Orijinalini görmek için tıklayınız : uçakla helikopter arasında ne farklar vardır?
evet uçakla helikopter arasında ne farklar vardır?
örneğin
uçakmı yoksa helikoptermi daha hızlıdır
uçakmı yoksa helikoptermi daha fazla havada durur
uçakmı yoksa helikoptermi daha keskin dönüş yapar
gibi farkları başka nelerdir
hangisi daha kolaydır ve hangisi daha iyidir
Bir uçakçı olarak helikopterin çok daha zevkli olduğunu düşünüyorum izlediğim kadarıyla. Benim için en temel farkı budur.:) Ayrıca görüntüsü, aksamı balsadan üzerine naylonumsu bir kaplama yapılan uçaktan çok daha gerçekçi ve cool görünüyor.:cool: :D
Helikopteri becerebilsem uçağı bırakırım heralde.:)
Soru bu değil biliyorum ama bence HELİKOPTER.:ahhahyt:
Ya bi de herkes helikopterle uğraşmasın ya ne biliyim James Bond tarzı bişey o.......:eyweyw: :cool:
Yazdığın farkları gerçek uçak ve helikopteri düşünerek eminim kendin çıkarabilirsin.:D
helikopter daha pahalıdır onu diyeyim ben :)
esesli_bth
05-02-2007, 13:16
uçak daha hızlıdır bende onu diyeyim :D
helikopter havada asılı kalabilir ama uçak sürekli hareket etmek zorundadır
Scorpion_King
05-02-2007, 14:21
Uçak hızlıdır, Çok yük taşıyabilir, daha uzun süre uçabilir. İnsanlığa daha yararlıdır, Bir ihtişamı vardır. Helikopterde bence bunlar yoktur, insanın uçabilme düşü uçakla gerçekleşmiştir, uzunca bir tarihi vardır. uçmayı bukadar kolaylaştırması uçağı çekici kılar. Helikopterin tek avantajı havada asılı kalabilmesi ve bu yüzden kıvrak olmasıdır.
Eğer rc açısından düşünürsek balsa malzeme tüm kompozit malzemelerden güzeldir, üzerinde uğraşması zevklidir, maliyet olarak kompozit malzeme daha pahalı olsada balsanın gözümdeki değeri kompoziti 2 ye katlar vs. vs.
Scorpion_King
05-02-2007, 14:28
helikopter havada asılı kalabilir ama uçak sürekli hareket etmek zorundadır
Bu artık geçerli değil, harrier adlı uçak, helikopter gibi kalkabilmektedir. Yeni çıkan eurofighter bu teknolojiyi çok ileri taşımıştır.
Bu artık geçerli değil, harrier adlı uçak, helikopter gibi kalkabilmektedir. Yeni çıkan eurofighter bu teknolojiyi çok ileri taşımıştır.
helikopter gibi kalkan X-35 de çok güzel bir uçak, üstelik bazı parçaları türkiye'de üretilecek.
helikopter daha pahalıdır onu diyeyim ben :)
işte en önemli mesele bu :D
bide balon vardı onu unutmuşum balon bu ikisine göre nasıldır balondan başkada uçan hava aracı kalmadı galiba bilen varsa açıklasın :D
Birisinin kanadı sabittir, öbürününkiler döner.
bide balon vardı onu unutmuşum balon bu ikisine göre nasıldır balondan başkada uçan hava aracı kalmadı galiba bilen varsa açıklasın :D
balon en ucuzudur :D
Autogyro'lar var daha sonra ornithopterler var. Var yani birkaç hava aracı daha.
Scorpion_King
06-02-2007, 10:31
zeplin var, planör var...
Uçakta genelde 90-120 size uçaklar daha zevkli ve bütçesi uygun olanın tercih edeceği modellerdir. Funtana örneğin almaya kalksanız 380 USD Türkiye de. Getirmeye kalksanız daha pahalı ve riskli. Arkadaşlardan gördüğümüz kadarıyla Helikopterin avantajı ems ile çok ucuza gelebilmesi. 320 USD a Raptor Titan alabilirsiniz. Titan 50size olmakla birlikte tüm 3d hareketleri yapabilecek özellikte. Yani yeterli. Bu anlamda 90 size birçok uçaktan kit olarak daha ucuz. En performansli motor 50 size olduğu için 180 usd civarı. Uçak için 120 lik motor alsanız 300 usd a gelir aynı marka motor. İşte bu aradaki farkla gyronuzu alırsınız. Servo ve elektronik aynı zaten.
O yüzden çok farklı olduğuna inanmıyorum. Ayrıca taşıma avantajı da var. Uçağı taşırken yapacağınız küçük bir kaza, kullanılmaz ya da çok büyük ve titiz tamir isteyecek bir hale getirebilir. Helikopter bu anlamda daha sağlamdır.
Ha kullanımı zor derseniz o kişiye göre değişir ona bişey diyemem.:D
Sonuç olarak pahalı:D
90 size helikopter ise...... O biraz zor:eyweyw:
hazır
Autogyro'lar var daha sonra ornithopterler var. Var yani birkaç hava aracı daha.
o dediğin hava araçları uçağamı helikopteremi yoksa balonamı benziyolar :D
muratiqua
06-02-2007, 21:59
Forum ilk okul not panosuna döndü..
Forum ilk okul not panosuna döndü..
adamın yorumuna bak :D
o dediğin hava araçları uçağamı helikopteremi yoksa balonamı benziyolar :D
Havadan ağır uçan araçlardır. Autogyro, döner kanatlı bir uçaktır ama helikopterden farkı rotora güç gitmez. rotorlar aerodinamik olarak döner ve kaldırma kuvveti oluşturur. Çekiş ise genellikle burun motoru ile sağlanır.
Ornitophter ise kuş gibi kanat çırparak uçan araçlara deniyor.
Youtube'da aratırsanız çok güzel autogyro ve ornithopter videoları bulabilirsiniz.
Örneğin:
http://www.youtube.com/watch?v=1UM6r-mJ9D4
Havadan ağır uçan araçlardır. Autogyro, döner kanatlı bir uçaktır ama helikopterden farkı rotora güç gitmez. rotorlar aerodinamik olarak döner ve kaldırma kuvveti oluşturur. Çekiş ise genellikle burun motoru ile sağlanır.
Ornitophter ise kuş gibi kanat çırparak uçan araçlara deniyor.
Youtube'da aratırsanız çok güzel autogyro ve ornithopter videoları bulabilirsiniz.
Örneğin:
http://www.youtube.com/watch?v=1UM6r-mJ9D4
ne acayip aletmiş o ya havada asılı kalabiliyor mu?
Helikopter gibi hoover yapamıyor, ama rotorların yarattığı lifti kullanarak normal bir sabit kanatlı uçağın yapamayacağı manevraları yapabiliyor.
aslında yeni başlayanlar için en güzel uçan şey,RC autogyro, çünkü inişleri çok yumuşak.
Dönüşleri de muhteşem, neredeyse olduğu yerde dönebiliyor. Lastik motorlu bir tane serbest uçucu autogyro yapacağım ilk fırsat bulduğumda. Çok eğlenceli görünüyor aletler.
ben Rc düşünüyorum abi. depron gyro.
Buyurun bir adet Autogyro planı. Aslen serbest uçuş için ama istenirse RC'ye de çevirebilir. Orjinali .049-.061 motor için. Ebatları büyüterek deneysel yaklaşımla .15 motora adapte edilebilir. Ben vakitsizlik yüzünden henüz yapamacağım. Yapan olursa lütfen aşama aşama fotoğraflasın. Hepimize referans olur.
Plan, www.e-aeromodelismo.com.ar sitesinden alınmıştır. John Sroud tasarımıdır.
(yazalım da başımıza bir bela gelmesin)
Buraya mesaj atmıştım 15-20 dakika önce ama şimdi yok nedenini öğrenebilirmiyim.?
DeLLyCeM
10-02-2007, 16:37
Cevap attığınız kişi siteden uzaklaştırıldığından; verdiğiniz cevap gereksiz hale gelmiş olduğundan silinmiştir...
Bazıu uçakların inmek için bir piste ihtiyacı vardır ama hiçbir helikopterin inmek için bir piste ihtiyacı yoktur pisti olan helikopterlerde zaten zengin malıdır:D
Ben helikopter alırsam üzerinde H yazan bir muşamba pist olacak. Zengin oacam:D
bence iki ayri seyler heli ve ucak..her ne kadar ikiside hava araci olsada farkli seyler..modelcilikte ve gercek hayatta heli ucurma lisansi olan yada heli ucurmaya kabiliyeti olan ucaklarida ucurabiliyor..heli biraz daha karmasik yapida hem ucurmak acisindan hemde fiziksel olarak..ama ucak daha güzel..azbiraz daha güzel
Buyurun bir adet Autogyro planı. Aslen serbest uçuş için ama istenirse RC'ye de çevirebilir. Orjinali .049-.061 motor için. Ebatları büyüterek deneysel yaklaşımla .15 motora adapte edilebilir. Ben vakitsizlik yüzünden henüz yapamacağım. Yapan olursa lütfen aşama aşama fotoğraflasın. Hepimize referans olur.
Plan, www.e-aeromodelismo.com.ar sitesinden alınmıştır. John Sroud tasarımıdır.
(yazalım da başımıza bir bela gelmesin)
bu tel kontrollu bir plan..:)
pianiste
06-06-2007, 21:37
birde uçan model aracı ufolar var oda nasıl kontrol ediiliyorsa artık
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.