Orijinalini görmek için tıklayınız : Tuzla Karting Pisti Rc Pisti Olarak Kullanılabilirmi?
forzaferrari
12-02-2007, 11:53
Pist 2 yıl önce kapandı!!!
gokhantyt
12-02-2007, 13:09
Hazarfena gitmek varken daha yakın olan tuzla karting pistinde neden olmasın!!
Kafetarya çalışııyomu??
Orada ışıklandırma varmı??
Nasıl gelebiliriz oraya??
Piste gelince karting yapma şansımız varmı??;)
forzaferrari
12-02-2007, 13:16
Hazarfena gitmek varken daha yakın olan tuzla karting pistinde neden olmasın!!
Kafetarya çalışııyomu??
Orada ışıklandırma varmı??
Nasıl gelebiliriz oraya??
Piste gelince karting yapma şansımız varmı??;)
Kafeteryamız şu anda tadilatda olduğu için çalışmıyo fakar 1 martdaki açılışımıza kadar herşey çalışır hale gelicek, ışıklandırma mevcut gerekirse gece yarışlarıda yapabiliriz, ulaşımla ilgili oarak otomobili olmayanlara servis sağlıyabiliriz(belli bir sayıda talep olursa) ve son olarak tabiki asıl amacı karting konusunda hizmet vermek olan pistimizde go-kart da kiralıyabilirsiniz.
landjump
12-02-2007, 14:41
O pist 1/5ler icin bile asiri buyuk ve uzun. 1/5 ler icin bile o kuleden kullanmak icin durbun gerekir. Durbun dahi olsa pistin cogu bolumunde lastiklerden arabayi goremeyiz. Araba 1/5 dahi olsa. Ayrica herkes pist pist diye yirtiniyor ama varolan pistleri desteklemek yerine uyduruktan cozumlere yoneliyor.
forzaferrari
12-02-2007, 14:59
O pist 1/5ler icin bile asiri buyuk ve uzun. 1/5 ler icin bile o kuleden kullanmak icin durbun gerekir. Durbun dahi olsa pistin cogu bolumunde lastiklerden arabayi goremeyiz. Araba 1/5 dahi olsa. Ayrica herkes pist pist diye yirtiniyor ama varolan pistleri desteklemek yerine uyduruktan cozumlere yoneliyor.
Yazdıklarına katılıyorum fakat burda yinede bu işin olabiliceğini düşünüyorum, mesela ben pistin tamamı kullanılsın dememiştim belli bir bölümü yani görüş mesafesinde olan bi bölümü kullanılabilir ayrıca lastikleri yerinden kaldırmak çok kolay yeterki ciddi bi organizasyon yapılabilsin. Eğer fotoların üstündeki yazıları okuduysan bi tane taşıyabileceğimiz kulemiz var bununla görüş mesafesi sorununu ortadan kaldırabiliriz.
dlevitas
12-02-2007, 16:40
Herkes pist pist diye yirtiniyor ama varolan pistleri desteklemek yerine uyduruktan cozumlere yoneliyor.
+1000
Özellikle onroad aracı olan arkadaşlara soruyorum. Araçlarınızı sokaklarda meydanlarda ileri geri sürmekten sıkılmadınız mı?
forzaferrari
13-02-2007, 12:25
+1000
Özellikle onroad aracı olan arkadaşlara soruyorum. Araçlarınızı sokaklarda meydanlarda ileri geri sürmekten sıkılmadınız mı?
Arkadaşlar yazdıklarınızın benim açtığım konuyla alakasını pek anlıyamadım ben size caddelerde yarış yapalım gibi bi önerimi sundum. Burası tamamiyle etrafı kapalı güvenlik önlemleri alınmış bir spor tesisi. Ayrıca yeni bir tesisin spora kazandırılmasında ne sakınca var bunuda anlıyabilmiş değilim.
bilmiyorum kaçınız tuzlaya gitmiş yada görmüş de bu kadar yorum yapabiliyor ama o beğenmediğiniz pist en azından anadolu için knşuorum izmitten daa zor ulaşımı olan hazerfana göre tam anlamıyla bir nimet tuzla gokartın önünden bildiğiniz şehir içi minübüsler bile geçiyor tüm e5 boyunca seyreden harem-gebze hattı dakkada 2 3 minübüs geçicek kdr çok yani ulaşım sorunu yok kaldıki kadıköyden rakam tuttuğu takdirde servis bile kalkabiliyormuş araç gözükme durumuna gelince portatif bir kule war yani istediimiz yere konabilir ve ayrıca pistin heryeri kullanılmak zorunda diil ne olduunu anlamadan böle hemen tepkilenmeyin bu uyduruk bi çözüm diill kartinglerin 48 50 yaptıı bir pistte rclerimiz neden tam hakkıyla gerçek anlamda transponderlı bir yarış yapmasın velhasıl kelam anlamadan dinlemeden yargılamayın hele bi ören noolduunu sora beenmezsen gene kız illa ki özgürsün
forzaferrari, sen kendince bişeyler yapmaya çalışıyorsun ama pistin boyutları oldukça fazla sonuçta seninde dediğin gibi go-kart pisti. Bu pistte rc arabalar virajlara düzgün girildiğinde gaz kesmeden dönülebilir düşüncesindeyim. Ayrıca transponder lafı geçmiş, onu hiç düşünmüyorum bile. Yani burda rc lere uygun hale getirilmesi hiç kolay değil. Bunun yerine elimizde kalan pistleri değerlendirme yoluna giderseniz daha iyi olur düşüncesindeyim.
forzaferrari
13-02-2007, 16:53
forzaferrari, sen kendince bişeyler yapmaya çalışıyorsun ama pistin boyutları oldukça fazla sonuçta seninde dediğin gibi go-kart pisti. Bu pistte rc arabalar virajlara düzgün girildiğinde gaz kesmeden dönülebilir düşüncesindeyim. Ayrıca transponder lafı geçmiş, onu hiç düşünmüyorum bile. Yani burda rc lere uygun hale getirilmesi hiç kolay değil. Bunun yerine elimizde kalan pistleri değerlendirme yoluna giderseniz daha iyi olur düşüncesindeyim.
birincisi transponderla ilgili neyi anamadın onu merak ettim, ikincisi (ki hakkaten ikincisi çünki daha önce yazmıştım) tüm virajlar geniş değil ve daraltılabilmesi mümkün,üçüncüsü pistin tamamının kullanılmasına gerek yok(bunuda daha önce yazdım okumamakdan yanasınız galiba). Son olarak arkadaşlar ısrarla belli tesislerde bu işi yapalım aman başka tesis kazanmıyalım diyosanız siz bilirsiniz benimkisi sadece bi öneriydi.
gayet mantıklı bir yorum yap sun bakalım mantığı :ahhahyt:
100kmh2sn
13-02-2007, 18:32
Öncelikle Deyvi,
Muhtelif site/sitelerde bizden için ''Malum Site'' tabirini kullanan sen bence bu konuda hiç yorum yapma..Ayrıca; HobbyRC bünyesindeki Off Roadcular için yine ilgili site/sitelerde yaptığın yorumlar hiç hoşuma gitmedi, off roadcularda görse sanırım bundan hoşnut olmayacaklardır.
Bilmec;
Konuya neden negatif yaklaşıyorsun ? Erkan Bey, gerek görev yaptığı tesisin hareketliliği için gerekse RC kullanan insanlara imkan sağlama adına bir teklifde bulunmuş,yapabilecekleri ile ilgili ve sunacakları imkanlarla ilgili detay vermiş, bu kadar üstüne gitmenin anlamı nedir ? Size zorla şunu bunu yapın diyen mi var ?
Murat, senin yazdığın yazı bana çok saçma geldi.
İyi niyetle yazılmış bir teklif için neden bu kadar agresiflik yapılıyor anlamış değilim
Saygılar
Öncelikle Deyvi,
Muhtelif site/sitelerde bizden için ''Malum Site'' tabirini kullanan sen bence bu konuda hiç yorum yapma..Ayrıca; HobbyRC bünyesindeki Off Roadcular için yine ilgili site/sitelerde yaptığın yorumlar hiç hoşuma gitmedi, off roadcularda görse sanırım bundan hoşnut olmayacaklardır.
Bilmec;
Konuya neden negatif yaklaşıyorsun ? Erkan Bey, gerek görev yaptığı tesisin hareketliliği için gerekse RC kullanan insanlara imkan sağlama adına bir teklifde bulunmuş,yapabilecekleri ile ilgili ve sunacakları imkanlarla ilgili detay vermiş, bu kadar üstüne gitmenin anlamı nedir ? Size zorla şunu bunu yapın diyen mi var ?
İyi niyetle yazılmış bir teklif için neden bu kadar agresiflik yapılıyor anlamış değilim
Saygılar
Sonunda doğru bir yaklaşım geldi. :ahhahyt:
forzaferrari
13-02-2007, 19:57
Öncelikle Deyvi,
Bilmec;
Saygılar
Teşekkür ederim öncelikle destek olduğun için, biraz günah keçisi durumu oldu sanırım ama ziyanı yok içini döktü arkadaşlar :D her neyse son olarak şunu demek istiyorum benim prof olduğum alan rc değil açıkcası benim işim motorsporları ve karting yarışları ve ben size yaptım gelin diyemem buyrun gelin hep beraber yapalım nasıl yaparız banada öğretin bende elimden geleni yapiyim diyorum.
Bu kadar yazı yazmak yerine tel numarası verdim elini taşın altına koymak isteyen varsa arasın beni, bişeyleri beraber başaralım arkadaşlar.
dlevitas
13-02-2007, 20:01
Şükrü,
Ben kimseye "şunu yapın demedim" sadece benden bir önceki mesajda yazılan
"Herkes pist pist diye yirtiniyor..." diye başlayan mesajı onayladım.
HobbyRC'de diğer sitenin ismini yazamıyoruz bile. O sitede HobbyRC için "malum site" dememin ne gibi bir mahsuru olabilir. Ayrıca o tabiri kullandığım yerde, (HobbyRC'deki "Mini Yarışları" konumuzu tamamen silmenize karşın) kötü bir ifade de kullanmadım, sadece konunun silindiğini belirttim.
Offroad yarışları konusunda da gerçek hissiyatımı söyledim. Alınan alınabilir, tıpkı burada "Araçlarınızı sokaklarda meydanlarda ileri geri sürmekten sıkılmadınız mı?" dediğim gibi. Bundan da alınanlar çıkabilir. Ya da bu soru cümlesine, pek ala "sıkılmadık, çok memnunuz ve böyle oynamaya devam edeceğiz" şeklinde de yanıt verebilirler.
dlevitas
13-02-2007, 20:11
Forzaferrari - Tuzla karting pisti gerçekten çok güzel, orada karting yapmışlığım da var. Modelcilik adına yapılan tüm girişimleri olumlu buluyorum, isteyen tabii ki senin de kontrolün altında gidip pisti değerlendirsin.
Ama şöyle de bir durum var. 3 hafta önce Hazerfan'a gittiğimde pistte 1 adet 1/5, bir de elektrikli vardı, ben offroad pistinde oynadım. Pazar günü, hava günlük güneşlik. Hazerfanda -nizami ölçülerde- hem bir offroad hem de bir onroad pisti var ve bu pistler kullanılmıyor.
Arkadaşlar o mesajları atarken halihazırda elektriği, suyu, kulesi bulunan ve yeterince değerlendirilmeyen bir pistin varlığını hatırlatmak istemişler. Alınmaya gerek yok yani...
unformat
14-02-2007, 04:43
Öncelikle bu sitede adı malum site olarak geçmek zorunda olan sitenin forumunda da bu sitenin adınının malum site olarak geçmesi gayet normal. Ben de zaman zaman bu şekilde kullanmış olabilirim. Ki burda yasak mecbur öyle deniyor, malum sitede serbest isteyerek o şekilde kullanılıyor, düşündürücü olanın bu olması gerekir, şekli değil.
Pist hakkındaki düşüncelerime gelince. Aynı pistte araç kullanmak gerçekten bir süre sonra sıkıcı hal alıyor. Bu nedenle farklı pistler olması çok iyi olur. Ben çalışır vaziyette bir aracım varken çok sık sayılmasa da piste gitmeye çalıştım. Ancak en büyük sorun ulaşım idi, bu nedenle ha diyince piste gidilmiyor. Yanınızda götürülmesi gereken ekipmanları da düşünürsek, toplu taşıma ile daha da eziyet olur diye düşünüyorum. Giden birilerine denk gelmeye çalışınca da haliylen pist ziyaretleri seyrekleşiyor.
Go kart yapısı itibari ile uygun gözükmese de uygun hale getirilebilir mutlaka. Ama burda arkadaşlarımın söylemek istediği sanırım bunun sanıldığı kadar kolay olmayacağı. Bir şekilde değiştirilse bu sefer de go kart için uygunluğunu kaybedebilir. Ancak araç kullanmak için belli başlı yeterlilikleri yerine getirilip, aynı zamanda da go kart özelliği bozulmayacaksa modelcilik camiasında çok güzel bir hadiye olabilir. Eğer tasarım çalışmalarınız varsa lütfen paylaşım, somut şeyler üzerinden yorum yapalım, bence daha sağlıklı olur.
Özetle belirteyim okumaya üşenenler için, yapılmasını desteklerim. Pist fakiri bir şehrimiz var sonuçta. Ancak belirtmek istediğim zor olduğu sadece :)
Kolay gelsin, umarım başarılı olursunuz.
Bu konu yine pist tartışmasına dönüp kapatılacak gibi geliyor bana ama bekleyip ve görelim.
Şükrü Bey,
Yazınızda benim neden negatif yaklaştığımı merak etmişsiniz. Ama sanırım ne yazdığımı ve ne anlatmak istediğimi anlamadınız. Ben 'sen kendince bişeyler yapmaya çalışıyorsun ama pistin boyutları oldukça fazla sonuçta seninde dediğin gibi go-kart pisti' derken bu pistin bir go-kart pisti olduğunu, çok uğraşlar sonunda gerçek bir rc pistine dönüştürelebileceğini ve Erkan Bey'in bu çabasının çok sonuca ulaşamayacağını hatırlatmak istedim. Neden direk bana özel bir mesaj yazdığınızı anlamış değilim. Burası bir forum ve benim görüşüm bu, negatifte olabilir, pozitifte olabilir. Önemli olan burda benim görüşümü belirtip ilgilendiğimi göstermek ve karşılaşılabilecek sorunları aktarmak. Eğer Erkan Bey'in projesi hayata geçirilebilirse, bizlere kazandırdığı tesis için ilk kutlamayı yapanlardan olurum.
Ama tekrar söylüyorum, bence bir go kart pistini gerçek bir rc pistine çevirmek sıfırdan bir rc pisti yapmaktan daha fazla maddiyat ister. Ama dediğim gibi sıradan bir buluşma yapılacaksa problem yok, işin içine yarış, transponder kelimeleri girecekse maliyet çok fazla olur.
Ben kimseye gidin orda burda oynayın demedim. Size kullandığım cümleyi tekrar hatırlatmak istiyorum: 'Bunun yerine elimizde kalan pistleri değerlendirme yoluna giderseniz daha iyi olur düşüncesindeyim.' Biraz daha dikkatli okursanız bir tavsiye cümlesi olduğunu farkedersiniz. Özellikle daha yeni bir pistimizin kullanılmamaktan kapandığı bir dönemde böyle bir pist projesi bana biraz pembe geldi.
Teşekkürler,
Erman Bilmeç
birincisi transponderla ilgili neyi anamadın onu merak ettim, ikincisi (ki hakkaten ikincisi çünki daha önce yazmıştım) tüm virajlar geniş değil ve daraltılabilmesi mümkün,üçüncüsü pistin tamamının kullanılmasına gerek yok(bunuda daha önce yazdım okumamakdan yanasınız galiba). Son olarak arkadaşlar ısrarla belli tesislerde bu işi yapalım aman başka tesis kazanmıyalım diyosanız siz bilirsiniz benimkisi sadece bi öneriydi.
Erkan Bey, transponder nerede ve kimde varda alıp kuracaksınız. İlk mesajınızda tesisinizde rc yarışlarının yapılabilirliğinden bahsetmişsiniz, buna cevap vermek istemiyorum zaten gerekli cevabı siz vermişsiniz. Öyle daraltılarak, kısaltılarak bir rc pisti yapılamaz. Tekrar söylüyorum içine yarış ve transponder kelimeleri girecekse yapılamaz. Ben kimseye gidin burda kullanmayın, orda kullanın demiyorum sadece gerçek bir rc pistine yönlendirmek istedim. Bunu anlamanın bu kadar zor olmadığını düşünüyorum.
Teşekkürler,
Erman Bilmeç
forzaferrari
14-02-2007, 10:08
Herkese selam,
Açtığım konu neleri tetiklemiş hayretle okuyorum valla. Agresif yazılar yazdığımı düşünen arkadaş bi kez daha okusun lütfen mesajları buna katılmıyorum.
Bu konu gördüğüm kadarıyla yaparsın yapamazsın konusuna dönüyo, arkadaşlar ben wrc yi antalyada F1 istanbulda ve daha sayısız zor organizasyonu çeşitli yerlerde yapan bi ekibin içindeyim emin olun yapamicağım bişey için atıp tutmam.
Transponer konusuna gelince neden bu kadar büyüttüğünüzü anlayabilmiş değilim, elimde zaten 60 civarında transponer var ve bir aya kadar yeni bi set daha alıcaz.
Son olarak yapamazsın edemezsin demek yerine daha somut sorular ve tavsiyeler yapıcılık adına faydalı olacağı kanaatindeyim ve tekrar sölüyorum illada olmaz diyosanız (ki buna sadece resimlere bakarak nasıl karar verirsiniz bilmiyorum) konu kapanır.
Saygılar
Erkan Ertuğrul
bilmec bey erkan beyin de sölediği gibi bu organizasyon için orada ztn halihazırda kurulu transponder okuyucu bilgisayar sistemi var bu konuda asla sorun yok aydınlatma var pistin dönüşümüne gelince gereksiz gözüken bir düzlük atlamak neden zor sizce orda basit birbirine bağlı 3 4 er tane lastiğin üstüste durduğu bir bariyer sistemi var yollar arasında da çimenlik alanlar var yani dönüşüm dediğiniz bence gayet basit kullanilmicak alandan önce o bariyerlerden 5 6 tane kaldırılsa o çimlik alana da rc yarışlarında kullanılcak asfaltala pot farkı yaratmicak bi plaka konsa hangisi çok masraf ve zor eğer ki takılıp da derseniz rc araçlar için o plaka zor iş ben size derim ki değil güneş arabaları yarışında bile F1 pisti uzun geldi kestirmeler yapıldı çime gelen yerlere de kapı gibi plakalar konuldu oldu da bitti he bu rc yükseklik önemli e illaki önemli doru dürüs ölçülür biçilir geçişler yapılır ufak şeylere takılıyorsunuz tuzla hem yakın hem de imkanları bol olan bir pist en ayrıyetten rcye gitmişken yapılabilcek karting turnuvalarından bahetmeye bile gerek yok
viaconme
14-02-2007, 11:35
Erkan bey aramıza hoş geldiniz :)
Öncelikle çok renkli bir forumumuz var! Boş konuşan, hayatlarında 1-2 pist görüp bunun dünyanın en iyi pisti olduğunu düşünenler, aklına geleni yazıp fikir beyan ettiğini düşünenler, bu forumda başka, diğer forumlarda başka konuşanlar… Eğer ki biraz sabredip forumu takip edecek olursanız kafanızda bazı konular daha rahat şekillenecektir.
Sorunuz, RC pisti yapıp yapamayacağınız yaparsanız nelere dikkat etmek gerektiğiniz… Soru basit cevabı da basit..
Resimlerden gördüğüm kadarıyla zaten siz yada bağlı bulunduğunuz kurum burası için belli bir para harcamış. Elinizde organizasyonlar ile ilgili tecrübe ve ekipman var bunlar içinde masraf yapmaya hazırsınız anladığım kadarıyla.
HRC yönetimi olarak pist yapma konusunda bir tecrübemiz yok. Daha önce de pist yapmak için görüş soranlar olmuş onlara da yurtdışı kaynaklardan istifade etmelerini söylemiştik. Web sayfaların da profesyonel olarak gerekli ekipman ve ölçüler resimler ile birlikte verilmektedir. On-road (kendi için de ayrılıyor) ve off-road pist çeşitleride mevcut. Eğer ki ciddi bir yatırım düşünüyorsanız yada bunun araştırmasını yapıyorsanız internetten gerekli dökümanlara ulaşabilirsiniz bunları bulma aşamasında da yardımcı olmaya çalışırız. Pist kullanıcılarının görüşleri elbette önemlidir. Zemin, elektrik, su, kule, görüş açısı vb.. Ancak kullanıcıların önüne belli bir proje koymadan görüş almak karışıklığa yol açacaktır.( yukarıda olduğu gibi pist der demez dert dinlersiniz) Bu da sizin kafanızın karışmasına yol açacaktır. Sizlere örnek teşkil edecek dökümanları mail ile göndeririz bunları araştırır uygunluk derecesine göre 2-3 projeyi seçersiniz. Bunları bizlere, ben bu projeyi hayata geçirmek istiyorum derseniz karşılığında daha olumlu fikirler alabilirsiniz.
Burada şu saate kadar yorum yapmış üyelerin bir pist inşa ettiklerini düşünmüyorum. Ancak kullanıcı olarak bazı yerlerde kullandıkları yada ellerinde merak edip araştırdıkları dökümanlar olabilir.. Özel tartışmalarına ara verebilirlerse bunları sizinle paylaşacaklardır.
Selimpaşa da kendi olanaklarıyla yapılmış bir off-road pisti var. Kullanıcıların memnun kaldığı ve şuan daha da profesyonelliğe yönelme adına geliştirme çalışmaları da var. Forumda düzenlenen buluşma ve pistin durumu ile ilgili resimlere ulaşabilirsiniz. Bu pist gerçekten büyük emek harcanmış ve geliştirmek içinde kendi çaba ve özverileriyle bir karşılık gözetmeksizin meydana getirilmiştir.
Not : Bundan sonra mesaj yazacak üyelerimizin, konunun tartışma ortamından çıkması ve sorulan sorunun amacına uygun cevap verilmesini rica ediyorum. Eğer ki ortam amacından sapacak olursa mesajlarınız silinecek ve gereken yapılacaktır.
Saygılarımla.
SwTaArRs
14-02-2007, 16:43
öncelikle yapmaya çalıştığınız şey güzel.
çoğu kişi demiş bazı pistlerin ulaşımı zor diye, tuzla pistinin ulaşımı daha kolay. tabi benim için geçerli, arabam yok hazerfene gidemem toplu taşıma aracıyla gidilebilecek bir yer olması önemli. bunlar kişisel tercihler olanaklar tabi tartışmaya gerek yok.
şimdi pistin yapısına gelecek olursak pistin tamamı uluslararası gokart yarışları düşünülerek yapıldığı için rcler için oldukça büyük gelecektir.
dolayısıyla supraanın dediği gibi pisti bazı kestiremelerle kısaltmanız gerekebilir.
hatta bununla beraber yolların genişliği de yine rcler için çok büyük olduğu için engellerle daraltırlması virajların daha keskinleştirilmesi gerekebilir.
hem tribünlerden görülecek hem de taşınan kule yerleşeceği yer ile görme sorunu yaşamadan arbaları kontrol edebileğimiz bir planlama yaparsanız güzel olabilir.
şimdiden kolay gelsin.
sonuç olarak anlaşılacağı üzere hepsi yapılcak kolay işler gayet yalan yanlış çözümler değil
Supra; senin dediğin transponder sistemi go-kartlarda kullanılan sistem olduğu için bunların rc arabalara konması problem yaratacaktır boyutundan dolayı. Yani hali hazırda olan transponder sistemi bu iş için uygun değil.
1/5ler için sorun olmayacağını rahat söleyebilirim 1/8 1/10lar için yorum yapamicam malesef bnm daha çok kastettiğim asfalta gömülü trasnponder okuyucusunun varlığıydı
onun olması hiçbir fayda sağlamaz eğer arabalara transponder takılamazsa.
landjump
14-02-2007, 23:35
ya arkadaşlar tartışılan şeye bakın. 1 Nal bulduk 3 nal 1 at eksik hesabı olmuş. Türkiyede kaç tane adam gibi pist var, kaç tane yarış oluyor ya da bu pistleri desteklemek için neler yapıyoruz. Hele bir pist yapılsın, ilgi görsün, yarış düzenlensin . Herşey için mazeretimiz var malesef. Transponder pist yapımında en son düşünülecek şey ayrıca yarış olsun her araba için bir arkadaş gönüllü olur tur sayar olur biter.
erhanzeynel
15-02-2007, 11:03
Resimlerden anladığım kadarıyla çok büyük bir pistiniz var. Dediğiniz gibi lastikleri çıkartmak sorun olmayabilir. Bir de görüş açısı nedeniyle pistin tamamı kullanılmayabilir. E o zaman bazı yerler çift yön olucak o zaman da pistin üstüne yeni bir pist çizilmesi gerekecek. Bu aynı zmanda pistin daraltılıp model kullanımına uygun hale getirmek için de gerekecek de bunu nasıl sağlarız?
Selimpaşa pistinde boru döşenerek bu sorun giderilmiş. Ancak bu sizin pistinize anladığım kadarıyla uygulanamaz. Çünkü borular n şeklindeki demirlerle zemine çakılıyor bu da sizin pistinize oldukça zarar verir.
Bence kim ne dedi tartışmasını bırakıp pisti neyle nasıl çizerizi tartışalım.
sprey boyayla falan çizelim demeyin baştan. Selim paşa pistinde boruyla ayırıldığı halde kontrol kaybından, bazen de bilerek o boruları aşanlar oluyor. Kırıp geçenler de üstünden atlayanlar da oluyor.
dlevitas
15-02-2007, 11:06
Forzaferrari - 1/10 araçların yarışabileceği bir ortam oluşturursanız ilk gelen biz oluruz. Transponder sistemi de çözülür ama Erman arkadaşımızın da belirttiği gibi kullandığınız transponderlar 1/10'lara büyük gelir.
Tur sayma olayı da olmaz çünkü yarışa katılan arkadaşlar attıkları tur haricinde, ortalama tur sürelerini, en iyi zamanlarını bilmek isterler. Böylece arayı kapatmak için arabalarında gerekli değişiklikleri yapabilirler. Ya da sürüş şekillerini değiştirirler.
Transponder olayı seyyar bir çözümle kolaylıkla halledilir. O sorun değil. Daha önemlisi pisti görebilecek, yeterli uzunlukta ve sağlamlıkta bir kule. Siz pisti uygun duruma getirirseniz birkaç arkadaşımla en azından katılarak destek veririz. Hem de güzel bir karting günü geçirmiş oluruz.
Pist deneyimimize gelince. Kısmet olursa bu haftasonu, yapımında katkıda bulunduğumuz bir pistte Mini-Z yarışı düzenleyeceğiz. Fulya, Şekerpınar, Bursa, Yavrupist, Kadıköy, Hisarüstü, Hazerfan pistlerinde bizzat araba kullandım. Autodrom'da kullanmadım bilmiyorum. BUMOD'da da kullanmak henüz nasip olmadı. Bunlardan bir kısmı zamanı dolduğu için bir kısmı da ilgisizlikten kapandı. Önemli değil, önemli olan kalan pistlerin desteklenmesi. Offroad adına önemli bir girişim olan Selimpaşa pistini kazandık. Yapanların eline sağlık. Orada da kısmet olursa kullanacağım.
Söylediğim gibi. Tuzla pisti, RC amacıyla kullanılır duruma gelirse oraya da geliriz. Neden olmasın.
torlak_t
15-02-2007, 12:39
kimse üzerine alınmasın ama sadece bir uyarıda bulunmak istedim, autodromda bence çok da güzel bir pist vardı oraya kaç kişi gidiyordu bir araştırı? neden kapanmak zorunda kaldı? ulaşım çok mu zordu? acaba yapacağınız masrafı çıkarabilecek misiniz? ben hevesinizi kırmayayım ama sanmıyorum...nitekim, otodrom içmeler köprüsünden 10 dakika mesafedeydi.
Erkan bey,
Böyle bir şey düşünmeniz çok güzel. Türkiye'deki tüm RC sevenlere katkıda bulunmuş olursunuz ama lütfen aşağıdaki üç konuyu dikkate almanızı rica öneririm.
1-Pistinizi kullanmak isteyecek olanların sayısını ve sıklığını...
2-Lütfen BUMOD (Bursa'daki pist-giden herkesin en beğendiği pist olduğunu düşünüyorum.) ve İstanbul ve Ankara'daki diğer pistleri kuranlar ile fikrinizi paylaşmanızı...
3-Türkiye'deki mevcut pistler ile yurt dışındaki pistleri karşılaştırmanızı....
Saygılarımla
ibrahimdalci
20-02-2007, 22:16
bence güzel olurdu ama ben arkadaşımızın yerinde olsam bu kadar gereksiz tartışmadan sonra yapmam.
tartışmaya ne gerek varki arkadaşı desteklemek yerine tartışıyorsunuz o zaman bursaya gidelim ankaraya gidelim mega şehir istanbulda pist yok arkadaşımız rc pisti yapalım gelin yardımcı olun diyor sizse sizde tartışıyorsunuz neyi tartışıyorsunuz oda belli değil.
yapma arkadaşım boşver otoparklarda caddelerde ileri geri oynasınlar madem :mad:
forzaferrari
23-02-2007, 14:17
Herkese Merhaba;
Olumlu yada olumsuz tüm görüş bildiren arkadaşlara teşekkür ederim. İlk başta biraz şevkimi kırsada bazı yazılar bu işi yapabileceğime olan inancımı hiç azaltmadı. Tüm bu tartışmalar arasında demek istediğimi anlayıp forumda polemik yapmak yerine telefon açan ve çok değerli tavsiyelerde bulunan arkadaşlarada ayrıca teşekkür ediyorum. Son olarak pistle ilgili model araba sporları derneği ile temasa geçmiş bulunmaktayım, çok yakın bi süre içerisinde olmasa bile pistimizde bir organizasyon yapılacaktır tüm ilgilenenlere duyrulur.
Saygılar sevgiler
Erkan Ertuğrul
erhant2005
24-02-2007, 09:32
arkadaşım bencede sen en iyisini düşünmüşsün....
sen yapmaya çalış olursada haber verirsin bizde elimizden geldiği kadarıyla gelmeye ve yardımcı olmaya çalışırız...
YOLUN AÇIK OLSUN...
jokercemcem
22-09-2007, 18:26
ya varya harbi bi r/c pisti yapmak isteyen varsa bana email atsın gereken yardımları toplayıp yapalım en azından deniyelim
mesut akın
28-09-2007, 19:53
Ben gebzede oturuyorum ve piste çok yakınım elimden gelen her yardımı yapmaya hazırım..tanışmak içinde gelebilirim.. Mesut 0536 263 74 88
bende kocaelin denim mesut abi ile 2 blok arayla oturuyoruz bende tanışmak isterim mesut abi ayrıca ben eskihisardan da bi modelci buldum
sanandreas
29-09-2007, 03:28
bende tuzla şifa mah. sinde oturuyorum yanı bana yakın hemde çok yakın bence super olur
arakdaslar sokak aralrında kulanmaktan acyıip sıkldım bi organizasyon yapında kullanalımm bi yerlerde yoksa sattım satıcamm aracı almadan her yerde yarışları oluyoo deyilmiştii ama ben şu ana kadar hiçbişey göremedimm
tolga_aykurt
20-08-2008, 13:39
Arkadaşlar az önce telefon ile Erkan Bey'i aradım ve ne yazık ki karting pistinin de kapandığını öğrendim. Bu gerçekten çok kötü olmuş. Belki bir pistimiz olabilir hevsi ile aradım ancak üzüntü içersinde telefonu kapattım. Yapıcı yorumlar yazmış olan ve gerçekten destekleme isteği bulunan her kese ve bana geçmiş olsun.
ben en son gittiğimde pist terkedilmişti ve kafeteryadaki işçi taşındıklarını söyledi. eger terkedilmişse ve bir daha kullanılmayacaksa yıkılana kadar belki kullanabiliriz pisti hem offroad hem onroad olarak ??
tolga_aykurt
20-08-2008, 17:18
ben en son gittiğimde pist terkedilmişti ve kafeteryadaki işçi taşındıklarını söyledi. eger terkedilmişse ve bir daha kullanılmayacaksa yıkılana kadar belki kullanabiliriz pisti hem offroad hem onroad olarak ??
Eğer Pazar günü (24.08.2008) müsahit olursan orada buluşabiliriz. Sanırım sende de off-road var. Hem tanışmış oluruz hem de güzel zaman gçirebiliriz. Tek başına insan bir süre sonra sıkılıyor.
eger ulaşım sorunumu halledebilirsem neden olmasın. piste minibusle gelinebiliyor fakat lst2 yi tasımak tam bir ölüm olur. siz nereden geleceksiniz ?
tolga_aykurt
20-08-2008, 20:28
eger ulaşım sorunumu halledebilirsem neden olmasın. piste minibusle gelinebiliyor fakat lst2 yi tasımak tam bir ölüm olur. siz nereden geleceksiniz ?
Ben Tuzla'nın Aydıntepe Mahallesinden geleceğim. Eğer siz benden sonraki durakların birinde iseniz yada bana yakınsanız sizi kendi arabamla götürebilirim.
Arkadaşlar bilmeyenler için yazıyorum Tuzladaki karting pisti kapanmıştır. Şu anda depo olarak kullanılmaktadır.
vBulletin v4.1.7, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.