolar falan üzerinde takılı. Ben 60 size bu uçağı birine hediye etmek isterim. Ama gerçekten alamayacak birine.
Hem belki açtığım bu konu havada kalmamış olur.:ahhahyt:
Bizim gururlu Türk Genci ver bana demezki bi de böyle bir sorun var.:)
Seni banladıkları kadar varmış daha 17 yaşında rgm.:)
abi saygısızlık etmek istemem ama anlamadım:(
Rc_BalliStiCs
03-02-2007, 19:47
benim satılık Tamiya TG10 um var satılmazsa hiç seve seve veririm :D ama bide şöyle bir durum var bu hobi gerçekten pahalı bir hobi arabayı aldıktan sonra bir kaza geçirse araba birsürü parça... Zor yani
Scorpion_King
03-02-2007, 19:50
Bence bunlar kastedilmedi, yani nitrolu bilmemne pro araçlar değil, zaten hem parça sorunu olur hemde nitrolu yakıt parası çok fazla. 25-30ytl ye satılan şarjlı arabalar daha uygun gibi.
Bence bunlar kastedilmedi, yani nitrolu bilmemne pro araçlar değil, zaten hem parça sorunu olur hemde nitrolu yakıt parası çok fazla. 25-30ytl ye satılan şarjlı arabalar daha uygun gibi.
25 30 ytl şarjlı araba mı? Konuyu açmadan olmayacak anlaşılan:D Adama al arabayı git piste yarış demicez. Her rcci pistlerde yarışmıyo biliyosunuz. Alacak, akıllı uslu kullanacak. Ufak tefek parçalar alınamayacak kadar pahalı değilki. O kadarını alamayacak kadar da değil artık yani. Herkes bu işe ayda 30 ytl civarı ayırabilir heralde. Bu parayı da elektrikliyse araç parçalarına harcar işte. Bunları alıp sadece karşısına seyredebilmek için içi giden bir sürü insan var. Yardım etmek zorunda değilsiniz ama dalga da geçmeyin ayıptır.
bence de güzel bir fikir.
olursa yardım ederim
vida ve rulman oldukça fazla var
Scorpion_King
03-02-2007, 23:47
Dalga falan geçmiyorum, durumu kısıtlı insanlara yardımdan söz ediyorum. Ben gerçekten durumu kötü insanlardan bahsediyorum.Bilmem kaç yüz liralık arabayı alan ve durumu kötü olan kaç kişi o arabayı satmaz? Bence siz dalga geçiyorsunuz, modelin yedek parçaları kaç para? Alan isnanlar sokakta kullanmayacakmı? Sokakta hasar almazmı araba? İsterseniz serpent 720, 960 falan verelim...Birde herkesin birkaç yüz milyonluk arabasını akın akın bağışlayacağını sanıyorsunuz sanırım..
25-30ytllik aracta verilmez 720.960 da...zaten versenizde adam aynı gun gider bi internet cafeye ilanı yapıstırır bi siteye satar aracı...daha hayırlı işlere verin bence paranızı ne biliyim deniz feneri falan var oraya verin bişi yapın...saygısızlık etmek istemiyorum cidden...kimse ustunede alınmasın sahsi bişi yok burda...
Buğra A.
04-02-2007, 00:36
Valla işin aslı babam yavaş yavaş cayma yolunda.Yardımlarınızı bekliyorum artık :P
... bence paranızı ne biliyim deniz feneri falan var oraya verin bişi yapın...
bunu diyecektim
Bilmiyorum ne kadar doğru ama söylemek istiyorum..
Bence durumu olmayan kişinin bu hobby ile alakası olmaz, yani para durumundan neden derseniz kendimden biliyorum çünkü ;ilk başladığım seneler beş kuruşum yoktu ve aklıma hep "paran yok ne işin var senin hobbyle" muhabbeti geliyordu..ama bende hep inat ederdim alıcam alıcam felan diye sonunda ilk arabamızı aldık sonrada gerisi geldi zaten
düşünen abiler arkadaşlara teşkkür ederim...alacağımız araç ucuz olmayacağı için belki çokda katılım olmayacaktır ama bir iki arkadaşın yüzünü güldürürsek ne mutlu bize...düşünceniz için teşekkürler
:) Ya gençler:) , siz olayı tam yakalayamadınız gibi bence. Ben çok fakir insanlara araba dağıtalım demiyorumki. Bu işe merakı olan az biraz bilgisi olan ama bu işe yatıracak çok parası olmayan kimselere yardımcı olalım diyorum. İŞİN MANTIĞI BUDUR. Param çok ise gider hayır kurumu bulurum bunlara gerek yok zaten. Oynarken yanımıza gelen zavallı tinerci çocuklardan bahsetmiyorum yani.:) Yazık onlara da o da ayrı.
Benim dalga geçmediğim kesindir Skorpion. Bu konu dalga geçilecek bir konu değil. Ama 25- 30 ytl lik rc araba yok onlara oyuncak deniyor biliyosun. Konu sana ters geliyosa bunu belirtebilirsin bu bir fikir zaten ama dalga geçmek çok saygısızca olur. Olmasın bi daha.:)
Neyse arkadaşlar Ben uçağı verecek birini bulurum nasılsa. Siz takılın tt 01 falan. İyidir devam.:)
Scorpion_King
04-02-2007, 13:41
O zaman bağış yapılmasını düşündüğümüz insanlar farklı, ben çocuklar için söylüyorum, 40 yaşındaki adamdan bahsetmiyoırum. O yaştaki adama zaten 20-30 ytl lik araba verilmez. Ama 10yaşındaki ve durumu olmayan çocuğu çok sevindirebilir bu tip birşey. Tinercilerden bahsetmiyorum.
Zor bir proje olduğu kesin ama en azından bir de bu açıdan bakmanın yararı olur belki. Niyet iyi olduktan sonra bişeyler oluşur heralde.
arkdaslar tamam anlıyorum cok yardım seversenız fakır olan ınsanları dusunuyorsunuz ama yanlıs yerde dusunuyorsunuz bence ınsanlara ıyılık yapmak ıstıyorsanız onların temel ıhtıyaclarıyla ılgılenmelısınız
umarım yeterı kadar acıklayıcı olmustur bu tarz seyler forumda bır kac defa gecmıstı hatta bır abımız aracını hedıye etmıstı ama sonrası gelmedı
erhanzeynel
07-02-2007, 11:57
Ya bir de şöyle bir konu var. Hadi çok parası omayan bir arkadaşımıza model verdik. Sonuçta bu arkadaş acemi bir modelci olacak. Doğal olarak çok sık kırımla karşılaşacak. Hobbiye çok hevesli olduğu için belki de yemek için verilen harçlıklarını biriktirip yedek parçaya yatıracak. Hobi için beslenme düzenini bozacak, belki benim gibi okuluna gitmiyip sağda solda gazlayacak, okulunu aksatacak.
Bu ihtimalleri de düşünmek lazım.
Yani bir arkadaşımıza model hediye etmekle bitmiyor iş ne yazık ki.
Selam arkadaşlar bende bir rc hayranıyım daha 16 yaşındayım bende bir rc almak istiyorum ama maddi durumum el vermiyor malesef 1 kaç kere babamla konuştum bir rc almak istiyorum diye. ama hep şu cevabı alıyorum benim oyuncak arabaya ben o kadar para veremem diyor.Tabiki rc lerinizi bedava veremessiniz ama hiç olmassa kullanmadıklarınızı felan yarı fiyatına vermeniz bence çok iyi olur.
erhanzeynel
07-02-2007, 14:56
Selam arkadaşlar bende bir rc hayranıyım daha 16 yaşındayım bende bir rc almak istiyorum ama maddi durumum el vermiyor malesef 1 kaç kere babamla konuştum bir rc almak istiyorum diye. ama hep şu cevabı alıyorum benim oyuncak arabaya ben o kadar para veremem diyor.Tabiki rc lerinizi bedava veremessiniz ama hiç olmassa kullanmadıklarınızı felan yarı fiyatına vermeniz bence çok iyi olur.
:igra: mantıklı bir fikir. Ancak bir kırım yaşarsan yedek parçaları yarı fiyatına alamazsın ne yazık ki. Bu da yine ileride bütçe yüzünden sıkıntı yaşamana neden olur.
Ayrıca suistimal ihtimalini ortadan kaldırmak için yardım yapanların kendi aralarında iletişiminin çok iyi olması da gerekir.
Arkadaşlar,
Bu konu daha önce de gündeme geldi ve çok hızlı bir şekilde suyu çıktı. Herkesin niyetinin çok iyi olduğunu biliyorum ancak bu forumun bu tür yardım kampanyaları için uygun bir platform olmadığını düşünüyorum. Bu yüzden de olası bir tartışmaya ve/veya tatsızlığa mahal vermemek için konuyu kilitliyorum. Bu tür yardımlaşma niyetinde olan arkadaşlar konuyu kendi aralarında özel mesaj yolu ile halledebilirler.
İyi niyetiniz için tebrik ediyor anlayışınız için de teşekkürlerimi sunuyorum.
Egemen
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.